TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ВВ Тиквеш со бруто добивка од 267 милиони денари

еМагазин - 16.11.2014

ВВ Тиквеш заклучно со третото тромесечие од 2014 година оствари бруто добивка од 267 милиони денари што е на исто ниво со бруто добивката за истиот период од 2013 година и покрај намалените вкупни приходи од продажба за 8% или за 63,7 милиони ...

Мермерен Комбинат со приходи од продажба од 574,3 милиони денари

еМагазин - 16.11.2014

Мермерен Комбинат АД Прилеп (“Друштвото”) за периодот од 1 јануари до 30 септември 2014 оствари приходи од продажба во износ од 574.321 илјади денари што претставува зголемување за 27 % споредено со истиот период изминатата година, објави ...

НЛБ Тутунска банка ја зголеми добивката за 17,7%

еМагазин - 16.11.2014

Во периодот од 1.1.2014 година до 30.9.2014 година НЛБ Тутунска банка работеше согласно усвоената Деловна политика на Банката за 2014 година, прилагодувајќи го тековното работењена економските и пазарните услови во земјата.

ТТК Банка со нето приход од 89,4 милиони денари

еМагазин - 16.11.2014

Во првите девет месеци од годината ТТК Банка оствари нето оперативен приход од редовно работење пред исправка на вредност од нефинансиски и финансиски средства во износ од 89,4 милиони денари, објави компанијата.

„Гранит“ годинава со пад во добивката од дури 31%

Build - 15.11.2014

„Гранит“ АД Скопје во првите девет месеци од 2014 година бележи негативен тренд во финансиското работење. Вкупната добивка на најголемата градежна компанија во земјава изнесувала 184.416.000 денари (околу 3 милиони евра) што е за 31% помалку во ...

„УСЈЕ“ со добивка од 20,25 милиони евра за девет месеци

Фактор - 15.11.2014

Само во периодот јули-септември добивката е 7,5 милиони евра односно просечно дневно профитот надминува 81.500 евра Скопската цементарница „Усје“ има добивка од 20,25 милиони евра односно 1,25 милијарди денари во првите девет месеци годинава, ...

Пад на добивката на „Гранит“

еМагазин - 15.11.2014

„Гранит“, една од најголемите градежни компании во земјава забележа пад на добивката во првите девет месеци од годинава. Во овој период компанијата реализира добивка од 184,4 милиони денари што е намалување во однос на истиот период минатата година ...

Прилепски „Тутунски комбинат“ тоне во загуба

еМагазин - 15.11.2014

Загуба од 165 милиони денари оствари „Тутунски комбинат“ – Прилеп во првите девет месеци од годинава што е зголемување во однос на истиот период минатата година кога компанијата оствари загуба од 98,4 милиони денари.

ЗК „Пелагонија“ во загуба од 95 милиони денари

еМагазин - 15.11.2014

Земјоделскиот комбинат „Пелагонија“ во првите девет месеци од годинава оствари загуба од 95 милиони денари што е полош резултат во однос на истиот приод минатата година кога компанијата забележа добивка од 44 милиони денари.

Пораст на приходите на „Прилепска пиварница“

еМагазин - 15.11.2014

„Прилепска пиварница“ во првите девет месеци од годинава оствари пораст на приходите и намалување на добивката. Во овој период компанијата реализира приходи од 1,14 милијарда денари што е зголемување во однос на истиот период минатата година кога ...

Стопанска банка - Битола до септември со добивка од 2,25 милионa евра

Дневник - 14.11.2014

Стопанска банка - Битола оствари профит од 138,5 милиони денари ( 2,25 милионa евра) во првите девет месеци годинава. Најзначаен генератор на добивка се нето-приходите од камати од редовно работење, кои се за 178 отсто повисоки од тие што беа ...

Стопанска банка А.Д. Битола позитивно работи

Локално - 14.11.2014

Стопанска банка А.Д. Битола за првите девет месеци од годинаца оствари позитивен финансиски резултат.Нејзината добивка изнесува 138,47 милиони денари, информираше Банката. Нето приходите од камати се за 178,18 проценти поголеми од остварените во ...

„Стопанска банка“ Битола со добивка од 2,25 милиони евра до крај на септември годинава

Фактор - 14.11.2014

Експанзивната деловна политика на менаџментот продуцира раст на нето приходи од камати, раст на приходи од провизии и надоместоци, зголемена клиентска база, нови вработувања, ширење на мрежата експозитури и АТМ уреди.

„Адинг“ оствари речиси двојно поголем профит

еМагазин - 14.11.2014

„Адинг“ во првите девет месеци од годинава оствари добивка од 14 милиони денари што е зголемување во однос на истиот период минатата година кога компанијата оствари добивка од 9,2 милиони денари.

„Витаминка“ оствари пораст на добивката

еМагазин - 14.11.2014

„Витаминка“ во првите девет месеци од годинава оствари пораст на добивката во однос на истиот период од минатата година. Билансот на успех на компанијата покажува дека во периодот јануари-септември, годинава компанијата забележала добивка од 69,8 ...

Технокомерц со пад на профитот за 63%

еМагазин - 14.11.2014

Технокомерц АД Скопје во првите девет месеци од годината оствари оперативна добивка искажана во консолидираниот Биланс на успех во износ од 8.250 илјади денари и во споредба со истиот период лани, таа е за 32% помала, информира компанијата.

МЗТ Пумпи со пад на добивката за 80%

еМагазин - 14.11.2014

МЗТ Пумпи АД Скопје во првите девет месеци од годината има позитивни финансиски резултати од работењето, објави компанијата. Остварените оперативни приходи се помали за 9% во однос на оперативните приходи во деветомесечјето од минатата година.

Централна кооперативна банка со раст на приходите од камати за 24,14%

еМагазин - 14.11.2014

Централна кооперативна банка А.Д. Скопје во првите девет месеци од годината има пораст на приходите од камати за 24.14% и пад на расходите за камати за 10.35%, што се одрази како пораст на нето-каматниот приход за 55.24% во однос на истиот период ...

Стопанска банка Битола со добивка од 138,47 милиони денари

еМагазин - 14.11.2014

Стопанска банка а.д. Битола во периодот 01.01-30.09.2014 година, оствари позитивен финансиски резултат односно добивка во износ од 138,47 милиони денари, информираше Банката. Нето приходите од камати се за 178,18% поголеми од остварените во текот на ...

МЗТ Пумпи со добивка помала за 80 проценти

Вечер - 14.11.2014

MЗТ Пумпи АД Скопје во првите девет месеци од годинава оствари нето добивка од 283 илјади денари, што е пад од 80 проценти во однос на истиот период лани. Остварените оперативни приходи се помали за 9 проценти во однос на минатата година, а во нив ...

Растат приходите и добивката на Ербас

Вечер - 14.11.2014

Европскиот производител на воздухоплови Ербас извести за раст на добивката во првите 9 месеци оваа година за 12%, но предупреди на потенцијалните проблеми поврзани со воениот авион А400М. Основната добивка на Ербас порасна за 12% од почетокот на ...

Раст на приходите и заработката на Airbus

Денар - 14.11.2014

Eвропскиот производител на авиони, „Airbus“ ги објави податоците за раст на добивката во првите девет месеци од оваа година од 12 проценти, но предупреди на потенцијалните проблеми поврзани со воениот авион „A400M“.

Добивката на скопски „Бетон“ продолжува да расте

Build - 13.11.2014

Друштвото за Градежништво „Бетон“ АД Скопје оствари позитивен финансиски биланс од своето работење во висина од 42.045.509 денари (околу 683 илјади евра) во периодот јануари – септември 2014 година.

„Бетон“ со раст на добивката од 5,7% за девет месеци

Порта 3 - 13.11.2014

Градежната компанија „Бетон“ АД Скопје во првите девет месеци од годината има позитивен финансиски резултат од 42.045.509 денари, што е за 5,75% повисок во однос на резултатот остварен во истиот период од минатата година.

Тиквешанка со зголемени приходи од продажба

Бизнис Вести - 13.11.2014

Во периодот од 01.01 до 30.09.2013 година АД AНГРОПРОМЕТ-ТИКВЕШАНКА Кавадарци ги оствари следните резултати: Kaj oперативните приходи во 2014 година во однос на 2013 се забележува зголемување за 12 индексни поени и изнесуваат 25.207,00 илјади денари.

„Бетон“ оствари добивка од 660.000 евра за девет месеци

+инфо - 13.11.2014

Градежната компанија „Бетон“ во деветте месеци од годинава оствари добивка од 40,7 милиони денари (околу 663 илјади евра). Тоа, какао што соопшти компанијата преку Македонска берза е резултат на остварените позитивни финасиски резултати во ...

Добивка од над 184 милиони денари за Охридска банка

Бизнис Инфо - 13.11.2014

Охридска банка, членка на Societe Generale Group, прикажа добивка од 184.759.000 денари, за период од први јануари до 30 септември оваа година, стои во билансот на банката, објавен на Македонска берза.

АД Славеј прокнижи добивка од 9,5 милиони денари

Бизнис Инфо - 13.11.2014

Центарот за ортотика и протетика АД Славеј оствари добивка од 9.506.000 денари во период од први јануари до 30 септември оваа година, покажуваат податоците од билансот на успех на компанијата, објавен на Македонска берза.

Скопски „Славеј“ со пад на добивката од 69,4%

еМагазин - 13.11.2014

Центарот за ортотика и протетика, Славеј АД Скопје, во првите девет месеци од годинава оствари позитивен финансиски резултат -добивка од редовното работење во износ од 9.740 илјади денари, и во споредба со добивката од истиот период за претходната ...

Кавадаречки Ангропромет-Тиквешанка ја зголеми добивката

еМагазин - 13.11.2014

Ангропромет-Тиквешанка од Кавадарци во првите девет месеци од годината кај oперативните приходи во однос на лани истиот период, има зголемување за 12 индексни поени и тие изнесуваат 25.207 илјади денари, информира компанијата.

„Македонија турист“ со намалена добивка

еМагазин - 24.02.2016

„Македонија турист“ во текот на минатата година оствари оперативна добивка од 135,7 милиони денари, што е намалување во однос на 2014 година кога компанијата остварила оперативна добивка од 151 милион денари, покажува Билансот на успех на ...

Бетон со раст на добивката за 5,7%

еМагазин - 13.11.2014

Во првите девет месеци од годината Бетон АД Скопје има позитивен финансиски резултат од 42.045.509 денари, што е за 5.75%% повисок во однос на резултатот остварен во истиот период од минатата година.

Реплек ја зголеми продажбата на странски пазари за 24%

еМагазин - 13.11.2014

Во првите девет месеци од годината Реплек АД има консолидирана оперативна добивка од 65.583 илјади денари, објави компанијата. Оперативните приходи се зголемени за 1%, односно приходите од продажба на странски пазар се зголемени за 24%, а приходите ...

Групацијата Фершпед има пад на добивката за 36%

еМагазин - 13.11.2014

Групата Фершпед АД Скопје во период јануари – септември 2014 година оствари позитивен финансиски резултат искажан во консолидираниот неревидиран Биланс на успех . Остварените консолидирани продажби за период јануари – септември 2014 година бележат ...

Фершпед за девет месеци има пад на добивката од 42%

еМагазин - 13.11.2014

Фершпед АД Скопје оствари позитивни неконсолидирани финансиски резултати од работењето за период 01.01-30.09.2014 година, соопшти компанијата. Остварените оперативни приходи во износ од 2.538.694 илјади денари се помали за 16,14% во однос на ...

Бетон со раст на профитот од 5,7%

Вечер - 13.11.2014

Во првите девет месеци од годината Бетон АД Скопје има позитивен финансиски резултат од 42 милиони денари, што е за 5,75%% повисок во однос на резултатот остварен во истиот период од минатата година.

Пад на добивката на германски RWE

Денар - 13.11.2014

Германскиот снабдувач со енергија „RWE“ ги потврди зацртаните годишни резултати и покрај остриот пад на добивката во првите девет месеци од оваа година. Во периодот од јануари до септември „RWE“ оствари 763 милиони евра нето добивка, што е 60 ...

Хотелите на „Метропол“ во ек на сезона со профит од 6.423 евра просечно дневно!

Фактор - 12.11.2014

Добивката по акција во перидот јули-септември е 35,2 денари, а од почеток на година до крај на септември е 40,5 денари Трите хотели на „Метропол“ остварија 1,26 милиони евра приходи во екот на туристичката сезона во Охрид, во периодот јули-септември.

„Стопанска банка“ Скопје прави ќар од 81.170 евра просечно дневно!

Фактор - 12.11.2014

Периодот јули-септември е исклучително добар за најголемата банка и во него нето добивката пораснала за 530,4 милиони денари (8,6 милиони евра) до износ од 1,35 милијарди денари (21,9) милиони евра „Стопанска банка“ Скопје има нето добивка од 530,4 ...

Пелистерка со приближно 18% поголеми приходи на странскиот пазар

Бизнис Вести - 12.11.2014

Во периодот од 01.01.2014 до 30.09.2014 год. Пелистерка АД Охрид во своето работење бележат оперативни приходи во износ од 442,391.000 денари, а тоа е помалку во однос на истиот период во 2013 год кои беа остварени 475.360.000 денари.

Тежок период за БИМ Свети Николе: Претрпеа нето загуба по оданочување од 5.61 мил. денари

Бизнис Вести - 12.11.2014

Во периодот од јануари до септември 2014 година БИМ а.д Свети Николе искажа нето загуба по оданочување во износ од 5.61 мил. денари на ниво на друштвото, а минатата година оствари 10,54 милиони денари нето добивка, соопштија од mse.mk .

Славеј а.д Скопје во 2014-та со пад на добивката за цели 69,42%

Бизнис Вести - 12.11.2014

Следнава анализа се однесува на неревидираните финансиски извештаи на Центарот за ортотика и протетика, Славеј а.д. Скопје, изготвени според Меѓународните стандарди за финансиско известување.

Охридска банка ги зголеми приходите за 55,4%

Бизнис Вести - 12.11.2014

Кумулативниот реализиран финансиски резултат за периодот од 01.01-30.09 2014 год. изнесува 184.8 милиони денари наспроти 118.9 милиони денари за истиот период претходната година односно бележи зголемување од 65.8 милиони денари односно 55,4% што е ...

Хотелите на „Метропол“ со профит од 6.423 евра дневно

Република - 12.11.2014

Трите хотели на „Метропол“ остварија 1,26 милиони евра приходи во екот на туристичката сезона во Охрид, во периодот јули-септември. Хотелите на „Метропол“ просечно дневно имале приход од 13.657 евра, а дневниот просечен профит е 6.423 евра, ...

Добивка од 1,2 милијарди денари за Цементарница Усје

Бизнис Инфо - 12.11.2014

Цементарница Усје оствари нето добивка во вредност од 1.248.733.000 денари за девет месеци, покажуваат податоците во билансот на успех, објавен на Македонска берза. Истиот период минатата година, компанијата оствари добивка од 1.101.990.000 денари.

Попова кула со добивка од 2,4 милиони денари во првите девет месеци

Бизнис Инфо - 12.11.2014

Винарската визба Попова кула од први јануари до 30 септември оваа година оствари добивка од 2.436.000 денари, покажува билансот на успех на компанијата, објавен на Македонска берза. Попова кула истиот период минатата година евидентираше добивка од ...

Добивка од 35.124.000 денари за Пелистерка

Бизнис Инфо - 12.11.2014

Компанијата Пелистерка прикажа добивка од 35.124.000 денари во период од први јануари до 30 септември оваа година, покажуваат резултатите од консолидираниот биланс на успех на компанијата, објавен на Македонска берза.

Охис ја намали загубата за над 62 милиони денари

Бизнис Инфо - 12.11.2014

Поранешниот хемиски гигант Охис прикажа загуба од 532.000 денари за првите девет месеци од оваа година, што е за над 62 милиони денари пониска од истиот период минатата година. Ова го покажуваат податоците од билансот на успех на компанијата, ...

РЖ Институт со оперативна добивка од 10,9 милиони денари

Бизнис Инфо - 12.11.2014

РЖ Институт, во период од први јануари до 30 септември оваа година, оствари оперативна добивка во износ од 10,9 милиони денари, стои во краткото образложение за работењето, објавено на Македонска берза.

Пелистерка со приходи од 442,3 милиони денари

еМагазин - 12.11.2014

Во првите девет месеци од годинава Пелистерка АД Охрид има оперативни приходи во износ од 442.391.000 денари, објави компанијата. Приходите споредено со лани, кога беа 475.360.000 денари бележат намалување.

БИМ Свети Николе: Лани во добивка од 10,5 милиони, годинава во минус од 5,6 милиони денари

еМагазин - 12.11.2014

Во првите девет месеци од годината БИМ АД Свети Николе има нето загуба по оданочување во износ од 5.61 милиони денари на ниво на друштвото, а минатата година оствари 10,54 милиони денари нето добивка, соопштија од компанијата.

Охридска банка за девет месеци ги зголеми приходите за 55,4%

еМагазин - 12.11.2014

Кумулативниот реализиран финансиски резултат за периодот од 01.01-30.09 2014 год. изнесува 184.8 милиони денари наспроти 118.9 милиони денари за истиот период претходната година односно бележи зголемување од 65.8 милиони денари односно 55,4% што е ...

Стопанска банка Скопје за девет месеци има добивка од 1,3 милијарди денари

еМагазин - 12.11.2014

Стопанска банка АД Скопје во првите девет месеци од годинава има добивка од 1,3 милијарди денари, покажува Билансот на успех. Споредено со истиот период лани банката бележи зголемување на добивката.

„Грозд“ со намалени приходи, а зголемена добивка

еМагазин - 12.11.2014

„Грозд“ од Струмица во првите девет месеци одгодинава оствари приходи од 278 милиони денари, што е намалување во однос на истиот период од минатата година кога компанијата забележа приходи од 374 милиони денари.

Пораст на добивката на „Попова кула“

еМагазин - 12.11.2014

Винарницата „Попова кула“ во првите девет месеци од годинава оствари пораст на приходите и на добивката. Во овој период компанијата оствари приходи од 32,7 милиони денари што е зголемување во однос на лани кога компанијата реализира приходи од 32,1 ...

Нема криза за „Цементарница Усје“

еМагазин - 12.11.2014

„Цементарница Усје“ оствари одлични резултати во првите девет месеци од годинава. Компанијата во овој период реализира добивка од 1,24 милијарда денари што е зголемување во однос на истиот период минатата година кога ементарницата оствари добивка од ...

Струмичко поле ја зголеми добивката

еМагазин - 20.08.2017

Струмичко поле од Општина Василево, во првите шест месеци има добивка од 8.766.000 денари, соопшти компанијата преку Македонската берза. Лани во овој период добивката била 4.172.000 денари.

Струмичка „Кланица со ладилник“ реализира помала добивка

еМагазин - 12.11.2014

„Кланица со ладилник„ АД Струмица во првите девет месеци од годинава забележа намалување на добивката во споредба со истиот период минатата година. Во периодот јануари-септември, годинава компанијата оствари добивка од 4.758.000 денари, а лани во ...

„Оранжерии – Хамзали“ оствари значителен пораст на добивката

еМагазин - 12.11.2014

Акционерското друштво „Оранжерии-Хамзали“ оствари значителен пораст на добивката во првите девет месеци од годинава. Компанијата соопшти дека од јануари-септември годинава реализирала добивка од 26,5 милиони денари што е за 68 отсто повеќе во однос ...

Намалени приходите и добивката на „Технометал Вардар“

еМагазин - 12.11.2014

„Технометал Вардар“ во првите девет месеци од годинава оствари помали приходи и добивка во однос на истиот период мнатата година. Билансот на успех покажува дека компанијата во овој период остварила приходи од околу 105 милиони денари,што е ...

РЖ Институт ги зголеми приходите за 20%

еМагазин - 12.11.2014

Во првите девет месеци од годината РЖ Институт има зголемување на оперативните приходи за 20% и тие изнесуваат 176,6 милиони денари, соопшти компанијата. Оперативните расходи изнесуваат 170,6 милиони денари.

Пораст на приходите и на добивката на „Струмица табак“

еМагазин - 12.11.2014

„Струмица табак“ во првите девет месеци од годинава оствари подобри резултати во однос на истиот период од минатата година. Компанијата забележа зголемување и кај приходите и кај добивката.

Охис ја намали загубата за 62 милиони денари

еМагазин - 12.11.2014

Охис во првите девет месеци од годинава има загуба од 532.000 денари, што е за над 62 милиони денари помалку споредено со истиот период лани, покажува Билансот на успех на компанијата. За овој период Охис има приходи од 13,1 милиони денари и тие ...

Тројно зголемена добивката на UniCredit

Денар - 12.11.2014

Италијанската банкарска групација „UniCredit“ соопшти дека нето добивката во третиот квартал е повеќе од тројно зголемена на годишно ниво, благодарение на намалените резервации за лошите кредити, пренесуваат агенциите.

300.000 евра добивка за компанијата ОИЛКО

Локално - 11.11.2014

За првите девет месеци од годинава, компанија ОИЛКО специјализирана за транспорт на нафтени деривати има добивка од 300.000 евра односно 18,4 милиони денари , покажува неревидираниот биланс на успех на компанијата објавен на Македонската берза.

Компанијата ОИЛКО во добивка од 300.000 евра

Телеграф - 11.11.2014

Податоците од билансот на успех покажуваат дека ОИЛКО и со понизок степен на искористеност на транспортните капацитети, на што укажува понискиот приход од продажба, успева да го задржи нивото на добивка Компанијата специјализирана за транспорт на ...

ОИЛКО во добивка од 300.000 евра!

Фактор - 11.11.2014

ОИЛКО, компанија специјализирана за транспорт на нафтени деривати, има добивка од 300.000 евра односно 18,4 милиони денари за првите девет месеци годинава, покажува неревидираниот биланс на успех, за првите девет месеци, на таа компанија објавен на ...

Хотелите Метропол АД Охрид со 7,04% поголем приход од лани

Бизнис Вести - 11.11.2014

Во периодот од 01.01.2014 до 30.09.2014 год. хотелите Метропол АД Охрид во своето работење бележат зголемен број на ноќевања од 6% во однос на истиот период во 2013 год или остварени 64.782, а притоа е остварен позитивен финансиски резултат во износ ...

Макошпед со вкупен приход од речиси 1 милион евра

Бизнис Вести - 11.11.2014

ТД Макошпед АД Скопје во периодот 01.01-30.09-2014 година оствари позитивен финансиски резултат во износ од 6.529,00 илјади денари., односно нето добивка од 5.764,00 илјади денари, соопштија од mse .

Рудници Бањани остварија загуба од над два милиона денари

Бизнис Инфо - 11.11.2014

Рудници Бањани оствари загуба од 2.032.000 денари, во период од први јануари до 30 септември оваа година, покажуваат податоците од билансот на успех на компанијата, објавен на Македонска берза.

Добивка од над 41 милиони денари за Хотели Метропол

Бизнис Инфо - 11.11.2014

Хотели Метропол Охрид, од први јануари до 30 септември оваа година, оствари добивка во висина од 41.893.000 денари, покажува билансот на успех на компанијата, објавен на Македонска берза. “Во периодот од први јануари до 30 септември оваа година, ...

Стопанска банка за девет месеци оствари добивка од 1,3 милијарди денари

Бизнис Инфо - 11.11.2014

Стопанска банка АД Скопје прикажа добивка од 1.350.185.000 денари за периодот од први јануари до 30 септември оваа година, покажуваат податоците од билансот на успех, објавен на Македонска берза.

Благој Ѓорев прокнижи загуба од 7,3 милиони денари

Бизнис Инфо - 11.11.2014

Прехранбената компанија Благој Ѓорев од Велес прокнижи загуба од 7.354.000 денари за девет месеци од оваа година, покажуваат податоците од билансот на успех, објавен на Македонска берза. Во истиот период минатата година, компанијата оствари добивка ...

Макошпед со нето добивка од 5,7 милиони денари

еМагазин - 11.11.2014

ТД Макошпед АД Скопје во првите девет месеци од годината позитивен финансиски резултат во износ од 6.529 илјади денари, односно нето добивка од 5.764 илјади денари, соопштии компанијата. Компанијата за овој период има приходи од 61.110 илјади денари.

Уни банка има добивка од 51,8 милиони денари

еМагазин - 11.11.2014

Во првите девет месеци од годинава Уни банка има добивка од 51,8 милиони денари, помала за 3,8 милиони денари, споредено со лани, објави компанијата . Нето приходите од камата се 364,4 милиони денари.

Агроплод драстично ја намали загубата

еМагазин - 16.03.2015

Агроплод АД од Ресен минатата година има загуба од 13.885.000 денари. Компанијата има драстично намалување на загубата минатата година, претходната 2013 година, загубата беше 54.319.000 денари, стои во неконсолидираниот Биланс на успех на ...

„Оилко“ со послаби резултати во однос на минатата година

еМагазин - 11.11.2014

„Оилко“ во периодот јануари – септември 2014 година оствари добивка по оданочување во висина од 18,36 милиони денари. „Вака остварената добивка е пониска за 4 индексни поени од остварената во истиот период мината година кога друштвото оствари ...

Рудници Бањани со загуба од 2 милиони денари

еМагазин - 11.11.2014

Во првите девет месеци од година Рудници Бањани остварија загуба од 2 милиони денари, соопшти компанијата. Минатата година во овој период компанијата имаше добивка од 6,6 милиони денари. Приходите од продажба за овој период се 37 милиони денари, од ...

Хотели Метропол со раст на добивката за 20%

еМагазин - 11.11.2014

Во првите девет месеци од годинава, Хотели Метропол АД Охрид оствари позитивен финансиски резултат, остварувајќи добивка од 41,8 милиони денари, што е зголемување за 20,27% споредено со истиот период лани, информира компанијата.

„Сковин“ забележа загуба од 51 милион денари

еМагазин - 11.11.2014

Во периодот од 01.01 до 30.09.2014 година винарницата „Сковин“ оствари оперативни приходи од 235.694.000 денари што е анамалување за 30 индексни поени во однос на истиот период минатата година.

Поради падот на цената на маслото Благој Ѓорев во минус од 7,3 милиони денари

еМагазин - 11.11.2014

Благој Ѓорев од Велес во првите девет месеци од годината има загуба од 7,3 милиони денари, стои во Билансот на успехот на компанијата. Лани во овој период компанијата имаше добивка од 12,8 милиони денари.

ОИЛКО со добивка од 300.000 евра

Вечер - 11.11.2014

Компанијата ОИЛКО прокнижи добивка од 300.000 евра, покажува неревидираниот биланс на успех за првите девет месеци, објавен на Македонската берза. Kомпанијата овој резултат го остварила во услови кога нејзините приходи од продажба се намалени за 14 ...

Макпетрол ја намали загубата за четири пати

Бизнис Инфо - 10.11.2014

Компанијата Макпетрол оствари загуба од 34.105.000 денари во период од први јануари до 30 септември оваа година, што е четири пати пониска од претходната година, кога беше на ниво од 127.592.000 ...

Уготур прокнижи загуба од 2,5 милиони денари

Бизнис Инфо - 10.11.2014

Компанијата Уготур во период од први јануари до 30 септември оствари загуба во висина од 2.557.000 денари, покажува билансот на успех на компанијата, објавен на Македонска берза.

Добивка од над 51 милиони денари за Уни банка

Бизнис Инфо - 10.11.2014

Уни банка евидентираше добивка од 51.821.000 денари во периодот од јануари до септември оваа година, покажува билансот на успех, објавен на Македонска берза.

Агроплод Ресен ја намали загубата за над 55 милиони денари

Бизнис Инфо - 10.11.2014

Компанијата Агроплод Ресен оствари загуба од 1.235.000 денари, во период од први јануари до 30 септември, што е за 55 милиони денари помалку во однос на минатогодишната загуба од 56.802.000 денари.