TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Драконските казни за новинари уште во игра

Утрински - 10.11.2012

Собранието вчера со акламација ја декриминализираше навредата и клеветата, по што следуваше жешка дебата за дополнетиот предлог на законот за граѓанска одговорност.

Закочи донесувањето на законот за декриминализација на клеветата

Дневник - 10.11.2012

Поради немање кворум претседателот на Собранието, Трајко Вељаноски го одложи гласањето за Дополнетиот предлог на закон за граѓанска одговорност за навреда и клевета и го закажа за в понеделник во 11 ...

Клеветата и навредата се декриминализирани

24 Вести - 09.11.2012

Клеветата и навредата се декриминализирани. Пратениците едногласно ги донесоа законските измени со кои овие дела беа избришани од кривичниот законик.

Декриминализација на клеветата и навредата

Р.С.Европа - 09.11.2012

Пратениците во рамки на 45. седница денеска едногласно го донесоа дополнетиот предлог на закон за изменување и дополнување на Кривичниот законик, со што, меѓу другото, се предвидува декриминализација ...

Навредата и клеветата декриминализирани

Утрински - 09.11.2012

Пратениците во рамки на 45. седница денеска едногласно го донесоа дополнетиот предлог на закон за изменување и дополнување на Кривичниот законик, со што, меѓу другото, се предвидува декриминализација ...

Декриминализацијата на клеветата се озакони

МКД - 09.11.2012

Со новите измени во Кривичниот законик, кои денеска беа усвоени од пратениците во македонското Собрание, извршена е декриминализација на навредата и клеветата.

Декриминализирани клеветата и навредата

Кајгана - 09.11.2012

Пратениците едногласно го донесоа дополнетиот предлог на закон за изменување и дополнување на Кривичниот законик, со што навредата и клеветата се декриминализирани.

Бишевац: Со фашизоидни одредби власта малтретира секого кој не мисли со слободна глава

А1 On - 09.11.2012

Дополнетиот предлог на закон за граѓанска одговорност за навреда и клевета, повторно го вжешти собранието. Власта тврди дека со овој закон се заокружува процесот на декриминализација на клеветата и ...

Собранието в понеделник ќе гласа за навредата и клеветата

Н.Македонија - 09.11.2012

Собранието на Република Македонија во попладневниот дел од денешната работа по дневниот ред на 45. седница ја заврши расправата за Дополнетиот предлог на закон за граѓанска одговорност за навреда и ...

Пратениците ги усвоија измените во Кривичниот законик

+инфо - 09.11.2012

П ратениците во законодавниот дом денеска едногласно го донесоа дополнетиот предлог на закон за изменување и дополнување на Кривичниот законик, со што, се предвидува и декриминализација на навредата ...

Немаше кворум да се декриминализира клеветата

+инфо - 09.11.2012

Расправата за предлог законот за граѓанска одговорност за навреда и клевета, во второ читање заврши попладнево, а поради немање кворум, за декриминализацијата на клеветата ќе се гласа в понеделник.

Навредата и клеветата декриминализирани, Собранието расправа за законот за граѓанска одговорност за навреда и клевета

Сител - 09.11.2012

Пратениците во рамки на 45. седница денеска едногласно го донесоа дополнетиот предлог на закон за изменување и дополнување на Кривичниот законик, со што, меѓу другото, се предвидува декриминализација ...

Владеjачките партии сами ги декриминализираа клеветата и навредата

Либертас - 09.11.2012

Клеветата и навредата се декриминализирани. Пратениците едногласно ги донесоа законските измени со кои овие дела беа избришани од кривичниот законик.

Собраниска расправа за законот за граѓанска одговорност за нареда и клевета

Сител - 09.11.2012

Дополнетиот предлог на закон за граѓанска одговорност за навреда и клевета, во второ читање, денеска беше во фокусот на пладневната расправа на продолжението на 45. собраниска седница.

Собранието ја заврши расправата за Дополнетиот предлог на закон за граѓанска одговорност за навреда и клевета, ...

Сител - 09.11.2012

Собранието на Република Македонија во попладневниот дел од денешната работа по дневниот ред на 45. седница ја заврши расправата за Дополнетиот предлог на закон за граѓанска одговорност за навреда и ...

Собраниска расправа за законот за граѓанска одговорност за навреда и клевета

МРТ - 09.11.2012

Дополнетиот предлог на закон за граѓанска одговорност за навреда и клевета, во второ читање, денеска беше во фокусот на пладневната расправа на продолжението на 45. собраниска седница.

Клеветата и навредата се декриминализираа

Точка - 09.11.2012

Пратениците во рамки на 45. седница денеска едногласно го донесоа дополнетиот предлог на закон за изменување и дополнување на Кривичниот законик, со што, меѓу другото, се предвидува декриминализација ...

Собранието расправа за законот за граѓанска одговорност за навреда и клевета

Press24 - 09.11.2012

Пратениците во рамки на 45. седница денеска едногласно го донесоа дополнетиот предлог на закон за изменување и дополнување на Кривичниот законик.

Навредата и клеветата декриминализирани

Курир - 09.11.2012

Пратениците во рамки на 45. седница денеска едногласно го донесоа дополнетиот предлог на закон за изменување и дополнување на Кривичниот законик, со што, меѓу другото, се предвидува декриминализација ...

Клеветата и навредата се декриминализираа

Нетпрес - 09.11.2012

Пратениците во рамки на 45. седница денеска едногласно го донесоа дополнетиот предлог на закон за изменување и дополнување на Кривичниот законик, со што, меѓу другото, се предвидува декриминализација ...

Од денеска навредата и клеветата се декриминализирани

БезПардон - 09.11.2012

Пратениците денеска едногласно го донесоа предлог законот за дополнување на Кривичниот законик со кој се предвидува декриминализација на навредата и клеветата.

Декриминализирани клеветата и навредата

Хајд Парк - 09.11.2012

Пратениците едногласно го донесоа дополнетиот предлог на закон за изменување и дополнување на Кривичниот законик, со што навредата и клеветата се декриминализирани.

Декриминализирани клеветата и навредата

Sky - 09.11.2012

Декриминализирани се клеветата и навредата. Од страна на пратениците едногласно беа донесени законските измени со кои овие дела беа избришани од кривичниот законик.

Клевета и навреда не се повеќе кривични дела

Пулс24 - 09.11.2012

Пратениците едногласно го донесоа дополнетиот предлог на закон за изменување и дополнување на Кривичниот законик, со што навредата и клеветата се декриминализирани Пратениците ја започнаа дебатата за ...

Закочи донесувањето на законот за декриминализација на клеветата

Press24 - 09.11.2012

Собранието на Република Македонија во попладневниот дел од денешната работа по дневниот ред на 45. седница ја заврши расправата за Дополнетиот предлог на закон за граѓанска одговорност за навреда и ...

Декриминализирани клеветата и навредата

Макфакс - 09.11.2012

Пратениците едногласно го донесоа дополнетиот предлог на закон за изменување и дополнување на Кривичниот законик, со што навредата и клеветата се декриминализирани.

Навредата и клеветата декриминализирани

Денешен - 09.11.2012

Пратениците во рамки на 45. седница денеска едногласно го донесоа дополнетиот предлог на закон за изменување и дополнување на Кривичниот законик, со што, меѓу другото, се предвидува декриминализација ...

Собранието расправа за законот граѓанска одговорност

Maxim - 09.11.2012

Со овој законик меѓу другото, се предвидува декриминализација на навредата и клеветата. Пратениците ја започнаа дебатата за Дополнетиот предлог на закон за граѓанска одговорност за навреда и клевета, ...

Закочи донесувањето на законот за декриминализација на клеветата

Maxim - 09.11.2012

Собранието на Република Македонија во попладневниот дел од денешната работа по дневниот ред на 45. седница ја заврши расправата за Дополнетиот предлог на закон за граѓанска одговорност за навреда и ...