TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Кога Љубе верува, верува до крај

Вест - 04.10.2001

МИНИСТЕРОТ ЗА ВНАТРЕШНИ РАБОТИ ОДГОВАРА НА ПРЕТПОСТАВКИТЕ ДЕКА АФЕРАТА СО ОРИЗОТ МУ ЈА СМИСЛИЛА ДОСТА ДИМОВСКА "Јас немам една причина да бидам деликвент во време кога Македонија крвави", рече Бошковски. Министерот за внатрешни работи Љубе Бошковски, вчера, најенергично ги отфрли шпекулациите дека ...

Бошковски се „оградува“ од милионот марки

А1 - 03.10.2001

Министерот за внатрешни работи ги демантира сите обвинувања дека тој е Љубе Бошковски на чија сметка се уплатени милион долари во една швајцарска банка, за набавка на бугарски ориз. Министерот Бошковски најавува истрага за случајот, кривична пријава за клевета против непознат сторител и доколку ...

Аферата „милион долари“ на брат Љубе ги разбранува и бугарските весници

А1 - 03.10.2001

Aферата „милион долари" во која наводно се замешани фирмата „ДИГ“ од Софија и македонскиот министер за внатрешни работи Љубе Бошковски денеска е тема и на софиските гласила, а најтиражниот весник „Труд“ со строг тон на учител ги повикува Македонците сами да ги решаваат сопствените проблеми.

Доста му свари сутлијаш на Љубе

Вест - 03.10.2001

АФЕРА: МИНИСТЕРОТ СО "В" ИЛИ БЕЗ "В" ШТО КУПУВАЛ ОРИЗ Најверојатно, факсовите што случајно се појавиле во редакциите на "Дневник", "Вечер" и на"Нова Македонија" се од странска разузнавачка служба, но полициски извори тврдат дека тие се фатени токму во МВР Дистрибуираните факсови од Хрватска, со кои ...

Софиски ДИГ не го познава Љубе Бошковски

Дневник - 03.10.2001

АФЕРА "ОРИЗ ОД МИЛИОН ДОЛАРИ" Бугарската фирма "Дифенс индастри груп" од Софија демантира дека преку севернокипарската банка "Фрст меркант бенк"од Лефкоша префрлила еден милион долари провизија на приватната сметка на извесен македонски граѓанин Љубе Бошковски, во швајцарската Унион банкер приве во ...

Бос Љубе вмешан во воено профитерски скандал

А1 - 02.10.2001

Во воено профитерска зделка замешан министерот за внатрешни работи. Еден милион долари се префрлени во женевеска Унион Банка на сметка на извесен Љубе Бошковски, пишува „Дневник“. Парите се исплатени од бугарската фирма „Дифенс Индастри Груп“, а потоа преку кипарската „Оф Шор Банка - Фрст Меркант ...

Извесен Љубе Бошковски добил милион долари за зделка со "ориз"?

Дневник - 02.10.2001

СПОРЕД ФАКС ОД СЕВЕРНОКИПАРСКА БАНКА Еден милион долари се префрлени во Унион банка во Женева на сметката на извесен Љубе Бошковски. Парите од името на Дифенс индастри груп (ДИГ) од Софија се префрлени од оф-шор банката Фрст меркант бенк, со седиште во Лефкоса, Северен Кипар.