TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Поддршка од пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ за законските измените за легализација на дивоградби

А1 On - 15.11.2015

Пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ денеска соопшти дека ќе ги поддржи измените и дополнувањата на Законот за постапување со бесправно изградените објекти, што се во собраниска процедура. Измените и дополнувањата, укажува пратеничката група, ...

Стотици дивоградби во Тетово се уште не се легализирани

Алфа - 15.11.2015

Од близу 8000 поднесени барања за легализација на дивоградби во Тетово, досега се решени едвај 2550. За останатите или постапката е во тек, или се предмети со некомплетна документација Од близу 8000 поднесени барања за легализација на дивоградби во ...

Поддршка од пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ за законските измените за легализација на дивоградби

Сител - 15.11.2015

Пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ денеска соопшти дека ќе ги поддржи измените и дополнувањата на Законот за постапување со бесправно изградените објекти, што се во собраниска процедура. Измените и дополнувањата, укажува пратеничката група, ...

Поддршка од пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ за законските измените за легализација на дивоградби

Денешен - 15.11.2015

Пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ денеска соопшти дека ќе ги поддржи измените и дополнувањата на Законот за постапување со бесправно изградените објекти, што се во собраниска процедура. Измените и дополнувањата, укажува пратеничката група, ...

Пратениците од ВМРО – ДПМНЕ ќе ги поддржат законските измени за дивоградби

Нетпрес - 15.11.2015

Пратениците од ВМРО – ДПМНЕ ќе ги поддржат законските измени за дивоградби. За ова денес пратеничката група на ВМРО – ДПМНЕ информираше по пат на писмено соопштение. Интегрален текст од соопштението: Пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ ќе ја даде ...

Поддршка од пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ за законските измените за легализација на дивоградби

Курир - 15.11.2015

Пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ денеска соопшти дека ќе ги поддржи измените и дополнувањата на Законот за постапување со бесправно изградените објекти, што се во собраниска процедура. Измените и дополнувањата, укажува пратеничката група, ...

Пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ ќе ги поддржи законските измени за легализација на дивоградби

Пулс24 - 15.11.2015

Пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ денеска соопшти дека ќе ги поддржи измените и дополнувањата на Законот за постапување со бесправно изградените објекти што се во собраниска процедура. Измените и дополнувањата, укажува пратеничката група, ...

Доделени нови 65 решенија за легализација во општина Гази Баба

Канал5 - 13.11.2015

Нови 65 решенија за легализација на бесправно изградени објекти денеска беа доделени во општина Гази Баба. Во општината досега се доделени околу 5.900 решенија за утврдување правен статус на бесправно изградени објекти на физички и правни лица, од ...

Доделени нови 65 решенија за легализација во општина Гази Баба

Сител - 13.11.2015

Нови 65 решенија за легализација на бесправно изградени објекти денеска беа доделени во општина Гази Баба. Во општината досега се доделени околу 5.900 решенија за утврдување правен статус на бесправно изградени објекти на физички и правни лица, од ...

Доделени нови 65 pешенија за легализација во Гази Баба

Fox.mk - 13.11.2015

Општина Гази Баба со денешните 65, има доделено околу 5.900 решенија за утврдување на правен статус на бесправно изградени објекти на физички и правни лица, од околу 16.000 поднесени барања за легализација од страна на граѓаните.

Општина Гази Баба додели нови 65 pешенија за легализација

Press24 - 13.11.2015

Општина Гази Баба со денешните 65, има доделено околу 5.900 решенија за утврдување на правен статус на бесправно изградени објекти на физички и правни лица, од околу 16.000 поднесени барања за легализација од страна на граѓаните.

Доделени нови 65 pешенија за легализација во Гази Баба

Курир - 13.11.2015

Општина Гази Баба со денешните 65, има доделено околу 5.900 решенија за утврдување на правен статус на бесправно изградени објекти на физички и правни лица, од околу 16.000 поднесени барања за легализација од страна на граѓаните.

Доделени нови 65 решенија за легализација во општина Гази Баба

Lider - 13.11.2015

Нови 65 решенија за легализација на бесправно изградени објекти денеска беа доделени во општина Гази Баба. Во општината досега се доделени околу 5.900 решенија за утврдување правен статус на бесправно изградени објекти на физички и правни лица, од ...

Доделени нови 65 pешенија за легализација

Пулс24 - 13.11.2015

Општина Гази Баба со денешните 65, има доделено околу 5.900 решенија за утврдување на правен статус на бесправно изградени објекти на физички и правни лица, од околу 16.000 поднесени барања за легализација од страна на граѓаните.

Ќе се пролонгираат роковите за легализација на дивоградбите

Правдико - 12.11.2015

Владата нуди нова можност за граѓаните да ги легализираат бесправно изградените објекти. На последната седница изготви измени на Законот со кој се предлага продолжување на рокот за комплетирање на поднесената документација, како и нов рок за ...

Граѓаните имаат уште четири месеци да достават барање за легализација на дивоградби

еМагазин - 12.11.2015

Владата нуди нова можност за граѓаните да ги легализираат бесправно изградените објекти. На последната седница изготви измени на Законот со кој се предлага продолжување на рокот за комплетирање на поднесената документација, како и нов рок за ...

Дополнителен рок за легализација на дивоградбите

24 Вести - 11.11.2015

Нов, доплнителен рок за легализација на дивограбите. Од Министерството за транспорт соопштија дека граѓаните ќе можат да поднесат барање за легализација до крајот на март, догодина. Геодетски елаборати пак ќе може да се поднесуваат до крајот на оваа ...

Нови рокови за легализација на дивоградбите

Вест - 11.11.2015

На последната седница изготви измени на Законот со кој се предлага продолжување на рокот за комплетирање на поднесената документација, како и нов рок за поднесување барања за легализација на дивоизградените објекти.

Ќе се пролонгираат роковите за легализација на дивоградбите

Утрински - 11.11.2015

Владата нуди нова можност за граѓаните да ги легализираат бесправно изградените објекти. На последната седница изготви измени на Законот со кој се предлага продолжување на рокот за комплетирање на поднесената документација, како и нов рок за ...

Ќе се пролонгираат роковите за легализација на дивоградбите

Алсат-М - 11.11.2015

Владата нуди нова можност за граѓаните да ги легализираат бесправно изградените објекти. На последната седница изготви измени на Законот со кој се предлага продолжување на рокот за комплетирање на поднесената документација, како и нов рок за ...

Легализацијата на дивоградби до 31 март 2016 година

Вест - 11.11.2015

Владата уште еднаш го продолжи рокот за легализација на дивоградбите. Со најновите законски измени кои се изготвени на последната владина седница се предлага барањата за легализација на дивоградбите да се поднесуваат до 31 март, а на геодетските ...

Дивоградбите повторно добиваат шанса за легализација од државата

Build - 11.11.2015

Власта повторно им попушта на оние граѓани кои нелегално изградиле објект. По втор пат за помалку од пет години, на граѓаните им се овозможува да поднесат барање за легализација на бесправно изградените објекти.

Ќе се пролонгираат роковите за легализација на дивоградбите

Орбис - 11.11.2015

Владата нуди нова можност за граѓаните да ги легализираат бесправно изградените објекти. На последната седница изготви измени на Законот со кој се предлага продолжување на рокот за комплетирање на поднесената документација, како и нов рок за ...

Ќе се пролонгираат роковите за легализација на дивоградбите

Академик - 11.11.2015

Како што соопштија денеска на прес-конференција министерот за транспорт и врски Владо Мисајловски и директорот на Агенцијата за катастар на недвижности Славче Трпевски, со измените се предлага рокот за поднесување барања да продолжи до 31 март 2016 ...

Ќе се пролонгираат роковите за легализација на дивоградбите

Алфа - 11.11.2015

Владата нуди нова можност за граѓаните да ги легализираат бесправно изградените објекти. На последната седница изготви измени на Законот со кој се предлага продолжување на рокот за комплетирање на поднесената документација, како и нов рок за ...

Ќе се пролонгираат роковите за легализација на дивоградбите

А1 On - 11.11.2015

Владата нуди нова можност за граѓаните да ги легализираат бесправно изградените објекти. На последната седница изготви измени на Законот со кој се предлага продолжување на рокот за комплетирање на поднесената документација, како и нов рок за ...

Се пролонгира рокот за легализација на дивоградби

+инфо - 11.11.2015

Пролонгиран е рокот за поднесување барања и геодетски елаборати за легализација на дивоградби, соопштија денеска на прес конференција министерот за транспорт и врски Владо Мисајловски и директорот на Агенцијата за катастар на недвижности Славче ...

Продолжен рок за легализација на дивоградбите, не само за достава на елаборати, туку и за нови барања

Алфа - 11.11.2015

Се пролонгира рокот за легализација на дивоградбите. Наместо геодетските елаборати да се поднесуваат до крајот на годинава, рокот се продолжува до крајот на 2016-та. Се пролонгира рокот за легализација на дивоградбите.

Ќе се пролонгираат роковите за легализација на дивоградбите

Точка - 11.11.2015

Владата нуди нова можност за граѓаните да ги легализираат бесправно изградените објекти. На последната седница изготви измени на Законот со кој се предлага продолжување на рокот за комплетирање на поднесената документација, како и нов рок за ...

ЛЕГАЛИЗАЦИЈА НА ДИВОГРАДБИ: Роковите ќе се пролонгираат

Телеграф - 11.11.2015

Министерот за транспорт и врски Владо Мисајловски и директорот на Агенцијата за катастар на недвижности, Славче Трпевски, информираа дека со измените се предлага рокот за поднесување барања да продолжи до 31 март 2016 година, а за оние што веќе ...

Рокот за легализација на дивоградбите по евро за квадрат се пролонгира до 31 март 2016

Сител - 11.11.2015

Владата нуди нова можност за граѓаните да ги легализираат бесправно изградените објекти. На последната седница изготви измени на Законот со кој се предлага продолжување на рокот за комплетирање на поднесената документација, како и нов рок за ...

Владата ги продолжи роковите за легализација на дивоградби

Фактор - 11.11.2015

Се продолжува рокот за достава на елаборатите за легализација на дивоизградени објекти одлучила Владата на последната седница. Министерот Мисајловски и Трпевски од агенцијата за катастар на недвижности соопштија дека рокот се пролонгира до 31 март ...

Ќе се пролонгираат роковите за легализација на дивоградбите

Канал5 - 11.11.2015

Владата нуди нова можност за граѓаните да ги легализираат бесправно изградените објекти. На последната седница изготви измени на Законот со кој се предлага продолжување на рокот за комплетирање на поднесената документација, како и нов рок за ...

Ќе се пролонгираат роковите за легализација на дивоградбите

Локално - 11.11.2015

Владата нуди нова можност за граѓаните да ги легализираат бесправно изградените објекти. На последната седница изготви измени на Законот со кој се предлага продолжување на рокот за комплетирање на поднесената документација, како и нов рок за ...

Легализацијата на дивоградбите продолжена до април 2016

Локално - 11.11.2015

Граѓаните ќе можат да поднесат барање до 31 март 2016-та година, а оние кои веќе имаат доставено барање, геодетски елаборат ќе можат да поднесат до 31 декември 2016-та година. Услов е, објектот што е предмет на легализација, да е изграден заклучно ...

Легализацијата на дивоградбите до крајот на март идната година

Дневник - 11.11.2015

Легализацијата на бесправно изградените објекти ќе може да се изврши до 31 март 2016 година, а оние што веќе имаат поднесено барање ќе може да достават геодетски елаборати до 31 декември 2016 година.

Ќе се пролонгираат роковите за легализација на дивоградбите

Fox.mk - 11.11.2015

Владата нуди нова можност за граѓаните да ги легализираат бесправно изградените објекти. На последната седница беа изготвени измени на Законот, со кој се предлага продолжување на рокот за комплетирање на поднесената документација, како и нов рок за ...

Исполнето уште едно барање на граѓаните: Ќе се пролонгираат роковите за легализација на дивоградбите

Курир - 11.11.2015

Владата нуди нова можност за граѓаните да ги легализираат бесправно изградените објекти. На последната седница беа изготвени измени на Законот, со кој се предлага продолжување на рокот за комплетирање на поднесената документација, како и нов рок за ...

Ќе се пролонгираат роковите за легализација на дивоградбите

МРТ - 11.11.2015

Со измените се предлага рокот за поднесување барања да продолжи до 31 март 2016 година, а за оние коишто веќе имаат поднесено барање да можат да достават геодетски елаборати до 31 декември 2016 година...

Ќе се пролонгираат роковите за легализација на дивоградбите

Денешен - 11.11.2015

Владата нуди нова можност за граѓаните да ги легализираат бесправно изградените објекти. На последната седница изготви измени на Законот со кој се предлага продолжување на рокот за комплетирање на поднесената документација, како и нов рок за ...

Исполнето уште едно барање на граѓаните: Ќе се пролонгираат роковите за легализација на дивоградбите

Press24 - 11.11.2015

Владата нуди нова можност за граѓаните да ги легализираат бесправно изградените објекти. На последната седница беа изготвени измени на Законот, со кој се предлага продолжување на рокот за комплетирање на поднесената документација, како и нов рок за ...

Се пролонгира рокот за легализирање на дивоградбите- 31 март 2016 година

Репортер - 11.11.2015

Владата нуди нова можност за граѓаните да ги легализираат бесправно изградените објекти. На последната седница изготви измени на Законот со кој се предлага продолжување на рокот за комплетирање на поднесената документација, како и нов рок за ...

Ќе се пролонгираат роковите за легализација на дивоградбите

Нетпрес - 11.11.2015

Владата нуди нова можност за граѓаните да ги легализираат бесправно изградените објекти. На последната седница изготви измени на Законот со кој се предлага продолжување на рокот за комплетирање на поднесената документација, како и нов рок за ...

Барања за легализација на дивоградбите ќе се поднесуваат до 31 март следната година

Вечер - 11.11.2015

Владата нуди нова можност за граѓаните да ги легализираат бесправно изградените објекти. На последната седница изготви измени на Законот со кој се предлага продолжување на рокот за комплетирање на поднесената документација, како и нов рок за ...

Ќе се пролонгира рокот за легализација на дивоградбите

Република - 11.11.2015

Владата нуди нова можност за граѓаните да ги легализираат бесправно изградените објекти. На последната седница изготви измени на Законот со кој се предлага продолжување на рокот за комплетирање на поднесената документација, како и нов рок за ...

Ќе се продолжат роковите за легализација на дивоградбите

МРТ - 11.11.2015

Граѓаните ќе можат да поднесат барање до 31 март 2016-та година, а оние кои веќе имаат доставено барање, геодетски елаборат ќе можат да поднесат до 31 декември 2016-та година. Услов е, објектот што е предмет на легализација, да е изграден заклучно ...

Ќе се пролонгираат роковите за легализација на дивоградбите

Пулс24 - 11.11.2015

Владата нуди нова можност за граѓаните да ги легализираат бесправно изградените објекти. На последната седница беа изготвени измени на Законот, со кој се предлага продолжување на рокот за комплетирање на поднесената документација, како и нов рок за ...

Ќе се пролонгираат роковите за легализација на дивоградбите

Lider - 11.11.2015

Владата нуди нова можност за граѓаните да ги легализираат бесправно изградените објекти. На последната седница изготви измени на Законот со кој се предлага продолжување на рокот за комплетирање на поднесената документација, како и нов рок за ...