TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Отворен Виш управен суд

Канал5 - 30.06.2011

Од утре започнува со работа Вишиот управен суд, институција која ќе ги штити правата и слободите на граѓаните. Вишиот управен суд ќе одлучува по жалби против одлуките на Управниот суд донесени во прв ...

Почнa да работи Вишиот управен суд

Сител - 30.06.2011

Од денеска жалете се на Виш управен суд. Новата институција во правосудството стартува со работа. Ја наследува улогата на Врховниот суд но не и заостанатите предмети.

Вишиот управен суд нема да наследи стари предмети

А1 - 30.06.2011

Вишиот управен суд кој што денеска и официјално стартуваше со работа нема да наследи стари предмети од Врховниот суд. Со новиот закон за управни спорови, министерството за правда не ја направило ...

Од денеска жалете се на Виш управен суд

Н.Македонија - 30.06.2011

Граѓаните што нема да бидат задоволни од одлуките на Управниот суд ќе можат да се жалат до Вишиот управен суд. За пополнување на Управниот суд, од кој осум судии се избрани во новиот суд, ќе се чека ...

Вишиот Управен суд денеска почнува со работа

Нетпрес - 30.06.2011

Министерот за правда, Михајло Маневски напладне официјално ќе го означи почетокот на функционирањето на Вишиот Управен суд.

Пуштен во употреба Вишиот управен суд

Курир - 30.06.2011

Македонскиот судски систем се збогати со уште една нова институција која е 11 – та по ред. Денеска официјално во употреба се пушти Вишиот управен суд на чие оторање шрисуствуваше министерот за правда ...

Македонија го збогати судскиот систем, отворен Вишиот Управен суд

Македонија24 - 30.06.2011

Македонија - Македониjа 24, , Македонија го збогати судскиот систем, отворен Вишиот Управен суд, Како дел од препораките на Европската комисија, Република Македонија го збогати судскиот систем ...

Вишиот управен суд нема да наследи стари предмети

Точка - 30.06.2011

Вишиот управен суд кој што денеска и официјално стартуваше со работа нема да наследи стари предмети од Врховниот суд. Со новиот закон за управни спорови, министерството за правда не ја направило ...

Започнува со работа Вишиот управен суд

Inpress - 29.06.2011

Скопје, 29. јуни 2011 (ИНПРЕС) Утре ќе започне со работа Вишиот управен суд на Република Македонија. Почетокто на функционирањето ќе го означи министерот за правда Михајло Маневски.

Денеска почнува со работа Вишиот управен суд

Утрински - 30.06.2011

Министерот за правда Михајло Маневски денеска ќе го означи почетокот на функционирањето на Вишиот управен суд. Согласно Законот за управни спорови, Вишиот управен суд одлучува по жалби против ...

Денеска почнува со работа Вишиот управен суд

Дневник - 30.06.2011

Министерот за правда Михајло Маневски денеска ќе го означи почетокот на функционирањето на Вишиот управен суд . Согласно Законот за управни спорови, Вишиот управен суд одлучува по жалби против ...

Утре Вишиот управен суд започнува со работа

Кирилица - 29.06.2011

Министерот за правда Михајло Маневски утре ќе го означи почетокот на функционирањето на Вишиот управен суд Согласно Законот за управни спорови, Вишиот управен суд одлучува по жалби против одлуките на ...

Утре започнува со работа Вишиот управен суд

Sky - 29.06.2011

Вишиот управен суд официјално утре започнува со работа, соопштуваат од министерството за правда. Овој суд ќе одлучува по жалбите против одлуките на Управниот суд донесени во прв степен.

И Управен Суд утре ќе добие своја Апелација

+инфо - 29.06.2011

Министерот за правда Михајло Маневски утре ќе го означи почетокот на функционирањето на Вишиот управен суд. Согласно Законот за управни спорови, Вишиот управен суд одлучува по жалби против одлуките ...

Започнува со работа Вишиот управен суд

Точка - 30.06.2011

Вишиот управен суд денеска официјално започнува со работа, соопшти македонското министерството за правда. Овој суд ќе одлучува по жалбите против одлуките на Управниот суд донесени во прв степен.

Започнува со работа Вишиот управен суд

Кајгана - 30.06.2011

Вишиот управен суд денеска официјално започнува со работа, соопшти македонското Министерство за правда. Овој суд ќе одлучува по жалбите против одлуките на Управниот суд донесени во прв степен.

Ќе започне со работа Вишиот управен суд

Р.С.Европа - 30.06.2011

Министерот за правда Михајло Маневски ќе го означи почетокот на функционирањето на Вишиот управен суд.Согласно Законот за управни спорови, Вишиот управен суд одлучува по жалби против одлуките на ...

Започнува со работа Вишиот управен суд

Сител - 30.06.2011

Министерот за правда Михајло Маневски денеска ќе го означи почетокот на функционирањето на Вишиот управен суд. Согласно Законот за управни спорови, Вишиот управен суд одлучува по жалби против ...

И Управен суд ќе добие своја Апелација

Вечер - 29.06.2011

И Управниот суд денеска ќе добие своја Апелација. Министерот за правда Михајло Маневски ќе го означи почетокот на функционирањето на Вишиот управен суд.

Маневски ќе го означи почетокот на работењето на Вишиот управен суд

Курир - 30.06.2011

Денес започнува да функционира Вишиот управен суд, кој што ќе постапува по жалби против одлуките на Управниот суд донесени во прв степен.

Ќе започне со работа Вишиот управен суд

МРТ - 30.06.2011

Министерот за правда Михајло Маневски денеска ќе го означи почетокот на функционирањето на Вишиот управен суд. Согласно Законот за управни спорови, Вишиот управен суд одлучува по жалби против ...