TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Да се пуши или не!?

Тера - 13.11.2013

Со новиот закон за пушење ќе казнува и полицијата и трудовата и пазарната инспекција и УЈП. Битолчани не се плашат од казните.Велат дека тој што пуши без разлика колкави се казните ќе пуши.

Казни за пушење ќе пишуваат и полицајци и инспектори на УЈП

24 Вести - 12.11.2013

Пратениците денеска одлучија и полицајци и инспектори од УЈП да изречуваат казни за недозволено пушење цигари. За опозиционерите, целта на измена на законот за пушење е само за полнење на буџетот.

И полициските службеници ќе казнуваат за пушење на недозволени места

24 Вести - 12.11.2013

Зелено светло за измените на законот за пушење - полицајци и инспектори на УЈП ќе изрекуваат казна за пушење цигари на несоодветно место. Опозицијата потврди дека законот и досега се спроведувал ...

За пушење на погрешно место ќе казнуваат и полицајците и инспекторите на УЈП

Нова ТВ - 12.11.2013

Пратениците гласаа полицајците и на инспекторите на управата за јавни приходи да ги казнуваат граѓаните ако ги затекнат со цигара на место каде што пушењето е забрането.

Сите инспектори и полицајци ќе казнуваат за пушење на забрането место

Телма - 12.11.2013

Со измените на Законот за заштита од пушењето се предвидува инспектори на речиси сите државни служби како и полицајци да можат да казнуваат луѓе доколку пушат на места на кои е тоа забрането.

(ВИДЕО) Диневски: Законот за пушење има за цел само да го полни со казни празниот буџет

А1 On - 12.11.2013

„Не само што законот сакате да го вметнете по скратена постапка, да биде на страна од очите на јавноста, туку и денешниот однос на пратениците и токму вашиот однос, јасно покажува дека ова законско ...

(ВИДЕО) Спасовски: Непушач сум, но овој Закон за заштита од пушење не е вистинскиот модел

А1 On - 12.11.2013

Овие закони во Собранието на Република Македонија кои што ги прелага Владата, мислам дека се прелагаат во една постапка без притоа да се направи една сериозна анализа кои се недоследностите од ...

Собранието ги донесе измените на Законот за заштита од пушењето

Алсат-М - 12.11.2013

Собранието денеска во рамки на 74. седница ги донесе измените и дополнувањата на Законот за заштита од пушењето, по скратена постапка. Со предложените измени се предвидува проширување на опфатот на ...

Собранието ги донесе измените на Законот за заштита од пушењето

А1 On - 12.11.2013

Собранието денеска во рамки на 74. седница ги донесе измените и дополнувањата на Законот за заштита од пушењето, по скратена постапка. Со предложените измени се предвидува проширување на опфатот на ...

За пушење на погрешно место ќе казнуваат и полицајците и инспекторите на УЈП

Алфа - 12.11.2013

Пратениците им дадоа право на полицајците и на инспекторите на управата за јавни приходи да ги казнуваат граѓаните ако ги затекнат со цигара на место каде што пушењето е забрането.

Зголемување на инспекциските контроли против пушењето

Н.Македонија - 12.11.2013

Собранието денеска ги донесе измените и дополнувањата на Законот за заштита од пушењето, по скратена постапка, со кои се предвидува проширување на опфатот на инспекциските служби кои ќе може да ...

Kазни за пушење и од полицајци и од инспектори

Дневник - 12.11.2013

Полицајци и инспектори на Управата за јавни приходи се овластени да ги казнуваат граѓаните што ќе бидат затекнати како пушат на недозволени места. Ова е содржано во измените во Законот за заштита од ...

ВИДЕО Законот за пушење се турка само за да се полни буџетот

+инфо - 12.11.2013

Предлогот на Законот за изменување и дополнување на Законот за заштита од пушењето се носи по скратена постапка поради празниот буџет кој го има Република Македонија, рече пратеникот од СДСМ Менде ...

ВИДЕО Спасовски: Дали законот за пушење се применува селективно?

+инфо - 12.11.2013

Пратеникот на СДСМ Оливер Спасовски се сомнева дека со измените во предлогот на закон за изменување и дополнување на Законот за заштита од пушењето, Владата директно ќе влијае на полнењето на Буџетот ...

Отсега и полицајците ќе казнуваат за запалена цигара

+инфо - 12.11.2013

Отсега и инспекторите од Државниот пазарен испекторат, Државниот санитарен и здравствен инспекторат, Државниот инспекторат за труд, Управата за јавни приходи, просветната инспекција како и полицијата ...

Како министерот Тодоров го бранеше Законот за пушење

+инфо - 12.11.2013

Министерот за здравство Никола Тодоров денеска на седумдесет и четвртата седница во Собранието, рече дека помала е шансата да бидат фатени граѓаните што пушат во затворени простории каде тоа не е ...

Се стега обрачот за пушачите: За недозволено пушење ќе казнуваат и полицајци и инспектори

Фактор - 12.11.2013

Пратениците ги изгласаа измените во законот за пушење, со што отсега казни ќе може да изрекуваат и полицајците и инспектори на УЈП, штом фатат граѓани кои пушат на недозволено место.

Нови правила за користење на пасиштата во државна сопственост

Фактор - 12.11.2013

Пратениците во Собранието денеска ја завршија расправата по измените и дополнувањата на Законот за пасишта со кои се уредуваат условите, начинот и постапката за давање на користење на пасиштата во ...

Собранието ги донесе измените на Законот за заштита од пушењето

Сител - 12.11.2013

Собранието денеска во рамки на 74. седница ги донесе измените и дополнувањата на Законот за заштита од пушењето, по скратена постапка. Со предложените измени се предвидува проширување на опфатот на ...

Собранието ги донесе измените на Законот за заштита од пушењето

Канал5 - 12.11.2013

Собранието денеска во рамки на 74. седница ги донесе измените и дополнувањата на Законот за заштита од пушењето, по скратена постапка. Со предложените измени се предвидува проширување на опфатот на ...

Од сега за пушење ќе казнуваат и сите инспекци и полицајците-изгласани измените на Законот за пушење

Локално - 12.11.2013

Собранието денеска ги донесе измените и дополнувањата на Законот за заштита од пушењето, по скратена постапка. Со предложените измени се предвидува проширување на опфатот на инспекциските служби кои ...

Кој ќе стигне ќе казнува за пушење – и полиција, и трудова, и ујп, и пазарна – изгласан новиот закон

МК News - 12.11.2013

Собранието ги донесе измените и дополнувањата на Законот за заштита од пушењето, по скратена постапка. Со предложените измени се предвидува проширување на опфатот на инспекциските служби кои ќе може ...

За пушење на недозволено место ќе казнуваат и полицајци и инспектори

Кирилица - 12.11.2013

Собранието денеска во рамки на 74. седница ги донесе измените и дополнувањата на Законот за заштита од пушењето, по скратена постапка. Со предложените измени се предвидува проширување на опфатот на ...

(ВИДЕО) Диневски: Законот за пушење има за цел само да го полни со казни празниот буџет

Бриф - 12.11.2013

Не само што законот сакате да го вметнете по скратена постапка, да биде на страна од очите на јавноста, туку и денешниот однос на пратениците и токму вашиот однос, јасно покажува дека ова законско ...

СОБРАНИЕ: Донесени измените на Законот за заштита од пушењето

Телеграф - 12.11.2013

Со предложените измени се предвидува проширување на опфатот на инспекциските служби што ќе можат да казнуваат за пушење на недозволени места Собранието денеска, во рамките на 74.

И полицајците и даночниците ќе казнуваат за пушење

Бриф - 12.11.2013

Собранието денеска во рамки на 74. седница ги донесе измените и дополнувањата на Законот за заштита од пушењето, по скратена постапка. Со предложените измени се предвидува проширување на опфатот на ...

(ВИДЕО) Спасовски: Непушач сум, но овој Закон за заштита од пушење не е вистинскиот модел

Бриф - 12.11.2013

-Овие закони во Собранието на Република Македонија кои што ги прелага Владата, мислам дека се прелагаат во една постапка без притоа да се направи една сериозна анализа кои се недоследностите од ...

И полицијата ќе казнуваат за пушење на недозволени места

Тера - 12.11.2013

Зелено светло за измените на законот за пушење - полицајци и инспектори на УЈП ќе изрекуваат казна за пушење цигари на несоодветно место. Опозицијата потврди дека законот и досега се спроведувал ...

(Видео) Опозицијата го нападна Законот за пушење – служел само за полнење буџет

Република - 12.11.2013

„Не само што законот сакате да го вметнете по скратена постапка, да биде на страна од очите на јавноста, туку и денешниот однос на пратениците и токму вашиот однос, јасно покажува дека ова законско ...

Донесени измените на Законот за заштита од пушењето

Press24 - 12.11.2013

Во рамки на продолжението на 74 седница, денеска во Собранието се донесени измените и дополнувањата на Законот за заштита од пушењето, по скратена постапка.

Собранието ги усвои измените во Законот за пушење

Република - 12.11.2013

Собранието денеска во рамки на 74. седница ги донесе измените и дополнувањата на Законот за заштита од пушењето, по скратена постапка. Со предложените измени се предвидува проширување на опфатот на ...

Диневски: Законот за пушење има за цел само да го полни со казни празниот буџет (ВИДЕО)

Sky - 12.11.2013

Извадок од говорот на пратеникот Менде Диневски, 7мо продолжение од 74-та седница, 27ма точка на дневен ред - предлог на Закон за изменување и дополнување на Законот за заштита од пушењето: ...

Измени во Законот за заштита од пушењето

Курир - 12.11.2013

Собранието денеска во рамки на 74. седница ги донесе измените и дополнувањата на Законот за заштита од пушењето, по скратена постапка. Со предложените измени се предвидува проширување на опфатот на ...

Спасовски: Непушач сум, но овој Закон за заштита од пушење не е вистинскиот модел (ВИДЕО)

Sky - 12.11.2013

Извадок од говорот на пратеникот Оливер Спасовски, седмо продолжение од 74 седница на Собранието на Република Македонија. 27 точка на дневен ред -- Предлог на закон за изменување и дополнување на ...

И полицајците и инспекторите на УЈП ќе казнуваат за пушење на погрешно место

Press24 - 12.11.2013

Во рамки на продолжението на 74 седница, денеска во Собранието се донесени измените и дополнувањата на Законот за заштита од пушењето. Се предвидува инспекциски надзор над спроведувањето на одредбите ...

Внимавајте: Отсега казни ќе пишуваат и инспекторите на УЈП и полицајците

Sky - 12.11.2013

Со најновите измени во Законот за заштита од пушењето кои денеска ги изгласа Собранието на 74-та седница, се предвидува прекршочни пријави за пушење на недозволени места да поднесуваат и инспекторите ...

За недозволено пушење ќе казнуваат и полицајци и инспектори

Таратур - 12.11.2013

Пратениците ги изгласаа измените во законот за пушење, со што отсега казни ќе може да изрекуваат и полицајците и инспектори на УЈП, штом фатат граѓани кои пушат на недозволено место.

Сите инспектори ќе казнуваат за пушење на недозволено место

Економски - 12.11.2013

Собранието денеска во рамки на 74. седница ги донесе измените и дополнувањата на Законот за заштита од пушењето, по скратена постапка. Со предложените измени се предвидува проширување на опфатот на ...

Собранието ги донесе измените на Законот за заштита од пушењето

Денешен - 12.11.2013

Собранието денеска во рамки на 74. седница ги донесе измените и дополнувањата на Законот за заштита од пушењето, по скратена постапка. Со предложените измени се предвидува проширување на опфатот на ...

Пушењето во затворено ќе го казнуваат и полицајците и даночниците

Lider - 12.11.2013

Собранието денеска во рамки на 74. седница ги донесе измените и дополнувањата на Законот за заштита од пушењето , по скратена постапка. Со предложените измени се предвидува проширување на опфатот на ...

Проширен опфатот на инспекциските служби кои ќе казнуваат за пушење на недозволени места

Maxim - 12.11.2013

Во рамки на продолжението на 74 седница, денеска во Собранието се донесени измените и дополнувањата на Законот за заштита од пушењето, по скратена постапка.

Донесеи измените на Законот за заштита од пушењето

Falanga - 12.11.2013

За пушење на недозволени места отсега ќе казнува и УЈП и МВР.. Со предложените измени се предвидува проширување на опфатот на инспекциските служби кои ќе може да казнуваат за пушење на недозволени ...

Кој ќе казнува за пушење на забрането место

Maxim - 12.11.2013

Во рамки на продолжението на 74 седница, денеска во Собранието се донесени измените и дополнувањата на Законот за заштита од пушењето. Се предвидува инспекциски надзор над спроведувањето на одредбите ...