TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Мала парада како најава за активирање на геј лобито во Скопје?!

Скопје инфо - 20.07.2012

Пред неколку денови светскиот магазин CNN пренесе фотографија на која десетина активисти од новоформираната организација „ЛГБТ Јунајтед“ се фотографираа пред фонтаната со „Воинот на коњ“.

И геј-критериуми за ЕУ

Утрински - 20.07.2012

На хомофобичните држави им е забранет влезот во Европската унија Службени лица од Европската комисија, извршното тело кое управува со Европската унија, во изјава најавија дека повеќе нема да ...

Европското семејство ќе се гради со геј-бракови!?

Вечер - 19.07.2012

Од сегашните кандидати за ЕУ Македонија, Црна Гора, Србија, Турција и Исланд, само Исланд ги признава браковите од ист пол.

Геј парада во центарот на Скопје?

Окно - 19.07.2012

Пред две седмици, десетина активисти од новоформираната организација „ЛГБТ Јунајтед“ се фотографираа пред фонтаната со „Воинот на коњ“.

На хомофобичните држави им е забранет влезот во Европската унија

Алфа - 19.07.2012

Службени лица од Европската комисија, извршното тело кое управува со Европската Унија, во изјава најави дека повеќе нема да прифаќа како членки земји кои се против хомосексуалноста, објави ...

Брутално претепани двајца водачи на геј заедницата во Украина

Канал5 - 18.07.2012

Додека геј движењето се обидува да ги зајакне своите права, насилството над хомосексуалците во Украина се зголемува. Двајца водачи на геј заедницата биле брутално претепани.