TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

По четврти пат се садеа дрвца

Утрински - 14.11.2009

Граѓаните и вчера ја продолжија зелената традиција излегувајќи масовно по четврти пат на акцијата „Ден на дрвото - засади ја својата иднина“.

Засадени уште 7,5 милиони дрвца

Дневник - 14.11.2009

Македонија вчера ја реализира четвртата по ред, досега најголема акција „Ден на дрвото-засади ја својата иднина“, овој пат под мотото „Замисли ја Македонија во ...

Позелени за 7,5 милиони дрвца

Н.Македонија - 14.11.2009

Багреми, чемпреси, јавори, јасени, вкупно 7,5 милиони нови засадени дрвца ќе добие Македонија до крајот на годинава Граѓаните, најмногу учениците од основните ...

Акцијата „Ден на дрвото“ пример и за земјите од Балканот

МРТ - 14.11.2009

Македонија со акцијата „Ден на дрвото“, станува пример на Балканот и многу земји почнуваат да организираат слични акции.

Македонија пошумена со уште 7,5 милиони дрвца

МРТ - 14.11.2009

Под мотото „Замисли ја Македонија во зелено“ денеска на 120 локации во 32 општини во Македонија беа засадени 7,5 милиони садници на површина од 3.674 хектари ...

Успешно спроведување на Денот на дрвото

А1 - 13.11.2009

Убавото време во корист на Денот на дрвото. Голем дел од граѓаните не се двоумеа да излезат во природа и да засадат дрвце.

АРМ активно во акцијата за пошумување

А1 - 13.11.2009

Традиционално АРМ се вклучи во акцијата „Денот на дрвото“, и тоа на понепристапните места во Македонија.

Ден на дрвото- ќе бидат засадени 7 ипол милиони дрвца

Р.С.Европа - 13.11.2009

Под мотото „Замисли ја Македонија во зелено“ денеска на 120 локации во 32 општини низ земјава ќе се засадат 7 ипол милиони дрвца во рамките на четвртата акција ...

Акција за пошумување на Македонија

Р.С.Европа - 13.11.2009

Денеска на 120 локации во Македонија, според организаторите, треба да бидат засадени 7 ипол милиони дрвца.

"Пар­ко­ви" ку­пи ма­ши­на за ва­де­ње ко­ре­ња на дрв­ја

Вест - 13.11.2009

ЈП "Паркови и зеленило" се опреми со нова машина за корнење пенушки и вадење корења на дрвја. Ова е прва машина од ваков тип, која истовремено ќе се користи и ...

Од 2011 година планско пошумување

Утрински - 13.11.2009

„Пошумувањето на Македонија треба да се темели на долгорочна стратегија, која ќе ја изработи стручен тим.

Груевски: "даваме пример во регионот"

Телма - 13.11.2009

Среќен сум што откако се случија големите пожари пред неколку години, на чело со здружението „Ден на дрвото - засади ја својата иднина“, сите заедно излегуваме ...

Македонија денеска ќе засади 7,5 милиони дрвца

Дневник - 13.11.2009

На 120 локации во 32 општини во Македонија денеска ќе бидат засадени 7,5 милиони садници на површина од 3.674 хектари во четвртата акција „Ден на дрвото - ...

Македонија денеска сади уште 7,5 милиони дрвца

Алфа - 13.11.2009

Под мотото „Замисли ја Македонија во зелено“ денеска на 120 локации во 32 општини во Македонија ќе бидат засадени 7,5 милиони садници на површина од 3.674 ...

Македонија денеска ќе засади уште 7,5 милиони дрвца

Идивиди - 13.11.2009

Скопје, 13 ноември (МИА) - Под мотото „Замисли ја Македонија во зелено“ денеска на 120 локации во 32 општини во Македонија ќе бидат засадени 7,5 милиони ...

„Македонски шуми“ бара помош

Н.Македонија - 13.11.2009

Допрва ќе се прави долгорочна стратегија за пошумувањето. Недостига и посебен фонд за шуми, кој ќе обезбеди континуитет на акцијата Наспроти масовноста на ...

Градот почна да дели 4.000 дрвца

Н.Македонија - 13.11.2009

Вкупно 240 пријави пристигнале во градската управа за доделување бесплатни 4.000 садници од 35 вида листопадни и зимзелени дрвја и грмушки што треба да се ...

Градоначалникот Коце Трајановски засади бор

Форум - 13.11.2009

Градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски, денес засади бор во округот на спортската сала „Борис Трајковски“ Градоначалникот со тоа активно ја поддржа ...

УСЈЕ – Титан се вклучи во акцијата Ден на дрвото

Форум - 13.11.2009

Цементарница УСЈЕ – Титан по четврти пат дел од акцијата „Ден на дрвото – Засади ја својата иднина„ И оваа година Цементарница Усје Титан е дел од големата ...

Никој не кажува колку дрва се заседени денеска

Алфа - 13.11.2009

Некој на планина, некој на кафе на улица Македонија- земјава денеска по четврти пат масовно садеше дрва.

Четврти пат Ден на дрвото во Македонија

Алсат-М - 13.11.2009

Денеска на цела територијата на Македонија се спроведе акцијата за пошумување на околу 3.500 хектари земјиште со 7,5 милиони дрвца.

Македонија денеска ќе засади уште 7,5 милиони дрвца

Сител - 13.11.2009

Под мотото „Замисли ја Македонија во зелено“ денеска на 120 локации во 32 општини во Македонија ќе бидат засадени 7,5 милиони садници на површина од 3.674 ...

Македонија денеска ќе засади уште 7,5 милиони дрвца

МРТ - 13.11.2009

Под мотото „Замисли ја Македонија во зелено“ денеска на 120 локации во 32 општини во Македонија ќе бидат засадени 7,5 милиони садници на површина од 3.674 ...

Македонија денеска ќе засади уште 7,5 милиони дрвца

Кирилица - 13.11.2009

Во досегашните три акции излегле 450.000 граѓани, а се пошумени вкупно 5.080 хектари со црн и бел бор, смрека, ела, костен, јавор, јасен, даб и див костен Под ...

Со акцијата Ден на дрвото Станавме пример во регионот

Сител - 13.11.2009

Среќен сум што откако се случија големите пожари пред неколку години, на чело со здружението „Ден на дрвото - засади ја својата иднина“, сите заедно излегуваме ...

Македонија денеска ќе засади уште 7,5 милиони дрвца

Канал5 - 13.11.2009

Под мотото „Замисли ја Македонија во зелено“ денеска на 120 локации во 32 општини во Македонија ќе бидат засадени 7,5 милиони садници на површина од 3.674 ...

Ден на дрвото засади ја својата иднина

Канал5 - 13.11.2009

7,5 милиони садници се засадија денеска во четвртата акција "Ден на дрвото засади ја својата иднина".

МАКЕДОНИЈА денеска засади уште 7,5 милиони дрвца

Сител - 13.11.2009

„ЗАМИСЛИ ЈА МАКЕДОНИЈА ВО ЗЕЛЕНО“ Под мотото „Замисли ја Македонија во зелено“ денеска на 120 локации во 32 општини во Македонија се засадуваат 7,5 милиони ...

Станавме регионални лидери во садење дрвца!

Вечер - 13.11.2009

- Станавме пример во регионот и пошироко и почнаа да не следат и други држави. Цврсто верувам дека во иднина целиот Балкан, а можеби и пошироко ќе ја прифати ...

Припадниците на АРМ ќе садат дрвца

Нетпрес - 13.11.2009

И припадниците на војската ќе учествуваат во акцијата “Ден на дрвото“, 1.700 од нив на 16 пунктови во земјава ќе засадат млади стебла.

Македонците денеска со задача да засадат 7,5 милиони дрвца

Нетпрес - 13.11.2009

Во четвртата акција “Ден на дрвото – засади ја својата иднина“ денеска на 120 локации во 32 општини низ Македонија треба да бидат засадени 7,5 милиони дрвца.

Вработените на ONE ја засадија својата иднина

Нетпрес - 13.11.2009

Трета година по ред, вработените во компанијата “ОNE“ активно учествуваат во традиционалната акција “Ден на дрвото”, промовирана под мотото “Засади ја својата ...

Пошумување со 7,5 милиони дрвца

Макфакс - 13.11.2009

Скопје Акција за пошумување со 7,5 милиони дрвца на околу 3.500 хектари ќе се одржи денеска на територијата на Македонија.

Акцијата „Ден на дрвото“ пример и за земјите од Балканот

Макфакс - 13.11.2009

Сашо Таневски 13 ноември 2009 Скопје Македонија со акцијата „Ден на дрвото“, станува пример на Балканот и многу земји почнуваат да организираат слични акции.

Македонија побогата за 7,5 милиони дрвца

Inpress - 13.11.2009

Скопје, 13. ноември (ИНПРЕС) Денеска во Македонија се спроведува националната акција „Ден на дрвото - засади ја својата иднина“.

Во охридско се засадија 100 илјади садници на 50 хектари земјиште

Inpress - 13.11.2009

Охрид, 13. ноември (ИНПРЕС) Сто илјади садници јасен денеска беа посадени на 50 хектари површина на територијата на Општина Охрид.

Успешни над 50% од засадените дрвца

А1 - 12.11.2009

Над 50 проценти од досега посадените 13 милиони дрвца во акцијата „Ден на дрвото“ се успешни, велат до здружението „Ден на дрвото - засади ја својата иднина“.

Аеродромци ќе тргнуваат од „Мајчин дом“ и од поштата во Ново Лисиче

Форум - 12.11.2009

По повод „Ден на дрвото“ на 13.11.2009 година (петок), за граѓаните на Општина Аеродром, кои сакаат да се вклучат во програмата „Засади ја својата иднина“, ...

Ќе се фатат или нема да се фатат?

Н.Македонија - 12.11.2009

Стручњаците предлагаат „Недела на дрвото“ - според нив, еднодневните акции се парада на политичарите Македонија утре ќе се пошумува четврти пат за две години.

Градската администрација ќе засадува дрвца на Јасен

Форум - 12.11.2009

Градот Скопје како активен учесник и организатор на дел од активностите во рамки на акцијата „Ден на дрвото-Засади ја твојата иднина“ ќе ги реализира своите ...

Скопскиот градоначалник го почна доделувањето на четири илјади садници

Форум - 12.11.2009

Градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски, ги додели првите садници на куќните совети, месни заедници, културни, здравствени, образовни и јавни ...

Доделени 4000 садници за Градот Скопје

Форум - 12.11.2009

Градоначалникот на Скопје Коце Трајановски денес во дворот на ЈП „Паркови и зеленило“ ги распредели 4000-те садници на фирмите и граѓаните кои аплицираа за да ...

Македонија од утре побогата за 7, 5 милиони садници

Форум - 12.11.2009

Под мотото „Замисли ја Македонија во зелено“ утре на 120 локации во 32 општини во Македонија ќе бидат засадени 7,5 милиони садници на површина од 3.674 хектари ...

СДСМ: „Денот на дрвото“ - неодговорна акција на Груевски

Форум - 12.11.2009

Ни препораките од Националниот комитет за пандемски грип не го спречуваат премиерот Никола Груевски, да направи масовен собир со вклучување на децата во ...

„Засади ја својата иднина“ за Гинис?

Алфа - 12.11.2009

Трудољубивоста на македонецот утре ќе го полага својот најтежок испит. По четврти пат масовно ќе се садат дрва, овојпат во рекордна бројка- 7 и пол милиони ...

Ден на дрвото - засади ја твојата иднина

Кајгана - 12.11.2009

По четврти пат, за неполни 2 години, акција „Ден на дрвото - засади ја твојата иднина“. Утре ќе бидат засадени над 7.5 милиони дрвца .

Акција „Ден на дрвото - засади ја твојата иднина“

Сител - 12.11.2009

По четврти пат, за неполни 2 години, акција „Ден на дрвото - засади ја твојата иднина“. Утре ќе бидат засадени над 7.5 милиони дрвца.

Почна доделувањето на 4.000 садници од акцијата на Град Скопје

Сител - 12.11.2009

Градоначалникот на Скопје Коце Трајановски денеска ги додели првите садници на куќните совети, месни заедници, културни, здравствени, образовни и јавни ...

Ќе се засадат 7,5 милиони фиданки

Вечер - 12.11.2009

Во акцијата за садење дрва што се реализира денеска, во 32 општини во државава ќе бидат засадени 7 и пол милиони млади фиданки.

Град Скопје подели 4.000 садници

Нетпрес - 12.11.2009

Градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски, денеска подели 4.000 садници на куќните совети, месни заедници, културни, здравствени, образовни и јавни ...

АРМ ќе засадува на 17 пункта низ целата земја

Inpress - 12.11.2009

Скопје, 12. ноември (ИНПРЕС) Утре припадниците на АРМ активно ќе се вклучат во акцијата ,,Денот на дрвото“.

Шумските појаси - значаен фактор за опстанокот на живиот свет

Inpress - 12.11.2009

Охрид, 12. ноември (ИНПРЕС) Утре во Охрид ќе се спроведе националната акција "Ден на дрвото - засади ја својата иднина".

Челниците на МВР ќе засадуваат дрвца

Inpress - 12.11.2009

Скопје, 12. ноември (ИНПРЕС) Утре, во акцијата “Ден на дрвото - засади ја својата иднина“,свое учество ќе земат и челните луѓе на Министерството за внатрешни ...

СДСМ - Партиска манипулација со акцијата Ден на дрвото

Inpress - 12.11.2009

Скопје, 12. ноември (ИНПРЕС) Стана јасно дека Владата на Груевски и ВМРО-ДПМНЕ нема граници во своите популистички намери.

Активно вклучување на младите во „Ден на дрвото“

А1 - 11.11.2009

На претстојната есенска акција „Ден на дрвото“ младите најавуваат масовно учество во засадување млади дрвца.

Македонија - Ќе се пошумуваат опожарените предели

Време - 11.11.2009

Од иницијативниот одбор на граѓанското здружение, „Ден на дрвото - засади ја својата иднина“, одлучија акцијата за садење дрвца, која се одржува по четврти ...

Oпштина Аеродром обезбеди бесплатен превоз за учесниците во акцијата „Ден на дрвото“

Форум - 11.11.2009

По повод акцијата „Ден на дрвото“, в петок, за жителите на општина Аеродром кои сакаат да се вклучат во програмата „Засади ја својата иднина“, јавното ...

Утре почнува доделувањето на 4000 садници

Форум - 11.11.2009

Градот Скопје утре ќе ги додели првите садници од есенската акција за доделување 4 000 дрвца на заинтересираните граѓани Покрај заинтересираните граѓани, дрвца ...

Македонија - Младите масовно ќе пошумуваат

Време - 10.11.2009

Акцијата за пошумување ,,Ден на дрвото - засади ја својата иднина“ ќе се спроведе в петок, на 13 ноември, кога ќе биде и неработен ден, соопштија вчера од ...

Најавените поп ѕвезди не се појавија

Вест - 10.11.2009

Само поп пејачките Маја Вукичевиќ, Верица Пандиловска и Мијата, како и пејачот Роберт Билбилов се појавија на концертот "Ден на дрвото - засади ја својата ...

Благодарност за промоторите

Утрински - 10.11.2009

В петок, на 13 ноември повторно ќе се случува денот кога и симболично и конкретно ќе се потрудиме да ја засадиме својата иднина.

Македонија - Струмица подготвена за „Денот на дрвото“

Време - 09.11.2009

Во расадникот на ЈП „Македонски шуми“ во Струмица се е подготвено за почеток на акцијата за пошумување „Ден на дрвото - засади ја својата иднина“.