TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Балканска млекара ја купи Сведмилк

Sky - 16.05.2012

Агенцијата за странски инвестиции и промоција на извозот соопшти дека “Балканска Млекара“ е нов сопственик на целокупниот имот на пропаднатата млекара “Сведмилк“.

Суташ стартува со производство од септември

Сител - 16.05.2012

За 6,3 милиони евра Суташ ја купи млекарницата Сведмилк. Собранието на доверители денеска го продаде и останатиот дел од стечајната маса за 73 800 000 денари.

Балканска Млекара нов сопственик на Сведмилк

Курир - 16.05.2012

Со одлуката на денешното Собрание на доверители, имотот во стечајна маса на млекарницата Сведмилк да го продадат на Балканска Млекара ДООЕЛ Скопје, чиј основач е една од најголемите турски компании ...

“Балканска Млекара“ стана сопственик на “Сведмилк“

Нетпрес - 16.05.2012

“Балканска Млекара“ е новиот сопственик на целокупниот имот на пропаднатата млекара “Сведмилк“, соопшти Агенцијата за странски инвестиции и промоција на извозот.

Фармерите со малку пари ќе се офајдат од Сведмилк

Канал5 - 16.05.2012

Фармерите, доверители на Сведмилк ќе се офајдат, ама со малку пари од продажбата на остатокот од стечајната маса. Денеска на собранието на доверители, делот од стечајната маса беше продаден за еден ...

Суташ стана сопственик на целокупниот имот на Сведмилк

Макфакс - 16.05.2012

Нов сопственик на целокупниот имот на млекарата Сведмилк стана Балканска Млекара ДООЕЛ Скопје, чиј основач е една од најголемите турски компании во млечниот бизнис, Суташ.

“Балканска Млекара“ стана сопственик на “Сведмилк“

Точка - 16.05.2012

“Балканска Млекара“ е новиот сопственик на целокупниот имот на пропаднатата млекара “Сведмилк“, соопшти Агенцијата за странски инвестиции и промоција на извозот.

„Суташ“ стана сопственик на целокупниот имот на „Сведмилк“

24 Вести - 16.05.2012

Нов сопственик на целокупниот имот на млекарата „Сведмилк“ стана „Балканска Млекара“ ДООЕЛ Скопје, чиј основач е една од најголемите турски компании во млечниот бизнис, „Суташ“.