TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Продолжува притисокот за федерализација на Македонија!

Вечер - 13.11.2015

Експертите предупредуваат дека сега во ситуација кога СДСМ се наоѓа пред извесен голем пораз на изборите во април, токму федерализацијата на Македонија е она што го нуди партијата. Според нив, на Бихаќка се подготвени да ја продадат Македонија само ...

Граѓаните гневни на срамните навреди од Героски (АНКЕТА)

Курир - 13.11.2015

Срамота! На кој народ припаѓа Героски? Героски треба да си оди од државата! Тој е срам за македонското новинарство! Ова се само дел од ставовите на македонските граѓани, кои со осуда ја коментираат насловната страница на „Слободен печат“, инаку ...

Граѓаните гневни на срамните навреди од Героски

Пулс24 - 13.11.2015

Срамота! На кој народ припаѓа Героски? Героски треба да си оди од државата! Тој е срам за македонското новинарство! Ова се само дел од ставовите на македонските граѓани, кои со осуда ја коментираат насловната страница на „Слободен печат“, инаку ...

Граѓаните и бранителите жестоко против идеите за федерализација

Алфа - 12.11.2015

Заговарањето за федерализација на Македонија се уште ја бранува јавноста. Граѓани од Гостивар, Кичево и Тетово, бранители од 2001-та застанаа жестоко против шокантните ставови на дел од опозициските активисти.

Продолжуваат реакциите по најавите на Героски и СДСМ за федерализација на Македонија

Сител - 12.11.2015

Жестоки реакции од граѓаните по најавата на Героски и СДСМ за федерализација на Македонија. Во Тетово, градот во кој Македонците се малцинство никој не може да поверува како е можно Македонец да излезе со таков предлог Уште пожестоки реакции на ...

Игрите за федерализација не поминуваат кај народот

Алфа - 11.11.2015

Повиците на Героски за федерализација на Македонија според експертите се последните обиди за спроведување на таканаречена обоена револуција. Повиците на Героски за федерализација на Македонија се последните обиди за спроведување на таканаречена ...

Експерти за барањето на Геровски за федерализација: Опозицијата излегува со опасни тези

Сител - 11.11.2015

Отварањето на прашањето за федерализација на Македонија од страна на СДСМ - значи додворување кај албанскиот фактор пред претстојните избори, смета експертската јавност. Барањето на опозицискиот новинар Бранко Героски, кој во колумната насловена ...

За експертите втурнувањето на Македонија во федерализација е опасна

Канал5 - 11.11.2015

Идејата на опозиционерите за федерализација на Македонија е дел од сценарио за поделба на државата, сметаат експертите. Ваквата идеја која пред неколку денови повторно беше отворена од страна на Бранко Героски кој важи за отворен поддржувач на ...

Со идејата за федерализација, СДСМ ја сквернави македонската национална историја

Курир - 11.11.2015

Во колумна насловена „Ајде да разговараме за федерализација, зошто да не“, еден од главните експоненти на СДСМ и опозициски стратег Бранко Героски кој е отворен подржувач на опозициските политики во колумна соопштува дека треба отворено да се ...

Со идејата за федерализација, СДСМ бесрамно тргува со македонските националните интереси

Нетпрес - 11.11.2015

Во колумна насловена „Ајде да разговараме за федерализација, зошто да не“, еден од главните експоненти на СДСМ и опозициски стратег Бранко Героски кој е отворен подржувач на опозициските политики во колумна соопштува дека треба отворено да се ...

Жестока реакција на опасните тези на СДСМ за федерализација

Денешен - 11.11.2015

Во колумна насловена „Ајде да разговараме за федерализација, зошто да не“, еден од главните експоненти на СДСМ и опозициски стратег Бранко Героски кој е отворен подржувач на опозициските политики во колумна соопштува дека треба отворено да се ...

Со идејата за федерализација, СДСМ ја сквернави македонската национална историја

Press24 - 11.11.2015

Во колумна насловена „Ајде да разговараме за федерализација, зошто да не“, еден од главните експоненти на СДСМ и опозициски стратег Бранко Героски кој е отворен подржувач на опозициските политики во колумна соопштува дека треба отворено да се ...

Жестока реакција во јавноста на лудите тези на идеологот на СДСМ

Курир - 11.11.2015

Јавноста жестоко реагира на срамниот напис на еден од креаторите на политиките на СДСМ Бранко Героски, уредник на порталот ПлусИнфо и весникот Слободен Печат. Героски неодамна во колумната насловена „Ајде да разговараме за федерализација, зошто да ...

Жестока реакција во јавноста на лудите тези на идеологот на СДСМ

Денешен - 11.11.2015

Јавноста жестоко реагира на срамниот напис на еден од креаторите на политиките на СДСМ Бранко Героски, уредник на порталот ПлусИнфо и весникот Слободен Печат. Героски неодамна во колумната насловена „Ајде да разговараме за федерализација, зошто да ...

Жестока реакција во јавноста на лудите тези на идеологот на СДСМ

Нетпрес - 11.11.2015

Јавноста жестоко реагира на срамниот напис на еден од креаторите на политиките на СДСМ Бранко Героски, уредник на порталот Плус Инфо и весникот Слободен Печат. Героски неодамна во колумната насловена „Ајде да разговараме за федерализација, зошто да ...

Жестока реакција во јавноста на лудите тези на идеологот на СДСМ

Press24 - 11.11.2015

Јавноста жестоко реагира на срамниот напис на еден од креаторите на политиките на СДСМ Бранко Героски, уредник на порталот Плус Инфо и весникот Слободен Печат. Героски неодамна во колумната насловена „Ајде да разговараме за федерализација, зошто да ...

СДСМ ја сквернави македонската национална историја со идејата за федерализација

Пулс24 - 11.11.2015

Во колумна насловена „Ајде да разговараме за федерализација, зошто да не“, еден од главните експоненти на СДСМ и опозициски стратег Бранко Героски кој е отворен подржувач на опозициските политики во колумна соопштува дека треба отворено да се ...

Јавноста жестоко реагира на срамниот напис на еден од креаторите на политиките на СДСМ Бранко Героски

Пулс24 - 11.11.2015

Јавноста жестоко реагира на срамниот напис на еден од креаторите на политиките на СДСМ Бранко Героски, уредник на порталот ПлусИнфо и весникот Слободен Печат. Меѓу многуте реакции, со свој став за написот на Героски се јави и кајакарот Атанас ...

СДСМ и Заев исто како Геровски заговараат федерализација

Алфа - 10.11.2015

Лидерот на СДСМ, Зоран Заев пред неколку месеци во интервју за косовска телевизија отворено побара официјализирање на двојазичност по сите основи и рекомпонирање на рамковниот договор. Во истотото интервју Заев побара задолжителност да се изучува ...

Актерот Владо Јовановски се огласи по барањето на Героски за федерализација

Fox.mk - 10.11.2015

Актерот Владо Јовановски реагира на пишувањата на Бранко Героски, кого во својот Фејсбук статус го нарекува ЃЕРИЗ. Јовановски вели дека Героски лажно се претставува како новинар, а ја критикува идејата на уредникот на ПлусИнфо за федерелизација на ...

Еве што мисли актерот Владо Јовановски за барањето на Героски за федерализација

Денешен - 10.11.2015

Актерот Владо Јовановски реагира на пишувањата на Бранко Героски, кого во својот Фејсбук статус го нарекува ЃЕРИЗ. Јовановски вели дека Героски лажно се претставува како новинар, а ја критикува идејата на уредникот на ПлусИнфо за федерелизација на ...

СДСМ и Заев исто како Героски заговараат федерализација

Курир - 10.11.2015

„Ајде да разговараме за федерализација, зошто да не“ беше насловот на колумната на еден од главните експоненти на СДСМ Бранко Героски, кој отворено заговара дека треба да се зборува за федерализација и за рекомпонирање на Рамковниот договор.

СДСМ и Заев исто како Героски заговараат федерализација

Нетпрес - 10.11.2015

„Ајде да разговараме за федерализација, зошто да не“ беше насловот на колумната на еден од главните експоненти на СДСМ Бранко Героски, кој отворено заговара дека треба да се зборува за федерализација и за рекомпонирање на Рамковниот договор.

СДСМ и Заев исто како Героски заговараат федерализација

Press24 - 10.11.2015

„Ајде да разговараме за федерализација, зошто да не“ беше насловот на колумната на еден од главните експоненти на СДСМ Бранко Героски, кој отворено заговара дека треба да се зборува за федерализација и за рекомпонирање на Рамковниот договор.

СДСМ и Заев исто како Героски заговараат федерализација

Денешен - 10.11.2015

„Ајде да разговараме за федерализација, зошто да не“ беше насловот на колумната на еден од главните експоненти на СДСМ Бранко Героски, кој отворено заговара дека треба да се зборува за федерализација и за рекомпонирање на Рамковниот договор.

СДСМ и Заев исто како Героски заговараат федерализација

Пулс24 - 10.11.2015

„Ајде да разговараме за федерализација, зошто да не“ беше насловот на колумната на еден од главните експоненти на СДСМ Бранко Героски, кој отворено заговара дека треба да се зборува за федерализација и за рекомпонирање на Рамковниот договор.

Героски: Да се разговара за федерализација на Македонија

Алфа - 09.11.2015

Отворен повик на Героски за федерализација.Уредникот на Плусинфо и Слободен во една од последните колумни пишува дека можеби во Македонија е дојдено време за промена на државното уредување.

Геро повикува на федерализација на Македонија

Сител - 09.11.2015

Бранко Геровски отворено повикува на федерализација на Македонија. Според експертите, последната колумна на Геровски за соросовиот Плусинфо е директен напад врз македонскиот уставен поредок и уште една слика за состојбата во опозициските редови.

Јасна порака до Героски и Заев: Граѓаните нема да дозволат федерализација (АНКЕТА)

Курир - 12.11.2015

„Македонија секогаш била на Македонците и секогаш ќе чекори цврсто. Да знаат дека ова е со крв платена земја. Уште ли гревови ќе нанесуваат наши душмани и непријатели“? Граѓаните испраќаат порака до оние кои предлагаат федерализација на Македонија.

Геровски бара федерализација на Македонија

Денешен - 09.11.2015

Во колумна насловена „Ајде да разговараме за федерализација, зошто да не“, еден од главните експоненти на СДСМ и опозициски сратег Бранко Героски кој е отворен подржувач на опозициските политики во колумна соопштува дека треба отворено да се ...

Актерот Владо Јовановски се огласи по барањето на Героски за федерализација

Курир - 09.11.2015

Актерот Владо Јовановски реагира на пишувањата на Бранко Героски, кого во својот Фејсбук статус го нарекува ЃЕРИЗ. Јовановски вели дека Героски лажно се претставува како новинар, а ја критикува идејата на уредникот на ПлусИнфо за федерелизација на ...

Актерот Владо Јовановски се огласи по барањето на Героски за федерализација

Република - 09.11.2015

Актерот Владо Јовановски реагира на пишувањата на Бранко Героски, кого во својот Фејсбук статус го нарекува ЃЕРИЗ. Јовановски вели дека Героски лажно се претставува како новинар, а ја критикува идејата на уредникот на ПлусИнфо за федерелизација на ...

Можеби Македонецот најпосле ќе го извади кубурот!

Вечер - 09.11.2015

Прашање на време ќе биде, кога Македонците со бугарски пасош од североисточна Македонија ќе формираат стопанска комора, по теркот на албанската, и да побараат да се учи бугарски по примерот на Македонците од Центар Жупа, кои бараа и добија да учат ...

Соросовите платеници бараат федерализација на Македонија

Република - 09.11.2015

Во колумна насловена „Ајде да разговараме за федерализација, зошто да не“, еден од главните експоненти на СДСМ и опозициски сратег Бранко Героски кој е отворен подржувач на опозициските политики во колумна соопштува дека треба отворено да се ...

Героски повикува да се разговара за федерализација

Lider - 09.11.2015

Главниот медиумски експонент на СДСМ, уредникот на весникот „Слободен печат“ порталот „Плусинфо“, Бранко Героски во својата најнова колумна повикува да се разговара за федерализацијана државата.

Јасна порака до Героски и Заев: Граѓаните нема да дозволат федерализација

Пулс24 - 12.11.2015

„Македонија секогаш била на Македонците и секогаш ќе чекори цврсто. Да знаат дека ова е со крв платена земја. Уште ли гревови ќе нанесуваат наши душмани и непријатели“? Граѓаните испраќаат порака до оние кои предлагаат федерализација на Македонија.

Тони Михајловски: ДА НЕ СТЕ ЈА ЧЕПНАЛЕ МАКЕДОНИЈА

Пулс24 - 09.11.2015

Михајловски го искажа својот револт. Во колумна насловена „Ајде да разговараме за федерализација, зошто да не“, еден од главните експоненти на СДСМ и опозициски сратег Бранко Героски кој е отворен подржувач на опозициските политики во колумна ...

Јовановски: Ѓеризот предлага „ингениозна“ идеја, ФЕДЕРАЛИЗАЦИЈА на МАКЕДОНИЈА, што подразбира тројни парламенти, ...

Пулс24 - 09.11.2015

Во таква една земја, која е татковина на сите други етнички заедници и по устав, со сите загарантирани права, а не само на македонците и на албанците, Ѓеризот предлага "ингениозна" идеја, FEDERALIZACIJA на МАКЕДОНИЈА.