TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Бојда- корени на национален идентитет

24 Вести - 22.11.2012

И во 21 век кога сеуште се става под прашање македонскиот идентитет исламизираните македонци немаат права и закони ниту матичната држава.

Бојда: верата не го менува националниот идентитет

Телма - 22.11.2012

Сите муслимани не се Албанци. Не се ниту Турци, ниту Бошњаци ниту Арапи, како што сите Македонци не се христијани, говори историската наука, вели Исмаил Бојда, претсател на Сојузот на Македонци со ...

Македонците во Гора, заслужуваат етнички права

Сител - 22.11.2012

Признавање на македонското малцинство, следење настава на мајчин јазик, формирање политичка партија. Македонците од Гора бараат активно учество во општествениот живот на Косово.

Бојда - Не е важна религијата, важно е дека сме Македонци

Утрински - 22.11.2012

Наутро можеби ќе бидам будист, попладне христијанин, навечер муслиман, но Македонец ќе бидам секогаш! Ова е пораката што претседателот на Сојузот на Македонците со исламска религија Исмаил Бојда ја ...

Промовирана книгата „Бојда-корени на националниот идентитет“

Maxim - 22.11.2012

Македонците со исламска вероисповед се нераскинлив дел на македонскиот народ. Нацијата и религијата не смеат да се изедначуваат, оваа порака авторката Жаклина Трпевска ја упати од денешната промоција ...

Промовирана книгата „Бојда-корени на националниот идентитет“

Press24 - 22.11.2012

Македонците со исламска вероисповед се нераскинлив дел на македонскиот народ. Нацијата и религијата не смеат да се изедначуваат, оваа порака авторката Жаклина Трпевска ја упати од денешната промоција ...

Промовирана книгата „Бојда-корени на националниот идентитет“

Н.Македонија - 22.11.2012

Македонците со исламска вероисповед се нераскинлив дел на македонскиот народ. Нацијата и религијата не смеат да се изедначуваат, оваа порака авторката Жаклина Трпевска ја упати од денешната промоција ...