TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Без план и стратегија за терористите во Радуша

А1 - 10.11.2001

На планината Жеден, попрецизно во селото Радуша, интензивно се раздвижуваат албанските терористички групи. Раздвижувањето го потврдија и МВР и одбраната и центарот за менаџмент со кризи. Тоа што ги скара сите нив беше информацијата од разузнавачите на МВР дека деновиве од Косово кај Жеден влегле ...

МВР и АРМ во војна

Вест - 09.11.2001

ЛИЦИТАЦИЈА СО ТЕРОРИСТИТЕ Армијата тврди дека во околината на Радуша има раздвижување на терористите, но категорично демантира дека тие влегле од Косово, обвинувајќи го директорот на јавната безбедност Горан Митевски за... Конфронтациите на МВР и АРМ околу влегувањето на 100 терористи од Косово и ...

АРМ знае дека во Радуша има терористи, само не знае од каде се?

Дневник - 09.11.2001

НАСПРОТИ ТВРДЕЊАТА НА Министерство за Одбрана Портпаролот на МО, сепак, продолжи да ги демантира тврдењата на МВР, иако портпаролот на АРМ, кој седеше до него, делумно се согласи со полицијата Во реонот на Радуша има засилена раздвиженост на поголема терористичка група, која интензивно го нарушува ...

Сто терористи од Косово влегоа или не во Македонија?

А1 - 08.11.2001

Информациите за влегување на терористи во реонот на селото Радуша од Косово се добиени од агенцијата за разузнавање и од армиските безбедносни служби, соопшти министерот за внатрешни работи Љубе Бошковски. Бошковски додаде дека оттаму е нејасно зошто портпаролот на министерството за одбрана вели ...

АРМ не забележала да влегле 100 терористи во Радуша

Вест - 08.11.2001

МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ОДБРАНА ДЕМАНТИРА Во кризните региони во последните неколку дена интензивирана е раздвиженоста на терористички банди, на униформирани лица и очигледно постои нервоза во нивните редови, тврди МО "Министерството за одбрана не може да потврди дека 100 терористи од Косово преку Жеден ...

Министерството за одбрана чека терористите да се јават со разгледница

Дневник - 08.11.2001

ВО ДВОРЦЕ КАЈ РАДУША ШТАБ ЗА 250 АЛБАНСКИ БАНДИТИ Новите борци на ОНА го обиколувале теренот со американски "хамери", но портпаролот на МО не знае ништо за тоа Стотината терористи на ОНА што завчера од Косово влегле во скопското село Радуша, се засилување на групата албански бандити што претходно ...

Има ли влез на нови терористи во Македонија

А1 - 07.11.2001

„Не сме регистрирале влез на терористи во Македонија“, со овој став министертвото за одбрана денеска ги демантираше информациите на владиониот портпарол Ѓорѓи Трендафилов дека терористи од Косово влегуваат во Македонија, особено во гостиварско-тетовскиот крај.

Нова инвазија од албански терористи кај Радуша!

Дневник - 07.11.2001

ПРОДОЛЖУВА АГРЕСИЈАТА ОД КОСОВО Почна спроведувањето на "инструкциите" од Шипковица за распоредување на терористите на борбени позиции Најмалку 100 добровооружени припадници на ОВК вчера, околу 16 часот, влегле илегално по добро разработени канали од Косово во Македонија и се стационирале во ...