TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Отворен „Аква Парк“ во Пробиштип

Алфа - 20.08.2011

Со сечење на црвената панделка, денес и официјално беше пуштен во употреба првиот Аква парк во државата. Инвестицијата тешка 2 милиони евра е на семејството Стојановски со потекло од Пробиштип, кои ...

Отворен аква-паркот во Пробиштип

Дневник - 20.08.2011

Инвеститорот Владо Стојановски и градоначалникот на општина Пробиштип Тони Тоневски денеска го отворија првиот Аква-парк во земјава.

Отворен првиот Аква Парк во Македонија

Р.С.Европа - 20.08.2011

Денеска е отворен првиот Аква парк во Македонија со површина од 18 илјади метри квадратни. Аква паркот е лоциран кај стариот базен во Пробиштип , во подножјето на Осоговските планини.

Отворен првиот македонски „Аква парк“ кај Пробиштип

Канал5 - 20.08.2011

Инвестицијата тешка два милиони евра, ќе се врати мошне бргу, сметаат сопствениците. Освен дневната забавна шема, ќе има ноќни водени журки.Еве што се има во водениот парк кај Пробиштип.

Во Пробиштип отворен првиот Аква парк

Сител - 20.08.2011

Инвеститорот Владо Стојановски и градоначалникот на општина Пробиштип, Тони Тоневски денеска го отворија првиот Аква парк во земјава.

Во Пробиштип отворен првиот аква парк во Македонија

+инфо - 20.08.2011

Денеска е отворен првиот Аква парк во Македонија со површина од 18 илјади метри квадратни. Аква паркот е лоциран кај стариот базен во Пробиштип , во подножјето на Осоговските планини.

Отворен првиот “Аква Парк” во Македонија (видео)

Здраво - 20.08.2011

Денеска е отворен првиот “Аква парк” во Македонија кој се простира на површина од 18 илјади метри квадратни. “Аква паркот” е лоциран кај стариот базен во Пробиштип , во подножјето на Осоговските ...

Пробиштип со првиот аква-парк во Македонија

Deutsche Welle - 20.08.2011

Градот на рударите Пробиштип од денеска (20.08.2011) ќе биде познат и како град кој го има првиот аква –парк во Македонија.Тој треба да придонесе за развој на туризмот и угостителството и за ...

Водени лудории во градот на рударите

Дневник - 20.08.2011

За најмладите се изградени неколку базенчиња, додека на повозрасните посетители на располагање им е централниот базен, а оние што се расположени за подинамична забава можат да ги користат неколкуте ...

Mammоth - Најголемиот аква парк во светот

Факултети - 19.08.2011

Во 2012 ќе биде пуштен во употреба најголемиот аква парк во светот, Mammoth. Во овој аква парк ќе биде сместен најголемиот и најдолгиот топоган.