TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Градската болница ,,8-ми Септември,, почна со операција на очно перде

Канал5 - 10.10.2010

Опериран пациент во Градската болница „8 септември“ со ласер од очно перде. Леќата која чини до 500 евра пациентот сам си ја купил, услугата во болницата ја платил 35 евра.

Операација на катаракта извршена во Градската болница

Телма - 10.10.2010

Болеста катаракта или очно-перде отсега ќе може со ласер да се оперира и во Македонија, во Градската болница „8 септември“. Првата операција е извршена во четвртокот врз 52- годишна жена.

Од 350 до 400 евра за оперирање на катаракта со најнови методи

Макфакс - 10.10.2010

Најновата метода на оперирање катаракта со ултразвук, за која се користат таканаречени свитливите леќи, граѓаните ќе ги чини меѓу 350- 400 евра бидејќи болницата во моментот има нова опрема, но стари ...

Успешно извршена првата операција на катаракта со ултразвук

Алсат-М - 10.10.2010

Болеста катаракта или очна завеса отсега ќе може со ласер да се оперира и во Македонија во општата Градска болница. Првата ваква операција веќе била изведена во четвртокот врз една 52 годишна жена.

Министерот Османи во посета на новата Градска болница

Курир - 10.10.2010

Денеска министерот за здравство Бујар Османи, во новата Градска општа болница „8 Септември“ го посети очното одделение по повод успешно спроведената операција на катаракта со ултразвук, попозната ...

Од 350 до 400 евра за оперирање на катаракта со најнови методи

Форум - 10.10.2010

Најновата метода на оперирање катаракта со ултразвук, за која се користат таканаречени свитливите леќи, граѓаните ќе ги чини меѓу 350- 400 евра бидејќи болницата во моментот има нова опрема, но стари ...