TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Банките заинтересирани за проектот “Купи куќа, купи стан”

Сител - 05.08.2011

Банките заинтересирани за проектот “Купи куќа, купи стан”. Тврдат, во моментов нема пазарни услови за намалување на каматите, но има расположение за влез во заеднички проект со државата.

Фифти-фифти рата за првите три години

Бизнис24 - 05.08.2011

Од први јануари идната година, Владата ќе почне со субвенционирање на заемите за купување нови станови и куќи на брачните двојки, кои немаат свое живеалиште.

Станбена револуција од јануари 2012

Н.Македонија - 05.08.2011

Интересот кај граѓаните е огромен за најновите владини мерки за субвенционирање на каматите при купување стан за млади брачни двојки и за станбено необезбедени лица, а добар дел од колачот очекуваат ...

Помали камати за стан ако плати државата

Дневник - 04.08.2011

Банкарите чекаат да бидат повикани од надлежните министри за да се запознаат со моделот на Владата за субвенционираните станбени кредити.