TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ОхридСкај: Скандал: Паско Кузман одобрил градба во Струга врз темели на ранохристијанска базилика?!

Sky - 15.02.2012

Директорот на Дирекцијата за заштита на културнуто наследство, Археолог Паско Кузман има двојни аршини кога се работи за археолошки локалитети, нормално спрема место положбата на истите, јавува ...

На Кале само со посебна дозвола

Н.Македонија - 14.02.2012

Според Паско Кузман, тврдината останува под катанец од практични, а не од политички причини, бидејќи археолошките ископувања се во тек, па слободното движење би било небезбедно и за посетителите и за ...