TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Со „Македонија вработува“ работа за 9.000 лица

Утрински - 15.11.2015

Околу 9.000 лица досега добиле работа преку проектот „Македонија вработува“. Над 5.000 фирми ги искористиле поволностите за ангажирање на кадар на кои му исплаќаат само нето-плата, без обврска за придонеси.

Вработување во ЕВН, Кроација осигурување, Систина, Тинекс, Qatar airways...

Факултети - 15.11.2015

ЕВН вработува... Отворени се две работни места, првата можете да ја погледнете на овој линк а другата ОВДЕ Кроација осигурување вработува... Линк до огласот Систина вработува... Линк до огласот Вработување во ТИНЕКС, плата до 40.000,00 денари..

„Македонија вработува“ обезбеди работа за 9.000 лица

Fox.mk - 15.11.2015

Близу 9.000 лица досега добиле работа преку Македонија вработува. Над 5.000 фирми ги искористиле поволностите од проектот кои нудат можност за ангажирање на кадар на кои притоа му исплаќаат само нето плата без обврска за придонеси.

„Македонија вработува“ обезбеди работа за 9.000 лица

Сител - 14.11.2015

Близу 9.000 лица досега добиле работа преку Македонија вработува. Над 5.000 фирми ги искористиле поволностите од проектот кои нидат можност за ангажирање на кадар на кои притоа му исплаќаат само нето плата без обврска за придонеси.

„Македонија вработува“ обезбеди работа за 9.000 лица

Денешен - 14.11.2015

Близу 9.000 лица досега добиле работа преку Македонија вработува. Над 5.000 фирми ги искористиле поволностите од проектот кои нудат можност за ангажирање на кадар на кои притоа му исплаќаат само нето плата без обврска за придонеси.

„Македонија вработува“ вработи речиси 9.000 лица

Нетпрес - 14.11.2015

Речиси 9.000 лица досега се вработиле преку владиниот проект „Македонија вработува“. Над 5.000 фирми ги искористиле поволностите од проектот кои нудат можност за ангажирање на кадар на кои притоа му исплаќаат само нето плата без обврска за придонеси.

„Македонија вработува“ обезбеди работа за 9.000 лица

Вечер - 14.11.2015

Близу 9.000 лица досега добиле работа преку Македонија вработува. Над 5.000 фирми ги искористиле поволностите од проектот кои нудат можност за ангажирање на кадар на кои притоа му исплаќаат само нето плата без обврска за придонеси.

Нови 9.000 вработувања преку „Македонија вработува“

Република - 14.11.2015

Близу 9.000 лица досега добиле работа преку „Македонија вработува“. Над 5.000 фирми ги искористиле поволностите од проектот кои нудат можност за ангажирање на кадар на кои притоа му исплаќаат само нето плата без обврска за придонеси.

„Македонија вработува“ обезбеди работа за 9.000 лица

Курир - 14.11.2015

Близу 9.000 лица досега добиле работа преку Македонија вработува. Над 5.000 фирми ги искористиле поволностите од проектот кои нудат можност за ангажирање на кадар на кои притоа му исплаќаат само нето плата без обврска за придонеси.

Близу 9.000 лица досега добиле работа преку Македонија вработува

Пулс24 - 14.11.2015

Близу 9.000 лица досега добиле работа преку Македонија вработува. Над 5.000 фирми ги искористиле поволностите од проектот кои нудат можност за ангажирање на кадар на кои притоа му исплаќаат само нето плата без обврска за придонеси.

Преку проектот „Македонија вработува“ досега вработени 8.756 лица

Економија24 - 12.11.2015

Преку проектот „Македонија вработува“ во Република Македонија досега се вработени 8.756 лица, а над 4.000 компании се вклучени во оваа бенефитна мерка. Директорот на Агенцијата за вработување на РМ Влатко Поповски на денешниот Саем за вработување во ...

Владата со две мерки кофинансира вработување на социјално ранливи категории

Економија24 - 12.11.2015

Во тек е оглас на кој компаниите може да се пријават за користење на средства за вработување на лица од социјално ранливи категории. Целта на огласот е да се даде помош на компаниите за да вработат кадар и да се придонесе за вработување на кадар од ...

Саем за вработување во Куманово

Точка - 11.11.2015

Повеќе од 40 компании се претставија на Саем за вработување, што денес се одржа во Центарот за култура "Трајко Прокопиев". Организатор на седмиот саем за вработување е Агенцијата за вработување на Македонија (АВРМ).

Владата кофинансира вработување на социјално ранливи категории

Точка - 11.11.2015

Компаниите може да се пријават на огласот за користење на средства за вработување на лица од социјално ранливи категории кој е во тек. Целта на огласот е да се даде помош на компаниите за да вработат кадар и да се придонесе за вработување на кадар ...

„Саем за вработување“ во Куманово

Сител - 11.11.2015

40 компании од кумановскиот регион и од Скопје денеска беа дел од седмата манифестација, „Саеми за вработување 2015 година“ која ја отвори директорот на Агенцијата за вработување, Влатко Поповски.

10 Најдобри огласи неделава: Вработуваат Кроациа Осигурување, ЕЛЕМ, Веро, Систина …

Фактор - 11.11.2015

Во соработка со порталот факултети.мк секоја недела ви донесува актуелни вести од пазарот на труд. Тие вклучуваат најдобри работни места кои во моментов се во понудата на работодавачите. Еве кои се компании нудат работа: * Оглас за вработување во ...

Огласи за вработување на социјално ранливите категории

Канал5 - 11.11.2015

Владата со две мерки кофинансира вработување на социјално ранливи категории. Во тек е оглас во кој постојат две варијанти за добивање на државна помош за вработување на лица од социјален ризик во домашните компании.

Владата нуди субвенции за вработувања на социјално загрозени лица

Сител - 11.11.2015

Владата ги стимулира работодавачите да вработуваат лица од социјален ризик. Објавени се два огласи за субвенционирање на компаниите кои ќе вработат вакви лица. Според привот оглас работодавачот шест месеци ќе добива субвенција во висина на нето ...

Саем за вработување во Куманово

Канал5 - 11.11.2015

8756 лица досега се вработени преку проектот „Македонија вработува“ , а над 4000 компании се вклучени во мерката која што ги ослободува од плаќање придонеси при вработување на лица од одредени категории.

Преку проектот „Македонија вработува“ досега вработени 8.756 лица

Fox.mk - 11.11.2015

Преку проектот „Македонија вработува“ во Република Македонија досега се вработени 8.756 лица, а над 4.000 компании се вклучени во оваа бенефитна мерка. Директорот на Агенцијата за вработување на РМ Влатко Поповски на денешниот Саем за вработување во ...

Преку проектот „Македонија вработува“ досега вработени 8.756 лица

Курир - 11.11.2015

Преку проектот „Македонија вработува“ во Република Македонија досега се вработени 8.756 лица, а над 4.000 компании се вклучени во оваа бенефитна мерка. Директорот на Агенцијата за вработување на РМ Влатко Поповски на денешниот Саем за вработување во ...

Владата со две мерки кофинансира вработување на социјално ранливи категории

Fox.mk - 11.11.2015

Во тек е оглас на кој компаниите може да се пријават за користење на средства за вработување на лица од социјално ранливи категории. Целта на огласот е да се даде помош на компаниите за да вработат кадар и да се придонесе за вработување на кадар од ...

Владата со две мерки кофинансира вработување на социјално ранливи категории

МРТ - 11.11.2015

Според надлежните двете мерки имаат цел да им помогнат на компаниите да вработат кадар, но и да им помогнат на невработените од социјално ранливите категории да добијат работа... Работодавачите ќе користат бенефиции ако вработат корисници на ...

Преку проектот „Македонија вработува“ досега вработени 8.756 лица

Press24 - 11.11.2015

Преку проектот „Македонија вработува“ во Република Македонија досега се вработени 8.756 лица, а над 4.000 компании се вклучени во оваа бенефитна мерка. Директорот на Агенцијата за вработување на РМ Влатко Поповски на денешниот Саем за вработување во ...

Саем за вработување во Куманово: Досега преку проектот „Македонија вработува“ се вработиле 8756 лица

Денешен - 11.11.2015

Повеќе од 40 компании се претставија на Саемот за вработување што денеска се одржа во Центарот за култура „Трајко Прокопиев“. Организатор на седмиот саем за вработување е Агенцијата за вработување на Македонија (АВРМ).

Владата со две мерки кофинансира вработување на социјално ранливи категории

Курир - 11.11.2015

Во тек е оглас на кој компаниите може да се пријават за користење на средства за вработување на лица од социјално ранливи категории. Целта на огласот е да се даде помош на компаниите за да вработат кадар и да се придонесе за вработување на кадар од ...

Преку проектот „Македонија вработува“ досега вработени 8.756 лица

Нетпрес - 11.11.2015

Преку проектот „Македонија вработува“ во Република Македонија досега се вработени 8.756 лица, а над 4.000 компании се вклучени во оваа бенефитна мерка. На денешниот Саем за вработување во Куманово, директорот на Агенцијата за вработување на РМ ...

Владата кофинансира вработување на социјално ранливи категории

Нетпрес - 11.11.2015

Компаниите може да се пријават на огласот за користење на средства за вработување на лица од социјално ранливи категории кој е во тек. Целта на огласот е да се даде помош на компаниите за да вработат кадар и да се придонесе за вработување на кадар ...

Саем за вработување: Нови работни позиции во кумановскиот регион

МРТ - 11.11.2015

Саемот во Куманово ќе се одржува во Домот на културата „Трајко Прокопиев“, ќе почне во 11 часот, а за посетителите ќе биде отворен до 14 часот... Куманово е седма дестинација на Саемот за вработување, кој досега се одржа во шест града.

Саемот за вработување во Куманово како шанса да се најде работа за 10 500 невработени лица

Кумановски м. - 11.11.2015

Агенцијата за вработување на Република Македонија во соработка со приватните фирми и Центарот за вработување во Куманово на денешниот втор по ред ”Саем за вработување” ги презентираа можностите и активните понуди за работа како обид да се намали ...

Четириесетина компании се презентираа на саемот за вработување

Kumanovo News - 11.11.2015

Во Центарот за култура „Трајко Прокопиев“ денеска се одржува саем за вработување, на кој учествуваат четириесетина компании од нашиот регион. Саемот го организира Агенцијата за вработување на Македонија за да се поврзат фирмите кои бараат работници ...

Саем за вработување: ”Моша – Мел” денес понуди 35 вработувања за кумановчани

Кумановски м. - 11.11.2015

На денешниот Саем за вработување, четириесетина приватни компании од градот и поширокиот регион, со претставување на своите производствени капацитети и слободни работни места, направија обид да дојдат до специјализирани кадри кои би ги вработиле ...

Повеќе од 40 компании се претставија на Саемот за вработување

Вечер - 11.11.2015

Повеќе од 40 компании се претставија на Саемот за вработување што денеска се одржа во Центарот за култура „Трајко Прокопиев". Организатор на седмиот саем за вработување е Агенцијата за вработување на Македонија (АВРМ).

Кумановчани заинтересирани за Саемот за вработување

еМагазин - 11.11.2015

Домот на културата во Куманово го исполнија над четириесетина компании од повеќе индустрии, како Силекс, Ван Хоол, Семос, Бучен Козјак и многу други. Можностите за вработување, работодавачите ги претставија на секој кој беше заинтересиран да се ...

Досега вработени 8.756 лица преку проектот „Македонија вработува“

Пулс24 - 11.11.2015

Преку проектот „Македонија вработува“ во Република Македонија досега се вработени 8.756 лица, а над 4.000 компании се вклучени во оваа бенефитна мерка. Директорот на Агенцијата за вработување на РМ Влатко Поповски на денешниот Саем за вработување во ...

Саем за вработување во Куманово

Lider - 11.11.2015

Повеќе од 40 компании се претставија на Саемот за вработување што денеска се одржа во Центарот за култура „Трајко Прокопиев“. Организатор на седмиот саем за вработување е Агенцијата за вработување на Македонија (АВРМ).

Во среда: Саем за вработување во Куманово

Кумановски м. - 09.11.2015

Во организација на Агенцијата за вработување на РМ и Центарот за вработување – Куманово, во среда со почеток од 11 часот, во холот на НУ Центар за култура ”Трајко Прокопиев” ќе биде отворен Саем за вработување.

Саем за вработување ќе се одржи во Куманово

Kumanovo News - 09.11.2015

Во Центарот за култура „Трајко Прокопиев“ во среда во 11 часот, свечено ќе биде отворен саем за вработување во Куманово, организиран од Агенцијата за вработување на Македонија. На саемот ќе присуствува Влатко Поповски, директор на Агенцијата за ...