TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Димитров и Пендаровски гости на А1 телевизија

А1 - 06.10.2001

Никола Димитров, советник за национална безбедност на претседателот Трајковски, и Стево Пендаровски, советник на претседателот и портпарол на МВР, за актуелната состојба во Македонија. А1 : Дали председателот Трајковски ќе ја преземе обврската да даде изјава за амнестија или аболиција според ...

Трајковски ќе земе се во своји раце

Вест - 06.10.2001

АМНЕСТИЈА И ДЕБЛОКИРАЊЕ НА МИРОВНИОТ ПРОЦЕС Шефот на државата во вторник на Владата ќе и поднесе изјава дека ќе ги помилува поединечно сите припадници на ОНА кои доброволно се разоружале. Помилувањето ќе биде изведено со аболиција која ќе опфати ...

Трајковски не сака да биде сам за амнестијата

Вест - 05.10.2001

ПОМИЛУВАЊЕТО НА ПРИПАДНИЦИТЕ НА ОНА Претседателот Трајковски е подготвен во секое време да потпише изјава за помилување на членовите на ОНА и да ја понесе целата политичка одговорност, меѓутоа инсистира зад тој чин да застанат и ...

Бившата ОНА вели:Ќе има војна ако влезе полицијата

Вест - 04.10.2001

ТЕТОВО.- "Првин треба да се прогласи договорената амнестија за припадниците на ОНА, а потоа да започне и договорената динамика за враќањето на македонските безбедносни сили во кризните подрачја", изјави за ВЕСТ портпаролот на ПДП Зекир Бектеши за планот за враќањето на македонските безбедносни сили ...

"Хјуман рајтс воч" е против амнестија за ОНА

Дневник - 04.10.2001

ОТВОРЕНО ПИСМО ДО ТРАЈКОВСКИ Меѓународната организација за заштита на човековите права "Хјуман рајтс воч" испрати отворено писмо до претседателот Борис Трајковски во кое се спротивставува на амнестијата за припадниците на ОНА виновни за воени злосторства.

Без амнестија - на ОНА и е страв

Вест - 03.10.2001

НАТО БАРА ПОТПИСНИЦИТЕ НА ОХРИДСКИОТ ДОГОВОР ДА ГИ ИСПОЛНАТ ОБВРСКИТЕ Според НАТО, амнестијата била главната причина заради која ОНА се разоружа и ако неа ја нема, ќе има страв, а луѓето кога се плашат, дејствуваат со глупост Ако не се изгласаат амнестијата и Рамковниот договор, неизбежни се ...

ПДП направи закон и му го нуди на Георгиевски

Дневник - 02.10.2001

АМНЕСТИЈА НА ТЕРОРИСТИТЕ Партијата за демократски просперитет подготви верзија на законот за амнестија, која ќе биде му предложена на Парламентот ако шефот на државата и Владата не иницираат помилување на припадниците на ОНА.