TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Нема веќе бегање од часови: 143.000 родители добиле СМС за нивните деца од училиштето

МК News - 15.11.2013

Број на оправдани и неоправдани, вкупно заведени часови и добиени оценки од изминатата недела, Вака изгледа СМС пораката која ја добиваат родителите на основците и средношколците, јавува Сител.

Стартуваа СМС оценките - 143.000 родители добиле СМС за успехот на нивните деца во училиште

Falanga - 15.11.2013

Родителите имаат можност и да изберат на кој јазик сакаат да им биде испратена пораката. Број на оправдани и неоправдани отсуства, вкупно заведени часови и добиени оценки од изминатата недела.

Незири: СМС за родителите и на албански јазик

Алсат-М - 14.11.2013

Пораките на телефон за успехот и редовноста на учениците, освен на македонски, може да се добијат и на мајчиниот јазик на родителот. Оваа можност ќе биде ставена во функција само на барање на ...

143 илјади смс пораки стигнаа до родителите

МРТ - 14.11.2013

Повеќе од 143 илјади смс пораки со информации од електронскиот дневник стигнаа за три дена до родителите . Министерот Спиро Ристовски ги повика сите заинтересирани кои што немаат оставено телефонски ...

143.000 родители добиле СМС за успехот на нивните деца во училиште

Сител - 14.11.2013

Број на оправдани и неоправдани, вкупно заведени часови и добиени оценки од изминатата недела, Вака изгледа СМС пораката која ја добиваат родителите на основците и средношколците.

СМС пораки за средношколците стигнaa кај 143.000 родители

Тера - 14.11.2013

Повеќе од 143 илјади СМС пораки, како и известувања на меил адреси се дистрибуирани до родителите за оценките и поведението на нивните деца. Процесот се одвива одлично, без никакви проблеми, а се ...

СМС пораките за средношколците почнаа да стигнуваат кај родителите

Курир - 14.11.2013

Повеќе од 143 илјади смс пораки, како и известувања на меил адреси се дистрибуирани до родителите за оценките и поведението на нивните деца. Целиот процес се одвива одлично, без никакви проблеми, а ...

СМС пораки за средношколците стигнaa кај 143.000 родители

Хајд Парк - 14.11.2013

Повеќе од 143 илјади СМС пораки, како и известувања на меил адреси се дистрибуирани до родителите за оценките и поведението на нивните деца. Процесот се одвива одлично, без никакви проблеми, а се ...

143 илјади смс пораки стигнаа до родителите

За Се - 14.11.2013

Повеќе од 143 илјади смс пораки, како и известувања на меил адреси се дистрибуирани до родителите за оценките и поведението на нивните деца. Целиот процес се одвива одлично, без никакви проблеми, а ...

СМС пораки за средношколците стигнaa кај 143.000 родители

Portal - 14.11.2013

Повеќе од 143 илјади СМС пораки, како и известувања на меил адреси се дистрибуирани до родителите за оценките и поведението на нивните деца. Процесот се одвива одлично, без никакви проблеми, а се ...

Новата услуга СМС пораки до родителите за оценките и поведението на учениците почна да се применува во Делчево

Делчево Денес - 14.11.2013

Учениците повеќе нема да можат од своите родители да ги кријат своите оценки и своето поведение… Стартуваше новата услуга СМС пораки до родителите кои ќе можат да ги добиваат еднаш неделно доколку ...

143.000 родители добиле СМС за успехот на нивните деца во училиште

Орбис - 14.11.2013

Од понеделникот почна праќањето на смс пораките . Само за три дена беа испратени над 143 илјади известувања преку порака на мобилен и на имеил адреса.

СМС пораки за средношколците стигнaa кај 143.000 родители

Макфакс - 14.11.2013

Повеќе од 143 илјади СМС пораки, како и известувања на меил адреси се дистрибуирани до родителите за оценките и поведението на нивните деца. Процесот се одвива одлично, без никакви проблеми, а се ...

143 илјади родители добија пораки со информации за децата по СМС

Inpress - 14.11.2013

Скопје, 14. ноември 2013 (ИНПРЕС) Повеќе од 143 илјади родители добија СДС пораки со информации од електронскиот дневник околу успехот на нивните деца, информира министерот за образование Спиро ...

Придобивките и штетите од СМС-те во врската

Локално - 13.11.2013

Размената на СМС-и меѓу партнерите ја зголемува интимноста, но може да го намали разбирањето на чувствата на партнерот при разговори лице в лице, открија британските научници.

СМС пораките ја уништуваат врската!

Хајд Парк - 13.11.2013

Новото истражување покажало дека повеќе од 80 отсто од младите луѓе, за да ја подобрат комуникациајта со партнерот, разменуваат голема количина на СМС пораки. Но стручњаците предупредуваат дека со тоа се постигнува контраефект.

Почнаа да пристигаат СМС пораките во Струмица, за увид во е-дневникот

ВИС - 12.11.2013

Од денес родителите и старателите кои во училиштата оставиле кои контакт телефон имаат можност, еднаш неделно на својот мобилен телефон да добиваат бесплатна СМС порака со информации за тековните ...

Родителот барем еднаш месечно треба да се сретне со наставникот на своето дете

ВИС - 12.11.2013

Родителот барем еднаш месечно треба да се сретне со наставникот на своето дете, сметаат од Одделението за образование при Општина Струмица. Родителот барем еднаш месечно треба да се сретне со ...

Родителите преку SMS ќе ги проверуваат оценките на децата

IT.mk - 11.11.2013

Податоците од електронскиот дневник еднаш неделно ќе им бидат доставувани на родителите преку SMS пораки. Извештајот од проектот „Информиран родител“ ќе ги содржи промените во дневникот, како и ...

Оценките на увид кај родителите и преку СМС

Утрински - 11.11.2013

Родителите и старателите кои во училиштата оставиле контакт телефон од денеска имаат можност еднаш неделно на својот мобилен телефон да добиваат бесплатна СМС порака со информации за тековните ...

Податоци за ученикот по СМС

Дневник - 11.11.2013

Од денеска родителите и старателите, кои во училиштата оставиле контакт-телефон, имаат можност еднаш неделно на својот мобилен телефон да добиваат бесплатна СМС со информации за тековните активности, ...

Родителите преку СМС ќе ги дознаваат оценките на децата

Н.Македонија - 11.11.2013

Родителите еднаш неделно ќе добиваат бесплатен СМС со информации за тековните активности, оценки и поведение на нивните деца Проект „Информиран родител“ Ова вчера го најави Спиро Ристовски, ...

Оценките на увид кај родителите и преку СМС

А1 On - 11.11.2013

Родителите и старателите кои во училиштата оставиле контакт телефон од денеска имаат можност еднаш неделно на својот мобилен телефон да добиваат бесплатна СМС порака со информации за тековните ...

Оценките на увид кај родителите и преку СМС

Алфа - 11.11.2013

Родителите и старателите кои во училиштата оставиле контакт телефон од денеска имаат можност еднаш неделно на својот мобилен телефон да добиваат бесплатна СМС порака со информации за тековните ...

Големо намалување на цените за повици и СМС пораки

365 - 11.11.2013

Од денеска се намалуваат големопродажните цени за повиците и СМС пораките во мобилната телефонија. Цените за интерконекција кај говорните услуги паднаа од досегашните 4 и 3,2 денари на сегашните 1,2 ...

Оценките на увид кај родителите и преку СМС

Сител - 11.11.2013

Родителите и старателите кои во училиштата оставиле контакт телефон од денеска имаат можност еднаш неделно на својот мобилен телефон да добиваат бесплатна СМС порака со информации за тековните ...

Родителите ќе се информираат за оценките на децата и преку СМС пораки

Кирилица - 11.11.2013

Родителите и старателите кои во училиштата оставиле контакт телефон од денеска имаат можност еднаш неделно на својот мобилен телефон да добиваат бесплатна СМС порака со информации за тековните ...

Оценките на увид кај родителите и преку СМС

Канал5 - 11.11.2013

Родителите и старателите кои во училиштата оставиле контакт телефон од денеска имаат можност еднаш неделно на својот мобилен телефон да добиваат бесплатна СМС порака со информации за тековните ...

Оценките на вашите деца ќе можете да ги добивате и преку СМС

Либертас - 11.11.2013

Родителите и старателите кои во училиштата оставиле контакт телефон од денеска имаат можност еднаш неделно на својот мобилен телефон да добиваат бесплатна СМС порака со информации за тековните ...

СМС порака за изостаноци и оценки, што мислат учениците?

Сител - 11.11.2013

СМС пораките со оценки и изостаноци може да бидат стресни за родителите. Учениците со поделени мислења за известувањето преку СМС. За некои е доволно што родителите имаат пристап до електронскиот ...

Од денеска оценките на увид кај родителите и преку СМС

Бриф - 11.11.2013

Родителите и старателите кои во училиштата оставиле контакт телефон од денеска имаат можност еднаш неделно на својот мобилен телефон да добиваат бесплатна СМС порака со информации за тековните ...

Само со пораки за отценките на учениците

Тера - 11.11.2013

Од денес родителите и старателите кои во училиштата оставиле контакт телефон имаат можност,еднаш неделно на својот мобилен телефон да добиваат бесплатна СМС порака со информации за тековните ...

Од денеска родители ќе добиваат оценки за своите деца по СМС порака

Република - 11.11.2013

Од денес родителите и старателите кои во училиштата оставиле контакт телефон имаат можност, еднаш неделно на својот мобилен телефон да добиваат бесплатна СМС порака со информации за тековните ...

Оценките од денес на увид кај родителите преку СМС и мејл

Курир - 11.11.2013

Родителите и старателите кои во училиштата оставиле контакт телефон, од денеска имаат можност еднаш неделно на својот мобилен телефон да добиваат бесплатна СМС порака со информации за тековните ...

Еднаш неделно СМС порака за родителите околу успехот на нивните деца

Охрид Прес - 11.11.2013

Родителите еднаш неделно ќе добиваат бесплатен СМС со информации за тековните активности, оценки и поведение на нивните деца. Ова го најави министерот за образование и наука, Спиро Ристовски, ...

Од денеска родителите по СМС ќе добиваат известувања за оценките на децата

Република - 11.11.2013

Родителите и старателите кои во училиштата оставиле контакт-телефон од денеска имаат можност еднаш недело на својот мобилен телефон да добиваат бесплатна СМС порака со информации за тековните ...

Еднаш неделно СМС порака за родителите околу успехот на нивните деца

Inpress - 11.11.2013

Скопје, 11. ноември 2013 (ИНПРЕС) Родителите еднаш неделно ќе добиваат бесплатен СМС со информации за тековните активности, оценки и поведение на нивните деца.

Родителите ќе добиваат СМС порака со оценките на нивните деца

Денешен - 11.11.2013

Родителите и старателите кои во училиштата оставиле контакт телефон од денеска имаат можност еднаш неделно на својот мобилен телефон да добиваат бесплатна СМС порака со информации за тековните ...