TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Електронски систем за јавни набавки

Р.С.Европа - 11.02.2010

Во Македонија години нанзад јавните набавки се најголем извор на коруција сметаат експертите. Владата во соработка со Бирото за јавни набавки и со американската агенција УСАИД го ...

Промовиран електронски систем за јавни набавки

МРТ - 11.02.2010

Меѓу 20 и 40 милиони евра годишно државата ќе заштеди како резултат на имплементацијата на новиот интегриран електронски систем за јавни набавки што беше промовиран денеска во Скопје.

Власта ветува транспарентни јавни набавки

Утрински - 11.02.2010

Меѓу 20 и 40 милиони евра годишно државата ќе заштеди со примената на новиот интегриран електронски систем за јавни набавки, што беше промовиран вчера.

Транспарентно трошењето на јавните средства

Вечер - 10.02.2010

Спроведување на јавните набавки по електронски пат, елиминирање на работата со хартиени документи и поголема ефикасност и економичност во спроведувањето на постапките за доделување договор за јавни набавки нуди новиот Интегриран систем за ...

Eлектронски систем за јавни набавки

Форум - 10.02.2010

Меѓу 20 и 40 милиони евра годишно државата ќе заштеди како резултат на имплементацијата на новиот интегриран електронски систем за јавни набавки што беше промовиран денеска во Скопје Проектот е идеја на Бирото за јавни набавки и ...

Промовиран електронски систем за јавни набавки

Макфакс - 10.02.2010

Меѓу 20 и 40 милиони евра годишно државата ќе заштеди како резултат на имплементацијата на новиот интегриран електронски систем за јавни набавки што беше промовиран денеска во Скопје.

Македонија со најнапреден систем за јавни набавки

eReporter - 10.02.2010

Сите јавни набавки во Македонија ќе се одвиваат преку едношалтерски систем, соопшти денеска УСАИД. УСАИД и Бирото за јавни набавки денеска промовираа нов систем што го интегрира системот за е-набавки со друго софтверско решение заради ...

Бирото за јавни набавки ќе го промовира новиот интегриран систем за јавни набавки

Сител - 10.02.2010

Бирото за јавни набавки во соработка со УСАИД проектот за е-Влада денеска ќе го претстават новиот интегриран систем за јавни набавки. На промоцијата, како што е најавено, ќе присуствуваат заменик-претседателот на Владата и министер за ...