TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Нема пари за поддршка на научно-истражувачка дејност

Таратур - 12.11.2013

Без финансиска подршка за изработка на научно-истражувачки проекти и трудови, тие остануваат само идеи на хартија. На одбележувањето на светскиот ден на науката, министерот за образование и наука ...

УКИМ го одбележа Светскиот ден на науката

24 Вести - 11.11.2013

Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ и оваа година се вклучи во глобалното чествување на науката и преку изложби во Ректоратот ги презентираше научно-истражувачките проекти што ги финансирал во 2012 ...

Нема пари за научно-истражувачката дејност

24 Вести - 11.11.2013

Никогаш доволно пари за научно-истражувачката дејност во образованието. Без финансиска подршка за изработка на научно-истражувачки проекти и трудови, тие остануваат само идеи на хартија.

УКИМ го одбележа Светскиот ден на науката

Утрински - 11.11.2013

Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ и оваа година се вклучи во глобалното чествување на науката и преку изложби во Ректоратот ги презентираше научно-истражувачките проекти што ги финансирал во 2012 ...

Одбележување на Светскиот ден на науката за мир и развој

А1 On - 11.11.2013

Министерот за образование и наука Спиро Ристовски денеска во Ректоратот на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје ќе присуствува на одбележувањето на Светскиот ден на науката за мир и развој, ...

УКИМ го одбележа Светскиот ден на науката

А1 On - 11.11.2013

Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ и оваа година се вклучи во глобалното чествување на науката и преку изложби во Ректоратот ги презентираше научно-истражувачките проекти што ги финансирал во 2012 ...

УКИМ го одбележа Светскиот ден на науката

Алфа - 11.11.2013

Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ и оваа година се вклучи во глобалното чествување на науката и преку изложби во Ректоратот ги презентираше научно-истражувачките проекти што ги финансирал во 2012 ...

УКИМ го одбележа Светскиот ден на науката за мир и развој

Cooltura - 11.11.2013

Паралелно со оваа изложба се одржи и изложба на монографии и други научни трудови публицирани од истражувачкиот кадар на Универзитетот, во академската 2012/2013 година.

Изложба на УКИМ по повод Светскиот ден на науката

Радио МОФ - 11.11.2013

Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“, преку преку изложба во Ректоратот ги презентираше изданијата и научно-истражувачките проекти што ги финансирал во 2012 година, а по повод Светскиот ден на науката ...

УКИМ со својот научен потенцијал се вклучува во проекти што го засегаат современиот свет

Факултети - 11.11.2013

Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ и оваа година се вклучи во глобалното чествување на науката и преку изложби во Ректоратот ги презентираше научно-истражувачките проекти што ги финансирал во 2012 ...

Редовно растат средствата за науката во Македонија

Алфа - 11.11.2013

Половина милијарда денари само оваа година беа вложени за поддршка на науката во Македонија, а за следната, предвидени се двојно повеќе – една милијарда денари.

Годишно се даваат половина милијарда денари за научна дејност

+инфо - 11.11.2013

Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ се вклучи во глобалното чествување на науката и преку изложби во Ректоратот ги презентираше научно-истражувачките проекти што ги финансирал во 2012 година и ...

Одбележување на Светскиот ден на науката за мир и развој

Канал5 - 11.11.2013

Министерот за образование и наука Спиро Ристовски денеска во Ректоратот на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје ќе присуствува на одбележувањето на Светскиот ден на науката за мир и развој, ...

Одбележување на Светскиот ден на науката за мир и развој

Сител - 11.11.2013

Министерот за образование и наука Спиро Ристовски денеска во Ректоратот на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје ќе присуствува на одбележувањето на Светскиот ден на науката за мир и развој, ...

Одбележување на Светскиот ден на науката за мир и развој

МРТ - 11.11.2013

Министерот за образование и наука Спиро Ристовски денеска во Ректоратот на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје ќе присуствува на одбележувањето на Светскиот ден на науката за мир и развој, ...

УКИМ го одбележа Светскиот ден на науката

Сител - 11.11.2013

Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ и оваа година се вклучи во глобалното чествување на науката и преку изложби во Ректоратот ги презентираше научно-истражувачките проекти што ги финансирал во 2012 ...

Ристовски:Годишно се даваат половина милијарда денари за научна дејност

Локално - 11.11.2013

Оваа година некаде околу половина милијарда денари, во проекциите за следната година околу милијарда денари имаме предвидено за обврски кои треба да ги реализираме за поддршка на ...

Ристовски: В година милијарда денари за истражувачка работа

Вечер - 11.11.2013

Со научно-истражувачки проекти и трудови со фокус на значењето на водата кои беа промовирани преку постери, Универзитетот "Св. Кирил и Методиј" вчера свечено го одбележа Светскиот ден на науката за ...

Одбележување на Светскиот ден на науката за мир и развој

Телеграф - 11.11.2013

Предвидена е изложба на постери од научно-истражувачките проекти финансирани од Универзитетот во 2012 година, како и изложба на монографии и други научни трудови публицирани од истражувачкиот кадар ...

Одбележување на Светскиот ден на науката за мир и развој

Курир - 11.11.2013

Министерот за образование и наука Спиро Ристовски, денеска во Ректоратот на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје ќе присуствува на одбележувањето на Светскиот ден на науката за мир и развој, ...

Светски ден на науката за мир и развој

Press24 - 11.11.2013

Министерот за образование и наука Спиро Ристовски денеска во Ректоратот на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје ќе присуствува на одбележувањето на Светскиот ден на науката за мир и развој, ...

Одбележување на Светскиот ден на науката за мир и развој

Скопје инфо - 11.11.2013

Министерот за образование и наука Спиро Ристовски, денеска во Ректоратот на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје ќе присуствува на одбележувањето на Светскиот ден на науката за мир и развој, ...

Одбележан Светскиот ден на науката

Press24 - 11.11.2013

Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ се вклучи во глобалното чествување на науката и преку изложби во Ректоратот ги презентираше научно-истражувачките проекти што ги финансирал во 2012 година и ...

Интензивно и редовно се зголемуваат средствата за научно истражувачката дејност

Курир - 11.11.2013

Интензивно и редовно се зголемува процентот на средства кои се вложуваат во научно истражувачката дејност. Оваа година беа вложени половина милијарда, а за следната предвидени се една милијарда ...

УКИМ го одбележа Светскиот ден на науката

Република - 11.11.2013

Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ и оваа година се вклучи во глобалното чествување на науката и преку изложби во Ректоратот ги презентираше научно-истражувачките проекти што ги финансирал во 2012 ...

УКИМ го одбележа Светскиот ден на науката

Денешен - 11.11.2013

Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ и оваа година се вклучи во глобалното чествување на науката и преку изложби во Ректоратот ги презентираше научно-истражувачките проекти што ги финансирал во 2012 ...

Ристовски на одбележување на Светскиот ден на науката за мир и развој

Maxim - 11.11.2013

Министерот за образование и наука Спиро Ристовски денеска во Ректоратот на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје ќе присуствува на одбележувањето на Светскиот ден на науката за мир и развој, ...

Одбележување на Светскиот ден на науката за мир и развој

Falanga - 11.11.2013

Министерот за образование и наука Спиро Ристовски денеска во Ректоратот на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје ќе присуствува на одбележувањето на Светскиот ден на науката за мир и развој, ...

УКИМ денеска го одбележа Светскиот ден на науката

Falanga - 11.11.2013

Ристовски: Владата редовно го зголемува учеството во научно-истражувачката дејност. Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ и оваа година се вклучи во глобалното чествување на науката и преку изложби во ...