TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Балкан: „Сепак е подобро кога сам решаваш за својата судбина“

Deutsche Welle - 13.11.2014

Стабилноста на Западен Балкан уште не е затворено поглавје. Покрај очигледниот напредок на регионот, очигледни се и отворените прашања со името на Македонија, односите на Србите и Албанците, како и ентитетите во БиХ.

Попоски: Земјите членки на ЕУ да преземат одговорност за почеток на преговорите

Кајгана - 12.11.2014

Шефот на македонската дипломатија Никола Попоски во Брисел порача дека земјите-членки на Европската унија (ЕУ) треба да преземат одговорност за почетокот на пристапните преговори со Македонија, кога веќе шест години добива позитивни препораки од ...

Попоски: Земјите членки на ЕУ да преземат одговорност за почеток на преговорите

Тера - 12.11.2014

Шефот на македонската дипломатија Никола Попоски во вторникот во Брисел порача дека земјите-членки на Европската унија (ЕУ) треба да преземат одговорност за почетокот на пристапните преговори со Македонија, кога веќе шест години добива позитивни ...

Конференција „Иднината на земјите од Западен Балкан во ЕУ и регионалната стабилност”: Македонија и Турција со најголема ...

Канал5 - 12.11.2014

Невладината Европска иницијатива за стабилност (ЕСИ), за денешната конференција “Иднината на земјите од Западен Балкан во ЕУ и регионалната стабилност”, организирана од германската фондација „Ханс Зејдел Штифтунг”, направи споредбена анализа според ...

Попоски: Земјите членки на ЕУ да преземат одговорност за почеток на преговорите

Хајд Парк - 12.11.2014

Шефот на македонската дипломатија Никола Попоски во вторникот во Брисел порача дека земјите-членки на Европската унија (ЕУ) треба да преземат одговорност за почетокот на пристапните преговори со Македонија, кога веќе шест години добива позитивни ...

Конференција за иднината на земјите од Западен Балкан

Н.Македонија - 12.11.2014

Невладината Европска иницијатива за стабилност(ЕСИ), за денешната конференција “Иднината на земјите од Западен Балкан во ЕУ и регионалната стабилност”, организирана од германската фондација „Ханс Зејдел Штифтунг”, направи споредбена анализа според ...

Македонија и Турција со најголема усогласеност со европското законодавство

Press24 - 12.11.2014

Невладината Европска иницијатива за стабилност (ЕСИ), за денешната конференција “Иднината на земјите од Западен Балкан во ЕУ и регионалната стабилност”, организирана од германската фондација „Ханс Зејдел Штифтунг”, направи споредбена анализа според ...

Македонија и Турција со најголема усогласеност со европското законодавство

Курир - 12.11.2014

Невладината Европска иницијатива за стабилност (ЕСИ), за денешната конференција “Иднината на земјите од Западен Балкан во ЕУ и регионалната стабилност”, организирана од германската фондација „Ханс Зејдел Штифтунг”, направи споредбена анализа според ...

Македонија и Турција со најголема усогласеност со европското законодавство

Нетпрес - 12.11.2014

Невладината Европска иницијатива за стабилност (ЕСИ), за денешната конференција “Иднината на земјите од Западен Балкан во ЕУ и регионалната стабилност”, организирана од германската фондација „Ханс Зејдел Штифтунг”, направи споредбена анализа според ...

На Европа и е жал што не може да направи ништо за името

Вечер - 12.11.2014

Невладината Европска иницијатива за стабилност (ЕСИ), за денешната конференција "Иднината на земјите од Западен Балкан во ЕУ и регионалната стабилност", организирана од германската фондација „Ханс Зејдел Штифтунг", направи споредбена анализа според ...

Македонија и Турција со најголема усогласеност со европското законодавство

Денешен - 12.11.2014

Невладината Европска иницијатива за стабилност (ЕСИ), за денешната конференција “Иднината на земјите од Западен Балкан во ЕУ и регионалната стабилност”, организирана од германската фондација „Ханс Зејдел Штифтунг”, направи споредбена анализа според ...

Македонија и Турција со најголема усогласеност со европското законодавство

Пулс24 - 12.11.2014

Невладината Европска иницијатива за стабилност (ЕСИ), за денешната конференција “Иднината на земјите од Западен Балкан во ЕУ и регионалната стабилност”, организирана од германската фондација „Ханс Зејдел Штифтунг”, направи споредбена анализа според ...

Попоски: Земјите членки на ЕУ да преземат одговорност за почеток на преговорите

Макфакс - 12.11.2014

Шефот на македонската дипломатија Никола Попоски во вторникот во Брисел порача дека земјите-членки на Европската унија (ЕУ) треба да преземат одговорност за почетокот на пристапните преговори со Македонија, кога веќе шест години добива позитивни ...

Македонија и Турција со најголема усогласеност со европското законодавство

Maxim - 12.11.2014

Невладината Европска иницијатива за стабилност (ЕСИ), за денешната конференција “Иднината на земјите од Западен Балкан во ЕУ и регионалната стабилност”, организирана од германската фондација „Ханс Зејдел Штифтунг”, направи споредбена анализа според ...

Македонија и Турција со најголема усогласеност со европското законодавство

Lider - 12.11.2014

Невладината Европска иницијатива за стабилност (ЕСИ), за денешната конференција “Иднината на земјите од Западен Балкан во ЕУ и регионалната стабилност”, организирана од германската фондација „Ханс Зејдел Штифтунг”, направи споредбена анализа според ...

Попоски во посета на Брисел

24 Вести - 27.11.2015

Високата претставничка за надворешна и безбедносна политика на Европската унија, Федерика Могерини, на денешната средба со македонскиот министер за надворешни работи Никола Попоски во Брисел му ветила дека успешно спроведување на реформските мерки и ...

Попоски во Брисел: ЕУ да преземе одговорност

24 Вести - 11.11.2014

Земјите-членки на ЕУ да преземат одговорноста во однос на почетокот на преговорите за членство на Македонија во Унијата, бидејќи земјата веќе шест години добива препорака, а преговорите никако да отпочнат.

Попоски: Земјите-членки на ЕУ да овозможат преговори за членство на Македонија

Утрински - 11.11.2014

Земјите-членки на Европската унија да ја преземат одговорноста во однос на почетокот на преговорите за членство на Република Македонија во Унијата, бидејќи веќе шест години истите требаше да бидат отпочнати.

Министерот Попоски работно ќе ги посети европските институции во Брисел

Алфа - 11.11.2014

Министерот за надворешни работи Никола Попоски денеска и утре ќе престојува во работна посета на Брисел, каде што ќе има средба со комесарот за европска соседска политика и преговори за проширување Јоханес Хан.

Попоски во посета на европските институции во Брисел

Телеграф - 11.11.2014

Министерот Попоски ќе се сретне со комесарот за европска соседска политика и преговори за проширување Јоханес Хан Министерот за надворешни работи Никола Попоски денеска и утре ќе престојува во работна посета на Брисел, каде што ќе има средба со ...

ПОПОСКИ: Земјите од ЕУ да овозможат преговори за членство на Македонија

Телеграф - 11.11.2014

Според македонскиот шеф на дипломатијата, за нашата земја е значајно, со оглед на тоа што е на сцена нова екипа и во Европарламентот и во Еврокомисијата, да не биде заборавен фактот дека Македонија шест години добива препораки по кои не се постапува ...

Попоски: Земјите-членки на ЕУ да овозможат преговори

Н.Македонија - 11.11.2014

Земјите-членки на Европската унија да ја преземат одговорноста во однос на почетокот на преговорите за членство на Република Македонија во Унијата бидејќи веќе шест години истите требаше да бидат отпочнати Ова е пораката што министерот за надворешни ...

Попоски во Брисел ќе се сретне со комесарот за проширување Јоханес Хан

Канал5 - 11.11.2014

Министерот за надворешни работи Никола Попоски денеска и утре ќе престојува во работна посета на Брисел, каде што ќе има средба со комесарот за европска соседска политика и преговори за проширување Јоханес Хан.

Попоски утре во Брисел на средба со високи ЕУ челници

Press24 - 11.11.2014

Министерот за надворешни работи Никола Попоски денеска и утре ќе престојува во работна посета на Брисел, каде што ќе има средба со комесарот за европска соседска политика и преговори за проширување Јоханес Хан.

Попоски во посета на Брисел

Република - 11.11.2014

Министерот за надворешни работи Никола Попоски денеска и утре ќе престојува во работна посета на Брисел, каде што ќе има средба со комесарот за европска соседска политика и преговори за проширување Јоханес Хан.

Земјите-членки на ЕУ да овозможат преговори за членство на Македонија

Нетпрес - 11.11.2014

Земјите-членки на Европската унија да ја преземат одговорноста во однос на почетокот на преговорите за членство на Република Македонија во Унијата, бидејќи веќе шест години истите требаше да бидат отпочнати.

Попоски: Земјите-членки на ЕУ да овозможат преговори за членство на Македонија

Press24 - 11.11.2014

Земјите-членки на Европската унија да ја преземат одговорноста во однос на почетокот на преговорите за членство на Република Македонија во Унијата, бидејќи веќе шест години истите требаше да бидат отпочнати.

Министерот Попоски работно ќе ги посети европските институции во Брисел

Сител - 11.11.2014

Министерот за надворешни работи Никола Попоски денеска и утре ќе престојува во работна посета на Брисел, каде што ќе има средба со комесарот за европска соседска политика и преговори за проширување Јоханес Хан.

Министерот Попоски во посета на европските институции во Брисел

МРТ - 11.11.2014

Како што најави МНР, Попоски ќе се сретне и со известителот за Македонија во Европскиот парламент Иво Вајгл (АЛДЕ, Словенија), со ко-претседавачот со Заедничкиот парламентарен комитет Алојз Петерле (ЕПП, Словенија) и со европратеникот Келам Туне ...

Попоски: Земјите-членки на ЕУ да овозможат преговори за членство на Македонија

Сител - 11.11.2014

Земјите-членки на Европската унија да ја преземат одговорноста во однос на почетокот на преговорите за членство на Република Македонија во Унијата, бидејќи веќе шест години истите требаше да бидат отпочнати.

Попоски: Земјите-членки на ЕУ да овозможат преговори за членство на Македонија

Курир - 11.11.2014

Земјите-членки на Европската унија да ја преземат одговорноста во однос на почетокот на преговорите за членство на Република Македонија во Унијата, бидејќи веќе шест години истите требаше да бидат отпочнати.

Попоски: Земјите-членки на ЕУ да овозможат преговори за членство на Македонија

Република - 11.11.2014

Земјите-членки на Европската унија да ја преземат одговорноста во однос на почетокот на преговорите за членство на Република Македонија во Унијата, бидејќи веќе шест години истите требаше да бидат отпочнати.

Земјите-членки на ЕУ да овозможат преговори за членство на Македонија

Вечер - 11.11.2014

Земјите-членки на Европската унија да ја преземат одговорноста во однос на почетокот на преговорите за членство на Република Македонија во Унијата, бидејќи веќе шест години истите требаше да бидат отпочнати.

Министерот Попоски во работна посета на Брисел

Пулс24 - 11.11.2014

Министерот за надворешни работи Никола Попоски денеска и утре ќе престојува во работна посета на Брисел, каде што ќе има средба со комесарот за европска соседска политика и преговори за проширување Јоханес Хан.

Министерот Попоски во Брисел

Вечер - 11.11.2014

На средбите се очекува да се разговара за актуелни прашања поврзани со европската агенда на Република Македонија, во контекст на последниот Извештај на Европската комисија и перспективите на евроинтеграцискиот процес на Република Македонија за ...

Попоски: Земјите-членки на ЕУ да овозможат преговори за членство на Македонија

Денешен - 11.11.2014

Земјите-членки на Европската унија да ја преземат одговорноста во однос на почетокот на преговорите за членство на Република Македонија во Унијата, бидејќи веќе шест години истите требаше да бидат отпочнати.

Попоски во работна посета на Брисел

Макфакс - 11.11.2014

Министерот за надворешни работи на Република Македонија Никола Попоски во вторник и среда ќе престојува во работна посета на Брисел. За време на посетата се очекува да се остварат средби со комесарот за Европска соседска политика и преговори за ...

Попоски во посета европските институции во Брисел

Maxim - 11.11.2014

Министерот за надворешни работи Никола Попоски денеска и утре ќе престојува во работна посета на Брисел, каде што ќе има средба со комесарот за европска соседска политика и преговори за проширување Јоханес Хан.

Попоски: Земјите-членки на ЕУ да овозможат преговори за членство на Македонија

Lider - 11.11.2014

Земјите-членки на Европската унија да ја преземат одговорноста во однос на почетокот на преговорите за членство на Република Македонија во Унијата, бидејќи веќе шест години истите требаше да бидат отпочнати.

Попоски: Земјите-членки на ЕУ да овозможат преговори за членство на Македонија

Maxim - 11.11.2014

Земјите-членки на Европската унија да ја преземат одговорноста во однос на почетокот на преговорите за членство на Република Македонија во Унијата, бидејќи веќе шест години истите требаше да бидат отпочнати.

Нема место во ЕУ за сиромашните „роднини“

Deutsche Welle - 10.11.2014

Европската унија им наложи на земјите од Западниот Балкан до јануари 2015 година да изработат уверливи планови за економско опоравување и реформи, за да можат да се приближат до ЕУ Во некои земји од ...

Проширувањето на ЕУ е тешка дискусија во моментов

Дневник - 10.11.2014

Земјите од Западен Балкан мора да бидат примени во Европската Унија ако сакаме да имаме една разумна географска слика, вели Филип Димитров, поранешен премиер на Бугарија, кој во моментов е ангажиран ...

ЕУ бара земјите од западен Балкан да направат планови за економско закрепнување

Макфакс - 10.11.2014

Европската унија (ЕУ) им наложила на земјите од западен Балкан до јануари следната година да изработат уверливи планови за економско закрепннување и реформи, со поддршка од европските фондови и под ...