TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Конечно нов Закон за здравствена заштита

Сител - 08.10.2010

Мрежата на здравствени установи ќе стави клуч на неколку домови во државата. Неискористените капацитети на болниците и клиниките ќе се издаваат под концесија на приватници.

Нов концепт во здравствениот систем

А1 - 08.10.2010

Министерството за здравство со нова идејата за ликот на здравствен систем. Државата ќе креира мрежа на здравствени установи и приватни и државни, кои ќе ги финансира и кои ќе лекуваат со сини картони.

Презентирана работната верзија на новиот закон за здравствена заштита

Алсат-М - 08.10.2010

Министерот за здравство, Бујар Османи денеска ја презентираше работната верзија на новиот закон за здравствена заштита. Целта, на новиот законски проект, спроед министерот е темелно преуредување на ...

Законот за здравствена заштита со нова мрежа на здравствени установи

Макфакс - 08.10.2010

Со новиот предлог Закон за здравствена заштита за првпат се воведува мрежа на здравствени установи која ќе ја сочинуваат државни и приватни установи кои ќе ги исполнат критериумите и условите ...

Развој на здравствениот систем со новиот закон за здравствена заштита

Курир - 08.10.2010

Министерот за здравство, Бујар Османи ја презентираше работната верзија на новиот закон за здравствена заштита. Во него се предвидува воспоставување мрежа на здравствени установи, воведување ...

Со новиот закон за здравство јавниот и приватниот сектор ќе се надополнуваат

Нетпрес - 08.10.2010

Здравствена мрежа во која јавните и приватните установи ќе се надоплнуваат и ќе има овозможуваат најдобри здравствени услуги на граѓаните со употреба на сини картони, ова го предвидува новиот закон ...

Законот за здравствена заштита со нова мрежа на здравствени установи

Кајгана - 08.10.2010

Со новиот предлог Закон за здравствена заштита за првпат се воведува мрежа на здравствени установи која ќе ја сочинуваат државни и приватни установи кои ќе ги исполнат критериумите и условите ...

Презентирана работната верзија од новиот закон за здравствена заштита

Идивиди - 08.10.2010

Скопје, 8 октомври 2010 (МИА) - Воспоставување мрежа на здравствени установи, воведување концесија, разработување на квалитетот за сигурноста во здравството и акредитација и надзор над здравствената ...

Болнички директори може да одат в затвор

Утрински - 08.10.2010

Поради криминал околу набавка на лекови, околу десетина директори на болници може да завршат во затвор. Болниците, како што дознаваме, ги купувале лековите, меѓу кои и цитостатици, од 10 до 30 отсто ...

Нова мрежа на здравствени установи

Форум - 08.10.2010

Со новиот предлог Закон за здравствена заштита за првпат се воведува мрежа на здравствени установи која ќе ја сочинуваат државни и приватни установи кои ќе ги исполнат критериумите и условите ...

Македонија - Османи им се закани на директорите со полиција

Време - 08.10.2010

Мими П. Шушлеска Во време кога за бебињата нема вакцини, кога деца останаа глуви затоа што не се набавуваат апаратчиња и кога во најголем дел од болниците пациентите повеќето лекови и медицински ...

Под истрага десетина болници и клиники

Н.Македонија - 08.10.2010

Министерството за внатрешни работи и Јавното обвинителство ќе проверуваат дали има криминал во работењето на десетина здравствени установи, за чија работа имаат забелешки инспекторите на Фондот за ...

Неправилности во повеќе јавни здравствени установи во државата

МРТ - 08.10.2010

По контролата на 20 јавни здравствени установи во државата, утврдени се неправилности во работењето ,се вели во извештајот на Меѓуресорската комисија кој го презентираше министерот за Здравство Бујар ...