TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

СБ со мерки за евентуална ескалација на бегалската криза

Телма - 15.11.2015

Советот за безбедност на Република Македонија на синоќешната седница, која беше свикана од претседателот Ѓорге Иванов поради безбедносната состојба поврзана со терористичките напади во Париз и случувањата во врска со бегалците, донесе конкретни ...

Совет за безбедност: Барикада со жица на границите како крајна мерка

Нова ТВ - 15.11.2015

Доколку состојбата со протокот на мигранти добие тренд на намалување во другите земји, Советот за безбедност заклучи АРМ и Управувачкиот комитет, како крајна мерка да може да преземат и поставување на барикада со жица на местата на кои ќе се оцени ...

СБ договори мерки за евентуална ескалација на мигрантската криза

24 Вести - 15.11.2015

Советот за безбедност на Република Македонија на синоќешната седница, која беше свикана од претседателот Ѓорге Иванов поради безбедносната состојба поврзана со терористичките напади во Париз и случувањата во врска со бегалците, донесе конкретни ...

СБ: Ако протокот на мигранти кон ЕУ запре, Македонија ќе стави огради на границата

24 Вести - 15.11.2015

Советот за безбедност на синоќешната седница која претседателот Ѓорге Иванов ја свика поради терористичките напади во петокот како и во врска со случувањата со бегалците донесе мерки во случај на ескалација на мигрантската криза да постави барикади ...

Совет за безбедност на РМ: Можно е поставување жичена ограда и во Македонија, ако другите земји го намалат протокот на ...

Капитал - 15.11.2015

Доколку има тренд другите земји да го намалат бројот на мигранти кои ќе ги пуштаат преку нивните граници, и Македонија, како крајна мерка, може да постави барикада со жица на местата на кои ќе се оцени дека е потребно, заклучи Советот за безбедност ...

Македонија засега нема да поставува ограда

Утрински - 15.11.2015

Иако Советот за безбедност ја задолжи АРМ веднаш да ги започне сите подготовки, мерката би се презела во случај на крајна нужда Советот за безбедност на Република Македонија на синоќешната седница, која беше свикана од претседателот Ѓорге Иванов ...

Совет за безбедност- Можна ограда на границите како крајна мерка

Р.С.Европа - 15.11.2015

Доколку состојбата со протокот на мигранти добие тренд на намалување во другите земји, Советот за безбедност заклучи АРМ и Управувачкиот комитет, како крајна мерка да може да преземат и поставување на барикада со жица на местата на кои ќе се оцени ...

Бодликава жица и на македонската граница ако Европа ги затвори границите за бегалците

Вест - 15.11.2015

Македонија ќе постави бодликава жица на границата со Грција ако европските земји го намалуваат протокот на мигранти. Ова е заклучокот на Советот за безбедност, кој заседаваше викендот по повод терористичкиот напад во Париз.

Совет за безбедност: АРМ да се подготвува за можно поставување жица на границата

МКД - 15.11.2015

Ако состојбата со протокот на мигранти добие тренд на намалување во другите земји, Советот за безбедност на Република Македонија заклучи АРМ и Управувачкиот комитет, како крајна мерка да може да преземат и поставување на барикада со жица на местата ...

Договорени мерки во случај на ескалација на состојбата со мигрантите

Тера - 15.11.2015

Советот за безбедност изрази најостра осуда за терористичките напади во Париз и длабоко и искрено сочувство до граѓаните на Француската Република, се вели во соопштението издадено по седницата.

Советот за безбедност на Македонија спрема ограда за мигрантите

Фокус - 15.11.2015

Советот за безбедност потенцира дека поставувањето на оградата не би било во насока на затворање на границата, туку за канализирање и ограничување на протокот, во согласност со бројот на мигранти што ќе го прифатат државите во Европа кон кои тие се ...

Советот за безбедност договори мерки за евентуална ескалација на мигрантската криза

Здравство24 - 15.11.2015

Советот за безбедност на Република Македонија на синоќешната седница, која беше свикана од претседателот Ѓорге Иванов поради безбедносната состојба поврзана со терористичките напади во Париз и случувањата во врска со бегалците, донесе конкретни ...

СБ договори мерки за евентуална ескалација на мигрантската криза

Алфа - 15.11.2015

Советот за безбедност на Република Македонија на синоќешната седница, која беше свикана од претседателот Ѓорге Иванов поради безбедносната состојба поврзана со терористичките напади во Париз и случувањата во врска со бегалците Советот за безбедност ...

Можно поставување ограда на границите на Македонија

Кајгана - 15.11.2015

Советот за безбедност на одржаната седница вчера вечерта, по терористичките напади во Париз и предизвиците од мигрантската криза, изрази најостра осуда за терористичките напади во Париз и длабоко и искрено сочувство до граѓаните на Француската ...

Боцкава жица се подготвува за грчката граница

+инфо - 15.11.2015

Советот за безбедност вчера одржа седница свикана од претседателот на Република Македонија, Ѓорге Иванов поради безбедносната состојба поврзана со терористичките напади во Париз и предизвиците од мигрантската криза.

Ако протокот на мигранти кон ЕУ запре, Македонија ќе стави огради на границата

Алфа - 15.11.2015

„ Поставувањето на оградата не би било во насока на затворање на границата, туку за канализирање и ограничување на протокот, во согласност со бројот на мигранти што ќе го прифатат државите во Европа кон кои тие се упатуваат“ – заклучил Советот.

СБ: Ограда за бегалците ако останатите земји го намалат протокот на мигранти

Канал5 - 15.11.2015

Советот за Безбедност на Република Македонија ја задолжи армијата веднаш да почне подготовки за расчистување и подготовка на теренот за евентуално и можно поставување ограда за бегалците на јужната граница на државата, во случај Европските земји кон ...

СОВЕТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ: Да се подготви теренот за барикади на границите

Телеграф - 15.11.2015

Советот за безбедност потенцира дека поставувањето на оградата не би било во насока на затворање на границата, туку за канализирање и ограничување на протокот, во согласност со бројот на мигранти што ќе го прифатат државите во Европа кон кои тие се ...

Советот за безбедност договори мерки за евентуална ескалација на мигрантската криза

Сител - 15.11.2015

Советот за безбедност на Република Македонија на синоќешната седница, која беше свикана од претседателот Ѓорге Иванов поради безбедносната состојба поврзана со терористичките напади во Париз и случувањата во врска со бегалците, донесе конкретни ...

И Македонија ќе поставува заштитна ограда на границата, дали повеќе нема да прима бегалци?

think.mk - 15.11.2015

На синоќешната седница, Советот за безбедност ја задолжи АРМ веднаш да ги започне сите подготовки и активности за расчистување и подготовка на теренот за евентуално и можно поставување ограда.

АРМ на граница -Ќе се поставува бодликава жица и ограда кон Грција

Локално - 15.11.2015

Советот за безбедност на 14 ноември 2015 година одржа седница, која беше свикана од Претседателот на Република Македонија, Ѓорге Иванов поради безбедносната состојба поврзана со терористичките напади во Париз и предизвиците од мигрантската криза.

И Македонија може да постави барикада со жица

Дневник - 15.11.2015

Реферирање за сите предизвици и потенцијални закани со кои се соочува регионот, како и мерките што нашите институции, во соработка со партнерските служби, ги преземаат за нивно спречување, беше дел од работата на прексиноќешната седница на државниот ...

Советот за безбедност со договорени мерки во случај на ескалација на состојбата со бегалците

Кумановски м. - 15.11.2015

Советот за безбедност на Република Македонија во текот на вчерашната вечер одржа седница, која претходно беше свикана од претседателот Иванов поради безбедносната состојба на Европа која е нарушена по нападите од Париз, но и поради кризата со ...

Советот за безбедност договори мерки за евентуална ескалација на мигрантската криза

Вечер - 15.11.2015

Советот за безбедност на Република Македонија на синоќешната седница, која беше свикана од претседателот Ѓорге Иванов поради безбедносната состојба поврзана со терористичките напади во Париз и случувањата во врска со бегалците, донесе конкретни ...

Советот за безбедност договори мерки за евентуална ескалација на мигрантската криза

МРТ - 15.11.2015

Советот за безбедност донесе конкретни заклучоци и мерки во случај на ескалација на мигрантската криза. Во врска со заканите од насилниот екстремизам и странските терористички борци, констатирано е дека институциите редовно преземаат мерки и ...

Можно поставување ограда на границите на Македонија

Макфакс - 15.11.2015

Советот за безбедност на одржаната седница во саботата вечерта, по терористичките напади во Париз и предизвиците од мигрантската криза, изрази најостра осуда за терористичките напади во Париз и длабоко и искрено сочувство до граѓаните на Француската ...

СБ: Доколку мигрантската криза ескалира ќе се постават барикади со жица

Press24 - 15.11.2015

Советот за безбедност на Република Македонија на синоќешната седница, која беше свикана од претседателот Ѓорге Иванов поради безбедносната состојба поврзана со терористичките напади во Париз и случувањата во врска со бегалците, донесе конкретни ...

Советот за безбедност договори мерки за евентуална ескалација на мигрантската криза

Курир - 15.11.2015

Советот за безбедност на Република Македонија на синоќешната седница, која беше свикана од претседателот Ѓорге Иванов поради безбедносната состојба поврзана со терористичките напади во Париз и случувањата во врска со бегалците, донесе конкретни ...

Можно е Македонија да постави ограда на границата со Грција

еМагазин - 15.11.2015

Советот за безбедност на 14 ноември 2015 година одржа седница, која беше свикана од Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов поради безбедносната состојба поврзана со терористичките напади во Париз и предизвиците од мигрантската ...

СОВЕТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ: АРМ да се подготвува за можно поставување на жица на границата

Fox.mk - 15.11.2015

Советот за безбедност на 14 ноември 2015 година одржа седница, која беше свикана од Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов поради безбедносната состојба поврзана со терористичките напади во Париз и предизвиците од мигрантската криза.

СБ договори мерки за евентуална ескалација на мигрантската криза

Република - 15.11.2015

Советот за безбедност на Република Македонија на синоќешната седница, која беше свикана од претседателот Ѓорге Иванов поради безбедносната состојба поврзана со терористичките напади во Париз и случувањата во врска со бегалците, донесе конкретни ...

Договорени мерки во случај на ескалација на состојбата со мигрантите

Нетпрес - 15.11.2015

Мерки за евентуална ескалација на состојбата со мигрантите договори Советот за безбедност на Република Македонија на синоќешната седница, која беше свикана од претседателот Ѓорге Иванов поради безбедносната состојба поврзана со терористичките напади ...

Договорени мерки за евентуална ескалација на мигрантската криза

Пулс24 - 15.11.2015

Советот за безбедност на Република Македонија на синоќешната седница, која беше свикана од претседателот Ѓорге Иванов поради безбедносната состојба поврзана со терористичките напади во Париз и случувањата во врска со бегалците, донесе конкретни ...

СБ договори мерки за евентуална ескалација на мигрантската криза

Lider - 15.11.2015

Советот за безбедност на Република Македонија на синоќешната седница, која беше свикана од претседателот Ѓорге Иванов поради безбедносната состојба поврзана со терористичките напади во Париз и случувањата во врска со бегалците, донесе конкретни ...

СБ договори мерки за евентуална ескалација на мигрантската криза

Алсат-М - 14.11.2015

Советот за безбедност на Република Македонија на синоќешната седница, која беше свикана од претседателот Ѓорге Иванов поради безбедносната состојба поврзана со терористичките напади во Париз и случувањата во врска со бегалците, донесе конкретни ...

СБ договори мерки за евентуална ескалација на мигрантската криза

А1 On - 14.11.2015

Советот за безбедност на Република Македонија на синоќешната седница, која беше свикана од претседателот Ѓорге Иванов поради безбедносната состојба поврзана со терористичките напади во Париз и случувањата во врска со бегалците, донесе конкретни ...

Вечерва заседава Советот за безбедност

Канал5 - 14.11.2015

Во вилата Водно треба да започне состанокот на советот за безбедност. Претседателот Ѓорге Иванов се одлучи на ваков чекор поради се поголемиот број мигранти кои пристигнуваат во земјава но и последните случувања во Париз.

СБ договори мерки за евентуална ескалација на мигрантската криза

Канал5 - 14.11.2015

Советот за безбедност на Република Македонија на синоќешната седница, која беше свикана од претседателот Ѓорге Иванов поради безбедносната состојба поврзана со терористичките напади во Париз и случувањата во врска со бегалците, донесе конкретни ...

Српската народна партија побара затворање на границата со Македонија

Локално - 14.11.2015

Српската народна партија предупреди вечерва дека меѓу мигрантите кои патуваат на балканската рута се наоѓа голем број терористи, припадници на Исламската држава и апелираше Владата на Србија да ја затвори границата со Македонија за нелегален и ...

СБ договори мерки за евентуална ескалација на мигрантската криза

Денешен - 14.11.2015

Советот за безбедност на Република Македонија на синоќешната седница, која беше свикана од претседателот Ѓорге Иванов поради безбедносната состојба поврзана со терористичките напади во Париз и случувањата во врска со бегалците, донесе конкретни ...

Бугарија обвинета за груб однос кон бегалците

Телма - 13.11.2015

Во извештај што е финансиран од британската хуманитарна организација „Оксфам“, бугарските власти се обвинети за груб однос кон мигрантите, информира Би-Би-Си. Извештајот е изготвен врз основа на сведоштва на мигрантите кои пешки оделе низ Бугарија ...

Балкански кафез за мигрантите

Нова ТВ - 13.11.2015

Центри за контрола, затворени и блокирани граници, тензии меѓу соседните земји и незапирлив мигрантски бран. Годинашната зимска слика на Балканот воопшто не е идилична. Погледнете го во продолжение, видео прилогот на Радио Слободна Европа на оваа ...

Бугарија грубa кон мигрантите

Утрински - 13.11.2015

Во детали се опишани барањата рекет од страна на бугарската полиција, физичкото насилство над мигрантите и напади од полициски кучиња Во извештај што е финансиран од британската хуманитарна организација „Оксфам“, бугарските власти се обвинети за ...

Бугарија обвинета за груб однос кон мигрантите

БркајРабота - 13.11.2015

Во извештај што е финансиран од британската хуманитарна организација „Оксфам“, бугарските власти се обвинети за груб однос кон мигрантите, информира Би-Би-Си. Извештајот е изготвен врз основа на сведоштва на мигрантите кои пешки оделе низ Бугарија ...

Бугарија обвинета за груб однос кон мигрантите

+инфо - 13.11.2015

Во извештај што е финансиран од британската хуманитарна организација „Оксфам“, бугарските власти се обвинети за груб однос кон мигрантите, информира Би-Би-Си. Извештајот е изготвен врз основа на сведоштва на мигрантите кои пешки оделе низ Бугарија ...

Бугарија обвинета за груб однос кон мигрантите

Алфа - 13.11.2015

Во извештај што е финансиран од британската хуманитарна организација „Оксфам“, бугарските власти се обвинети за груб однос кон мигрантите, информира Би-Би-Си. Во извештај што е финансиран од британската хуманитарна организација „Оксфам“, бугарските ...

Бугарските власти обвинети за груб однос кон мигрантите

Точка - 13.11.2015

Во извештај што е финансиран од британската хуманитарна организација "Оксфам", бугарските власти се обвинети за груб однос кон мигрантите, информира Би-Би-Си, пренесува МИА. Извештајот е изготвен врз основа на сведоштва на мигрантите кои пеш оделе ...

МИГРАНТИ ШТО ПЕШ ОДЕЛЕ НИЗ БУГАРИЈА: Полицијата нè тепаше, нè бркаа и со кучиња

Телеграф - 13.11.2015

Во извештај кој е финансиран од британската хуманитарна организација „Оксфам“, бугарските власти се обвинети за груб однос кон мигрантите Во извештај кој е финансиран од британската хуманитарна организација „Оксфам“, бугарските власти се обвинети за ...

Бугарија обвинета за груб однос кон мигрантите

Сител - 13.11.2015

Во извештај што е финансиран од британската хуманитарна организација „Оксфам“, бугарските власти се обвинети за груб однос кон мигрантите, информира Би-Би-Си. Извештајот е изготвен врз основа на сведоштва на мигрантите кои пешки оделе низ Бугарија ...

Активисти алармираа дека мигрантите се соочуваат со насилство во Бугарија

Фактор - 13.11.2015

Групите за човекови права алармираа дека мигрантите кои минуваат низ Бугарија, се соочуваат со тепање, закани и други манифестации на насилство од страна на полицијата, иако бугарската агенција за бегалците тврди дека не добила слични жалби.

Бугарија обвинета за груб однос кон мигрантите

Локално - 13.11.2015

Во извештај што е финансиран од британската хуманитарна организација „Оксфам“, бугарските власти се обвинети за груб однос кон мигрантите, информира Би-Би-Си. Извештајот е изготвен врз основа на сведоштва на мигрантите кои пешки оделе низ Бугарија ...

Бугарија обвинета за груб однос кон мигрантите

Курир - 13.11.2015

Во извештај што е финансиран од британската хуманитарна организација „Оксфам“, бугарските власти се обвинети за груб однос кон мигрантите, информира Би-Би-Си. Извештајот е изготвен врз основа на сведоштва на мигрантите кои пешки оделе низ Бугарија ...

Бугарија обвинета за груб однос кон емигрантите

Република - 13.11.2015

Во извештај што е финансиран од британската хуманитарна организација „Оксфам“, бугарските власти се обвинети за груб однос кон мигрантите, информира Би-Би-Си. Извештајот е изготвен врз основа на сведоштва на мигрантите кои пешки оделе низ Бугарија ...

Бугарија обвинета за груб однос кон мигрантите

Репортер - 13.11.2015

Во извештај што е финансиран од британската хуманитарна организација „Оксфам“, бугарските власти се обвинети за груб однос кон мигрантите, информира Би-Би-Си. Извештајот е изготвен врз основа на сведоштва на мигрантите кои пешки оделе низ Бугарија ...

Бугарија обвинета за груб однос кон мигрантите

Вечер - 13.11.2015

Во извештај што е финансиран од британската хуманитарна организација „Оксфам", бугарските власти се обвинети за груб однос кон мигрантите, информира Би-Би-Си. Извештајот е изготвен врз основа на сведоштва на мигрантите кои пешки оделе низ Бугарија ...

Бугарските власти обвинети за груб однос кон мигрантите

Нетпрес - 13.11.2015

Во извештај што е финансиран од британската хуманитарна организација „Оксфам“, бугарските власти се обвинети за груб однос кон мигрантите , информира Би-Би-Си, пренесува МИА . Извештајот е изготвен врз основа на сведоштва на мигрантите кои пеш оделе ...

Бугарија обвинета за груб однос кон мигрантите

Денешен - 13.11.2015

Во извештај што е финансиран од британската хуманитарна организација „Оксфам“, бугарските власти се обвинети за груб однос кон мигрантите, информира Би-Би-Си. Извештајот е изготвен врз основа на сведоштва на мигрантите кои пешки оделе низ Бугарија ...

Бранот мигранти не запира, само денеска се очекуваат над 10 илјади

МРТ - 12.11.2015

Во престолнината на малта е договорен фонд од 1,8 милијарди евра, пари од европскиот буџет, за справување со мигрантската криза. Бранот не запира. Се зголемува бројот на мигранти кои влегуваат во земјава.

Дали во Македонија ќе презимат 20.000 мигранти?

Телма - 10.11.2015

Европската комисија минатата недела на средба со државниот секретар на МВР официјално побарала зголемување на капацитетите на привремено прифаќање на мигрантите во нашата земја за 20.000 лица, дознава Телма од извори во МВР.

Фајман: Контрола на границите во Италија и Грција приоритет за стопирање на бранот мигранти во ЕУ

А1 On - 10.11.2015

Австрискиот канцелар Вернер Фајман изјави денеска дека воспоставувањето контрола на границите во Италија и Грција е приоритет за запирање на бранот мигранти во ЕУ. Фајман вели дека контролата на внатрешните граници во ЕУ е помалку ефикасна поради ...

Поповски побара европски одговор за бегалската криза и вклученост на Македонија

Сител - 10.11.2015

Кризата со мигрантите покажува дека земјите од Западен Балкан, што е можно побрзо треба да станат дел од ЕУ, потенцираше министерот за надворешни работи Никола Поповски, во своето обраќање на сесијата посветена на миграциите низ земјите од Западниот ...

Фајман: Контрола на границите во Италија и Грција приоритет за стопирање на бранот мигранти во ЕУ

Репортер - 10.11.2015

Австрискиот канцелар Вернер Фајман изјави денеска дека воспоставувањето контрола на границите во Италија и Грција е приоритет за запирање на бранот мигранти во ЕУ. Фајман вели дека контролата на внатрешните граници во ЕУ е помалку ефикасна поради ...

ТЕЛМА ТВ: Кај кумановско Черкези и Табановце ќе презимуваат бегалци од Блиски исток

Кумановски м. - 10.11.2015

Европската комисија минатата недела на средба со државниот секретар на МВР официјално побарала зголемување на капацитетите на привремено прифаќање на мигрантите во нашата земја за 20.000 лица, јавува ТВ Телма повикувајќи се на безбедносни извори.

Фајман: Контрола на границите во Италија и Грција приоритет за стопирање на бранот мигранти во ЕУ

Lider - 10.11.2015

Австрискиот канцелар Вернер Фајман изјави денеска дека воспоставувањето контрола на границите во Италија и Грција е приоритет за запирање на бранот мигранти во ЕУ. Фајман вели дека контролата на внатрешните граници во ЕУ е помалку ефикасна поради ...

Кале:16 француски полицајци повредени во судир со мигранти

Телма - 09.11.2015

Шеснаесет полицајци синоќа бее лесно повредени во судирите меѓу мигранти и силите на редот во близина на импровизиран камп во реонот на француското пристаниште Кале и влезот во тунелот под Ла Манш, информираа француските медиуми.

Бунт во австралиски центар за мигранти и азиланти

+инфо - 09.11.2015

Во австралискиот центар за мигранти и азиланти, на Божикниот остров, во Индискиот Океан, избувна бунт кој се уште не може да се стави под контрола, соопшти денеска управата на Центарот. Најагресивните бунтовници подметнуваат пожари низ Центарот и го ...

Бунт во австралиски центар за мигранти и азиланти

А1 On - 09.11.2015

Во австралискиот центар за мигранти и азиланти, на Божикниот остров, во Индискиот Океан, избувна бунт кој се уште не може да се стави под контрола, соопшти денеска управата на Центарот. Најагресивните бунтовници подметнуваат пожари низ Центарот и го ...

Француски полицајци повредени во судири со мигранти кај Кале

+инфо - 09.11.2015

Шеснаесет полицајци синоќа бее лесно повредени во судирите меѓу мигранти и силите на редот во близина на импровизиран камп во реонот на француското пристаниште Кале и влезот во тунелот под Ла Манш, информираа француските медиуми.

16 француски полицајци повредени во судири со мигранти кај Кале

А1 On - 09.11.2015

Шеснаесет полицајци синоќа бее лесно повредени во судирите меѓу мигранти и силите на редот во близина на импровизиран камп во реонот на француското пристаниште Кале и влезот во тунелот под Ла Манш, информираа француските медиуми.

Во Германија недостигаат уште 370.000 места за мигранти до крајот на годинава

А1 On - 09.11.2015

Во Германија недостигаат 370.000 места за згрижување на мигранти до крајот на годинава, прогнозира консултантската фирма „И енд Вај“, врз основа на анкетата спроведена меѓу 300 општини во земјата, кои треба да прифатат бегалци.

Во Германија недостигаат уште 370.000 места за мигранти до крајот на годинава

+инфо - 09.11.2015

Во Германија недостигаат 370.000 места за згрижување на мигранти до крајот на годинава, прогнозира консултантската фирма „И енд Вај“, врз основа на анкетата спроведена меѓу 300 општини во земјата, кои треба да прифатат бегалци.

Бунт во австралиски центар за мигранти и азиланти

Сител - 09.11.2015

Во австралискиот центар за мигранти и азиланти, на Божикниот остров, во Индискиот Океан, избувна бунт кој се уште не може да се стави под контрола, соопшти денеска управата на Центарот. Најагресивните бунтовници подметнуваат пожари низ Центарот и го ...

Франција: 16 полицајци повредени во судир со мигранти

Точка - 09.11.2015

Шестнаесет француски полицајци синоќа биле полесно повредени во судир на мигранти и силите на редот во близина на импровизиран камп во реонот на француското пристаниште Кале. – Синоќа околу 23 часот неколку групи мигранти, што броеја најмногу до 200 ...

Бунт во австралиски центар за мигранти и азиланти

Република - 09.11.2015

Во австралискиот центар за мигранти и азиланти, на Божикниот остров, во Индискиот Океан, избувна бунт кој се уште не може да се стави под контрола, соопшти денеска управата на Центарот. Најагресивните бунтовници подметнуваат пожари низ Центарот и го ...

Шеснаесет француски полицајци повредени во судири со eмигранти кај Кале

Република - 09.11.2015

Шеснаесет полицајци синоќа бее лесно повредени во судирите меѓу мигранти и силите на редот во близина на импровизиран камп во реонот на француското пристаниште Кале и влезот во тунелот под Ла Манш, информираа француските медиуми.

Франција: 16 полицајци повредени во судир со мигранти

Нетпрес - 09.11.2015

Шестнаесет француски полицајци синоќа биле полесно повредени во судир на мигранти и силите на редот во близина на импровизиран камп во реонот на француското пристаниште Кале. – Синоќа околу 23 часот неколку групи мигранти, што броеја најмногу до 200 ...

Шеснаесет француски полицајци повредени во судири со мигранти кај Кале

Денешен - 09.11.2015

Шеснаесет полицајци синоќа бее лесно повредени во судирите меѓу мигранти и силите на редот во близина на импровизиран камп во реонот на француското пристаниште Кале и влезот во тунелот под Ла Манш, информираа француските медиуми.

Шеснаесет француски полицајци повредени во судири со мигранти кај Кале

Fox.mk - 09.11.2015

Шеснаесет полицајци синоќа бее лесно повредени во судирите меѓу мигранти и силите на редот во близина на импровизиран камп во реонот на француското пристаниште Кале и влезот во тунелот под Ла Манш, информираа француските медиуми.

Германија: Во земјатат фалат уште 370.000 места за мигранти до крајот на годинава

Репортер - 09.11.2015

Во Германија недостигаат 370.000 места за згрижување на мигранти до крајот на годинава, прогнозира консултантската фирма „И енд Вај“, врз основа на анкетата спроведена меѓу 300 општини во земјата, кои треба да прифатат бегалци.

Немири во австралиски центар за мигранти

Дневник - 09.11.2015

Во австралискиот центар за мигранти и азиланти на Божикниот Остров, во Индискиот Океан, избувна бунт поради смрт на приведен кој избегал од кампот, соопшти вчера управата на центарот. Ситуацијата одредено време беше тензична, но потоа беше ставена ...

Во Германија недостигаат уште 370.000 места за мигранти до крајот на годинава

Lider - 09.11.2015

Во Германија недостигаат 370.000 места за згрижување на мигранти до крајот на годинава, прогнозира консултантската фирма „И енд Вај“, врз основа на анкетата спроведена меѓу 300 општини во земјата, кои треба да прифатат бегалци.