TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Електронска наплата на патарините

Авто Плус - 16.11.2014

Најдоцна за 18 месеци треба да се воведе електронско плаќање за користењето на македонските автопати, и тоа преку бесконтактни смарт-картички и микробранови трансподери Со реализацијата на овој проект во вредност од 18,7 милиони евра, возачите ќе ...

За 18 месеци електронска наплата на патарина долж Коридор 10

Build - 14.11.2014

Директорот на Јавното претпријатие за државни патишта Љупчо Георгиевски и потпретседателот на турската компанија „Аселсан“ Суад Бенгур денеска го потпишаа договорот за модернизација и воведување на електронски систем на наплата на патарините долж ...

Кај дел од патарините, ќе се дуплира бројот на сообраќајни ленти?

NewTime - 14.11.2014

Модернизацијата на патарините, која треба да заврши за година и половина, ќе значи поместување на наплатните рампи, но и зголемување на сообраќајните ленти на постоечките наплатни станици, велат за „Република“ од Министерството за транспорт и врски.

Кај дел од патарините, ќе се удвои бројот на сообраќајни ленти

Република - 14.11.2014

Модернизацијата на патарините, која треба да заврши за година и половина, ќе значи поместување на наплатните рампи, но и зголемување на сообраќајните ленти на постоечките наплатни станици, велат за „Република“ од Министерството за транспорт и врски.

За 18 месеци електронска наплата на патарините

24 Вести - 13.11.2014

За 18 месеци наплатата на патарините долж Коридорот 10 треба да се одвива комплетно електронски преку бесконтактни смарт - картички и микробранови транспондери со кои возачите ќе можат да поминуваат со намалување на брзината на движење без ...

За 18 месеци електронска наплата на патарините

Нова ТВ - 13.11.2014

За 18 месеци наплатата на патарините долж Коридорот 10 треба да се одвива комплетно електронски преку бесконтактни смарт - картички и микробранови транспондери со кои возачите ќе можат да поминуваат со намалување на брзината на движење без ...

Потпишување договор за електронска наплата на патарина

Утрински - 13.11.2014

Турската компанија „Аселсан“ за 18 месеци треба да инсталира електронски систем за наплата на патна такса во државава и да ги модернизира патарините долж Коридорот 10. Договорот ќе го потпишат денеска претставници на „Аселсан“ и на Јавното ...

За година и пол електронска наплата на патарини на Коридорот 10

Утрински - 13.11.2014

За година и половина наплатата на патарините долж Коридорот 10 треба да се одвива комплетно електронски преку бесконтактни смарт-картички и микробранови транспондери со кои возачите ќе можат да поминуваат со намалување на брзината на движење без ...

За 1,5 година електронска наплата на патарини на Kоридорот 10

Дневник - 13.11.2014

За една и пол година наплатата на патарините на Kоридорот 10 треба да се одвива комплетно електронски, преку бесконтактни смарт-картички и микробранови транспондери, со кои возачите ќе можат да поминуваат со намалување на брзината на движење без ...

Потпишување договор за модернизација и електронска наплата на патарина

МКД - 13.11.2014

Денеска претставници на турската компанија „Аселсан" и на Јавното претпријатие за државни патишта, во присуство на вицепремиерот и министер за финансии Зоран Ставрески ќе потпишат договор со кој компанијата „Аселсан" треба за 18 месеци да инсталира ...

Договор за електронска наплата на патарина

Алсат-М - 13.11.2014

Турската компанија „Аселсан“ за 18 месеци треба да инсталира електронски систем за наплата на патна такса во државава и да ги модернизира патарините долж Коридорот 10. Договорот ќе го потпишат денеска претставници на „Аселсан“ и на Јавното ...

За 1,5 година електронска наплата на патарини

Идивиди - 13.11.2014

на Коридорот 10 Скопје, 13 ноември 2014 (МИА) – За година и половина наплатата на патарините долж Коридорот 10 треба да се одвива комплетно електронски преку бесконтактни смарт-картички и микробранови транспондери со кои возачите ќе можат да ...

За година и пол – електронски патарини

Фактор - 13.11.2014

За 18 месеци треба да биде имплементиран новиот модернизиран електронски систем за наплата на патарините во Македонија – стои во договорот што денеска го потпиша Јавното претпријатие за државни патишта и турската компанија „Аселсан“, која ќе го ...

Потпишување договор за модернизација и електронска наплата на патарина

Алфа - 13.11.2014

Турската компанија „Аселсан“ за 18 месеци треба да инсталира електронски систем за наплата на патна такса во државава и да ги модернизира патарините долж Коридорот 10. Турската компанија „Аселсан“ за 18 месеци треба да инсталира електронски систем ...

Турската „Аселсан“ ќе инсталира систем за електронско плаќање патарина

Алфа - 13.11.2014

За година и пол патарина во Македонија ќе се наплаќа по електронски пат. Турската фирма „Аселсан“ е компанијата што ќе го инсталира електронскиот систем за наплата долж Коридорот 10, односно на автопатот „Александар Македонски“.

Се воведува електронски систем за наплата на патарина

Точка - 13.11.2014

Чекањето за наплата на патарина ќе стане минато. За осумнаесет месеци наплатата на патарините долж Коридорот 10 треба да се одвива комплетно електронски преку бесконтактни смарт-картички и микробранови транспондери со кои возачите ќе можат да ...

Турската компанија „Аселсан“ ќе ги реконструира наплатните рампи

Канал5 - 13.11.2014

Патарините за 18 месеци ќе добијат нов лик. Реконструкцијата и модернизацијата на петте наплатни рампи долж коридорот 10 и двете нови што ќе се отворат кај Демир Капија и Гевгелија ќе ја изврши турската компанија Аселсан.

Потпишување договор за модернизација и електронска наплата на патарина

Канал5 - 13.11.2014

Турската компанија „Аселсан“ за 18 месеци треба да инсталира електронски систем за наплата на патна такса во државава и да ги модернизира патарините долж Коридорот 10. Договорот ќе го потпишат денеска претставници на „Аселсан“ и на Јавното ...

Договор за модернизација и електронска наплата на патарина

Н.Македонија - 13.11.2014

Турската компанија „Аселсан“ за 18 месеци треба да инсталира електронски систем за наплата на патна такса во државава и да ги модернизира патарините долж Коридорот 10 Договорот ќе го потпишат денеска претставници на „Аселсан“ и на Јавното ...

За 1,5 година електронска наплата на патарини на Коридорот 10

Канал5 - 13.11.2014

За година и половина наплатата на патарините долж Коридорот 10 треба да се одвива комплетно електронски преку бесконтактни смарт-картички и микробранови транспондери со кои возачите ќе можат да поминуваат со намалување на брзината на движење без ...

За 1,5 година електронска наплата на патарини на Коридорот 10

А1 On - 13.11.2014

За година и половина наплатата на патарините долж Коридорот 10 треба да се одвива комплетно електронски преку бесконтактни смарт-картички и микробранови транспондери со кои возачите ќе можат да поминуваат со намалување на брзината на движење без ...

Договор за модернизација и електронска наплата на патарините

МРТ - 13.11.2014

Договорот ќе го потпишат денеска претставници на „Аселсан“ и на Јавното претпријатие за државни патишта, во присуство на вицепремиерот и министер за финансии Зоран Ставрески... Турската компанија „Аселсан“ за 18 месеци треба да инсталира електронски ...

Се воведува електронски систем за наплата на патарина

Нетпрес - 13.11.2014

Чекањето за наплата на патарина ќе стане минато. За осумнаесет месеци наплатата на патарините долж Коридорот 10 треба да се одвива комплетно електронски преку бесконтактни смарт-картички и микробранови транспондери со кои возачите ќе можат да ...

Потпишување договор за модернизација и електронска наплата на патарина

Бизнис Инфо - 13.11.2014

Турската компанија Аселсан за 18 месеци треба да инсталира електронски систем за наплата на патна такса во државава и да ги модернизира патарините долж Коридорот 10. Договорот ќе го потпишат денеска претставници на Аселсан и на Јавното претпријатие ...

Електронски систем за наплата на патарините за 18 месеци

МРТ - 13.11.2014

Вредноста на инвестицијата е 18,7 милиони евра, од кои 15 се обезбедени од Европската банка за обнова и развој, а останатиот дел е од државниот буџет... За 18 месеци земјава ќе добие електронски ситем за наплата на патарините што ќе овозможи брз ...

За 1,5 година електронска наплата на патарини на Коридорот 10

Сител - 13.11.2014

За година и половина наплатата на патарините долж Коридорот 10 треба да се одвива комплетно електронски преку бесконтактни смарт-картички и микробранови транспондери со кои возачите ќе можат да поминуваат со намалување на брзината на движење без ...

На патарините низ Македонија веќе нема да може да се плаќа во кеш

Press24 - 13.11.2014

За година и половина наплатата на патарините долж Коридорот 10 треба да се одвива комплетно електронски преку бесконтактни смарт-картички и микробранови транспондери со кои возачите ќе можат да поминуваат со намалување на брзината на движење без ...

Потпишување договор за имплементирање на системот за електронска наплата на патарини

Press24 - 13.11.2014

Заменик претседателот на Владата и министер за финансии Зоран Ставрески денеска ќе присуствува на потпишувањето на договорот меѓу Јавното претпријатие за државни патишта и турската фирма Аселсан.

Денеска ќе се потпише договор за модернизација на патарините

Република - 13.11.2014

Турската компанија „Аселсан“ за 18 месеци треба да инсталира електронски систем за наплата на патна такса во државава и да ги модернизира патарините долж Коридорот 10. Договорот ќе го потпишат денеска претставници на „Аселсан“ и на Јавното ...

Потпишување договор за имплементирање на системот за електронска наплата на патарини

Курир - 13.11.2014

Заменик претседателот на Владата и министер за финансии Зоран Ставрески денеска ќе присуствува на потпишувањето на договорот меѓу Јавното претпријатие за државни патишта и турската фирма Аселсан.

Потпишување договор за модернизација и електронска наплата на патарина

Сител - 13.11.2014

Турската компанија „Аселсан“ за 18 месеци треба да инсталира електронски систем за наплата на патна такса во државава и да ги модернизира патарините долж Коридорот 10. Договорот ќе го потпишат денеска претставници на „Аселсан“ и на Јавното ...

Потпишан договор за модернизација и електронска наплата на патарините

Курир - 13.11.2014

За 18 месеци на сите патарини во Република Македонија ќе се воведе нов систем за електронска наплата. Патарината ќе се наплаќа на два начини, и тоа со безконтактни смарт картички и преку микробранови транспондери со кои возачите ќе можат да ...

За година и половина Македонија ќе води најмодерен систем за наплата на патарина

Сител - 13.11.2014

За година ипол граѓаните електронски ќе ја плаќаат патарината. Со смарт картичка или лепенка која ќе се става од внатрешниот дел на ветробранското стакло на возилото. Турската компанија Асалсан и државни патишта го потпишаа договорт.

За 18 месеци патарините на Коридорот 10 ќе се наплаќаат електронски

Република - 13.11.2014

За година и половина наплатата на патарините долж Коридорот 10 треба да се одвива комплетно електронски преку бесконтактни смарт-картички и микробранови транспондери со кои возачите ќе можат да поминуваат со намалување на брзината на движење без ...

Без застанување, само со намалена брзина ќе се минува низ патарините

МРТ - 13.11.2014

Инвестицијата за автоматизација е тешка 18,7 милиони евра. Ќе ја реализира турски „Аселсан“. Ќе има обврска и да ги модернизира петте наплатни рампи долж Коридорот 10 и да отвори две нови...

За 1,5 година електронска наплата на патарини на Коридорот 10

еМагазин - 13.11.2014

За година и половина наплатата на патарините долж Коридорот 10 треба да се одвива комплетно електронски преку бесконтактни смарт-картички и микробранови транспондери со кои возачите ќе можат да поминуваат со намалување на брзината на движење без ...

Ќе се потпише договорот за модернизација на патарините

Шеталиште - 13.11.2014

Заменик претседателот на Владата и министер за финансии Зоран Ставрески денеска ќе присуствува на потпишувањето на договорот меѓу Јавното претпријатие за државни патишта и турската фирма „Аселсан“.

Уште 1,5 години ќе плаќаме патарина со кеш

Вечер - 13.11.2014

Наплатата треба да се одвива комплетно електронски преку бесконтактни смарт-картички и микробранови транспондери со кои возачите ќе можат да поминуваат на петте наплатни станици од Романовце до Градско, како и на двете нови станици што ќе се отворат ...

За 1,5 година електронска наплата на патарините

Денешен - 13.11.2014

За година и половина наплатата на патарините долж Коридорот 10 треба да се одвива комплетно електронски преку бесконтактни смарт-картички и микробранови транспондери со кои возачите ќе можат да поминуваат со намалување на брзината на движење без ...

Договор за модернизација и електронска наплата на патарина

Денар - 13.11.2014

Турската компанија „Аселсан“ за 18 месеци треба да инсталира електронски систем за наплата на патна такса во државава и да ги модернизира патарините долж Коридорот 10. Договорот ќе го потпишат денеска претставници на „Аселсан“ и на Јавното ...

За 1,5 година електронска наплата на патарини на Коридорот 10

Денар - 13.11.2014

За година и половина наплатата на патарините долж Коридорот 10 треба да се одвива комплетно електронски преку бесконтактни смарт-картички и микробранови транспондери со кои возачите ќе можат да поминуваат со намалување на брзината на движење без ...

Македонија за 18 месеци ќе добие електронски патарини

Вечер - 13.11.2014

Турската компанија „Аселсан" за 18 месеци треба да инсталира електронски систем за наплата на патна такса во државава и да ги модернизира патарините долж Коридорот 10. Договорот ќе го потпишат денеска претставници на „Аселсан" и на Јавното ...

Аселсан ќе ги модернизира постојаните пет и новите две патарини

Вечер - 13.11.2014

Турската компанија "Аселсан" ќе ги реконструира и модернизира постојните пет наплатни станици од Романовце до Градско на автопатот на Корисдорот 10, како и на двете нови станици што ќе се отворат кај Демир капија и кај Гевгелија.

За 1,5 година електронска наплата на патарини на Коридорот 10

Falanga - 13.11.2014

Инвестицијата од 18,7 милиони евра во модернизација и воведување електронски систем на наплата на патарините. За година и половина наплатата на патарините долж Коридорот 10 треба да се одвива комплетно електронски преку бесконтактни смарт-картички и ...

На патарините низ Македонија веќе нема да може да се плаќа во кеш

Maxim - 13.11.2014

За година и половина наплатата на патарините долж Коридорот 10 треба да се одвива комплетно електронски преку бесконтактни смарт-картички и микробранови транспондери со кои возачите ќе можат да поминуваат со намалување на брзината на движење без ...

Потпишување договор за модернизација и електронска наплата на патарина

Lider - 13.11.2014

Турската компанија „Аселсан“ за 18 месеци треба да инсталира електронски систем за наплата на патна такса во државава и да ги модернизира патарините долж Коридорот 10. Договорот ќе го потпишат денеска претставници на „Аселсан“ и на Јавното ...

За 1,5 година електронска наплата на патарини на Коридорот 10

Lider - 13.11.2014

За година и половина наплатата на патарините долж Коридорот 10 треба да се одвива комплетно електронски преку бесконтактни смарт-картички и микробранови транспондери со кои возачите ќе можат да поминуваат со намалување на брзината на движење без ...

Потпишување договор за имплементирање на системот за електронска наплата на патарини

Maxim - 13.11.2014

Заменик претседателот на Владата и министер за финансии Зоран Ставрески денеска ќе присуствува на потпишувањето на договорот меѓу Јавното претпријатие за државни патишта и турската фирма Аселсан.