TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Делегација на Хунзите во Македонија

А1 - 11.07.2008

Од Хималаите директно во Македонија. Хунзите по 2.300 години стапнаа во земјава, која ја сметаат за своја прататковина.

Висока делегација на Хунзите утре во Македонија

А1 - 10.07.2008

Висока делегација предводена од принцот Газанфар Али Кан со титула Мир и принцезата Рани Атика од народот Хунзи, кои себеси се сметаат за Македонци и потомци на Александар Македонски, факт кој од колено на ...

Делегација на Хунзите пристигнува во Македонија

Нетпрес - 11.07.2008

Директно од подножјето на Хималаите, денеска во Македонија ќе пристигнат луѓето кои се сметаат за потомци на Александар Македонски.

Принцот и принцезата од Хунза од денес во Македонија

Утрински - 11.07.2008

Хунзите се народ кој денеска живее во рамките на Пакистан Денеска попладне на скопскиот аеродром „Александар Велики“ пристигнува седумчлена делегација од земјата на Хунзите, предводена од принцот мир Газанфар ...

Принц и принцеза наместо НАТО и ЕУ

Утрински - 11.07.2008

Не се остварија интересите на Македонија на меѓународен план Си помина спокојно и мирно 9 јули како обичен жежок летен ден. Ништо особено не се случи во Македонија.

Потомци на Александар Велики во посета на Македонија

Дневник - 11.07.2008

Потомци на Александар Велики во посета на Македонија Принцот на Хунзите Газанфер Али Кан и принцезата Рани Атика од народот Хунзи, кои себеси се сметаат за Македонци и потомци на Александар Македонски, денеска ...

Прослава и свечен ручек за Хунзите во црквата Св. Петар и Павле

Вечер - 11.07.2008

Прослава и свечен ручек за Хунзите во црквата Св. Петар и Павле Денеска, на празникот Свети Петар и Павле, во црквата Св.

Горди сме што сме во земјата на Александар Македонски

Вечер - 11.07.2008

Голема чест ми е што сум тука со сопругата и сестрата.

ПРИНЦОТ И ПРИНЦЕЗАТА НА ХУНЗИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА

Телма - 11.07.2008

Висока делегација предводена од принцот Газанфар Али Кан со титула Мир и принцезата Рани Атика од народот Хунзи, кои себе си се сметаат за Македонци и потомци на Александар Македонски, денеска допатува во ...

ПРИНЦОТ И ПРИНЦЕЗАТА НА ХУНЗИТЕ ДОБИЈА ИМОТ ВО ОХРИДСКО

Сител - 11.07.2008

ПРИНЦОТ И ПРИНЦЕЗАТА НА ХУНЗИТЕ ДОБИЈА ИМОТ ВО ОХРИДСКО Принцот Мир Газанфер Али Кан и принцезата Рани Атика, ќе добијат имот од 900 метри квадратни во близина на Охрид, во селото Арбиново.

Принцот и принцезата на Хунзите пристигнаа во РМ

Канал5 - 11.07.2008

Принцот Газанфар Али Кан, со титула Мир и неговата сопруга, принцезата Рани Атика, заедно со уште четири членови на делегацијата од народот Хунзи, денеска пристигнаа во Македонија.

Хунзите доаѓаат во Македонија

Канал5 - 11.07.2008

Скопје, 11 јули (МИА) - Висока делегација предводена од принцот Газанфар Али Кан со титула Мир и принцезата Рани Атика од народот Хунзи, кои себе си се сметаат за Македонци и потомци на Александар Македонски, ...

Хунзите доаѓаат во Македонија

Кирилица - 11.07.2008

Висока делегација предводена од принцот Газанфар Али Кан со титула Мир и принцезата Рани Атика од народот Хунзи, кои себе си се сметаат за Македонци и потомци на Александар Македонски , факт кој од колено на ...

Хунзите во посета на прататковината Македонија

Вечер - 10.07.2008

Денешното стапнување на македонска почва на принцот Мир Газанфар Али Кан и принцезата Рани Атика од народот на Хунзите, на аеродромот Александар Велики во 16.30 часот, е настан од историско значење.

Делегација на Хунзите пристигнува во Македонија

Канал5 - 10.07.2008

Директно од подножјето на Хималаите, утре во Македонија ќе пристигнат луѓето кои се сметаат за потомци на Александар Македонски.

ПОТОМЦИТЕ НА АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ ВО ПОСЕТА НА ПРАТАТКОВИНАТА

Сител - 10.07.2008

ПРИНЦОТ АЛИ KАН И ПРИНЦЕЗАТА АТИКА ЗА ПРВ ПАТ ВО МАКЕДОНИЈА ПОТОМЦИТЕ НА АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ ВО ПОСЕТА НА ПРАТАТКОВИНАТА Потомците на Александар Македонски по 2.300 год за прв пат ќе ја посетат ...

Потомците на Александар Македонски утре ќе допатуваат во Скопје

Кирилица - 10.07.2008

предводена од принцот Газанфар Али Кан, со титула Мир, како и принцезата Рани Атика утре во Скопје ќе бидат примени од премиерот Никола Груевски , архиепископот охридски и македонски г.

Хунзите, кои за себе велат дека се потомци на Александар Македонски, утре доаѓаат во Македонија

Канал5 - 10.07.2008

Скопје, 10 јули (МИА) - Висока делегација предводена од принцот Газанфар Али Кан со титула Мир и принцезата Рани Атика од народот Хунзи, кои себе си се сметаат за Македонци и потомци на Александар Македонски, ...

Потомците на Александар Македонски утре во Скопје

Вечер - 09.07.2008

Станува збор за принцот и принцезата на Хунзите, едно од македонските племиња кои живеат во подножјето на Хималаите, кај Пакистан.

ПРИНЦОТ МИР СО СОПРУГАТА ДОАЃААТ ВО ПОСЕТА НА МАКЕДОНИЈА

Сител - 07.07.2008

ПРИНЦОТ МИР СО СОПРУГАТА ДОАЃААТ ВО ПОСЕТА НА МАКЕДОНИЈА Принцот Мир Газанфар Алихан со сопругата Ганиер Алика, директните потомци на Александар Македонски, в петок попладне доаѓаат во посета на Македонија.

Династијата на Хунзите во посета на Македонија

Н.Македонија - 11.07.2008

Принцот Газанфар Али Кан со титула мир и принцезата Рани Атика од народот Хунзи, кои себе си се сметаат за Македонци и потомци на Александар Македонски, денес ќе допатуваат во земјава.

Потомците на Александар Македонци ќе ја запознаваат Македонија

Вест - 11.07.2008

Принцот и принцезата на Хунзите, кои живеат на Хималаите и како принципат се дел од денешен Пакистан, а себеси се сметаат за потомци на Александар Македонски, денеска доаѓаат во Скопје.

Хунзите доаѓаат на препознавање

Време - 11.07.2008

Претставници на Хунзите, потомци на војниците на Александар Македонски кои повеќе од 23 века живеат под Хималаите, во денешен Пакистан, денеска првпат ќе стапнат на територијата на Македонија, која ја сметаат ...