TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

МВР со, АРМ без тендер

Вест - 21.04.2001

Директорот на АД за осигурување "Вардар" Стојан Клопчевски, вели дека за потпишување на договорите за осигурување би требало да се распише тендер на кој би се појавиле македонските осигурителни компании. Министерството за внатрешни работи го направило ова во 2000 и 2001 година, а тендерот го добило ...

Осигурувањето запна кај терминологијата

Вест - 21.04.2001

РАЗЛИЧНИ АРШИНИ ЗА ИСПЛАТАТА НА ОТШТЕТАТА НА НАСТРАДАНИТЕ ВО СУДИРИТЕ СО ТЕРОРИСТИТЕ Министерството за одбрана има колективно осигурување кај АДОР "Кјуби Македонија" кое одбива да плати отштета, третирајќи ги војниците како загинати во воени услови.

Не може осигурителна компанија да ни кажува дали сме биле во војна

Вест - 20.04.2001

МИНИСТЕРОТ ЗА ОДБРАНА ЉУБЕН ПАУНОСКИ РЕАГИРА НА ОДЛУКАТА НА АКЦИОНЕРСКОТО ДРУШТВО ЗА ОСИГУРУВАЊЕ КЈУБИ МАКЕДОНИЈА Со ваквата одлука на осигурувањето произлегува дека загубата на нашиот син не преставува ништо, а син ми Теодор Стојановски најверојатно ќе добиеше надокнада само ако си ја скршеше ...

Загинатите македонски војници не биле осигурени за војна

Вест - 19.04.2001

АДОР "КЈУБИ МАКЕДОНИЈА" ГО ОДБИ БАРАЊЕТО ЗА ИСПЛАТА НА ОСИГУРЕНАТА СУМА ЗА СМРТ НА СЕМЕЈСТВОТО НА ВОЈНИКОТ ТЕОДОР СТОЈАНОВСКИ КОЈ ЗАГИНА КАЈ РАМНО Полисата за колективно осигурување на вработените од последици на несреќен случај (незгода), каква што имал и Стојановски, не го покрива и загинувањето ...