TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Формирана Агенција за храна и ветерина за подобра контрола на храната

Канал5 - 07.01.2011

Почна со работа Агенцијата за храна и ветерина. Сега оваа институција ќе ја контролира целокупната храна во земјава, од растително и животинско потекло.

Страв околу германската сточна храна

BBC - 07.01.2011

Инспекцијата во германска фабрика за добиточна храна од минатиот март, пронајде големи количества на отровната хемикалија диоксин, велат официјални претставници, во моменти кога се шират стравувањата ...

Скандалот со диоксин добива криминални размери

Deutsche Welle - 07.01.2011

Индустриските масти кои содржат канцерогена супстанца диоксин биле преработувани во сточна храна многу подолго отколку што се мислеше.

Контаминирани јајца од Германија со диоксин се најдени во британски прехранбени производи

Алфа - 07.01.2011

Јајца од живинарските фарми во Германија, добиени од живината, која била контаминирана со отровниот диоксин, се најдени во прехранбените производи, што се произведуваат и продаваат во Велика ...

Германија: Затворени 4.700 живинарски фарми

Нетпрес - 07.01.2011

Во Германија биле затворени 4.700 живинарски фарми поради откриен отровен диоксин во сточна храна. Отровната супстанца најпрвин била најдена во фарма во покраината Долна Саксонија,а подоцна и во ...

Квалитетот има своја цена

Deutsche Welle - 07.01.2011

По скандалот со сточната храна загадена со диоксин, потрошувачите во Германија бараат поголема транспарентност за состојките на производите.

Затворени над 4.700 фарми во Германија

Форум - 07.01.2011

Преку 4.700 фарми се затворени во Германија откако резултатите на испитувањата покажаа дека храната за животни содржи диоксин, хемикалија која предизвикува рак, јавуваат локалните медиуми „Точно 4709 ...

Во Германија се затворени 4700 фарми

Р.С.Европа - 07.01.2011

Германските власти наредија времено затворање на 4700 фарми во земјата за да се провери откритието дека храната за животните била контаминирана со високо токсичен диоксин, кој се поврзува со ракот ...

Контаминирани јајца од Германија со диоксин најдени во Британија

Сител - 07.01.2011

Јајца од живинарските фарми во Германија, добиени од живината, која била контаминирана со отровниот диоксин, се најдени во прехранбените производи, што се произведуваат и продаваат во Велика ...

Затворени над 4.700 фарми во Германија

А1 - 07.01.2011

Преку 4.700 фарми се затворени во Германија откако резултатите на испитувањата покажаа дека храната за животни содржи диоксин, хемикалија која предизвикува рак, јавуваат локалните медиуми, пренесува ...

Контаминирани јајца откриени и во Велика Британија

Телма - 07.01.2011

Јајца од живинарските фарми во Германија, добиени од живината, која била контаминирана со отровниот диоксин, се најдени во прехранбените производи, што се произведуваат и продаваат во Велика ...