TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Кредити за само вработување

24 Вести - 09.02.2012

Вкупно 9 илјади евра кредит ќе добие секој кредитобарател кој, освен што ќе се самовработи, ќе обезбеди егзистенција за уште двајца вработени.

Со државни пари до самовработување и сопствен мал бизнис

Дневник - 09.02.2012

Можност за самовработување и отворање сопствен мал бизнис ќе имаат невраотените лица преку проектот за самовработување со кредитирање, а за кој ќе можат да аплицираат од 11 овој месец до 2 март во ...

Најавени кредитите за самовработување

+инфо - 09.02.2012

Невработените лица можат да аплицираат за кредит за самовработување од 11-ти февруари до 2 март, изјави министерот за труд и социјална политика, Спиро Ристовски.

Ристовски: Невработените може да аплицираат за кредит за самовработување

Нетпрес - 09.02.2012

Сите заинтересирани невработени лица може да аплицираат за кредит во рамки на Проектот за самовработување со кредитирање по јавниот повик од 11-ти месецов до втори март оваа година, рече министерот ...

Кредити за самовработување за невработени лица

Макфакс - 09.02.2012

Сите невработени лица имаат можност да аплицираат за кредит во рамки на проектот за самовработување по јавниот повик што ќе трае од 11-ти февруари до 2-ри март годинава, најави министерот за труд и ...

Со кредитирање до самовработување

Курир - 09.02.2012

Невработените лица кои сакаат да започнат сопствен бизнис тоа можат да го сторат со проектот за самовработување со кредитирање.

Ристовски: Нови средства за кредитирање на невработените за отпочнување бизнис

Press24 - 09.02.2012

Невработените лица кои сакаат да започнат сопствен бизнис тоа можат да го сторат преку проектот за самовработување со кредитирање, за што ќе можат да аплицираат од 11 овој месец до 2 март во ...

Секој невработен може да аплицира за Проектот за самовработување

Sky - 09.02.2012

Министерот за труд и социјална политика, Спиро Ристовски на денешната конференција за медиумите информираше за условите во проектот за самовработување.

Промоција на проектот за самовработување со кредитирање

Курир - 09.02.2012

Министерот за труд и социјална политика Спиро Ристовски и директорот на Агенција за вработување Влатко Поповски денеска на прес-конференција ќе информираат за почнувањето на Проектот за ...

Невработените преку кредити до самовработување

Македонија24 - 09.02.2012

Македонија - Македониjа 24, , Невработените преку кредити до самовработување, "Проектот за самовработување со кредитирање ќе им помогне на невработените лица кои сакаат да започнат сопствен бизнис.

Кредити за невработените, од 3000 до 5000 евра !!!

БезПардон - 09.02.2012

Од 11-ти февруари до 2-ри март, сите невработени лица може да аплицираат за кредит. За дејности од помал обем за секое новоотворено место, кредитобарателите може да добијат по 3.000 евра, при што ќе ...

Проект за самовработување со сопствен бизнис

Телма - 09.02.2012

Невработените лица кои сакаат да започнат сопствен бизнис тоа можат да го сторат преку проектот за самовработување со кредитирање, за што ќе можат да аплицираат од 11 овој месец до 2 март во ...

Промоција на проектот за самовработување со кредитирање

МРТ - 09.02.2012

Tweet Министерот за труд и социјална политика Спиро Ристовски и директорот на Агенција за вработување Влатко Поповски денеска на прес-конференција ќе информираат за почнувањето на Проектот за ...

2,5 милиони евра за проектот за самовработување

МКД - 09.02.2012

Невработените лица што сакаат да почнат сопствен бизнис тоа можат да го сторат преку проектот за самовработување со кредитирање, за што ќе можат да аплицираат од 11-ти овој месец до 2 март во ...

Презентација на проектот за самовработување со кредитирање

Inpress - 09.02.2012

Скопје, 9. февруари 2012 (ИНПРЕС) Министерот за труд и социјална политика Спиро Ристовски и директорот на Агенција за вработување Влатко Поповски денеска на прес - конференција ќе информираат за ...

Невработените преку кредити до самовработување

Утрински - 09.02.2012

Невработените лица кои сакаат да започнат сопствен бизнис тоа можат да го сторат преку проектот за самовработување со кредитирање Невработените лица кои сакаат да започнат сопствен бизнис тоа можат ...

Нови средства за кредитирање на невработените за отпочнување бизнис

МРТ - 09.02.2012

Tweet Невработените лица кои сакаат да започнат сопствен бизнис тоа можат да го сторат преку проектот за самовработување со кредитирање, за што ќе можат да аплицираат од 11 овој месец до 2 март во ...