TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Извештајот за климатските промени дава слика за планета во опасност

А1 On - 16.11.2013

Климатските промени нема само да го нарушат светот на природата, туку и општествата, и претставуваат ризик за ресурсите и за потенцијални конфликти, произлезе од панел дискусијата.

Кампањата „Климата се менува, Прилагоди се! – Денови на акции за климата“

А1 On - 15.11.2013

Министерот за животна средина и просторно планирање Абдилаќим Адеми денеска органзиира средба со новинари по повод кампањата „Климата се менува, Прилагоди се! – Денови на акции за климата“.

Денови на акции за климатските промени

Алсат-М - 15.11.2013

Министерот за животна средина и просторно планирање Абдилаќим Адеми денеска органзиира средба со новинари по повод кампањата „Климата се менува, Прилагоди се! - Денови на акции за климата“.

„Дневни аваз“: Климатските промени го загрозуваат и Балканот

А1 On - 15.11.2013

Наглите климатски промени се се поизразени и се манифестираат преку многубројните временски непогоди, а некои се случуваат во Босна и Херцеговина и во регионот, објави сараевскиот весник „Дневни ...

„Дневни аваз“: Климатските промени го загрозуваат и Балканот

+инфо - 15.11.2013

Наглите климатски промени се се поизразени и се манифестираат преку многубројните временски непогоди, а некои се случуваат во Босна и Херцеговина и во регионот, објави сараевскиот весник „Дневни ...

Кампањата „Климата се менува, Прилагоди се! - Денови на акции за климата“

Сител - 15.11.2013

Министерот за животна средина и просторно планирање Абдилаќим Адеми денеска органзиира средба со новинари по повод кампањата „Климата се менува, Прилагоди се! - Денови на акции за климата“.

Климатските промени можност за привлекување инвестиции

Канал5 - 15.11.2013

Климатските промени да не се разбираат единствено како црни, лоши и апокалиптични сценарија, туку и обратно, дека претставуваат можност и за привлекување инвестиции преку размена на технологии и ...

Климатските промени можност за привлекување инвестиции

Сител - 15.11.2013

Климатските промени да не се разбираат единствено како црни, лоши и апокалиптични сценарија, туку и обратно, дека претставуваат можност и за привлекување инвестиции преку размена на технологии и ...

Климатските промени можност за привлекување инвестиции

Вечер - 15.11.2013

Климатските промени во јавноста се подразбираат единствено како црни, лоши и апокалиптични сценарија. Но, тие истовремено претставуваат и можност за привлекување инвестиции преку размена на ...

КАМПАЊА: „Климата се менува, Прилагоди се! – Денови на акции за климата“

Телеграф - 15.11.2013

Кампањата која се реализира од 11 до 22 овој месец е во организација на Министерството и УНДП, со цел да се влијае врз подигањето на свеста на индивидуите, институциите и сите локални и национални ...

„Дневни аваз“: Климатските промени го загрозуваат и Балканот

Бриф - 15.11.2013

Наглите климатски промени се се поизразени и се манифестираат преку многубројните временски непогоди, а некои се случуваат во Босна и Херцеговина и во регионот, објави сараевскиот весник „Дневни ...

Климатските промени можност за привлекување инвестиции

Телеграф - 15.11.2013

Ресорното министерство, како што истакна првиот човек, Абдилаќим Адеми, изработува неопходна законска рамка за борба против климатските промени Климатските промени да не се разбираат единствено како ...

„Климата се менува, прилагоди се!"

Press24 - 15.11.2013

Министерот за животна средина и просторно планирање Абдилаќим Адеми денеска ќе оствари средба со новинари по повод кампањата „Климата се менува, Прилагоди се! - Денови на акции за климата“.

Климата се менува, Прилагоди се! – Денови на акции за климата

Турлитава - 15.11.2013

Министерот за животна средина и просторно планирање Абдилаќим Адеми денеска органзиира средба со новинари по повод кампањата „Климата се менува, Прилагоди се! – Денови на акции за климата“.

„Дневни аваз“: Климатски промени го загрозуваат Балканот

Press24 - 15.11.2013

Како што објавува сараевскиот весник „Дневни аваз“,наглите климатски промени кои се се поизразени и се манифестираат преку многубројните временски непогоди, а некои се случуваат во Босна и ...

Климатските промени можат да привлечат инвестиции

Press24 - 15.11.2013

Климатските промени да не се класифицираат како црни, лоши и апококалиптични сценарија, туку како можност за привлекување инвестиции преку размена на технологии и знаења.Ова беше заклучено на ...

„Дневни аваз“: Климатските промени го загрозуваат и Балканот

Курир - 15.11.2013

Наглите климатски промени се се поизразени и се манифестираат преку многубројните временски непогоди, а некои се случуваат во Босна и Херцеговина и во регионот, објави сараевскиот весник „Дневни ...

Климатските промени го загрозуваат и Балканот

Нетпрес - 15.11.2013

Наглите климатски промени се се’ поизразени и се манифестираат преку многубројните временски непогоди, а некои се случуваат во Босна и Херцеговина и во регионот, објави сараевскиот весник „Дневни ...

Климатските промени можност за привлекување инвестиции?

Економски - 15.11.2013

Климатските промени да не се разбираат единствено како црни, лоши и апокалиптични сценарија, туку и обратно, дека претставуваат можност и за привлекување инвестиции преку размена на технологии и ...

Климатските промени можност за привлекување инвестиции

Lider - 15.11.2013

Климатските промени да не се разбираат единствено како црни, лоши и апокалиптични сценарија, туку и обратно, дека претставуваат можност и за привлекување инвестиции преку размена на технологии и ...

Климатските промени можност за привлекување инвестиции

Денешен - 15.11.2013

Климатските промени да не се разбираат единствено како црни, лоши и апокалиптични сценарија, туку и обратно, дека претставуваат можност и за привлекување инвестиции преку размена на технологии и ...

И Балканот загрозен од климатските промени

Денешен - 15.11.2013

Наглите климатски промени се се поизразени и се манифестираат преку многубројните временски непогоди, а некои се случуваат во Босна и Херцеговина и во регионот, објави сараевскиот весник „Дневни ...

Почнува кампањата „Климата се менува, Прилагоди се!“

Falanga - 15.11.2013

Кампањата ќе се реализира од 11 до 22 овој месец. Министерот за животна средина и просторно планирање, Абдилаќим Адеми, денеска органзиира средба со новинари по повод кампањата „Климата се менува, ...

Климатските промени го загрозуваат Балканот

Maxim - 15.11.2013

Според сараевскиот весник „Дневни аваз“, големите климатски промени кои се се поизразени и се манифестираат преку многубројните временски непогоди, а некои се случуваат во Босна и Херцеговина и во ...

Како сами да си направите климатизација (Видео)

Коментар - 14.11.2013

Предметното изум од видеото ќе ви излезе скоро без ...

Зимскиот туризам на удар на климатските промени

Утрински - 12.11.2013

Климатските промени може да имаат влијание врз туризмот, па затоа навреме треба да се преземат мерки за негово приспособување, смета универзитетскиот професор Питер Брнс.

Тркалезна маса за влијанието на климатските промени врз туризмот

А1 On - 12.11.2013

Климатските промени може да имаат влијание врз туризмот, но треба да се преземат мерки за негово приспособување, смета универзитетскиот професор Питер Брнс.

Тркалезна маса за влијанието на климатските промени врз туризмот

Телеграф - 12.11.2013

На денешната тркалезна маса на тема „Влијанието на климатските промени на секторот туризам и можности за адаптација“, Брнс истакна дека Македонија има интересна мешавина од туристички услуги што може ...

Климатските промени можат да влијаат врз туризмот

Press24 - 12.11.2013

Според универзитескиот професор Питер Брнс, климатските промени може да влијае врз туризмот, но треба да се преземаат мерки за негово приспособување. Исто така смета дека Во Македонија треба да се ...

Влијанието на климатските промени врз туризмот

Курир - 12.11.2013

Климатските промени може да имаат влијание врз туризмот, но треба да се преземат мерки за негово приспособување, смета универзитетскиот професор Питер Брнс.

Македонија има интересна мешавина од туристички услуги

Lider - 12.11.2013

Климатските промени може да имаат влијание врз туризмот, но треба да се преземат мерки за негово приспособување, смета универзитетскиот професор Питер Брнс.

Како климатските промени ќе влијаат на македонскиот туризам

Економски - 12.11.2013

Климатските промени може да имаат влијание врз туризмот, но треба да се преземат мерки за негово приспособување, смета универзитетскиот професор Питер Брнс.

Како климатските промени можат да влијаат врз туризмот

Falanga - 12.11.2013

Денеска се одржа тркалезна маса на тема „Влијанието на климатските промени на секторот туризам и можности за адаптација“. Климатските промени може да имаат влијание врз туризмот, но треба да се ...

Варшава – етапа на патот до договор за климата

Deutsche Welle - 11.11.2013

Никој не очекува пробив на конференцијата на ОН за климата во Варшава. Но, самитот е една станица на патот за еден глобален договор за климата. И други теми нудат материјал за тешки ...

Нови разговори за глобалните климатски промени

Р.С.Европа - 11.11.2013

Денеска во Варшава почнуваат светски разговори на владино ниво за постигнување договор за справување со климатските промени. Состанокот ќе трае до 22 овој месец и на него преговорачите треба да ги ...

Светот ќе ја добие или изгуби битката со климатските промени

Р.С.Европа - 11.11.2013

Координаторот на ОН за климатски промени изјави дека човештвото или ќе ја добие или изгуби битката за намалување на емисиите на стаклени гасови кои предизвикуваат деструктивни климатските промени.

Започнаа разговорите за климатски промени во Варшава

Глас на Америка - 11.11.2013

Илјадници делегати работат на нов договор за борба против глобалното затоплување Илјадници делегати од многу земји и невладини организации за заштита на животната средина ширум светот ги отворија ...

Во Варшава почна 19. конференција на ОН за климатските промени

А1 On - 11.11.2013

Претставници од над 190 држави учествуваа денеска во Варшава на отворањето на 19. конференција на земјите за Рамковната конвенција на ОН за климатските промени.

Филипински делегат ќе гладува во Варшава

А1 On - 11.11.2013

Филипинскиот делегат на Конференцијата на ОН за климатските промени што започна денеска во Варшава, Надарев Сано соопшти дека доброволно ќе гладува за време на форумот што ќе трае до 22 ноември, во ...

Во Варшава почна 19. конференција на ОН за климатските промени

+инфо - 11.11.2013

Претставници од над 190 држави учествуваа денеска во Варшава на отворањето на 19. конференција на земјите за Рамковната конвенција на ОН за климатските промени.

Филипински делегат ќе гладува во Варшава

+инфо - 11.11.2013

Филипинскиот делегат на Конференцијата на ОН за климатските промени што започна денеска во Варшава, Надарев Сано соопшти дека доброволно ќе гладува за време на форумот што ќе трае до 22 ноември, во ...

Во Варшава почна 19. конференција на ОН за климатските промени

Бриф - 11.11.2013

Претставници од над 190 држави учествуваа денеска во Варшава на отворањето на 19. конференција на земјите за Рамковната конвенција на ОН за климатските промени.

Филипински делегат на Конференцијата за климата во Варшава ќе гладува за да поттикне напредок во преговорите

Бриф - 11.11.2013

Филипинскиот делегат на Конференцијата на ОН за климатските промени што започна денеска во Варшава, Надарев Сано соопшти дека доброволно ќе гладува за време на форумот што ќе трае до 22 ноември, во ...

Делегат на Конференцијата за климата ќе штрајкува со глад

Телеграф - 11.11.2013

Надарев Сано нагласи дека Филипините не можат да прифатат дека е неопходна триесетта или четириесетта конференција за да се донесе решение Филипинскиот делегат на Конференцијата на ОН за климатските ...

Во Варшава конференција на ОН за климатските промени

Курир - 11.11.2013

Претставници од над 190 држави учествуваа денеска во Варшава на отворањето на 19. конференција на земјите за Рамковната конвенција на ОН за климатските промени.

Филипински делегат на Конференцијата за климата во Варшава ќе гладува

Курир - 11.11.2013

Филипинскиот делегат на Конференцијата на ОН за климатските промени што започна денеска во Варшава, Надарев Сано соопшти дека доброволно ќе гладува за време на форумот што ќе трае до 22 ноември, во ...