TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Учениците од Коменски во акција за подигање на еколошката свест

Кирилица - 08.11.2012

Учениците од Коменски во акција за подигање на еколошката свест Основното училиште “Јан Амос Коменски“ во Општина Карпош по повод светскиот “Ден на акција“ во соработка со Општината Карпош и ФЕЕ ...

Еко-акција на градинката „Буба Мара“ хартиени кеси за почиста иднина

Skopje ID - 08.11.2012

Вчера, по повод 7-ми ноември – Светскиот ден на акцијата, градинката „Буба Мара“ организираше еко-акција на пазарите во Општина Аеродром.

Одбележан светскиот „Ден на акција“ во Карпош

Skopje ID - 08.11.2012

Вчера,во основното училиште ,, Јан Амос Коменски “ во Општина Карпош по повод светскиот ,, Ден на акција “ во соработка со Општината Карпош и ФЕЕ (Фондација за еколошка едеукација ) беа организирани ...

Селектирана пластика за течен сапун

Утрински - 07.11.2012

Учениците од Карпош ќе собираат ПЕТ-амбалажа, а за возврат ќе добиваат неограничени количини течен сапун за училишните тоалети Учениците селектираат отпад, а за возврат добиваат течен сапун и ...

Учениците ќе учат да ја чуваат животната средина

Н.Македонија - 07.11.2012

Голема еколошка акција за почиста околина и за подобрување на хигиенските услови во училиштата, која ја организираат компанијата „Пакомак“, општината Карпош и радиото Бубамара, почна вчера во ...

ГАЛЕРИЈА Во „Јан Амос Коменски“ на дело за практикува екологијата

+инфо - 07.11.2012

Учиниците од скопското основно училиште „Јан Амос Коменски“, по повод светскиот „Ден на акција“, во соработка со Општината Карпош и Фондацијата за еколошка едеукација (ФЕЕ), организираа низа ...

Одбележување на меѓународниот Ден на акција

Сител - 07.11.2012

Во организација на Здружението на граѓани ОХО денеска во 220 училишта и 55 детски градинки во Македонија ќе биде одбележан меѓународниот „Ден на акција“.

Денес е светски Ден на акција во еко училишта и градинки

Канал 77 - 07.11.2012

Како дел од интернационалната програма Еко-училиште/еко-градинка на Фондацијата за еколошка едукација (ФЕЕ), во среда 7-ми ноември се организира светски „Ден на акција“ за сите еко-училишта и ...

Ќе се одбележува меѓународниот Ден на акција

Курир - 07.11.2012

Во организација на Здружението на граѓани ОХО денеска во 220 училишта и 55 детски градинки во Македонија ќе биде одбележан меѓународниот „Ден на акција“.

Вредните ученици денеска ќе го одбележат Денот на акција

Press24 - 07.11.2012

Во организација на Здружението на граѓани ОХО денеска во 220 училишта и 55 детски градинки во Македонија ќе биде одбележан меѓународниот „Ден на акција“.

Одбележување на меѓународниот `Ден на акција`

Sky - 07.11.2012

Се одбележува меѓународниот `Ден на акција` во 220 училишта и 55 детски градинки низ земјава. Училиштата имаа можност да изберат една или неколку еколошки теми - енергија, вода, биодиверзитет, отпад, ...

Ден на акција на еко-училишта

Канал 77 - 07.11.2012

7-ми ноември во светски рамки се одбележува како ден на акција на еко училишта и еко градинки. Оваа програма е инернационална во рамките на фондацијата за еколошка едукација со цел преку менаџирање ...

Меѓународен ден на акција одбележан во Македонија

Канал 77 - 07.11.2012

Пехчево денес се ослободува од старите нефункционални батерии од мобилни телефони, часовници и друг сличен отпад. Учениците од основното училиште „Ванчо Китанов“ од овој град ќе ги собираат за ...

Еко-акција во градинката „Срничка“ децата изработија змеј од отпадни материјали

Skopje ID - 07.11.2012

По повод одбележување на Светскиот ден на акција вчера, 6.11.2012 година, градинката „Срничка“ под мотото „Змејот Змејко ни дава порака здрава, селектирањето отпад е акција права“ организираше ...

Од Карпош стартува првата еко – училишна акција за селектирање отпад

Skopje ID - 07.11.2012

Во организација на Општина Карпош, компанијата “Пакомак” и радио “Буба Мара”, денес во ООУ “Владо Тасевски” од Карпош, се одржа манифестација која го означи почетокот на големата еколошка акција за ...

Во училиштата во општина Карпош почна акција за селекција на отпад

МКД - 06.11.2012

Во основното училиште „Владо Тасевски“ во општината Карпош денеска се одржа манифестација со која почна еколошката акција за почиста околина и за подобрување на хигиенските услови во училиштата.

Еколошка акција во Карпош

Cooltura - 06.11.2012

Настанот е во организација на компанијата Пакомак, oпштината Карпош и радиото Бубамара. Еколошката кампања ќе опфати 10 основни училишта во три скопски општини, а целта е да се поттикнат децата да го ...

Еколошка кампања за селективен отпад

+инфо - 06.11.2012

Во организација на Општина Карпош, компанијата „Пакомак” и радио „Буба Мара”, денес во ООУ „Владо Тасевски” , се одржа манифестација која го означи почетокот на големата еколошка акција за почиста ...

Еколошка акција за селекција на отпад во училиштата во општина Карпош

Сител - 06.11.2012

Во основното училиште „Владо Тасевски“ денеска ќе се промовира еколошката акција за почиста околина и за подобрување на хигиенските услови во училиштата, во организација на „Пакомак“, општина Карпош ...

Еколошка акција за селекција на отпад во училиштата во општина Карпош

МРТ - 06.11.2012

Во основното училиште „Владо Тасевски“ денеска ќе се промовира еколошката акција за почиста околина и за подобрување на хигиенските услови во училиштата, во организација на „Пакомак“, општина Карпош ...

Корчагинци ќе рециклираат хартија, а во Георги Димитров батерии

Вечер - 06.11.2012

Сите училишта кои ќе се вклучат во акцијата ќе одберат една или неколку еколошки теми како енергија, вода, биодиверзитет, отпад или одржлив развој според кои ќе реализираат еколошка акција Годинава ...

Пакомак ги учи децата да селектираат отпад

Вечер - 06.11.2012

Во училиштето Владо Тасевски во општината Карпош, се одржа манифестација на која беше означен почетокот на големата еколошка акција за почиста околина и за подобрување на хигиенските услови во ...

Акција во еко училишта и градинки

Пулс24 - 06.11.2012

Како дел од интернационалната програма Еко-училиште/еко-градинка на Фондацијата за еколошка едукација (ФЕЕ), во среда 7-ми ноември се организира светски „Ден на акција“ за сите еко-училишта и ...

Македонија утре го одбележува светскиот "Ден на акција"

eReporter - 06.11.2012

Македонија утре се приклучува кон одбележувањето на 7 ноември - светскиот „Ден на акција“ за сите еко-училишта и еко-градинки ширум светот.

Во среда светски Ден на акција во еко училишта и градинки

Хајд Парк - 06.11.2012

Како дел од интернационалната програма Еко-училиште/еко-градинка на Фондацијата за еколошка едукација (ФЕЕ), во среда 7-ми ноември се организира светски „Ден на акција” за сите еко-училишта и ...

Ден на акција во еко училиштата и градинките во среда

Sky - 06.11.2012

Светски `Ден на акција` за сите еко-училишта и еко-градинки ширум светот како дел од интернационалната програма Еко-училиште/еко-градинка на Фондацијата за еколошка едукација (ФЕЕ) се организира во ...

Еколошка акција на „Пакомак“, Општина Карпош и радио „Буба мара“

Skopje ID - 06.11.2012

Денес, вторник (6.11.2012), со почеток во 10.30 часот, во ООУ „Владо Тасевски“ ќе се одржи промоција на големата еколошка акција за почиста околина и за подобрување на хигиенските услови во ...

Еколошка кампања „Хартиени кеси за почиста иднина“

Skopje ID - 06.11.2012

Утре, 7.11.2012 година (среда), по повод Светскиот ден на акција на еко-училишта и еко – градинки ЈУДГ „Буба Мара“ ќе спроведе еколошка кампања „Хартиени кеси за почиста иднина“.

Еко училишна акција за селектирање отпад во Карпош

Sky - 06.11.2012

Во организација на Општина Карпош, компанијата “Пакомак” и радио “Буба Мара”, денес во ООУ “Владо Тасевски” од Карпош, се одржа манифестација која го означи почетокот на големата еколошка акција за ...

Во среда светски Ден на акција во еко училишта и градинки

Макфакс - 06.11.2012

Како дел од интернационалната програма Еко-училиште/еко-градинка на Фондацијата за еколошка едукација (ФЕЕ), во среда 7-ми ноември се организира светски „Ден на акција" за сите еко-училишта и ...

OXO: Млади репортери за „Помалку отпад“

МКД - 05.11.2012

„Помалку отпад“ е името на најновата кампања на Здружението за комуникација едукација и консалтинг ОХО како дел од активностите на програмата „Интеграција на еколошката едукација во македонскиот ...

Кампања на ОХО за намалување на отпадот

Утрински - 05.11.2012

Намалување на отпадот и долгорочна промена во однесувањето кај учениците и пошироката јавност, е целта на кампањата „Помалку отпад“ што ја реализира Здружението за комуникација едукација и консалтинг ...

Кампања на ОХО за намалување на отпадот

Н.Македонија - 05.11.2012

Намалување на отпадот и долгорочна промена во однесувањето кај учениците и пошироката јавност, е целта на кампањата „Помалку отпад“ што ја реализира Здружението за комуникација едукација и консалтинг ...

Кампања на ОХО за намалување на отпадот

Сител - 05.11.2012

Намалување на отпадот и долгорочна промена во однесувањето кај учениците и пошироката јавност, е целта на кампањата „Помалку отпад“ што ја реализира Здружението за комуникација едукација и консалтинг ...

Кампања на ОХО за намалување на отпадот

МРТ - 05.11.2012

Намалување на отпадот и долгорочна промена во однесувањето кај учениците и пошироката јавност, е целта на кампањата „Помалку отпад“ што ја реализира Здружението за комуникација едукација и консалтинг ...

Започна кампањата “Помалку отпад“

Точка - 05.11.2012

На први овој месец официјално започна кампањата “Помалку отпад“ која ја спроведува Здружението за комуникација едукација и консалтинг “ОХО“ како дел од активностите на Програмата “Интеграција на ...

Еколошка акција на компанијата Пакомак, општина Карпош и радио Буба Мара

Точка - 05.11.2012

Утре во училиштето Владо Тасевски во општината Карпош, ќе се одржи манифестација која ќе го означи почетокот на големата еколошка акција за почиста околина и за подобрување на хигиенските услови во ...

Започна кампањата “Помалку отпад“

Нетпрес - 05.11.2012

На први овој месец официјално започна кампањата “Помалку отпад“ која ја спроведува Здружението за комуникација едукација и консалтинг “ОХО“ како дел од активностите на Програмата “Интеграција на ...

Нова кампања за намалување на отпадот

Press24 - 05.11.2012

Намалување на отпадот и долгорочна промена во однесувањето кај учениците и пошироката јавност, е целта на кампањата „Помалку отпад“ што ја реализира Здружението за комуникација едукација и консалтинг ...

Почна кампањата `Помалку отпад`

Sky - 05.11.2012

Започна кампањата `Помалку отпад` и официјално на 1 ноември. Кампањата ја спроведува Здружението за комуникација едукација и консалтинг `ОХО` како дел од активностите на Програмата `Интеграција на ...

Кампања за редукција на отпадот

Денешен - 05.11.2012

Намалување на отпадот и долгорочна промена во однесувањето кај учениците и пошироката јавност, е целта на кампањата „Помалку отпад“ што ја реализира Здружението за комуникација едукација и консалтинг ...

Нова кампања за намалување на отпадот

Maxim - 05.11.2012

Намалување на отпадот и долгорочна промена во однесувањето кај учениците и пошироката јавност, е целта на кампањата „Помалку отпад“ што ја реализира Здружението за комуникација едукација и консалтинг ...