TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Почувствуван земјотрес во Гевгелија и Струмица, епицентарот во Грција

Канал5 - 09.10.2016

Земјотрес со интензитет од IV-V степени според Европската макросеизмичка скала е почуствуван ноќеска во Гевгелија, Струмица и околината. Земјотресот од телеметриската сеизмолошка мрежа на Република Македонија,е регистриран во 2 часот и 33 минути со ...

Почувствуван земјотрес во Гевгелија и Струмица, епицентарот во Грција

24 Вести - 08.10.2016

Земјотрес со интензитет од IV-V степени според Европската макросеизмичка скала е почуствуван ноќеска во Гевгелија, Струмица и околината. Земјотресот од телеметриската сеизмолошка мрежа на Република Македонија,е регистриран во 2 часот и 33 минути со ...

Земјотрес во Грција, почувствуван во Струмица и Гевгелија

Нова ТВ - 08.10.2016

Земјотрес со јачина од 4,4 степени според Рихтеровата скала беше почувствуван во 2,30 часот по полноќ во северот на Грција каде што бил епицентарот на потресот. Земјотресот е почуствуван ноќеска и во Гевгелија, Струмица и ...

Земјотрес во Грција, почувствуван и во Струмица и Гевгелија

Р.С.Европа - 08.10.2016

Земјотрес со јачина од 4,4 степени според Рихтеровата скала беше почувствуван во 2,30 часот по полноќ во северот на Грција каде што бил епицентарот на потресот. Земјотресот е почуствуван ноќеска и во Гевгелија, Струмица и ...

Пaк земјотрес на Балканот, здрма во Грција, исплашени гевгеличани

МКД - 08.10.2016

Земјотрес со јачина од 4,4 степени според Рихтеровата скала беше почувствуван рано утрово во 2,30 часот по полноќ во северот на Грција. Земјотресот ги вознемири и жителите на југоисточна Македонија.

Земјотрес почувствуван во Струмица и Гевгелија

Здравство24 - 08.10.2016

Земјотрес со интензитет од IV-V степени според Европската макросеизмичка скала е почуствуван ноќеска во Гевгелија, Струмица и околината. Земјотресот од телеметриската сеизмолошка мрежа на Република Македонија,е регистриран во 2 часот и 33 минути со ...

Почувствуван земјотрес во Гевгелија и Струмица, епицентарот во Грција

Идивиди - 08.10.2016

Земјотрес со интензитет од IV-V степени според Европската макросеизмичка скала е почуствуван ноќеска во Гевгелија, Струмица и околината. Земјотресот од телеметриската сеизмолошка мрежа на Република Македонија,е регистриран во 2 часот и 33 минути со ...

Почувствуван земјотрес во Гевгелија и Струмица

Популарно - 08.10.2016

Земјотрес со интензитет од IV-V степени според Европската макросеизмичка скала е почуствуван ноќеска во Гевгелија, Струмица и околината. Земјотресот од телеметриската сеизмолошка мрежа на Република Македонија,е регистриран во 2 часот и 33 минути со ...

Почувствуван земјотрес во Гевгелија и Струмица, епицентарот во Грција

+инфо - 08.10.2016

Земјотрес е со интензитет од IV-V степени според Европската макросеизмичка скала. Земјотрес со интензитет од IV-V степени според Европската макросеизмичка скала е почуствуван ноќеска во Гевгелија, Струмица и околината Земјотресот од телеметриската ...

Земјотрес од Грција почувствуван во Струмица и Гевгелија

Кајгана - 08.10.2016

Земјотрес со магнитуда од 4,0 според Рихтеровата скала е регистриран во соседна Грција, а почувствуван е и на територијата на Македонија, во Гевгелија и Струмица. Од Сеизмолошката опсерваторија соопштуваат дека телеметриската сеизмолошка мрежа на ...

Почувствуван земјотрес во Гевгелија и Струмица, епицентарот во Грција

Тера - 08.10.2016

Македонија и поширокото соседство продолжуваат да се соочуваат со засилена сеизмичка активност и зачестени земјотреси. Овој пат, земјотрес во Грција во северниот дел со јачина од 4.4 според Рихтеровата сала беше почуствуван и во Гевгелија и околните ...

Почувствуван земјотрес во Гевгелија и Струмица, епицентарот во Грција

А1 On - 08.10.2016

Земјотрес со интензитет од IV-V степени според Европската макросеизмичка скала е почуствуван ноќеска во Гевгелија, Струмица и околината. Земјотресот од телеметриската сеизмолошка мрежа на Република Македонија,е регистриран во 2 часот и 33 минути со ...

Почувствуван земјотрес во Гевгелија и Струмица, епицентарот во Грција

Алфа - 08.10.2016

Земјотрес со интензитет од IV-V степени според Европската макросеизмичка скала е почуствуван ноќеска во Гевгелија, Струмица и околината. Земјотрес со интензитет од IV-V степени според Европската макросеизмичка скала е почуствуван ноќеска во ...

Земјотрес од Грција почувствуван во Струмица и Гевгелија

Точка - 08.10.2016

Земјотрес со магнитуда од 4,0 според Рихтеровата скала е регистриран во соседна Грција, а почувствуван е и на териоријата на Македонија, во Гевгелија и Струмица. Од Сеизмолошката опсерваторија соопштуваат дека телеметриската сеизмолошка мрежа на ...

Почувствуван земјотрес во Гевгелија и Струмица

Телеграф - 08.10.2016

Епицентарот на земјотресот бил во соседна Грција Земјотрес со интензитет од IV-V степени според Европската макросеизмичка скала е почуствуван ноќеска во Гевгелија, Струмица и околината. Земјотресот од телеметриската сеизмолошка мрежа на Република ...

Земјотрес во Грција ја стресе и Македонија

Курир - 08.10.2016

Земјотрес со интензитет од IV-V степени според Европската макросеизмичка скала е почувствуван ноќеска во Гевгелија, Струмица и околината. Земјотресот од телеметриската сеизмолошка мрежа на Република Македонија,е регистриран во 2 часот и 33 минути со ...

Земјотресот предизвика вознемиреност кај граѓаните

Сител - 08.10.2016

Земјотрес со интензитет од IV-V степени според Европската макросеизмичка скала е почуствуван ноќеска во Гевгелија, Струмица и околината. Земјотресот од телеметриската сеизмолошка мрежа на Република Македонија,е регистриран во 2 часот и 33 минути со ...

Почувствуван земјотрес во Гевгелија и Струмица...

Н.Македонија - 08.10.2016

Почувствуван земјотрес во Гевгелија и Струмица Земјотрес со интензитет од IV-V степени според Европската макросеизмичка скала е почуствуван ноќеска во Гевгелија, Струмица и околината. Земјотресот од телеметриската сеизмолошка мрежа на Република ...

Повторно задрма на Балканот. Грција е епицентарот, а возбуденост и во Македонија

Локално - 08.10.2016

Земјотрес со јачина од 4,4 степени според Рихтеровата скала го погоди северот на Грција. Земјотресот е со епицентар во Грција на длабочина од околу 2 километри.Земјотресот е категоризиран како земјотрес од IV категорија.

Рано утрово нов земјотрес, се тресеше во Гевгелија и Струмица

МК News - 08.10.2016

Земјотрес со интензитет од IV-V степени според Европската макросеизмичка скала е почуствуван ноќеска во Гевгелија, Струмица и околината, соопшти Сеизмолошката опсерваторија при Природно математичкиот факултет.

Почувствуван земјотрес во Гевгелија и Струмица, епицентарот во Грција

Вечер - 08.10.2016

Земјотрес со интензитет од IV-V степени според Европската макросеизмичка скала е почуствуван ноќеска во Гевгелија, Струмица и околината. Земјотресот од телеметриската сеизмолошка мрежа на Република Македонија,е регистриран во 2 часот и 33 минути со ...

Почувствуван земјотрес во Гевгелија и Струмица

Стандард - 08.10.2016

Земјотрес со интензитет од IV­V степени според Европската макросеизмичка скала е почуствуван ноќеска во Гевгелија, Струмица и околината. Земјотресот од телеметриската сеизмолошка мрежа на Република Македонија е регистриран во 2 часот и 33 минути со ...

Земјотрес во Грција, се стресе Гевгелија и Струмица

Фактор - 08.10.2016

Грција ја стресе земјотрес, а истиот го почувствуваа и граѓаните од јужна Македонија. Земјотрес со интензитет од 4 до 5 степени според Европската макросеизмичка скала е почуствуван ноќеска во Гевгелија, Струмица и околината.

Македонија повторно се тресе – Нови земјотреси во јужните делови

Репортер - 08.10.2016

Земјотрес со интензитет од IV-V степени според Европската макросеизмичка скала е почуствуван ноќеска во Гевгелија, Струмица и околината. Земјотресот од телеметриската сеизмолошка мрежа на Република Македонија,е регистриран во 2 часот и 33 минути со ...

Земјотрес од Грција почувствуван во Струмица и Гевгелија

За Се - 08.10.2016

Земјотрес со магнитуда од 4,0 според Рихтеровата скала е регистриран во соседна Грција, а почувствуван е и на териоријата на Македонија, во Гевгелија и Струмица. Од Сеизмолошката опсерваторија соопштуваат дека телеметриската сеизмолошка мрежа на ...

Земјотрес од Грција почувствуван во Струмица и Гевгелија

Макфакс - 08.10.2016

Земјотрес со магнитуда од 4,0 според Рихтеровата скала е регистриран во соседна Грција, а почувствуван е и на териоријата на Македонија, во Гевгелија и Струмица. Од Сеизмолошката опсерваторија соопштуваат дека телеметриската сеизмолошка мрежа на ...

Земјотрес се почувствува во Струмица и Гевгелија

Кумановски м. - 08.10.2016

Земјотрес со јачина од 4,4 степени според Рихтеровата скала беше почувствуван во 2,30 часот по полноќ во северот на Грција каде што бил епицентарот на потресот. Земјотресот е почуствуван ноќеска и во Гевгелија, Струмица и околината.

Земјотрес во Грција ги стресе и Гевгеличани

Нетпрес - 08.10.2016

Земјотрес со магнитуда од 4,4 степени според Рихтеровата скала е регистриран ноќеска околу 2,30 часот на северот од Грција. Потресот е почувствуван и во југоисточна Македонија во делот на Гевгелија и Дојран.

Грчки земјотрес ги потресе и гевгеличани

Позитив.мк - 08.10.2016

Македонија и поширокото соседство продолжуваат да се соочуваат со засилена сеизмичка активност и зачестени земјотреси. Овој пат, земјотрес во Грција во северниот дел со јачина од 4.4 според Рихтеровата сала беше почуствуван и во Гевгелија и околните ...

Земјотрес од Грција почувствуван во Струмица и Гевгелија

Канал 77 - 08.10.2016

Земјотрес со магнитуда од 4,0 според Рихтеровата скала е регистриран во соседна Грција, а почувствуван е и на териоријата на Македонија, во Гевгелија и Струмица. Од Сеизмолошката опсерваторија соопштуваат дека телеметриската сеизмолошка мрежа на ...

Почувствуван земјотрес во Гевгелија и Струмица, епицентарот во Грција

еМагазин - 08.10.2016

Земјотрес со интензитет од IV-V степени според Европската макросеизмичка скала е почуствуван ноќеска во Гевгелија, Струмица и околината. Земјотресот од телеметриската сеизмолошка мрежа на Република Македонија,е регистриран во 2 часот и 33 минути со ...

Почувствуван земјотрес во Гевгелија и Струмица, епицентарот во Грција

Либертас - 08.10.2016

Земјотрес со интензитет од IV-V степени според Европската макросеизмичка скала е почуствуван ноќеска во Гевгелија, Струмица и околината. Земјотресот од телеметриската сеизмолошка мрежа на Република Македонија,е регистриран во 2 часот и 33 минути со ...

Слаб Земјотрес регистриран ноќеска во скопско

ТВ21 - 07.10.2016

Земјотрес со магнитуда од 1,6 степени според Рихтеровата скала е регистиран изминатата ноќ во скопскиот регион, соопшти Сеизмолошката опсерваторија при Природноматематичкиот факултет во Скопје.

И изминатата ноќ почувствуван земјотрес во Скопје

Популарно - 07.10.2016

Земјотрес со магнитуда од 1,6 степени според Рихтеровата скала е регистиран изминатата ноќ во скопскиот регион, соопшти Сеизмолошката опсерваторија при Природноматематичкиот факултет во Скопје.

Слаб земјотрес регистриран ноќеска во Скопско

+инфо - 07.10.2016

Епиценарот на земјотресот бил во источниот дел на скопското епицентрално подрачје. Земјотрес со магнитуда од 1,6 степени според Рихтеровата скала е регистиран изминатата ноќ во скопскиот регион, соопшти Сеизмолошката опсерваторија при ...

Слаб земјотрес регистриран ноќеска во Скопско

А1 On - 07.10.2016

Земјотрес со магнитуда од 1,6 степени според Рихтеровата скала е регистиран изминатата ноќ во скопскиот регион, соопшти Сеизмолошката опсерваторија при Природноматематичкиот факултет во Скопје.

Многу слаб земјотрес ноќеска во Скопје

Кајгана - 07.10.2016

Земјотрес со јачина од 1,6 степени според Рихтеровата скала, се случил во 1 часот и 6 минути во скопското епицентрално подрачје, соопштија од Сеизмолошката опсерваторија во Скопје. Телеметриската сеизмолошка мрежа на Република Македонија, со станици ...

Умерен земјотрес во Хрватска

Идивиди - 07.10.2016

Земјотрес со интензитет од 4,3 по Рихтеровата скала беше регистриран денеска во близина на хрватскиот град Славонски Брод. Епицентарот на земјотресот бил на 23 километри источно од Славонски Брод на длабочина од шест километри.

Умерен земјотрес во Хрватска

А1 On - 07.10.2016

Земјотрес со интензитет од 4,3 по Рихтеровата скала беше регистриран денеска во близина на хрватскиот град Славонски Брод. Епицентарот на земјотресот бил на 23 километри источно од Славонски Брод на длабочина од шест километри.

Земјотрес во Хрватска

Кајгана - 07.10.2016

Земјотрес со јачина од 4,4 степени според Рихтеровата скала, денеска околу пладне, бил почувствуван во Славонија, Хрватска. Епицентарот на земјотресот, кој покрај Славонија бил почувствуван и во соседна Србија, бил во близина на Велика Копаница на ...

Умерен земјотрес во Хрватска

+инфо - 07.10.2016

Епицентарот на земјотресот бил на 23 километри источно од Славонски Брод на длабочина од шест километри. Земјотрес со интензитет од 4,3 по Рихтеровата скала беше регистриран денеска во близина на хрватскиот град Славонски Брод.

Еден земјотрес ја затресе Хрватска и Србија

Интересно - 07.10.2016

Утринава имало земјотрес со епицентар во близина на Славонски брод, на граничната област меѓу Босна и Херцеговина и Хрватска... Потресот се случил денес во 11.30 часот, а од српскиот Сеизмолошки завод е потврден земјотрес со магнитуда од 4,4 ...

Слаб земјотрес регистриран ноќеска во Скопско...

Н.Македонија - 07.10.2016

Слаб земјотрес регистриран ноќеска во Скопско Земјотрес со магнитуда од 1,6 степени според Рихтеровата скала е регистиран изминатата ноќ во скопскиот регион, соопшти Сеизмолошката опсерваторија при Природноматематичкиот факултет во Скопје.

Земјотрес регистриран во скопско

Курир - 07.10.2016

Земјотрес со магнитуда од 1,6 степени според Рихтеровата скала е регистиран изминатата ноќ во скопскиот регион, соопшти Сеизмолошката опсерваторија при Природноматематичкиот факултет во Скопје.

СКОПЈЕ: Слаб земјотрес регистриран ноќеска

Телеграф - 07.10.2016

Епицентарот на земјотресот бил во источниот дел на скопското епицентрално подрачје Земјотрес со магнитуда од 1,6 степен според Рихтеровата скала е регистриран изминатата ноќ во Скопскиот Регион, соопшти Сеизмолошката опсерваторија при ...

Слаб земјотрес регистриран ноќеска во Скопско

Канал5 - 07.10.2016

Земјотрес со магнитуда од 1,6 степени според Рихтеровата скала е регистиран изминатата ноќ во скопскиот регион, соопшти Сеизмолошката опсерваторија при Природноматематичкиот факултет во Скопје.

Многу слаб земјотрес ноќеска во Скопје

Точка - 07.10.2016

Земјотрес со јачина од 1,6 степени според Рихтеровата скала, се случил во 1 часот и 6 минути во скопското епицентрално подрачје, соопштија во петок, од Сеизмолошката опсерваторија во Скопје.

Ноќва почувствуван земјотрес во Скопје

Канал5 - 07.10.2016

Овој земјотрес се случи во 01 часот и 06 минути, со Рихтерова локална магнитуда 1.6. Истиот беше почувствуван во Скопје и околината со интензитет од III степени според Европската макросеизмичка скала - потврдија од Сеизмолошка опсерваторија при ...

Умерен земјотрес во Хрватска

Сител - 07.10.2016

Земјотрес со интензитет од 4,3 по Рихтеровата скала беше регистриран денеска во близина на хрватскиот град Славонски Брод. Епицентарот на земјотресот бил на 23 километри источно од Славонски Брод на длабочина од шест километри.

Земјотрес во Хрватска

Точка - 07.10.2016

Земјотрес со јачина од 4,4 степени според Рихтеровата скала, во петокот околу пладне, бил почувствуван во Славонија, Хрватска. Епицентарот на земјотресот, кој покрај Славонија бил почувствува и во соседна Србија, бил во близина на Велика Копаница на ...

Земјотрес од 4,4 степени во Хрватска

Канал5 - 07.10.2016

Земјотрес од 4.4 степени го погоди денеска Славонски Брод во Хрватска, а истиот е почувствуван и во Србија. Потресот е почувствуван околу границата, во околината на Шабац, но и во Белград. Штети од земјотресот не се пријавени.

И натаму тресе во скопско

Локално - 07.10.2016

Земјотрес со магнитуда од 1,6 степени според Рихтеровата скала е регистиран изминатата ноќ во скопскиот регион, соопшти Сеизмолошката опсерваторија при Природноматематичкиот факултет во Скопје.

Слаб земјотрес регистриран ноќеска во Скопско

Стандард - 07.10.2016

Земјотрес со магнитуда од 1,6 степени според Рихтеровата скала е регистиран изминатата ноќ во скопскиот регион, соопшти Сеизмолошката опсерваторија при Природноматематичкиот факултет во Скопје.

Пак се тресело тлото на земјата во Скопско

Република - 07.10.2016

Земјотрес со магнитуда од 1,6 степени според Рихтеровата скала е регистиран изминатата ноќ во скопскиот регион, соопшти Сеизмолошката опсерваторија при Природноматематичкиот факултет во Скопје.

Слаб земјотрес регистриран ноќеска во Скопско

МРТ - 07.10.2016

Епиценарот на земјотресот бил во источниот дел на скопското епицентрално подрачје, а во Скопје и околина е почувствуван со интензитет од III степени... Земјотрес со магнитуда од 1,6 степени според Рихтеровата скала е регистиран изминатата ноќ во ...

Балканот пак се тресе: Нов земјотрес од 4 степени

Репортер - 07.10.2016

Во местото Масловаре во Општина Котор Варош во Република Српска денеска е забележан земјотрес со јачина од 2,9 степени по Рихтеровата скала. Интензитетот на земјотресот кој се случи во 17.33 часот вил во епицентралната зона од 4 степени според ...

Земјотрес во Хрватска

Нетпрес - 07.10.2016

Земјотрес со интензитет од 4,3 по Рихтеровата скала беше регистриран денеска во близина на хрватскиот град Славонски Брод. Епицентарот на земјотресот бил на 23 километри источно од Славонски Брод на длабочина од шест километри.

Земјотрес во Хрватска

Макфакс - 07.10.2016

Земјотрес со јачина од 4,4 степени според Рихтеровата скала, во петокот околу пладне, бил почувствуван во Славонија, Хрватска. Епицентарот на земјотресот, кој покрај Славонија бил почувствува и во соседна Србија, бил во близина на Велика Копаница на ...

Земјотрес во Хрватска, почувствуван и во Србија

Фактор - 07.10.2016

Земјотрес од 4.4 степени го погоди денеска Славонски брод во Хрватска, а истиот е почувствуван и во Србија. Потресот е почувствуван околу границата, во околината на Шабац, но и во Белград. Штети засега нема од земјотресот.

Регистриран земјотрес во скопскиот регион

Пулс24 - 07.10.2016

Земјотрес со магнитуда од 1,6 степени според Рихтеровата скала е регистиран изминатата ноќ во скопскиот регион, соопшти Сеизмолошката опсерваторија при Природноматематичкиот факултет во Скопје.

Слаб земјотрес регистриран ноќеска во Скопско

Lider - 07.10.2016

Земјотрес со магнитуда од 1,6 степени според Рихтеровата скала е регистиран изминатата ноќ во скопскиот регион, соопшти Сеизмолошката опсерваторија при Природноматематичкиот факултет во Скопје.

Многу слаб земјотрес ноќеска во Скопје

Канал 77 - 07.10.2016

Земјотрес со јачина од 1,6 степени според Рихтеровата скала, се случил во 1 часот и 6 минути во скопското епицентрално подрачје – соопшти денеска Сеизмолошката опсерваторија во Скопје. Телеметриската сеизмолошка мрежа на Република Македонија, со ...

Слаб земјотрес регистриран ноќеска во Скопско

Либертас - 07.10.2016

Земјотрес со магнитуда од 1,6 степени според Рихтеровата скала е регистиран изминатата ноќ во скопскиот регион, соопшти Сеизмолошката опсерваторија при Природноматематичкиот факултет во Скопје.

Нов земјотрес вечерва на Балканот

Сител - 06.10.2016

Во местото Масловаре во Општина Котор Варош во Република Српска денеска е забележан земјотрес со јачина од 2,9 степени по Рихтеровата скала. Интензитетот на земјотресот кој се случи во 17.33 часот вил во епицентралната зона од 4 степени според ...

Нов земјотрес го стресе Балканот

Република - 06.10.2016

Во местото Масловаре во Општина Котор Варош во Република Српска денеска е забележан земјотрес со јачина од 2,9 степени по Рихтеровата скала. Интензитетот на земјотресот кој се случи во 17.33 часот вил во епицентралната зона од 4 степени според ...

Балканот пак се тресе: Нов земјотрес од 4 степени

Press24 - 06.10.2016

Во местото Масловаре во Општина Котор Варош во Република Српска денеска е забележан земјотрес со јачина од 2,9 степени по Рихтеровата скала. Интензитетот на земјотресот кој се случи во 17.33 часот вил во епицентралната зона од 4 степени според ...

Која е причината за земјотресите во Македонија?

За Се - 06.10.2016

Во периодот од 11 до 14 септември 2016 година, градот Скопје и неговата околина беа погодени од неколку посилни и 20-тина послаби земјотреси. Серијата земјотреси започна во недела, на 11 септември во 6 часот и 58 минути, со потрес чие жариште беше ...

Во училиштата ечи од паника: Зашто учениците немаат обука за земјотреси?

Скопје инфо - 06.10.2016

Паниката што за време на неодамнешниот земјотрес во Скопје избувнала во неколку скопски училишта при што настанаа турканици во училишните ходници и влезови, а две деца беа повредени, можеше да се избегне ако општините имаа повеќе слух за обука на ...

За скопскиот земјотрес од 11.09.2016 година!

Факултети - 05.10.2016

Во периодот од 11 до 14 септември 2016 година, градот Скопје и неговата околина беа погодени од неколку посилни и 20-тина послаби земјотреси. Серијата земјотреси започна во недела, на 11 септември во 6 часот и 58 минути, со потрес чие жариште беше ...

Денес и земјотрес од 6,1 како скопскиот нема да направи штета како во 1963 година

Сител - 05.10.2016

Скопје повторно го тресат афтершокови по земјотресот на 11 септември годинава, кој по рихтерова скала беше 5,3 степени. Според сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет ПМФ, вчерашниот земјотрес во Скопје во 12:52 минути кој ...

Денес и земјотрес од 6,1 како скопскиот нема да направи штета како во 1963 година

Курир - 05.10.2016

Скопје повторно го тресат афтершокови по земјотресот на 11 септемвти годинава, кој по рихтерова скала беше 5,3 степени. Според сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет ПМФ, вчерашниот земјотрес во Скопје во 12:52 минути кој ...

Денес и земјотрес од 6,1 како скопскиот нема да направи штета како во 1963 година

Репортер - 05.10.2016

Скопје повторно го тресат афтершокови по земјотресот на 11 септември годинава, кој по рихтерова скала беше 5,3 степени. Според сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет ПМФ, вчерашниот земјотрес во Скопје во 12:52 минути кој ...

Гаревски: Вчерашниот земјотрес е најава за мирен период

Репортер - 05.10.2016

Вчера попладне во 12 часот и 52 минути во Скопје и околината беше почувствуван земјотрес со магнитуда од 3,1 степен според Рихтеровата скала. Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет соопшти дека епицентарот на земјотресот бил ...

Денес и земјотрес од 6,1 како скопскиот нема да направи штета како во 1963 година

МК News - 05.10.2016

Скопје повторно го тресат афтершокови по земјотресот на 11 септемвти годинава, кој по рихтерова скала беше 5,3 степени. Според сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет ПМФ, вчерашниот земјотрес во Скопје во 12:52 минути кој ...

Денес и земјотрес од 6,1 како скопскиот нема да направи штета како во 1963 година

Скопје инфо - 05.10.2016

Скопје повторно го тресат афтершокови по земјотресот на 11 септември годинава, кој по рихтерова скала беше 5,3 степени, пренесува Дневник. Според сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет ПМФ, вчерашниот земјотрес во Скопје во ...

Денес и земјотрес од 6,1 како скопскиот нема да направи штета како во 1963 година

Press24 - 05.10.2016

Скопје повторно го тресат афтершокови по земјотресот на 11 септември годинава, кој по рихтерова скала беше 5,3 степени. Според сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет ПМФ, вчерашниот земјотрес во Скопје во 12:52 минути кој ...

(ВИДЕО) Само во Пелагонискиот регион немало силен земјотрес, Скопје и Охрид најзагрозени

еМагазин - 05.10.2016

Викендов во Струга се одржа Третиот конгрес на геолози, на кој беше изразена загриженоста на балканските сеизмолози за континуираните потреси на земјиштето на Балканот. Во разговор за Канал 5 , секретарот во Министерството за животна средина и ...

Нов земјотрес во Скопје

Телма - 04.10.2016

Европската макросеизмичка лабораторија која ги следи земјотресите во сите подрачја во светот на веб страницата објави нова информација, според која земјотресот што во 12.52 минути беше почувствуван во Скопје бил со јачина од 3.1 степен според ...

Земјотрес со сила од 3,1 степен по Рихтер почувствуван во Скопје

24 Вести - 04.10.2016

Нов земјотрес со сила од 3,1 степени според Рихтеровата денеска е регистриран во Скопје во 12 часот и 52 минути. Епицентарот на потресот бил на околу 4 километри југоисточно од Скопје, односно во близина на ...

Земјотрес од 2.7 степени според Рихтер почувствуван во Скопје

Нова ТВ - 04.10.2016

Земјотрес со јачина од 2.7 степени според Рихтер денеска околу 12 часот и 52 минути е почувствуван во Скопје. Според Европската сезимолошка станица епицентарот бил на на 4 километри североисточно од Скопје, на 5 километри од Сопиште и на 3 километри ...

ЕМСЦ: Земјотресот во Скопје со јачина од 3.1 по Рихтер

Нова ТВ - 04.10.2016

Европската макросеизмичка лабораторија која ги следи земјотресите во сите подрачја во светот на веб страницата објави нова информација, според која земјотресот што во 12.52 минути беше почувствуван во Скопје бил со јачина од 3.1 степен според ...

Земјотрес од 2,7 степени по Рихтер почуствуван во Скопје

Р.С.Европа - 04.10.2016

Земјотрес со магнитуда од 2,7 степени според Рихтеровата скала беше почувствуван попладнево во 12 часот и 52 минути во Скопје и околината. Според Европскиот медитерански сеизмолошки цетар, епицентарот бил на четири километри североисточно од Скопје ...

Земјотресот бил со јачина од 3,1, а не од 2,7 степени

МКД - 04.10.2016

Земјотресот што беше почувствуван во 12.52 часот во Скопско, а за кој првично беше јавено дека бил со интензитет од 2,7 степени, бил со јачина од 3,1 степен, според Европско-медитеранскиот сеизмолошки центар .

Почувствуван земјотрес во Скопје

Факултети - 04.10.2016

Земјотрес со сила од 3,1 степени според Рихтеровата денеска е регистриран во Скопје во 12 часот и 52 минути. Како што може да се види од податоците кои ги пренесува Европскиот-медитерански сеизмолошки центар, епицентарот е 6 километри источно од ...

Земјотрес повторно ги потресе скопјани

Популарно - 04.10.2016

Земјотрес со магнитуда од 3,1 степен според Рихтеровата скала беше почувствуван попладнево во 12 часот и 52 минути во Скопје и околината, соопшти Сеизмолошката опсерваторија при Природно математичкиот факултет.

Земјотрес во Скопје со јачина од 3,1 степен по Рихтер

А1 On - 04.10.2016

Земјотрес со магнитуда од 3,1 степен според Рихтеровата скала беше почувствуван попладнево во 12 часот и 52 минути во Скопје и околината, соопшти Сеизмолошката опсерваторија при Природно математичкиот факултет.

Земјотрес почувствуван во Скопје и околината

Идивиди - 04.10.2016

Скопје, 15 јуни 2017 (МИА) – Земјотрес со магнитуда од 2,6 степени според Рихтеровата скала е пoчувствуван изутринава во 06 часот и 07 минути во Скопје и околината. Според Европскиот-медитерански сеизмолошки центар, епицентарот на земјотресот бил на ...

Земјотресот во Скопје бил 3,1 степен според Рихтеровата скала

Здравство24 - 04.10.2016

Земјотрес со магнитуда од 3,1 степен според Рихтеровата скала беше почувствуван попладнево во 12 часот и 52 минути во Скопје и околината, соопшти Сеизмолошката опсерваторија при Природно математичкиот факултет.

Земјотрес повторно го стресе Скопје!

Здравство24 - 04.10.2016

Земјотрес со магнитуда од 2,7 степени според Рихтеровата скала беше почувствуван попладнево во 12 часот и 52 минути во Скопје и околината. Според Европскиот медитерански сеизмолошки цетар, епицентарот бил на четири километри североисточно од Скопје ...

ИЗИИС: Ова беше последен афтершок од серијата земјотреси во Скопје

Фокус - 04.10.2016

Земјотресот од 3,1 степен што попладнево го зафати Скопје е последица на земјотресот од 5,3 степени по Рихтер од почетокот на минатиот месец. Директорот на Институтот за земјотресно инженерство и инженерска сеизмологија (ИЗИИС) Михаил Гаревски во ...

Почувствуван слаб земјотрес во Скопје

Кајгана - 04.10.2016

Неколку минути пред 13 часот во Скопје е почувствуван послаб земјотрес. Според европската сеизмолошка станица, земјотресот бил со јачина од 2,7 степени според Рихтер, но тоа сè уште не е потврдено.

Коригирана јачината на земјотресот во Скопје со магнитуда од 3.1 степен според Рихтер

Кајгана - 04.10.2016

Телеметриската сеизмолошка мрежа на Република Македонија, со станици во Скопје, Штип, Валандово, Битола, Охрид и Крушево, одржувана од Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје, денеска регистрира земјотрес од ...

Повторно земјотрес во Скопје

Фокус - 04.10.2016

Земјотрес од 2,7 степени според Рихтеровата скала беше почувствуван во Скопје во 12.55 часот. Според Европската сеизмолошка опсерваторија, епицентарот бил на 5 километри североисточно од Скопје, на длабочина од 5 километри, во близина на ...

Земјотрес во Скопје

Тера - 14.05.2017

Земјотрес со јачина од 4,2 степена според Рихтеровата скала е почувствуван изутрината во 04 часот и 08 минути во Скопје и околината. Според Европскиот медитерански сеизмолошки центар, епицентарот на земјотресот бил на 15 километри источно од Скопје ...

Нов земјотрес од 2,7 степени го стресе Скопје

Радио МОФ - 04.10.2016

По пауза од неколку недели, во 12:52 часот се почувствува нов земјотрес во Скопје. Според Европско-Медитеранскиот сеизмолошки центар, земјотресот бил на длабочина од 5 километри, а со магнитуда од 2,7 степени според Рихтеровата скала.

Земјотрес го стресе Скопје

ТВ21 - 04.10.2016

Нов земјотрес го потресе Скопје, попладнево во 12:52 часот. Според Европско-медитеранскиот сеизмолошки центар, земјотресот бил со јачина од 2,7 степени, а епицентарот бил на длабочина од 5 километри.

Земјотресот во Скопје бил посилен – 3,1 степени

Радио МОФ - 04.10.2016

Наместо првичните 2,7 степени , Европско-Медитеранскиот сеизмолошки центар ги смени бројките за земјотресот во 12:52 часот, па сега како магнитуда стои 3,1 степен според Рихтеровата скала. Исто така, не бил на длабочина од 5, туку од 1 километар.

Земјотрес од 2,7 степени го стресе Скопје

Сакам да кажам - 04.10.2016

Скопје денеска во 12.52 часот го погоди уште еден земјотрес со јачина од 2,7 степени според Рихтеровата скала со епицентар на 4 километри југоисточно од центарот на градот на длабочина од 5 километри, објави Европско-Медитеранскиот сеизмолошки ...

Земјотресот бил со јачина од 3,1 степен

Фокус - 04.10.2016

Земјотресот што денеска беше почувствуван во Скопје бил со јачина од 3,1 степен по Рихтер според Европско-медитеранскиот сеизмолошки центар . Првичните информации за јачината беа дека земјотресот во 12:55 бил 2,7 степени по Рихтеровата скала.

Земјотресот во Скопје со јачина од 3,1 степен

+инфо - 04.10.2016

Епицентарот бил на длабочина од 1 км, на 6 км од Скопје, односно на 5 км југозападно од Арачиново и 5 км северозападно од Јурумлери. Европската макросеизмичка опсерваторија ја корегираше јачината на земјотресот што се почувствува во Скопје од 2,7 на ...

Регистриран земјотрес со епицентар на 6 километри од Скопје

OhridNews - 04.10.2016

Според податоците на Европско- медитеранскиот сеизмолошки центар, денес, во 12.52 часот регистриран е земјотрес со јачина од 3.1 степени според Рихтер со епицентар на 6 километри источно од Скопје, на македонско-српско-косовската граница.

Ќе заборавиме на земјотресите, По денешниот нема да има повторувања, велат од ИЗИИС

Сакам да кажам - 04.10.2016

И денешниот земјотрес од 3,1 степени е последица на земјотресот од 5,3 степени според Рихтеровата скала од почетокот на минатиот месец. Михаил Гаревски, директорот на Институтот за земјотресно инженерство и инженерска сеизмологија (ИЗИИС) вели дека ...

Главниот град повторно се стресе: Корегирана јачината на земјотресот во Скопје со магнитуда од 3.1 степен според Рихтер

Точка - 04.10.2016

Неколку минути пред 13 часот, во Скопје, се почувствува уште еден земјотрес. Телеметриската сеизмолошка мрежа на Република Македонија, со станици во Скопје, Штип, Валандово, Битола, Охрид и Крушево, одржувана од Сеизмолошката опсерваторија при ...

Земјотрес почувствуван во Скопје и околината

Канал5 - 14.05.2017

Земјотрес со магнитуда од 2,6 степени според Рихтеровата скала е пoчувствуван изутринава во 06 часот и 07 минути во Скопје и околината. Според Европскиот-медитерански сеизмолошки центар, епицентарот на земјотресот бил на 12 километри северозападно ...

Главниот град повторно се стресе: Во Скопје почувствуван земјотрес со јачина од 2,7 степени

Точка - 04.10.2016

Неколку минути пред 13 часот, во Скопје, се почувствува послаб земјотрес. Според европската сеизмолошка станица, земјотресот бил со јачина од 2,7 степени, според Рихтер, но тоа сè уште не е потврдено.

Земјотрес од 3,1 степени според Рихтер почувствуван во Скопје...

Н.Македонија - 04.10.2016

Земјотрес од 3,1 степени според Рихтер почувствуван во Скопје Земјотрес од 3,1 степени според Рихтеровата скала беше почувствуван во Скопје во 12.52 часот, потврди Сеизмолопката опсерваторија на Природно-математичкиот факултет.

ФОТО: Се тресеше Скопје – Нов послаб земјотрес почувствуван во Македонија

Gotvi.mk - 04.10.2016

Денешниот земјотрес кој беше почуствуван во Скопје бил со интензитет од 2,7 степени. Епицентарот на овој земјотрес бил 4 километри југоисточно од Скопје, на длабочина од 5 ...

Земјотрес од 2,7 степени според Рихтер почувствуван во Скопје...

Н.Македонија - 04.10.2016

Земјотрес од 2,7 степени според Рихтер почувствуван во Скопје Земјотрес од 2,7 степени според Рихтеровата скала беше почувствуван во Скопје во 12.55 часот. Според Европската сеизмолошка опсерваторија, епицентарот бил на 5 километри североисточно од ...

Земјотрес од 3.1 степени почувствуван во Скопје и околината

Вест - 04.10.2016

Земјотрес со магнитуда од 3,1 степен според Рихтеровата скала беше почувствуван попладнево во 12 часот и 52 минути во Скопје и околината, соопшти Сеизмолошката опсерваторија при Природно математичкиот факултет.

Земјотрес почувствуван во Скопје и околината

Алфа - 12.10.2016

Земјотрес со магнитуда од 2,6 степени според Рихтеровата скала е почуствуван претпладнево во 11 часот и 39 минути во Скопје и околината, соопшти Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје.

Гаревски: Денешниот земјотрес е најава за мирен период

Курир - 04.10.2016

Денеска попладне во 12 часот и 52 минути во Скопје и околината беше почувствуван земјотрес со магнитуда од 3,1 степен според Рихтеровата ...

ОДНОВО СТРАВ КАЈ СКОПЈАНИ: Земјотресот кој удри денеска бил со јачина од 3,1 степени

Телеграф - 04.10.2016

Длабочината на епицентарот била на само еден километар, на шест километри источно од Скопје Нов страв и вознемиреност кај жителите на Скопје предизвика земјотресот кој денеска околу 13 часот го погоди главниот град.

Нов земјотрес со епицентар во Скопје со јачина од 3.1 степен според Рихтер

Сител - 04.10.2016

Нов земјотрес со јачина од 3,1 степен според РихтероваТА скала повторно ги вознемири скопјани. Потресот е почустуван во 12 часот и 52 минути со епицентар во Скопското епицентрално подрачје.

Гаревски: Вчерашниот земјотрес е најава за мирен период

Вест - 04.10.2016

Земјотрес со магнитуда од 3,1 степен според Рихтеровата скала беше почувствуван вчера попладне во 12 часот и 52 минути во Скопје и околината. Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет соопшти дека епицентарот на земјотресот бил ...

Како треба да се однесуваме во случај на земјотрес?

Курир - 04.10.2016

Многу е тешко да се исконтролираме, психолошкиот ефект е силен, но тоа не значи дека ние не треба да се однесуваме според препораките што ги даваат најразлични асоцијации од светот, истакна Михаил Гаревски, директор на Институтот за земјотресно ...

Земјотрес во скопско- 2,7 степени според Рихтер

Локално - 04.10.2016

Пред неколку минути, посилен земјотрес се почувствува во скопскиот регион. Според европскиот сеизмолошки центар јачината на земјотресот беше со 2,7 степени според Рихтер. Епицентарот бил на четири километри североисточно од Скопје на длабочина од ...

(ВИДЕО) Сеизмолозите во паника: Скопје и Охрид најризични од силни земјотреси

Репортер - 04.10.2016

Сеизмолозите од Балканот загрижени зашто не може да се смири земјата од земјотреси дебатираат за можните ризици од нови многу по силни земјотреси. Според нив Скопје и Охрид се најризични од силни земјотреси. loading..

ВИДЕО: Сеизмолозите во страв – Скопје и Охрид најризични од силни земјотреси

За Се - 04.10.2016

Веќе еден месец тлото под Македонија и на целиот Балкан редовно се тресе. Сеизмолозите од Балканот загрижени зашто не може да се смири земјата од земјотреси дебатираат за можните ризици од нови многу по силни земјотреси.

Почувствуван слаб земјотрес во Скопје, јачина од 2,7 степени

Денар - 04.10.2016

Неколку минути пред 13 часот, во Скопје, се почувствува послаб земјотрес. Според европската сеизмолошка станица, земјотресот бил со јачина од 2,7 степени, според Рихтер, но тоа се уште не е потврдено.

Земјотрес од 2,7 степени почувствуван во Скопје и околината

Стандард - 04.10.2016

Земјотрес со магнитуда од 2,7 степени според Рихтеровата скала беше почувствуван попладнево во 12 часот и 52 минути во Скопје и околината. Според Европскиот медитерански сеизмолошки цетар, епицентарот бил на четири километри североисточно од Скопје ...

Позната јачината на новиот земјотрес кој го стресе Скопје

Скопје инфо - 04.10.2016

Неколку минути пред 13 часот, во Скопје, се почувствува послаб земјотрес. Според европската сеизмолошка станица, земјотресот бил со јачина од 2,7 степени, според Рихтер, но тоа се уште не е потврдено.

Гаревски: Денешниот земјотрес е најава за мирен период

Press24 - 04.10.2016

Денеска попладне во 12 часот и 52 минути во Скопје и околината беше почувствуван земјотрес со магнитуда од 3,1 степен според Рихтеровата скала. Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет соопшти дека епицентарот на земјотресот ...

Корегирана јачината на земјотресот во Скопје со магнитуда од 3.1 степен според Рихтер

Денар - 04.10.2016

Телеметриската сеизмолошка мрежа на Република Македонија, со станици во Скопје, Штип, Валандово, Битола, Охрид и Крушево, одржувана од Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје во вторникот регистрира земјотрес од ...

Земјотресот ги остави без мир скопјани - денеска тлото повторно се стресе (ВИДЕО)

Скопје инфо - 04.10.2016

Нов земјотрес со јачина од 3,1 степен според Рихтероватаскала повторно ги вознемири скопјани. Потресот е почустуван во 12 часот и 52 минути со епицентар во Скопското епицентрално подрачје.

ИЗИИС: Ќе заборавиме на земјотресите, по денешниот нема да има повторувања

Скопје инфо - 04.10.2016

Денешниот земјотрес од 3,1 степени е последица на земјотресот од 5,3 степени според Рихтеровата скала од почетокот на минатиот месец. Михаил Гаревски, директорот на Институтот за земјотресно инженерство и инженерска сеизмологија (ИЗИИС) вели дека ...

Како треба да се однесуваме во случај на земјотрес?

Press24 - 04.10.2016

Многу е тешко да се исконтролираме, психолошкиот ефект е силен, но тоа не значи дека ние не треба да се однесуваме според препораките што ги даваат најразлични асоцијации од светот, истакна Михаил Гаревски, директор на Институтот за земјотресно ...

Земјотрес од 3,1 степен според Рихтер почувствуван во Скопје и околината

МРТ - 04.10.2016

Епицентарот на земјотресот бил во источниот дел на скопското епицентрално подрачје, а во Скопје и околината е почувствуван со интензитет од IV-V според Eвропската макросеизмичка скала. Земјотрес со магнитуда од 3,1 степен според Рихтеровата скала ...

СИТЕЛ: Нов земјотрес со епицентар во Скопје

Press24 - 04.10.2016

Нов земјотрес со јачина од 3,1 степен според РихтероваТА скала повторно ги вознемири скопјани. Потресот е почустуван во 12 часот и 52 минути со епицентар во Скопското епицентрално подрачје.

Ќе заборавиме на земјотресите, по Денешниот нема да има повторувања

Вечер - 04.10.2016

Според досегашното искуство со афтершокови, не се очекуваат повторувања. Ќе заборавиме на земјотресите" Денешниот земјотрес од 3,1 степени е последица на земјотресот од 5,3 степени според Рихтеровата скала од почетокот на минатиот месец.

Гаревски: Денешниот земјотрес е најава за мирен период

Нетпрес - 04.10.2016

Денеска попладне во 12 часот и 52 минути во Скопје и околината беше почувствуван земјотрес со магнитуда од 3,1 степен според Рихтеровата скала. Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет соопшти дека епицентарот на земјотресот ...

Како да се однесуваме во случај на земјотрес

Нетпрес - 04.10.2016

Многу е тешко да се исконтролираме, психолошкиот ефект е силен, но тоа не значи дека ние не треба да се однесуваме според препораките што ги даваат најразлични асоцијации од светот, истакна директор на Институтот за земјотресно инжинерство, Михаил ...

Земјотрес повторно почувствуван во Скопје

Кумановски м. - 04.10.2016

Денес во 12:52 часот земјотрес ги вознемири граѓаните на Скопје. Потресот бил со јачина од 2,7 рихтерови степени, регистрирани според Европскиот медитерански сеизмолошки центар. Епицентарот за земјотресот бил на три километри од ...

Почувствуван земјотрес во близина на Скопје

Нетпрес - 04.10.2016

Скопје денеска го потресе нов земјотрес. Според податоците објавени на Европско-медитеранскиот сеизмолошки центар (ЕМСЦ) со епицентар во близина на Сопиште беше почувствуван земјотрес со јачина од 2.7 степени според Рихтер на длабочина од 5 ...

Почувствуван земјотрес во Скопско

МРТ - 04.10.2016

Земјотресот бил со епицентар на 5 километри североисточно од Скопје... Околу 12 часот и 52 минути во Скопско е почувствуван земјотрес со магнитуда од 2,7 степени според Рихтер, покажуваат податоците на Европската сеизмолошка опсерваторија.

Нов земјотрес со јачина од 2.7 степени го затресе Скопје

Позитив.мк - 04.10.2016

Попладнево во Скопје се почуствува нов земјотрес кој доаѓа по пауза од речиси три недели од серијата на потреси. Според Европската сеизмолошка опсерваторија земјотресот имал јачина од 2.7 степени според Рихтеровата скала, на длабочина од 5 километри.

ЕМСЦ: Земјотресот во Скопско бил со интезитет од 3,1 степени

Стандард - 04.10.2016

Земјотресот кој денеска беше почуствуван во Скопје и околината бил со јачина од 3,1 степен, според Европско-медитеранскиот сеизмолошки центар. Првично беше известено за 2,7 степени. Сајтот ја смени и длабочината на епицентарот, од 5 километри на 1 ...

Епицентарот на 5 км од Сопиште – повторно земјотрес во Скопје

Република - 04.10.2016

Земјотрес со јачина од 2,7 степени е регистриран во околината на Скопје, на 5 км од Сопиште, во 12.57. Според Европскиот сеизмолошки центар земјотресот бил на длабочина од 5 километри. Последниот месец во Македонија имаше серија земјотреси, од кои ...

Нов земјотрес во Скопје

Мета - 04.10.2016

Земјотрес со интензитет од 2,7 степени според Рихтеровата скала денеска се почувствува во Македонија. Епицентарот на земјотресот бил на четири километри североисточно од скопската населба Усје, на длабочина од пет километри, соопшти Европската ...

Коригирана јачината на земјотресот во Скопје со магнитуда од 3.1 степен според Рихтер

Макфакс - 04.10.2016

Телеметриската сеизмолошка мрежа на Република Македонија, со станици во Скопје, Штип, Валандово, Битола, Охрид и Крушево, одржувана од Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје во вторникот регистрира земјотрес од ...

ПУ, ПУ НЕ ВАЖИ:Земјотресот бил посилен-нови информации

Фактор - 04.10.2016

Нови обновени информации објави Европско-медитеранскиот сеизмолошки центар. Имено, првичните информации не важат. Новите мерења на земјотресот велат дека истиот бил посилен а со оглед на фактот дека тлото се затресе навистина силно истите држат ...

Земјотрес од 3,1 степен според Рихтер во Скопје

еМагазин - 04.10.2016

Земјотрес со магнитуда од 3,1 степен според Рихтеровата скала беше почувствуван попладнево во 12 часот и 52 минути во Скопје и околината, соопшти Сеизмолошката опсерваторија при Природно математичкиот факултет.

Земјотрес почувствуван во Скопје и околината

Lider - 12.10.2016

Земјотрес со магнитуда од 2,6 степени според Рихтеровата скала е почуствуван претпладнево во 11 часот и 39 минути во Скопје и околината. Според Европско медитеранскиот сеизмолошки центар епицентарот на земјотресот бил на пет километри источно од ...

Тлото под Скопје повторно се стресе

Lider - 04.10.2016

Земјотрес со магнитуда од 2,7 степени според Рихтеровата скала беше почувствуван попладнево во 12 часот и 52 минути во Скопје и околината. Според Европскиот медитерански сеизмолошки цетар, епицентарот бил на четири километри североисточно од Скопје ...

Гаревски: Денешниот земјотрес би требало да претставува најава за мирен период

Пулс24 - 04.10.2016

Денеска попладне во 12 часот и 52 минути во Скопје и околината беше почувствуван земјотрес со магнитуда од 3,1 степен според Рихтеровата скала. Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет соопшти дека епицентарот на земјотресот ...

Земјотрес od 3,9 степени ја погоди Црна Гора

Интересно - 03.10.2016

Земјотрес со јачина од 3,9 степени според Рихтеровата скала се почувствувал во Црна Гора... Во 21.41 часот синоќа се почувствувал со епицентар во Спуж, на 9 км северо-западно од Подгорица.

Силен земјотрес кај Закинтос

Тера - 03.10.2016

Земјотрес со јачина од 4,5 степенеи според Рихтер изутринава ја погоди областа на крајбрежјето на Грција, во близина на островот Закинтос, соопшти Американскиот геолошки завод. Епицентарот на земјотресот бил на 20 километри југоисточно од Закинтос, ...

Слаб земјотрес на Закинтос

+инфо - 03.10.2016

Земјотрес со интензитет од 4,2 степени според Рихтеровата скала утрово е регистриран во морскиот регион меѓу Килини и Закинтос во Јонското Море. Земјотрес со интензитет од 4,2 степени според Рихтеровата скала утрово е регистриран во морскиот регион ...

Земјотрес во Црна Гора

Тера - 11.02.2018

Земјотрес со јачина од 4,4 степени по рихтер ја погоди Црна Гора во 13,05 по локално време. Епицентарот на земјотресот е регистриран на 55 километри североисточно од Погорица, на длабочина од 5 километри.

Земјотреси кај Закинтос и во Црна Гора

А1 On - 03.10.2016

Два земјотреси се случија во регионов во последното деноноќие, од кои едниот го потресе островот Закинтос во Грција, е другиот главниот град на Црна Гора, Подгорица. Земјотрес со јачина од 4,5 степени по Рихтер го затресе утрово подрачјето на ...

Земјотрес го стресе Закинтос

Здравство24 - 03.10.2016

Земјотрес со интензитет од 4,2 степени според Рихтеровата скала утрово е регистриран во морскиот регион меѓу Килини и Закинтос во Јонското Море. Епицентарот на земјотресот се наоѓал 17 километри североисточно од градот Закинтос, на длабочина од пет ...

Земјотреси кај Закинтос и во Црна Гора

Кајгана - 03.10.2016

Два земјотреси се случија во регионов во последното деноноќие, од кои едниот го потресе островот Закинтос во Грција, е другиот главниот град на Црна Гора, Подгорица. Земјотрес со јачина од 4,5 степени по Рихтер го затресе утрово подрачјето на ...

Силен земјотрес кај Закинтос...

Н.Македонија - 03.10.2016

Земјотрес со јачина од 4,5 степенеи според Рихтер изутринава ја погоди областа на крајбрежјето на Грција, во близина на островот Закинтос, соопшти Американскиот геолошки завод Епицентарот на земјотресот бил на 20 километри југоисточно од Закинтос, ...

Силен земјотрес изутринава регистриран кај грчкиот остров Закинтос

Курир - 03.10.2016

Земјотрес со јачина од 4,5 степени и според Рихтер изутринава ја погоди областа на крајбрежјето на Грција, во близина на островот Закинтос, соопшти Американскиот геолошки завод. Епицентарот на земјотресот бил на 20 километри југоисточно од Закинтос, ...

Слаб земјотрес на Закинтос...

Н.Македонија - 03.10.2016

Слаб земјотрес на Закинтос Земјотрес со интензитет од 4,2 степени според Рихтеровата скала утрово е регистриран во морскиот регион меѓу Килини и Закинтос во Јонското Море. Епицентарот на земјотресот се наоѓал 17 километри североисточно од градот ...

Земјотреси кај Закинтос и во Црна Гора

Точка - 03.10.2016

Два земјотреси се случија во регионов во последното деноноќие, од кои едниот го потресе островот Закинтос во Грција, е другиот главниот град на Црна Гора, Подгорица. Земјотрес со јачина од 4,5 степени по Рихтер го затресе утрово подрачјето на ...

Повторно удри земјотрес во Грција!

Локално - 03.10.2016

Потресот е регистриран во 5.34 часот Нова паника кај соседите. Земјотрес со интензитет од 4,5 степени по Рихтер беше регистриран утрово во јужна Грција, соопштува Европскиот сеизмолошки центар.

Силен земјотрес на Закинтос, се тресеше и Црна Гора

Фактор - 03.10.2016

Земјотрес силен 4,5 степени по Рихтер го затресе утрово подрачјето на крајбрежјето на Грција, во близина на островот Закинтос, соопшти Американскиот геолошки завод. Епицентарот на земјотресот бил на 20,3 км југоисточно од Закинтос, на длабочина од ...

Силен земјотрес утринава во Грција

Press24 - 03.10.2016

Земјотрес со јачина од 4,5 степени и според Рихтер изутринава ја погоди областа на крајбрежјето на Грција, во близина на островот Закинтос, соопшти Американскиот геолошки завод. Епицентарот на земјотресот бил на 20 километри југоисточно од Закинтос, ...

Слаб земјотрес во Грција

Нетпрес - 03.10.2016

Eпицентарот на земјотресот се наоѓал 17 километри североисточно од градот Закинтос, на длабочина од пет метри. Нема извештаи за повредени лица или причинета материјална ...

Земјотреси кај Закинтос и во Црна Гора

Макфакс - 03.10.2016

Два земјотреси се случија во регионов во последното деноноќие, од кои едниот го потресе островот Закинтос во Грција, е другиот главниот град на Црна Гора, Подгорица. Земјотрес со јачина од 4,5 степени по Рихтер го затресе утрово подрачјето на ...

Земјотрес со јачина од 4,5 во јужна Грција

Стандард - 03.10.2016

Земјотрес со интензитет од 4,5 степени по Рихтер беше регистриран утрово во јужна Грција, соопштува Европскиот сеизмолошки центар. Епицентарот се наоѓа на 17 километри југоисточно од островот Закинтос и на 235 километри од Атина.

Балканот повторно се тресе

Репортер - 03.10.2016

Два земјотреси се случија во регионов во последното деноноќие, од кои едниот го потресе островот Закинтос во Грција, е другиот главниот град на Црна Гора, Подгорица. Земјотрес со јачина од 4,5 степени по Рихтер го затресе утрово подрачјето на ...

Сеизмолозите во паника: Скопје и Охрид најризични од силни земјотреси

Press24 - 03.10.2016

Сеизмолозите од Балканот загрижени зашто не може да се смири земјата од земјотреси дебатираат за можните ризици од нови многу по силни земјотреси. Според нив Скопје и Охрид се најризични од силни ...

Земјотреси кај Закинтос и во Црна Гора

Канал 77 - 03.10.2016

Два земјотреси се случија во регионов во последното деноноќие, од кои едниот го потресе островот Закинтос во Грција, е другиот главниот град на Црна Гора, Подгорица. Земјотрес со јачина од 4,5 степени по Рихтер го затресе утрово подрачјето на ...

Земјотрес во Грција, а и Црна Гора! Дали тлото на Македонија е стабилно?

Exclusive.mk - 03.10.2016

Два земјотреси се случија во регионов во последното деноноќие, од кои едниот го потресе островот Закинтос во Грција, е другиот главниот град на Црна Гора, Подгорица. Земјотрес со јачина од 4,5 степени по Рихтер го затресе утрово подрачјето на ...