TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Употребата на антибиотици во Македонија зголемена за десет проценти

А1 On - 14.11.2014

Македонија е една од земјите во Европа и во регионот, каде најмногу се користат антибиотици. Употребата на антибиотици во првата половина од годината е зголемена за 10 проценти, говорат податоците на Фондот за здравствено осигурување.

Македонците предничат во користење на антибиотици

Алфа - 14.11.2014

Македонија е меѓу првите земји во регионот и во Европа по користење на антибиотици. Најмногу антибиотици пијат жителите на Куманово и Пробиштип, а најмалку оние од Крушево. Македонија е меѓу првите земји во регионот и во Европа по користење на ...

Македонците стануваат имуни на антибиотици

Канал5 - 14.11.2014

Не само што прекумерно ги користат, Македонците почнуваат да бидат и имуни на антибиотици. Институтот за јавно здравје организираше трибина со домашни и странски доктори, кои порачаа дека овие лекови не треба да се пијат на своја рака, особено кога ...

Да не се земаат на своја рака: Употребата на антибиотиците зголемена за 10%

МРТ - 14.11.2014

Според податоците на Фондот за здравство најмногу од овие лекови се пијат во Куманово, а најмалку во Крушево... Антибиотиците се сѐ послаби за бактериите и стануваат имуни со неконтролирана употреба на овие лекови.

Македонија го одбележува Европскиот ден за рационална употреба на антибиотици

Република - 14.11.2014

Со меѓународна работилница на која ќе учествуваат над 60 микробиолози од Македонија, Босна и Херцеговина, Црна Гора, Албанија, Косово, Србија и Бугарија од денеска до недела на Медицинскиот факултет во Скопје ќе се одбележи Европски ден за ...

Употребата на антибиотици во Македонија зголемена за десет проценти

Денешен - 14.11.2014

Македонија е една од земјите во Европа и во регионот, каде најмногу се користат антибиотици. Употребата на антибиотици во првата половина од годината е зголемена за 10 проценти, говорат податоците на Фондот за здравствено осигурување.

Употребата на антибиотици во Македонија зголемена за десет проценти

Либертас - 14.11.2014

Македонија е една од земјите во Европа и во регионот, каде најмногу се користат антибиотици. Употребата на антибиотици во првата половина од годината е зголемена за 10 проценти, говорат податоците на Фондот за здравствено осигурување.

Пробиштипјани и кумановци закачени на антибиотици

Утрински - 14.11.2014

Македонија е една од земјите во Европа и во регионот каде најмногу се користат антибиотици. Употребата на антибиотици во првата половина од годината е зголемена за 10 проценти, покажуваат податоците на Фондот за здравствено осигурување.

Македонците навлечени на антибиотици - Употребата зголемена за 10 пати

Сител - 14.11.2014

Македонија е една од земјите во Европа и во регионот, каде најмногу се користат антибиотици. Употребата на антибиотици во првата половина од годината е зголемена за 10 проценти, говорат податоците на Фондот за здравствено осигурување.

Употребата на антибиотици во Македонија зголемена за десет проценти

24 Вести - 14.11.2014

Македонија е една од земјите во Европа и во регионот, каде најмногу се користат антибиотици. Употребата на антибиотици во првата половина од годината е зголемена за 10 проценти, говорат податоците на Фондот за здравствено осигурување.

Зголемена употребата на антибиотици за 10 отсто

Р.С.Европа - 14.11.2014

Македонија е една од земјите во Европа и во регионот, каде најмногу се користат антибиотици. Употребата на антибиотици во првата половина од годината е зголемена за 10 проценти, говорат податоците на Фондот за здравствено осигурување.

Зголемена употребата на антибиотици во Македонија

Курир - 14.11.2014

Македонија е една од земјите во Европа и во регионот, каде најмногу се користат антибиотици. Употребата на антибиотици во првата половина од годината е зголемена за 10 проценти, говорат податоците на Фондот за здравствено осигурување.

Македонците ги консумираат антибиотиците како бонбончиња

Република - 14.11.2014

Македонија е една од земјите во Европа и во регионот, каде најмногу се користат антибиотици. Употребата на антибиотици во првата половина од годината е зголемена за 10 проценти, говорат податоците на Фондот за здравствено осигурување.

Употребата на антибиотици во Македонија зголемена за десет проценти

Lider - 14.11.2014

Македонија е една од земјите во Европа и во регионот, каде најмногу се користат антибиотици. Употребата на антибиотици во првата половина од годината е зголемена за 10 проценти, говорат податоците на Фондот за здравствено осигурување.

Антибиотиците во Македонија, се пијат најмногу во Европа!

Вечер - 14.11.2014

Македонија е една од земјите во Европа и во регионот, каде најмногу се користат антибиотици. Употребата на антибиотици во првата половина од годината е зголемена за 10 проценти, говорат податоците на Фондот за здравствено осигурување.

Македонците ги консумираат антибиотиците како бонбончиња

Пулс24 - 14.11.2014

Македонија е една од земјите во Европа и во регионот, каде најмногу се користат антибиотици. Употребата на антибиотици во првата половина од годината е зголемена за 10 проценти, говорат податоците на Фондот за здравствено осигурување.

Пиеме 10% повеќе антибиотици од лани

Вест - 14.11.2014

Македонија е една од земјите во Европа и во регионот, каде најмногу се користат антибиотици. Употребата на антибиотици во првата половина од годината е зголемена за 10 проценти, говорат податоците на Фондот за здравствено осигурување.

Зголемена употребата на антибиотици

Телеграф - 14.11.2014

Не е подеднакво користењето на антибиотиците на целата територија на Република Македонија. Има градови, како што се Пробиштип и Куманово, каде што најмногу статистички се трошат антибиотици Македонија е една од земјите во Европа и во регионот каде ...

Македонците лидери во Европа по пиење антибиотици

Здравство24 - 14.11.2014

Македонија е европски шампион во пиење антибиотици. Најмногу капсули голтаат кумановци и граѓаните на Пробиштип. Според статистиката на Фондот за здравство пропишувањето на оваа терапија и натаму бележи пораст.

Куманово и Пробиштип: Градови – лидери во земање антибиотици

Кумановски м. - 14.11.2014

Македонија е европски шампион во пиење антибиотици. Најмногу капсули голтаат кумановци и граѓаните на Пробиштип. Според статистиката на Фондот за здравство пропишувањето на оваа терапија и натаму бележи пораст.

Ги голтаме како бомбони: Употребата на антибиотици зголемена за десет проценти

еМагазин - 14.11.2014

Македонија е една од земјите во Европа и во регионот, каде најмногу се користат антибиотици. Употребата на антибиотици во првата половина од годината е зголемена за 10 проценти, говорат податоците на Фондот за здравствено осигурување.

Kуманово троши најмногу антибиотици, а Kрушево најмалку

Дневник - 14.11.2014

Македонија е една од земјите во Европа и во регионот каде што најмногу се користат антибиотици. Употребата на антибиотици во првата половина од годината е зголемена за 10 проценти, стои во податоците на Фондот за здравствено осигурување.

Македонија на врвот на листата по употреба на антибиотици

Сител - 14.11.2014

Македонија е европски шампион во пиење антибиотици. Најмногу капсули голтаат кумановци и граѓаните на Пробиштип. Според статистиката на Фондот за здравство пропишувањето на оваа терапија и натаму бележи пораст.

Употребата на антибиотици во Македонија зголемена за десет проценти

Нова ТВ - 15.11.2014

Македонија е една од земјите во Европа и во регионот, каде најмногу се користат антибиотици. Употребата на антибиотици во првата половина од годината е зголемена за 10 проценти, говорат податоците на Фондот за здравствено осигурување.