TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

По посетата на Бучковски, заседавал Советот за безбедност на Албанија

Дневник - 03.10.2001

БУРНИ РЕАКЦИИ ВО АЛБАНИЈА Оваа нервоза на албанските власти ми дава право да заклучам оти допревме едно чувствително прашање, за кое нашите албански колеги не се подготвени отворено да разговараат, вели министерот за одбрана на Македонија, Владо Бучковски Албанските државни и политички институции ...

Бучковски изненаден од реакциите во Албанија

А1 - 02.10.2001

Македонскиот министер за одбрана, Владо Бучковски изрази изненадување поради силината на реакциите што пристигнаа од соседна Тирана на предупредувањата дека во северните делови на Албанија постојат тренинг кампови за вооружените терористички и екстремистички формации.

Обвинувањата против Бучковски продолжуваат

А1 - 02.10.2001

Изјавата на македонскиот министер за одбрана, Владо Бучковски дадена на средбата со новинарите во Тирана во која тој нагласи дека во Албанија има кампови за обука на терористи наиде на жестоки реакции и осуди кај албанските државници и политичари.

Инспекторот Буч-ковски

Дневник - 02.10.2001

Коментар - Дејан Николовски Зарем навистина министерот за одбрана Владо Бучковски мислеше дека албанскиот државен врв ќе го фати на "препад" кога среде Тирана "храбро" побара инспекција на тренинг-камповите на терористите во Кукс и во Тропоја? Исходот е познат - неговиот колега Пандели Мајко ...

Бучковски ја обвини Тирана за кампови за обука

А1 - 01.10.2001

Посетата на Бучковски на Албанија е во центарот на вниманието во албанскиот печат, кој во бројните информации и коментари подвлекува дека македонскиот министер за одбрана ја обвинил Тирана дека во земјата има кампови за обука на терористи.

Меѓународната инспекција за камповите за обука за терористите во Албанија

Вест - 01.10.2001

БУЧКОВСКИ ВО ТИРАНА Специјално за ВЕСТ од Тирана, Горан Трпеновски Министерот за одбарана на Република Македонија, Владо Бучковски во рамките на вчерашната работна посета на Република Албанија се сретна со својот албански колега Пандели Мајко, со кој разговараше за затоплување на односите помеѓу ...

Истрага за камповите во Бајрам Цури, Тропоја и Кукс

Дневник - 01.10.2001

БУЧКОВСКИ ВО ТИРАНА Меѓународни тимови и претставници од Македонија ќе спроведат истрага на територијата на Албанија каде постојат кампови за обука на албанската паравојска Меѓународни тимови и претставници од Македонија ќе спроведат истрага на територијата на Албанија во реоните на градовите ...