TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ново повеќенаменско игралиште во Бутел 2

Дневник - 16.11.2014

Во населбата Бутел 2, на улицата Мара Междуречка, во близина на основното училиште „Панајот Гиновски“, вчера беше пуштено во употреба новото повеќенаменско спортско игралиште. Станува збор за 26.

Ново повеќенаменско игралиште во општина Бутел

Канал5 - 16.11.2014

Во општина Бутел денеска ќе биде пуштено во употреба повеќенаменско игралиште лоцирано во населеното место Мара Междуричка. На пуштањето во употреба најавено е присуство на директорот на Агенцијата за млади и спорт Марјан Спасески и министерот за ...

Јанкулоска со набиена „спортска“ агенда

+инфо - 16.11.2014

Во текот на неделава што изминува за два дена беа пуштени во употреба дури четири повеќенаменски игралишта во земјава. Нив ги отворија министри или заменици министри, кои очигледно немаат поважна државничка работа во својот ресор, или пак, можеби ...

Ново повеќенаменско игралиште во Бутел

Канал5 - 16.11.2014

Општина Бутел доби нов повеќенаменски спортски објект. Ова е 26 - то од вкупно 100 - те предвидени спортски игралишта низ ...

Ново повеќенаменско игралиште во општина Бутел

Сител - 16.11.2014

Во општина Бутел денеска ќе биде пуштено во употреба повеќенаменско игралиште лоцирано во населеното место Мара Междуричка. На пуштањето во употреба најавено е присуство на директорот на Агенцијата за млади и спорт Марјан Спасески и министерот за ...

Пуштање во употреба на ново повеќенаменско игралиште во општина Бутел

Press24 - 16.11.2014

Во општина Бутел денеска ќе биде пуштено во употреба повеќенаменско игралиште лоцирано во населеното место Мара Междуричка. На пуштањето во употреба најавено е присуство на директорот на Агенцијата за млади и спорт Марјан Спасески и министерот за ...

Пуштено повеќенаменско игралиште во Бутел 2

Сител - 16.11.2014

26-тото повеќенаменско игралиште од проектот за изградба на 100 повеќенаменски маалски игралишта во државава, кои ги реализира Агенцијата за млади и спорт, денес беше предадено во употреба во општината Бутел.

Пуштено во употреба ново повеќенамеско игралиште во Бутел

Нетпрес - 16.11.2014

Ново повеќенаменско игралиште денеска беше пуштено во употреба во скопската населба Бутел. Министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов истакна дека со реализацијата на капиталните проекти во делот на спортот, Владата прави концепт за ...

ФОТО: Бутел доби повеќенаменско спортско игралиште

Press24 - 16.11.2014

Комплетираното 26-то повеќенаменско игралиште од проектот за изградба на 100 повеќенаменски маалски игралишта во државава, кои ги реализира Агенцијата за млади и спорт, денес беше предадено во употреба во општината Бутел.

Пуштање во употреба на ново повеќенаменско игралиште во општина Бутел

Курир - 16.11.2014

Во општина Бутел денеска ќе биде пуштено во употреба повеќенаменско игралиште лоцирано во населеното место Мара Междуричка. На пуштањето во употреба најавено е присуство на директорот на Агенцијата за млади и спорт Марјан Спасески и министерот за ...

ФОТО: Бутел доби повеќенаменско спортско игралиште

Курир - 16.11.2014

Комплетираното 26-то повеќенаменско игралиште од проектот за изградба на 100 повеќенаменски маалски игралишта во државава, кои ги реализира Агенцијата за млади и спорт, денес беше предадено во употреба во општината Бутел.

Пуштање во употреба на ново повеќенаменско игралиште во општина Бутел

Денешен - 16.11.2014

Во општина Бутел денеска ќе биде пуштено во употреба повеќенаменско игралиште лоцирано во населеното место Мара Междуричка. На пуштањето во употреба најавено е присуство на директорот на Агенцијата за млади и спорт Марјан Спасески и министерот за ...

Бутел доби повеќенаменско спортско игралиште

Пулс24 - 16.11.2014

Комплетираното 26-то повеќенаменско игралиште од проектот за изградба на 100 повеќенаменски маалски игралишта во државава, кои ги реализира Агенцијата за млади и спорт, денес беше предадено во употреба во општината Бутел.

Пуштање во употреба на ново повеќенаменско игралиште во општина Бутел

Пулс24 - 16.11.2014

Во општина Бутел денеска ќе биде пуштено во употреба повеќенаменско игралиште лоцирано во населеното место Мара Междуричка. На пуштањето во употреба најавено е присуство на директорот на Агенцијата за млади и спорт Марјан Спасески и министерот за ...

Отворено ново повеќенаменско игралиште во Бутел

Вечер - 16.11.2014

Со реализацијата на капиталните проекти во делот на спортот, Владата прави концепт за градење здрава младина и овозможува превентива за борба против пороците на современото живеење. Ова денес го изјави министерот за труд и социјална политика Диме ...

Ново повеќенаменско игралиште во Бутел

Lider - 16.11.2014

Со реализацијата на капиталните проекти во делот на спортот, Владата прави концепт за градење здрава младина и овозможува превентива за борба против пороците на современото живеење. Ова денеска го изјави министерот за труд и социјална политика Диме ...

ФОТО: Бутел доби повеќенаменско спортско игралиште

Maxim - 16.11.2014

Комплетираното 26-то повеќенаменско игралиште од проектот за изградба на 100 повеќенаменски маалски игралишта во државава, кои ги реализира Агенцијата за млади и спорт, денес беше предадено во употреба во општината Бутел.

Ново спортско игралиште во Ратае

Порта 3 - 14.11.2014

Во рамки на проектот на Владата на Република Македонија и Агенцијата за млади и спорт за изградба на 100 повеќенаменски спортски игралишта, во Ратае,општина Јегуновце пуштен е во употреба нов спортски објект.

Необични детски игралишта (фото)

Република - 14.11.2014

Детските игралишта би требало да имаат подна облога за заштита од удари, ограда која треба да биде висока барем еден метар и една вонредна врата, ако е наменета за до 50 деца. За најмалите, игралиштето треба да биде големо барем 50 квадратни метри, ...

Доделени Ноемвриските награди во Старо Нагоричане

Kumanovo News - 14.11.2014

По повод, Денот на општина Старо Нагоричане, се одржа свеченост на која беа доделени Ноемвриски награди на поединци, фирми и здруженија кои се истакнале со своите достигнувања. Плакети добија: Ненад Стојковски од селото Младо Нагоричане за најдобар ...

Старо Нагоричане доби нов пат од 1,3 километри и ново повеќенаменско игралиште

Алфа - 13.11.2014

Новото повеќе наменското игралиште во дворот на основното училиште “Христијан Тодоровски Карпош” во селото Драгоманце, општина Старо Нагоричане израдува 93 деца од 15 села. Новото повеќе наменското игралиште во дворот на основното училиште ...

Пуштање на локален пат и повеќенаменско игралиште во Старо Нагоричане

Канал5 - 13.11.2014

Министерката за внатрешни работи Гордана Јанкулоска денеска ќе присуствува на отворањето на новоизградениот локален пат во општина Старо Нагоричане. Јанкулоска ќе го пушти во употреба и новоизграденото повеќенаменско спортско игралиште во ...

Пуштање на употреба на две спортски игралишта во тетовско

Канал5 - 13.11.2014

Министерот за надворешни работи Никола Попоски и директорот на Агенцијата за млади и спорт Марјан Спасески денеска во општина Брвеница свечено ќе го пуштат во употреба повеќенаменското игралиште кое е дел од проектот на АМС "Изградба на 100 ...

Јанкуловска пушти во употреба нов пат

Канал5 - 13.11.2014

Нов пат во должина од илјада и триста метри кој ќе ги поврзува селото Младо Нагоричане и мало Черкезовци и повеќенаменско спортско игралиште во ОУ „Христијан Тодоровски – карпош“ во селото Старо Нагоричане денеска во употреба ги пушти министерката ...

Министерката Јанкуловска пушти во употреба игралиште и локален пат во село Драгоманце

Кумановски м. - 13.11.2014

Со средствата обезбедени од Агенцијата за млади и спорт, денес во с. Драгоманце – Општина Старо Нагоричане беше пуштено во употреба новото игралиште за учениците од ОУ ”Христијан Тодоровски – Карпош”, каде во моментот настава посетуваат 93 деца од ...

Пуштање на локален пат и повеќенаменско игралиште во Старо Нагоричане

Press24 - 13.11.2014

Министерката за внатрешни работи Гордана Јанкулоска денеска ќе присуствува на отворањето на новоизградениот локален пат во општина Старо Нагоричане. Јанкулоска ќе го пушти во употреба и новоизграденото повеќенаменско спортско игралиште во ...

Пуштање на употреба на две спортски игралишта во тетовско

Press24 - 13.11.2014

Министерот за надворешни работи Никола Попоски и директорот на Агенцијата за млади и спорт Марјан Спасески денеска во општина Брвеница свечено ќе го пуштат во употреба повеќенаменското игралиште кое е дел од проектот на АМС "Изградба на 100 ...

ФОТО: Брвеница и Јегуновце добија повеќенаменски игралишта

Курир - 13.11.2014

Министерот за надворешни работи Никола Попоски и директорот на Агенцијата за млади и спорт Марјан Спасески, денеска свечено предадоа во употреба повеќенаменски игралишта во општините Брвеница и Јегуновце.

Жителите на Старо Нагоричане добија нов локален пат и повеќенаменско игралиште

Нетпрес - 13.11.2014

Министерката за внатрешни работи Гордaна Јанкулоска и градоначалникот на општина Старо Нагоричане, Милован Стојковски денеска на подрачјето на општината пуштија во употреба два проекти, локален пат во село Младо Нагоричане и повеќенаменско спортско ...

Пуштање на локален пат и повеќенаменско игралиште во Старо Нагоричане

Курир - 13.11.2014

Министерката за внатрешни работи Гордана Јанкулоска денеска ќе присуствува на отворањето на новоизградениот локален пат во општина Старо Нагоричане. Јанкулоска ќе го пушти во употреба и новоизграденото повеќенаменско спортско игралиште во ...

АМС: Пуштени во употреба игралишта во о. Брвеница и Јегуновце

Сител - 13.11.2014

Директорот на Агенцијата за млади и спорт (АМС), Марјан Спасески и министерот за надворешни работи Никола Попоски денеска свечено предадоа во употреба повеќенаменски игралишта во општините Брвеница и Јегуновце.

Во Ратае пуштено во употреба ново спортско игралиште

Сител - 13.11.2014

Во рамки на проектот на Владата на Република Македонија и Агенцијата за млади и спорт за изградба на 100 повеќенаменски спортски игралишта денеска во Ратае, Општина Јегуновце беше пуштено во употреба ваков капитален спортски објект.

Пуштени во употреба пат во село Младо Нагоричане и спортско игралиште во Драгоманце

Сител - 13.11.2014

Министерката за внатрешни работи Гордна Јанкулоска и градоначалникот на општина Старо Нагоричане, Милован Стојковски денеска на подрачјето на општината пуштија во употреба два проекти, локален пат во село Младо Нагоричане и повеќенаменско спортско ...

Пуштање на употреба на две спортски игралишта во тетовско

Курир - 13.11.2014

Министерот за надворешни работи Никола Попоски и директорот на Агенцијата за млади и спорт Марјан Спасески денеска во општина Брвеница свечено ќе го пуштат во употреба повеќенаменското игралиште кое е дел од проектот на АМС "Изградба на 100 ...

Пуштени во употреба три повеќенаменски игралишта во тетовско

МРТ - 13.11.2014

Пуштени во употреба три повеќенаменски игралишта во тетовско. Ова е дел од проектот на Владата за изградба на 100 маалски игралишта во земјава. Пуштени се во употреба повеќенаменските спортски игралишта во Челопек и во Ратае, како и спортската сала ...

Спортско игралиште и локален пат пуштени во употреба во Општина Старо Нагоричане

МРТ - 13.11.2014

Повеќенамеското игралиште е направено по сите модерни стандарди со терен за фудбал, кошарка, одбојка и ракомет.... Повеќе спортски и рекреативни активности ќе можат да реализираат учениците од Основното училиште „Христијан Карпош“ во селото ...

Пуштање на локален пат и повеќенаменско игралиште во Старо Нагоричане

Денешен - 13.11.2014

Министерката за внатрешни работи Гордана Јанкулоска денеска ќе присуствува на отворањето на новоизградениот локален пат во општина Старо Нагоричане. Јанкулоска ќе го пушти во употреба и новоизграденото повеќенаменско спортско игралиште во ...

Во Нагоричане пуштени во употреба пат и игралиште

Kumanovo News - 13.11.2014

Жителите на општината Старо Нагоричане добија нов пат и спортско игралиште. На свеченото пуштање присуствуваше и министерката за внатрешни работи, Гордана Јанкулоска, која ја пресече лентата со градоначалникот Милован Стојковски.

Во Ратае пуштено во употреба ново спортско игралиште

Денешен - 13.11.2014

Во рамки на проектот на Владата на Република Македонија и Агенцијата за млади и спорт за изградба на 100 повеќенаменски спортски игралишта денеска во Ратае, Општина Јегуновце беше пуштено во употреба ваков капитален спортски објект.

Пуштени во употреба пат во Младо Нагоричане и спортско игралиште во Драгоманце

Денешен - 13.11.2014

Министерката за внатрешни работи Гордaна Јанкулоска и градоначалникот на општина Старо Нагоричане, Милован Стојковски денеска на подрачјето на општината пуштија во употреба два проекти, локален пат во село Младо Нагоричане и повеќенаменско спортско ...

Пуштање на локален пат и повеќенаменско игралиште во Старо Нагоричане

Maxim - 13.11.2014

Министерката за внатрешни работи Гордана Јанкулоска денеска ќе присуствува на отворањето на новоизградениот локален пат во општина Старо Нагоричане. Јанкулоска ќе го пушти во употреба и новоизграденото повеќенаменско спортско игралиште во ...

Пуштање во употреба на две спортски игралишта во тетовско

Maxim - 13.11.2014

Министерот за надворешни работи Никола Попоски и директорот на Агенцијата за млади и спорт Марјан Спасески денеска во општина Брвеница свечено ќе го пуштат во употреба повеќенаменското игралиште кое е дел од проектот на АМС "Изградба на 100 ...

Во Ратае пуштено во употреба ново спортско игралиште

Lider - 13.11.2014

Во рамки на проектот на Владата на Република Македонија и Агенцијата за млади и спорт за изградба на 100 повеќенаменски спортски игралишта денеска во Ратае, Општина Јегуновце беше пуштено во употреба ваков капитален спортски објект.

Нов пат и спортско игралиште во кумановско

Lider - 13.11.2014

Министерката за внатрешни работи Гордана Јанкулоска денеска во 13 часот ќе присуствува на отворањето на новоизградениот локален пат во општина Старо Нагоричане, како и на пуштањето во употреба на новоизграденото повеќенаменско спортско игралиште во ...

Пуштено во употреба повеќенаменско игралиште во тетовско Челопек

Lider - 13.11.2014

Повеќенаменско спортско игралиште денеска беше свечено пуштено во употреба во централното основно училиште „7-ми Март“ во Челопек од страна на министерот за надворешни работи Никола Попоски, директорот на Агенцијата за млади и спорт Марјан Спасески ...

ФОТО: Пуштени во употреба повеќенаменски игралишта во Штип и Карбинци

Во Штип - 12.11.2014

Директорот на Агенцијата за млади и спорт Марјан Спасески и заменик министерот за земјоделство,шумарство и водостопанство Ванчо Костадиновски денеска свечено предадоа во употреба повеќенаменски игралишта во општините Карбинци и Штип.

ФОТО: Пуштени во употреба повеќенаменски игралишта во Штип и Карбинци

Курир - 12.11.2014

Директорот на Агенцијата за млади и спорт Марјан Спасески и заменик министерот за земјоделство,шумарство и водостопанство Ванчо Костадиновски денеска свечено предадоа во употреба повеќенаменски игралишта во општините Карбинци и Штип.

ФОТО: Пуштено во употреба ново мултифункционално игралиште во Штип

1.мк - 12.11.2014

Денес во населбата „Мазги“ во Штип, свечено беше пуштено во употреба мултифункционално игралиште. Истото е инвестиција на Агенцијата за млади и спорт во соработка со локалната самоуправа. Ова е второ игралиште од ваков тип кое е пуштено во употреба: ...

Пуштено во употреба ново мултифункционално игралиште во Штип

Макфакс - 12.11.2014

Мултифункционално игралиште кое е инвестиција на Агенцијата за млади и спорт во соработка со локалната самоуправа, беше отворено во средата во населбата „Мазги“ во Штип, што е второ игралиште од ваков тип кое е пуштено во употреба.

Нови мултифункционални игралишта во Карбинци и Штип

Денешен - 12.11.2014

Во Општините Карбинци и Штип денеска свечено беа пуштени во употреба мултифункционални игралишта, за кои средства се обезбедени преку Агенцијата за млади и спорт. Директорот на Агенцијата за млади и спорт, Марјан Спасовски заедно со градоначалникот ...

Предадено во с. Добрушево повеќенаменско спортско игралиште

Алфа - 10.11.2014

Изградбата на игралиштето чинеше над седум милиони денари, а е финансирано од Владата на Република Македонија. Со два кошаркарски терена, еден терен за мал фудбал и со адаптибилен простор за играње на ракомет и други спортови за денско и ноќно ...

Повеќенаменско игралиште во ОУ Даме Груев

Тера - 10.11.2014

Повеќенаменското спортско игралиште во ОУ Даме Груев е во рамки на владиниот проект за „Изградба на 100 повеќенаменски спортски игралишта" кој го реализираат Агенцијата за млади и спорт и локалните самоуправи, и е 19-то по ред целосно изградено ...

Ново повеќенаменско игралиште пуштено во употреба во с. Добрушево

Канал5 - 10.11.2014

Жителите на селото Добрушево во општина Могила ќе спортуваат на најсовремен спортски терен откако преку проектот на Владата на Република Македонија за изградба на спортска инфраструктура и ова село ...

Добрушево доби повеќенаменско игралиште

+инфо - 10.11.2014

Директорот на Агенцијата за млади и спорт (АМС), Марјан Спасески, и министерот Иво Ивановски денеска свечено го предадоа во употреба повеќенаменското игралиште во селото Добрушево.

АМС ја менува спортската мапа ширум Македонија

Курир - 10.11.2014

Директорот на АМС, Марјан Спасески и министерот Иво Ивановски свечено го предадоа во употреба повеќенаменското игралиште во с. Добрушево, општина Могила. Директорот Спасески информираше дека од проектот за изградба на 100 повеќенаменски игралишта ...

Пуштено во употреба повеќенаменско игралиште во село Могила

Press24 - 10.11.2014

Министерот Иво Ивановски и директорот на Агенцијата за млади и спорт Марјан Спасески денеска го предадоа во употреба повеќенаменското игралиште во селото Добрушево, општина Могила.

АМС: Ново игралиште во с.Добрушево

Сител - 10.11.2014

Во с. Добрушево, оптина Могила свечено во употреба е предадено повеќенаменското игралиште како дел од проектот за изградба на 100 повеќенаменски игралишта низ целата држава, ова е 20-то кое се ...

Старо Нагоричане го слави Денот на ослободувањето

Kumanovo News - 10.11.2014

Општина Старо Нагоричане со низа активности ќе го прослави 11 ноември - Денот на ослободувањето. Свечена седница на Советот на општина Старо Нагоричане ќе се одржи утре во 11 часот.

Пуштено во употреба повеќенаменско игралиште во село Добрушево

Денешен - 10.11.2014

Министерот Иво Ивановски и директорот на Агенцијата за млади и спорт Марјан Спасески денеска го предадоа во употреба повеќенаменското игралиште во селото Добрушево, општина Могила.

Отворање на повеќенаменско игралиште во Добрушево

Lider - 10.11.2014

Министерот за информатичко општество и администрација Иво Ивановски и директорот на Агенцијата за млади и спорт Марјан Спасески ќе присуствуваат на пуштање во употреба на повеќенаменско игралиште во ...