TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Избирачкиот список ќе се прочистува на терен

Falanga - 16.11.2013

Теренската анкета ќе се спроведе од врата на врата. Избирачките списоци, преку прашалници, да се проверуваат на терен, предложи вчера претставникот на ОБСЕ, Џон Аран, кој вчера имаше своја ...

Седница на работната група за проверка на Избирачкиот список

24 Вести - 15.11.2013

Во просториите на Државната изборна комисија денеска состанок ќе одржи работната група за проверка на Избирачкиот список. На дневен ред на состанокот, кој е отворен за медиумите, е презентацијата на ...

Избирачките списоци ќе се прочистуваат на терен

24 Вести - 15.11.2013

Избирачките списоци ќе се проверуваат на терен преку прашалници, ваква е предлог стратегијата која претставникот на ОБСЕ Џон Аран ја презентираше пред членовите на Државната изборна комисија.

Избирачкиот список ДИК треба го преземе од ДЗС до декември

Нова ТВ - 15.11.2013

Според работната група за прочистување на избирачкиот список, Државната изборна комисија до декември треба да го преземе од ДЗС. Претседавачот на работното тело, Бедредин Ибраими смета дека ДИК треба ...

Ибраими: ДИК сама да го чисти Избирачкиот список

Вест - 15.11.2013

Осум месеци по локалните избори, кои ОБСЕ ги оцени како ефикасно спроведени, но не и фер и демократски, нејзиниот претставник Џон Арон, на Работната група во ДИК за чистење на Избирачкиот список $ ...

Партиите во дилема кој да го спроведе теренското истражување

Утрински - 15.11.2013

ОБСЕ предлага на терен да се проверува Избирачкиот список Темелна проверка на Избирачкиот список, преку теренско истражување на 20.000 гласачи со кое ќе се детектираат проблемите во списокот, ...

Седница на работната група за проверка на Избирачкиот список

А1 On - 15.11.2013

Во проториите на Државната изборна комисија денеска состанок ќе одржи работната група за проверка на Избирачкиот список. На дневниот ред на состанокот, кој е отворен за медиумите, е презентацијата на ...

ДИК до декември да го преземе Избирачкиот список

А1 On - 15.11.2013

Државната изборна комисија до декември да го преземе Избирачкиот список од Државниот завод за статистика (ДЗС), e заклучокот кој произлезе од денешниот состанок на Работната група за избирачки список.

ДИК до Декември ќе го преземе избирачкиот список

Алфа - 15.11.2013

Државната изборна комисија до Декември треба да го преземе избирачкиот список од ДЗС сметаат членовите на работната група за негово прочистување.Претседавачот на работното тело Бедредин Ибраими смета ...

Избирачкиот список - „релативно стабилен“

Дневник - 15.11.2013

Лепа Ѓоргиевска Имиња што не треба да се на Избирачкиот список, односно починати лица што с` уште фигурираат, многу жители на иста адреса и жители што се надвор од државата, а с` уште се на ...

Избирачките списоци ќе се проверуваат на терен

+инфо - 15.11.2013

Избирачките списоци ќе се проверуваат на терен преку прашалници, со цел да се регистрира точноста на податоците во нив, како дел од стратегијата која денеска во Скопје ја презентира експертот на ...

Состанок на групата за проверка на избирачкиот список

Либертас - 15.11.2013

Во проториите на Државната изборна комисија денеска состанок ќе одржи работната група за проверка на Избирачкиот список. На дневниот ред на состанокот, кој е отворен за медиумите, е презентацијата на ...

Седница на работната група за проверка на Избирачкиот список

Сител - 15.11.2013

Во проториите на Државната изборна комисија денеска состанок ќе одржи работната група за проверка на Избирачкиот список. На дневниот ред на состанокот, кој е отворен за медиумите, е презентацијата на ...

ДИК до декември да го преземе Избирачкиот список

Канал5 - 15.11.2013

Државната изборна комисија до декември да го преземе Избирачкиот список од Државниот завод за статистика (ДЗС), e заклучокот кој произлезе од денешниот состанок на Работната група за избирачки список.

ДИК до декември да го преземе Избирачкиот список

Сител - 15.11.2013

Државната изборна комисија до декември да го преземе Избирачкиот список од Државниот завод за статистика (ДЗС), e заклучокот кој произлезе од денешниот состанок на Работната група за избирачки список.

ДИК бара целосна надлежност над избирачкиот список

Канал5 - 15.11.2013

Државната изборна комисијата да биде целосно надлежна за избирачкиот список, бара Работната група. За таа цел Ибраими предлага зајакнување на капацитетот на ДИК но и префрлање на софтверот од Заводот ...

Ќе има чеш(л)ање на избирачкиот список

Локално - 15.11.2013

Во недостаок на релевантем податок од попис колку луѓе сме и кој колку е возрасен кој е полнолетен, каде живее колку места на живеење има можеби анкета и нешто такво , нешто ке реши.

Ибраими: ДИК треба да биде единствено надлежна за избирачкиот список

Сител - 15.11.2013

Државната изборна комисија до декември ќе го преземе Избирачкиот список од Државниот завод за статистика. Ова е клучниот заклучок од денешната седницва на работната група во ДИК.

До декември да се преземе Избирачкиот список

Вечер - 15.11.2013

Државната изборна комисија до декември да го преземе Избирачкиот список од Државниот завод за статистика, е заклучокот кој произлезе од состанокот на Работната група за избирачки список.

Експертот на ОБСЕ ќе каже како да се чисти Избирачкиот список

Телеграф - 15.11.2013

На денешниот состанок во ДИК, Џон Арон, ќе ја презентира методологијата за прочистување на списокот со гласачи Работната група за проверка на Избирачкиот список ќе одржи состанок на кој ќе се зборува ...

Седница на работната група за проверка на Избирачкиот список

Бриф - 15.11.2013

Во просториите на Државната изборна комисија денеска состанок ќе одржи работната група за проверка на Избирачкиот список. На дневниот ред на состанокот, кој е отворен за медиумите, е презентацијата ...

ДИК до декември да го преземе Избирачкиот список

Бриф - 15.11.2013

Државната изборна комисија до декември да го преземе Избирачкиот список од Државниот завод за статистика (ДЗС), e заклучокот кој произлезе од денешниот состанок на Работната група за избирачки список.

Избирачкиот список ќе се проверува на терен

Телеграф - 15.11.2013

СДСМ инсистираа и претставници на партиите да учествуваат во проверката, од ВМРО-ДПМНЕ, велат дека допрва ќе се утврдува кој ќе ги проверува податоците Точноста на податоците во Избирачкиот список да ...

Седница на работната група за проверка на Избирачкиот список во просториите на ДИК

Курир - 15.11.2013

Работната група за проверка на Избирачкиот список денеска ќе одржи состанок во просториите на Државната изборна комисија. На дневниот ред на состанокот, кој е отворен за медиумите, е презентацијата ...

Експертот на ОБСЕ ќе не советува за Избирачкиот список

Press24 - 15.11.2013

Во проториите на Државната изборна комисија денеска работната група за проверка на Избирачкиот список ќе одржи состанок. Ќе биде презентирана методологијата за ревизија на избирачки список од страна ...

Бедредин Ибраими: ДИК треба да го преземе водењето на Избирачкиот список

Курир - 15.11.2013

Претседавачот на работната група, членот на ДИК Бедредин Ибраими денеска јавно потврди дека Избирачкиот список не е работа на Владата, Собранието или пак друг орган, туку на Државната изборна ...

Избирачкиот список да се проверува на терен

Хајд Парк - 15.11.2013

Избирачките списоци да се проверуваат на терен преку прашалници, со цел да се регистрира точноста на податоците во нив, препорача во стратегијата, во петок експертот на ОБСЕ, Џон Арон, пред членовите ...

Избирачкиот список да се проверува на терен

Portal - 15.11.2013

Избирачките списоци да се проверуваат на терен преку прашалници, со цел да се регистрира точноста на податоците во нив, препорача во стратегијата, во петок експертот на ОБСЕ, Џон Арон, пред членовите ...

Избирачкиот список да се проверува на терен

Макфакс - 15.11.2013

Избирачките списоци да се проверуваат на терен преку прашалници, со цел да се регистрира точноста на податоците во нив, препорача во стратегијата, во петок експертот на ОБСЕ, Џон Арон, пред членовите ...

ДИК до декември да го преземе Избирачкиот список

Денешен - 15.11.2013

Државната изборна комисија до декември да го преземе Избирачкиот список од Државниот завод за статистика (ДЗС), e заклучокот кој произлезе од денешниот состанок на Работната група за избирачки список.