TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

И деца жртви на рак на кожа

Утрински - 29.06.2012

Се' почести пациенти со кожен карцином се лица на 20 години, а најмалиот пациент имал само девет години Се' помлади лица, па дури и деца влегуваат во канџите на ракот на кожата.

Солариумот предизвикува карцином на основните клетки

Превентус - 28.06.2012

Истражување: Солариумот не само што го зголемува ризикот од најсмртоносниот облик на рак на кожата, меланом, туку и од најчестата форма на оваа болест, така наречениот карцином на основните клетки и ...