TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Почна изградбата на новиот забавен парк во Скопје

А1 On - 21.04.2017

Скопјани по 44 години ќе добијат нов забавен парк, кој ќе се простира на околу 25.000 метри квадратни, на истата површина како постојниот Луна парк. Ќе бидат набавени и поставени вкупно 27 реквизити, од кои три адреналински реквизити, шест семејни и ...

Ќе се гради нов забавен парк во Скопје (видео)

Канал5 - 21.04.2017

Скопјани по 44 години ќе добијат нов забавен парк, кој ќе се простира на околу 25.000 метри квадратни, на истата површина како постојниот луна парк. Ќе бидат набавени и поставени вкупно 27 реквизити, од кои три адреналински реквизити, шест семејни и ...

Луна Паркот ќе добие модерна преобразба

Телевизија Нова - 21.04.2017

Омиленото детско катче во Скопје – Луна паркот, ќе добие модерна преобразба. Нов и атрактивен забавен парк со нови реквизити и забавни содржини ќе биде изграден на истата локација како и стариот Луна Парк и истиот ќе биде на површина од околу 25.000 ...

ГАЛЕРИЈА: Скопје добива нов модерен и забавен Луна Парк

Press24 - 21.04.2017

Градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски, претседателот на Советот на Град Скопје, Ирена Мишева и директорот на ЈП „Паркови и зеленило“, Иван Авировиќ денеска извршија увид во градежните работи на изградба на нов забавен парк во Градскиот ...

Град Скопје ќе потроши 6,5 милиони евра за нов парк на местото на стариот Луна парк

Фактор - 21.04.2017

Преку фазна изградба во период од неколку години Град Скопје ќе потроши околу 6,5 милиони евра за нов забавен луна парк. Според она што денеска го најави таткото на градот Коце Трајановски на постојаниот простор во Градскиот парк ќе се изгради нова ...

Ексклузивно видео: Градоначалникот Трајановски објави како ќе изгледа новиот Луна парк

Скопје инфо - 21.04.2017

Изминатиов период започна реализацијата на капиталниот проект за изградба на нов забавен парк во Скопје. Денес граданочалникот Трајановски на својот фејсбук профил го откри изгледот на овој важен проект за главниот град.

ВИДЕО: Погледнете како ќе изгледа новиот Луна Парк во Скопје

Press24 - 21.04.2017

По скоро 45 години конечно Скопје ќе добие нов забавен парк. Изградбата на паркот ќе биде во повеќе фази, и изградбата на истиот, набавката на реквизити и нивното монтирање ќе изнесува околу 400 милиони денари или околу 6,5 милиони евра.

Еве како ќе изгледа новиот Луна Парк

Телевизија Нова - 21.04.2017

Градоначалникот на град Скопје Коце Трајановски денска го посети Луна Паркот, каде изврши увид во градежните работи. Трајановски го објави и новиот лик на Луна ...

Почна изградбата на новиот забавен парк во Скопје

Сител - 21.04.2017

Скопјани по 44 години ќе добијат нов забавен парк, кој ќе се простира на околу 25.000 метри квадратни, на истата површина како постојниот Луна парк. Ќе бидат набавени и поставени вкупно 27 реквизити, од кои три адреналински реквизити, шест семејни и ...

Скопје ќе добие нов Луна парк со антички столбови (ВИДЕО)

Стандард - 21.04.2017

Во Скопје почнува изградбата на нов забавен парк, кој ќе се простира на околу 25.000 метри квадратни, на истата површина како постојниот Луна парк. Новиот забавен парк ќе се гради фазно, повеќе години и неговата изградба, набавката на реквизити и ...

Новиот Луна парк ќе чини 6,5 милиони евра ВИДЕО

+инфо - 21.04.2017

Додека траат градежни работи, Луна Паркот нема да работи, додека дискотеките коишто се лоцирани во постојаниот парк, ќе работат и оваа година сезона. Забавниот парк кој ќе се гради на истата локација како стариот Луна Парк, ќе биде на површина од ...

Ексклузивно видео: Вака ќе изгледа новиот луна-парк (видео)

Република - 21.04.2017

Изминатиов период започна реализацијата на капиталниот проект за изградба на нов забавен парк во Скопје. Денес граданочалникот Трајановски на својот фејсбук профил го откри изгледот на овој важен проект за главниот град.

Трајановски: По скоро 45 години конечно Скопје ќе добие нов забавен парк (ВИДЕО)

Курир - 21.04.2017

По скоро 45 години конечно Скопје ќе добие нов забавен парк. Оваа вест на Фејсбук ја сподели градоначалникот на град Скопје, Коце Трајановски. -Мои сограѓани,по скоро 45 години конечно Скопје ќе добие нов забавен парк.

Реакција од Град Скопје на текст за Градскиот парк

Радио МОФ - 20.04.2017

Градот Скопје реагира на текстот објавен на ден 13.04.2017 година, со наслов „Градски паркови, а не градски градилишта“, кој беше објавен на Республика, а ставот на авторот беше реобјавен и на Радио МОФ .

Почна изградбата на новиот забавен парк во Скопје

Курир - 24.04.2017

Скопјани по 44 години ќе добијат нов забавен парк, кој ќе се простира на околу 25.000 метри квадратни, на истата површина како постојниот Луна парк. Ќе бидат набавени и поставени вкупно 27 реквизити, од кои три адреналински реквизити, шест семејни и ...

Првите реквизити за новиот Луна парк ќе стигнат за 6 месеци...

Н.Македонија - 21.04.2017

Првите реквизити за новиот Луна парк ќе стигнат за 6 месеци Започна првата фаза од изградбата на новиот Луна парк, а градоначалникот на град Скопје, Коце Трајановски, претседателот на Советот на град Скопје, Ирена Мишева и директорот на Јавното ...

Коце Трајановски со супер вест на Фејсбук: Скопје добива нов забавен парк по 45. години

Press24 - 21.04.2017

По скоро 45 години конечно Скопје ќе добие нов забавен парк. Оваа вест на Фејсбук ја сподели градоначалникот на град Скопје, Коце Трајановски. -Мои сограѓани,по скоро 45 години конечно Скопје ќе добие нов забавен парк.

Реакција на Град Скопје: „Градски паркови, а не градски градилишта“ е тенденциозен текст, полн со лаги поврзани со ...

Скопје инфо - 20.04.2017

Градот Скопје реагира на текстот објавен на ден 13.04.2017 година, со наслов „Градски паркови, а не градски градилишта“, на авторот Кирил Арсовски Пржо ( http://respublica.edu.mk/blog/2017-04-12-08-48-00 ).

Скопје добива нов забавен парк

МРТ - 21.04.2017

Новиот забавен парк ќе се гради во неколку фази. Во првата фаза ќе се работи на инфраструктура - водоводна, фекална, атмосферска канализација, партерно и хортикултурно уредување за што се издвоени околу 101 милион денари.

Скопје ќе добие нов модерен забавен  парк

Бизнис Вести - 21.04.2017

Градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски, претседателот на Советот на Град Скопје, Ирена Мишева и директорот на ЈП „Паркови и зеленило“, Иван Авировиќ денеска /21.04.2017 година, петок/ извршија увид во градежните работи на изградба на нов ...

Трајановски: По 45 години конечно Скопје ќе добие нов забавен парк (ФОТО и ВИДЕО)

Нетпрес - 21.04.2017

По скоро 45 години конечно Скопје ќе добие нов забавен парк. Оваа вест на Фејсбук ја сподели градоначалникот на град Скопје, Коце Трајановски. „Мои сограѓани,по скоро 45 години конечно Скопје ќе добие нов забавен парк.

Почна изградбата на новиот забавен парк во Скопје

Пулс24 - 21.04.2017

Скопјани по 44 години ќе добијат нов забавен парк, кој ќе се простира на околу 25.000 метри квадратни, на истата површина како постојниот Луна парк. Ќе бидат набавени и поставени вкупно 27 реквизити, од кои три адреналински реквизити, шест семејни и ...

По 45 години: Скопје ќе добие нов забавен парк (ГАЛЕРИЈА)

Скопје инфо - 21.04.2017

Градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски, претседателот на Советот на Град Скопје, Ирена Мишева и директорот на ЈП „Паркови и зеленило“, Иван Авировиќ денеска извршија увид во градежните работи на изградба на нов забавен парк во Градскиот ...

Трајановски: По скоро 45 години Скопје ќе добие нов забавен парк

Пулс24 - 21.04.2017

По скоро 45 години конечно Скопје ќе добие нов забавен парк. Оваа вест на Фејсбук ја сподели градоначалникот на град Скопје, Коце Трајановски. -Мои сограѓани,по скоро 45 години конечно Скопје ќе добие нов забавен парк.

Почна изградбата на новиот забавен парк во Скопје

Алфа - 21.04.2017

Скопјани по 44 години ќе добијат нов забавен парк, кој ќе се простира на околу 25.000 метри квадратни, на истата површина како постојниот Луна парк. Скопјани по 44 години ќе добијат нов забавен парк, кој ќе се простира на околу 25.000 метри ...

[Фото] Скопскиот луна-парк со антички влез, на 25.000м2 површина за 6,5 милиони евра

Радио МОФ - 21.04.2017

Град Скопје објави слики од тоа како е предвидено да изгледа новиот луна-парк кој треба да се гради во Градскиот парк. Од сликите може да се забележи дека капијата за влез во паркот изгледа во антички стил и наликува на објектите од проектот „Скопје ...

Почна изградбата на новиот забавен парк во Скопје

ТВ21 - 21.04.2017

Скопјани по 44 години ќе добијат нов забавен парк, кој ќе се простира на околу 25.000 метри квадратни, на истата површина како постојниот Луна парк. Ќе бидат набавени и поставени вкупно 27 реквизити, од кои три адреналински реквизити, шест семејни и ...

Вака ќе изгледа новиот забавен парк во Скопје (ВИДЕО)

МКД - 21.04.2017

Со новиот забавен парк ќе се изгради нова инфраструктура, придружни објекти и ќе бидат поставени нов забавни реквизити, а овој проект ќе се реализира фазно. Истиот ќе се простира на истата површина како постојаниот Луна парк и за неговата изградба ...