TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Мое осигурување, мој доктор - нов сервис за осигурeниците на ФЗОМ

Доктори - 16.05.2012

ФЗОМ денес го претстави својот нов веб сервис - мое осигурување, мој доктор кој на осигурениците им овозможува бесплатна онлајн проверка на здравственото осигурување, без притоа да доставуваат сино ...

Веб страница за осигурениците на фзо

Телма - 16.05.2012

За да се спречат злоупотребите од страна на лекарите, кои без знаење на пациентите им се пишуваат како матични, од денеска во Фондот за здравство функционира веб сервис на кој осигурениците ќе можат ...

„Мое осигурување, мој доктор“ е нов веб сервис за проверка на здраствено осигурување

IT.mk - 16.05.2012

Основната цел на веб сервисот „Мое осигурување, мој доктор“ е скратување на времето, намалувањее на гужвите и полесно остварување на правата како на осигурениците така и на избраните лекари, вели ...

Проверка за платен придонес на интернет

Сител - 16.05.2012

Веб проверка за статусот на осигурениците. Сите кои имаат комјутер и интернет со впишување на неколку бројки ќе дознаат до кога им е платен придонесот и кои им се матичен лекар, стоматолог и ...

Електронски сервис на ФЗОМ: Мое осигурување, мој доктор

Нетпрес - 16.05.2012

Во изминатиов период произлезе идејата за воведување на веб сервис за проверка на здравственото осигурување на осигурениците.

Нов електронски сервис од ФЗОМ, електронската картичка се уште во најава

Превентус - 16.05.2012

Помалку време, помалку метеж, полесно остварување на првата на пациентите, полесно работење на лекарите. Ова го овозможува новата алатка - проверка за статусот на осигурениците на интернет којашто ја ...

„Мое осигурување, мој доктор“ на Интернет

Курир - 16.05.2012

Веб сервис за проверка на здравственото осигурување на осигурениците воведува ФЗОМ. На веб страницата moeosiguruvanje.fzo.org.mk пациентите ќе можат да проверат до кога им е платен придонесот, ...

Наплаќале партиципација и за инјекции

Вест - 16.05.2012

Фондот за здравствено осигурување задолжил приватни болници за кардиоваскуларна хирургија и за очна хирургија на седум пациенти да им ја вратат незаконски наплатената партиципација.

Промовиран веб сервис за проверка на здравственото осигурување

МРТ - 16.05.2012

Веб сервис за проверка на здравственото осигурување на осигурениците е промовиран денеска во Фондот за здравствено осигурување на Македонија (ФЗОМ).

ФЗОМ: Акција веб сервис “ Мое осигурување мој доктор”

Макфакс - 16.05.2012

Фондот за здраствено осигурување на Македонија отвори посебен веб сервис за проверка на здравственото осигурување на осигурениците.

Веб сервис за проверка на здравствено осигурување

eReporter - 16.05.2012

Фондот за здравствено осигурување на Македонија воведе веб сервис за проверка на здравственото осигурување на осигурениците.

Електронски сервис на ФЗОМ: Мое осигурување, мој доктор

Точка - 16.05.2012

Во изминатиов период произлезе идејата за воведување на веб сервис за проверка на здравственото осигурување на осигурениците.

Веб сервис за проверка на здравственото осигурување

Идивиди - 16.05.2012

Скопје, 16 мај 2012 (МИА) - Веб сервис за проверка на здравственото осигурување на осигурениците е промовиран денеска во Фондот за здравствено осигурување на Македонија (ФЗОМ).

Мое осигурување мој доктор

Канал 77 - 16.05.2012

Фондот за здраствено осигурување на Македонија отвори посебен веб сервис за проверка на здравственото осигурување на осигурениците.

Банкар фалсификувал боледување

Утрински - 16.05.2012

Во боледувањето се посомневал работодавецот, кој побарал да се провери документацијата Банкар од внатрешноста фалсификувал боледување за да не оди на работа.

Во Кавадарци непрописно издадени ортопедски помагала

Вечер - 15.05.2012

Многу злоупотреби од страна на осигуреници за остварување права од здравствено осигурување регистрирале од Секторот за контрола на Фондот за здравствено осигурување на Македонија.

ФЗОМ откри низа неправилности и измами со боледувања – следат казни

БезПардон - 15.05.2012

Секторот Контрола на Фондот за здравствено осигурување по извршени контроли утврди неправилности и измами со боледувања, соопштуваат од Фондот.

Фондовските контроли во лов на манипуланти

Сител - 15.05.2012

Силно срцебиење од кое може да застане срцето. Со ваква препорака од матичен лекар, вработена од Фондот го изманипулирала раководителот да и дозволи да работи со скратено време.

Фондот во лов на прекршувачите на правата на осигурениците и процедурите

МРТ - 15.05.2012

Лажно боледување, прекршена процедура за издавање ортопетски помагала – пелени во Кавадарци, наплата на партиципација на осигуреници за давање инјекции во Македонски Брод, наплаќање дополнително на ...

ФЗОМ: Казни за кардиохирургија и дисциплинска за вработена

Кајгана - 15.05.2012

Секторот за контрола на Фондот за здравствено осигурување, по извршени контроли, утврди неправилности и измами со боледувања, соопштуваат од Фондот.

Низа злоупотреби откри ФЗОМ

Курир - 15.05.2012

Злоупотреби и одредени неправилности констатираше секторот Контрола на Фондот за здравство. Забелешки има во работењето на територија на подрачните служби на ФЗОМ, здравствените установи, а воочени ...

Фондовските контроли се пуштија во акција

+инфо - 15.05.2012

По извршените фондовски контроли за работењето на здравствените установи и подрачните единици, откриени се одредени неправилности во работата и злоупотреби од страна на осигуреници за остварувањето ...

ФЗОМ: Казни за кардиохирургија и дисциплинска за вработена

Макфакс - 15.05.2012

Секторот Контрола на Фондот за здравствено осигурување по извршени контроли утврди неправилности и измами со боледувања, соопштуваат од Фондот.

ФЗОМ - контролите откриваат неправилности во здравството

eReporter - 15.05.2012

Во изминатиот период Секторот Контрола на ФЗОМ констатираше одредени неправилности во работењето на територија подрачните служби на ФЗОМ, здравствените установи како и одредени злоупотреби од страна ...