TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Нова индустриска зона во Бунарџик

Канал5 - 12.04.2010

Уште една лопата за нова индустриска зона во Скопје. Стартуваше изградбата на третата од вкупно 11 предвидени економски зони во земјата.

Бунарџик празен, а до него нова економска зона

Алсат-М - 12.04.2010

Веднаш до првата слободна економска зона Бунарџик во која во досегашните 10 години има само две фабрики на странски компании, владиниот врв денеска постави камен темелник и за ...

Изградба на инфраструктурата на ТИРЗ Скопје -2

Нетпрес - 12.04.2010

Стартува изградбата на инфраструктурата на Технолошко-индустриската развојна зона (ТИРЗ) Скопје - 2, лоцирана во продолжение на ТИРЗ Скопје - 1 на Бунарџик.

Отворена и втора зона-бунарџик

Телма - 12.04.2010

Свечено отворена втора индустриска зона во Бунарџик. Се очекува изградба на 30 фабрики, а за една година Владата ќе изгради инфраструктура.

Поставен камен темелникот на „Скопје 2“

Р.С.Европа - 12.04.2010

Денеска во близина на Скопје беше поставен камен темелникот на новата технолошко – индустриска Зона „Скопје 2“.

Владата означи почеток на нова индустриска зона

А1 - 12.04.2010

Лопатите го означија стартот на новата индустриска зона Бунарџик 2. Лоцирана е веднаш до Бунарџик 1, зона речиси празна со само две странски компании - Џонсон Контрол и Џонсон ...

Почна изградбата на инфраструктурата во индустриската зона Скопје 2

Макфакс - 12.04.2010

Камен темелник на почетокот на изградбата на инфраструктурата на Технолошка индустриска развојна зона Скопје 2 беше поставен денеска во економската зона Бунарџик.

Отворена индустриската зона Скопје-2

Кирилица - 12.04.2010

Со поставување камен-темелник денеска беше означен почетокот на градежните работи за изградба на инфраструктурата на Технолошко-индустриската развојна зона (ТИРЗ) Скопје-2, ...

Ќе се гради инфраструктурата на индустриска зона Скопје -2

Нетпрес - 12.04.2010

Камен темелник ќе биде поставен денес по повод почетокот на изградбата на инфраструктурата на Технолошката индустриска развојна зона СКОПЈЕ -2 во Бунарџик, крај Скопје.

Почна изградбата на инфраструктурата во индустриската зона Скопје 2

Форум - 12.04.2010

Стотина ќе се вработат со кинеската и јужно-корејската инвестиција во „Бунарџик“ Шишеџам ќе гради фабрика за стакло Тривју и Хајер ќе произведуваат компјутери во Бунарџик Камен ...

Почеток на изградбата на инфраструктурата на ТИРЗ Скопје - 2

Сител - 12.04.2010

Дирекцијата за технолошки индустриски развојни зони денеска со поставување камен-темелник ќе го означи почетокот на изградбата на инфраструктурата на Технолошката индустриска ...

Денес свечено ќе се отвори нова индустриска зона Скопје 2

МК-Фондови - 12.04.2010

Во близина на локалитетот на Бунарџик, денес ќе биде поставен камен темелник, со кој ќе биде означен почетокот на изградбата на инфраструктурата на технолошко-индустриската ...

Почна изградбата на новата технолошко-индустриска развојна зона Скопје - 2

Сител - 12.04.2010

Со поставување камен-темелник денеска беше означен почетокот на градежните работи за изградба на инфраструктурата на Технолошко-индустриската развојна зона (ТИРЗ) Скопје - 2, ...

Почнува изградбата на инфраструктурата на ТИРЗ Скопје - 2

МРТ - 12.04.2010

Дирекцијата за технолошки индустриски развојни зони денеска со поставување камен-темелник ќе го означи почетокот на изградбата на инфраструктурата на Технолошката индустриска ...

Почнува изградбата на инфраструктурата на ТИРЗ Скопје

Кирилица - 12.04.2010

Дирекцијата за технолошки индустриски развојни зони денеска со поставување камен-темелник ќе го означи почетокот на изградбата на инфраструктурата на Технолошката индустриска ...

Удрен камен темелник за инфраструктурата на ТИРЗ Скопје -2

Нетпрес - 12.04.2010

Стартува изградбата на инфраструктурата на Технолошко-индустриската развојна зона (ТИРЗ) Скопје - 2, лоцирана во продолжение на ТИРЗ Скопје - 1 на Бунарџик.