TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Македонија на второ место по заболеност на пациентки од рак на грло на матка

24 Вести - 08.01.2013

Македонија е на второ место во Европа по заболеност од рак на грло на матка. Цервикалниот карцином кој го предизвикува ХПВ вирусот и кој е една од најризичните негови форми е се почесто присутен кај ...

На второ место во светот според бројот на заболени од рак на матката

Телма - 08.01.2013

Во пораст е бројот на инфицирани со Хуман-папилома вирусот. Македонија е на второ место во Европа по бројот на заболени жени од рак на грлото на матката, алармираат од Клиниката за гинекологија...

Гинекологија доби нова лабораторија за испитување на ХПВ вирусот

+инфо - 08.01.2013

На Универзитетската клиника за гинекологија и акушерство денеска беше отворена нова лабораторија за испитување на хуман папилома вирусот, која овозможува утврдување, типизација и брза дијагностика на ...

ХПВ вирусот коси во Македонија

Канал5 - 08.01.2013

На клиниката за гинекологија годишно доаѓаат и до пет илјади жени заболени од овој вирус. Жените во Македонија се втори во Европа по заболување од ХПВ вирусот.

Нова лабараторија за рано откривање на ХПВ на Гинекологија

Сител - 08.01.2013

Нова лабораторија за рано откривање и типизирање на ХПВ вирус на скопската гинеколошка клиника. Со новата современа опрема отсега вирусот ќе се открива навреме а со тоа ќе се намали и бројот на ...

ФОТО: Нова лабораторија за детектирање на ХПВ

Курир - 08.01.2013

Новата лабораторија за рано детектирање и типизација на хуман папилома вирусот беше промовирана денеска во клиниката за акушерство и гинекологија во Скопје.

Нова лабораторија за ХПВ на Гинекологија

Н.Македонија - 08.01.2013

Клиниката за гинекологија и акушерство доби нова лабораторија за ХПВ (хуман папилома вирус). Во неа ќе се прави типизација на вируспт и ќе се испитува неговата способност да развива рак.

Промовирана лабораторија за ХПВ типизација и онкопрофилакса на Клиниката за гинекологија и акушерство

Сител - 08.01.2013

Лабораторија за ХПВ (хуман папилома вирус) типизација и онкопрофилакса инсталирана на Клиниката за гинекологија и акушерство е промовирана денеска во присуство на премиерот Никола Груевски и ...

Промовирана новата лабораторија за детектирање на ХПВ вирус

Курир - 08.01.2013

Во присуство на претседателот на владата на Република Македонија, Никола Груевски, министерот за образование Панче Кралев и министерот за здравство Никола Тодоров, во клиниката за акушерство и ...

ГАК доби најсовремена лабораторија за типизација на ХПВ

Нетпрес - 08.01.2013

Најсовремена лабораторија за типизација на ХПВ вирусот и онкопрофилакса денеска беше промовирана на Клиниката за гиникологија и анкушерство.

Отворена нова лабораторија за откривање ХПВ

Макфакс - 08.01.2013

Нова лабораторија за рано детектирање и типизација на хуман папилома вирусот беше промовирана во вторник во клиниката за акушерство и гинекологија во Скопје.

Нова лабораторија за ХПВ типизација и онкопрофилакса на Клиниката за гинекологија и акушерство

Бриф - 08.01.2013

Новата лабораторија за ХПВ (хуман папилома вирус) типизација и онкопрофилакса во вредност од 8,5 милиони денари промовирана е денеска на Клиниката за гинекологија и акушерство.

Промовирана нова лабараторија за рано откривање на ХПВ

Sky - 08.01.2013

Денеска во клиниката за акушерство и гинекологија во Скопје, беше пуштена во употреба лабораторија за рано детектирање и типизација на хуман папилома вирусот.

Промовирана нова лабораторија за детектирање на ХПВ

Утрински - 08.01.2013

Лабораторија за ХПВ (хуман папилома вирус) типизација и онкопрофилакса инсталирана на Клиниката за гинекологија и акушерство е промовирана денеска во присуство на премиерот Никола Груевски и ...

Промовирана лабараторија за ХПВ вирус

БезПардон - 08.01.2013

Во присуство на претседателот на владата на Република Македонија, Никола Груевски, министерот за образование Панче Кралев и министерот за здравство Никола Тодоров, во клиниката за акушерство и ...

ГАК доби најсовремена лабораторија за типизација на ХПВ

Точка - 08.01.2013

Најсовремена лабораторија за типизација на ХПВ вирусот и онкопрофилакса денеска беше промовирана на Клиниката за гиникологија и анкушерство.

Отворена нова лабораторија за откривање ХПВ

Пулс24 - 08.01.2013

Нова лабораторија за рано детектирање и типизација на хуман папилома вирусот беше промовирана во вторник во клиниката за акушерство и гинекологија во Скопје.

Промовирана лабораторија за ХПВ типизација и онкопрофилакса

Алфа - 08.01.2013

Лабораторија за ХПВ (хуман папилома вирус) типизација и онкопрофилакса инсталирана на Клиниката за гинекологија и акушерство е промовирана денеска во присуство на премиерот Никола Груевски и ...

Отворена нова лабораторија за откривање ХПВ

Кајгана - 08.01.2013

Нова лабораторија за рано детектирање и типизација на хуман папилома вирусот беше промовирана во клиниката за акушерство и гинекологија во Скопје.

Промовирана лабораторија за ХПВ на Клиниката за гинекологија и акушерство

А1 On - 08.01.2013

Лабораторија за ХПВ (хуман папилома вирус) типизација и онкопрофилакса инсталирана на Клиниката за гинекологија и акушерство е промовирана денеска во присуство на премиерот Никола Груевски и ...

Промовирана лабораторија за ХПВ типизација и онкопрофилакса

Дневник - 08.01.2013

Лабораторија за ХПВ (хуман папилома вирус) типизација и онкопрофилакса инсталирана на Клиниката за гинекологија и акушерство е промовирана денеска во присуство на премиерот Никола Груевски и ...

ГАЛЕРИЈА: Промовирана Лабораторијата за ХПВ типизација и онкопрофилакса

Press24 - 08.01.2013

На Клиниката за гинекологија и акушерство денеска е промовирана Лабораторија за ХПВ (хуман папилома вирус) типизација и онкопрофилакса.

Нова лабораторија за ХПВ типизација на Клиниката за гинекологија

еВести - 08.01.2013

Лабораторија за ХПВ (хуман папилома вирус) типизација и онкопрофилакса инсталирана на Клиниката за гинекологија и акушерство е промовирана денеска во присуство на премиерот Никола Груевски и ...

ФОТО: Промовирана Лабораторијата за ХПВ типизација и онкопрофилакса

Maxim - 08.01.2013

На Клиниката за гинекологија и акушерство денеска е промовирана Лабораторија за ХПВ (хуман папилома вирус) типизација и онкопрофилакса.

Нова лабораторија на Клиниката за гинекологија и акушерство

Канал5 - 08.01.2013

Лабораторија за ХПВ (хуман папилома вирус) типизација и онкопрофилакса инсталирана на Клиниката за гинекологија и акушерство е промовирана денеска во присуство на премиерот Никола Груевски и ...

Промовирана лабораторија за ХПВ типизација и онкопрофилакса

Денешен - 08.01.2013

Денеска во присуство на премиерот Никола Груевски и министрите за здравство и за образование и наука, Никола Тодоров и Панче Кралев е промовирана лабораторија за ХПВ (хуман папилома вирус) типизација ...