TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

КОМПАНИИ: Кој добива, а кој губи?

Фактор - 15.11.2015

Топлификација , во третото тромесечје има зголемена добивка за 77%. Односно, годинава добивката изнесувала 13,5 милиони денари, а лани изнесувала 7,6 милиони денари. Приходите од продажба се намалени за 5% и изнесуваат 32,4 милиони денари.

Пад на добивката и приходите на Фершпед

Економија24 - 15.11.2015

Фершпед АД Скопје оствари позитивни финансиски резултати од работењето за период 01.01-30.09.2015 година, информира компанијата. „Вкупните приходи од работењето на Фершпед АД Скопје за деветомесечје 2015 година изнесуваат 2.186.323 илјади денари и ...

Пад на добивката и приходите на Фершпед

Fox.mk - 15.11.2015

Фершпед АД Скопје оствари позитивни финансиски резултати од работењето за период 01.01-30.09.2015 година, информира компанијата. „Вкупните приходи од работењето на Фершпед АД Скопје за деветомесечје 2015 година изнесуваат 2.186.323 илјади денари и ...

Пад на добивката и приходите на Фершпед

еМагазин - 15.11.2015

Фершпед АД Скопје оствари позитивни финансиски резултати од работењето за период 01.01-30.09.2015 година, информира компанијата. „Вкупните приходи од работењето на Фершпед АД Скопје за деветомесечје 2015 година изнесуваат 2.186.323 илјади денари и ...

Скопски Бетон за девете месеци инвестирал 14,1 милиони денари и вработил 87 лица

еМагазин - 15.11.2015

Вкупните инвестиции во основни средства за период од 01.01.2015 до 30.09.2015 година изнесуваат 14.123.558 денари, информира компанијата. “Вкупните обврски по краткорочни кредити заклучно со 30.09.2015 година, изнесуваат 275.892.030 денари, додека ...

Топлификација со добивка

еМагазин - 14.05.2016

Групација Топлификација оствари позитивен финансиски резултат за период јануари- јуни 2017 година прикажан во неревидираниот поединечен Биланс на успех, стои во образложението на остварените консолидирани резултати на Топлификација објавено преку ...

Скопски Бетон со зголемана добивка и приходи

еМагазин - 15.11.2015

Во периодот од 01.01.2015 до 30.09.2015 година ДГ Бетон АД Скопје оствари позитивен финансиски резултат во износ од 57.019.610 денари, што е за 35,61% повисок во однос на добивката остварена минатата година, информираат од компанијата.

Фармацевтската индустрија билда профити, извозот на странски пазари расте

Вечер - 15.11.2015

Алкалоид и Реплек изминативе месеци значително го зголемиле извозот не само во земјите од регионот и ЕУ, туку и пошироко во САД, Русија и земјите на Блискиот Исток. Нивните лекови, додатоци за храна, козметика ги има на рафтовите во аптеките и ...

Добивка од 3,4 милиони денари за Попова Кула

Бизнис Инфо - 14.11.2015

Винарската визба Попова Кула во период од први јануари до 30-ти септември оствари вкупна сеопфатна добивка од 3.484.000 денари, покажува билансот на успех објавен на Македонска берза. Во првите девет месеци од минатата година, компанијата прикажа ...

Стопанска банка Битола има над еден милион евра нето приход од камати за три месеци

Фактор - 14.11.2015

Во последните три месеци приходите од камати се зголемени за 95 милиони денари во споредба со состoјбата на крајот на јуни, но поради тоа што има големо намалување на овие приходи во споредба со лани банката бележи загуба од 34,3 милиони денари ...

Стопанска банка Битола има над еден милион евра нето приход од камати за три месеци

Шеталиште - 14.11.2015

Во последните три месеци приходите од камати се зголемени за 95 милиони денари во споредба со состoјбата на крајот на јуни, но поради тоа што има големо намалување на овие приходи во споредба со лани банката бележи загуба од 34,3 милиони денари ...

„Пелистерка“ ги зголеми приходите

еМагазин - 14.11.2015

„Пелистерка“ во првите девет месеци од годинава оствари добивка од 19,2 милиони денари, што е влошување на резултатот во однос на истиот период минатата година кога компанијата оствари добивка од 27,3 милиони денари, покажува билансот на успех ...

Стопанска банка - Битола во загуба од 52 милиони денари

еМагазин - 14.11.2015

Стопанска банка - Битола во првите девет месеци од годинава оствари загуба од 52,6 милиони денари, што е влошување на резултатот во однос на истиот период минатата година кога компанијата оствари добивка од 138,4 милиони денари, покажува билансот на ...

„Хотели Метропол“ оствари добивка од 36 милиони денари

еМагазин - 14.11.2015

Во периодот од 01.01.2015 до 30.09.2015 год. „Хотели Метропол“ АД Охрид во своето работење бележи зголемен број на ноќевања од 2,33 отсто во однос на истиот период во 2014 година или остварени 66.292 ноќевања, а притоа е остварен позитивен ...

„Сковин“ ја зголеми загубата

еМагазин - 14.11.2015

Во периодот од 01.01 до 30.09.2015 година „Сковин“ АД Скопје оствари оперативни приходи од 150 милиони денари, што е намалување во однос на 2014 година, соопшти компанијата преку Македонската берза.

ТТК банка со позитивен финансиски резултат од 8,1 милиони денари

еМагазин - 14.11.2015

ТТК Банка АД Скопје во периодот од 1.1.2015 до 30.9.2015 година дејствуваше во насока на остварување на своите приоритетни цели и задачи дефинирани во деловната политика и финансискиот план на банката, при што во текот на периодот го прилагодуваше ...

ФЗЦ 11 Октомври со намалени приходи

еМагазин - 14.11.2015

ФЗЦ 11 Октомври - Куманово во првите девет месеци од годинава оствари загуба од 129,7 милиони денари, што е подобрување на резултатот во однос на истиот период минатата година кога компанијата оствари загуба од 137,5 милиони денари, покажува ...

Скопски „Бетон“ бележи раст на добивката од 35,61%

Build - 13.11.2015

Првите девет месеци од 2015 година донесоа позитивни финансиски резултати од работењето на градежната компанија „Бетон“ од Скопје. Во периодот јануари – септември 2015 година „Бетон“ остварил добивка во висина од 57.019.610 денари, што е за 35,61% ...

Вабтек МЗТ со загуба од 1,2 милиони денари за девет месеци

Бизнис Инфо - 13.11.2015

Вабтек МЗТ прокнижи загуба од 1.244.000 денари во период од први јануари до 30-ти септември оваа година, покажува билансот на успех објавен на Македонска берза. Во првите девет месеци од 2014 година, компанијата прикажа загуба од 5.148.000 денари.

Фабрика Карпош за девет месеци прокнижи добивка од 26,8 милиони денари

Бизнис Инфо - 13.11.2015

Градежната компанија Фабрика Карпош во деветмесечниот биланс на успех прикажа вкупна сеопфатна добивка од 26.877.000 денари. Во првите девет месеци од 2014 година, добивката на компанијата достигна 35.884.000 денари.

„Македонија-турист“ од камати има просечен дневен приход од 100.000 денари!

Фактор - 13.11.2015

Најголемата хотелиерска компанија првите девет месеци има добивка од 102,4 милиони денари што е 38,4 отсто од приходите од продажба за тој период Хотелиерството е екстра бизнис во случајот на „Македонијатурист“ – најголемата домашна угостителска ...

Намалени приходите на „Агрокуманово“

еМагазин - 13.11.2015

„Агрокуманово“ во првите девет месеци од годинава оствари загуба од 828 илјади денари, што е намалување во однос на истиот период минатата година кога загубата изнесувала околу 2,9 милиони денари, покажува билансот на успех на компанијата објавен ...

Загуба од 5,6 милиони денари за Макотекс

Бизнис Инфо - 12.11.2015

Компанијата Макотекс од Скопје во првите девет месеци од оваа година работеше со загуба од 5.649.000 денари, покажува билансот на успех објавен на Македонска берза. Во период од јануари до септември 2014 година, компанијата прикажа загуба од ...

Добивка од 9,9 милиони денари за Макошпед заклучно со септември

Бизнис Инфо - 12.11.2015

Шпедитерската компанија Макошпед оствари добивка од 9.974.000 денари за период од први јануари до 30-ти септември оваа година, покажува билансот на успех објавен на Македонска берза. Во истиот период лани, компанијата прикажа добивка од 5.764.000 ...

Макошпед ја зголеми добивката

еМагазин - 27.10.2016

Во првите девет месеци од годината Макошпед има добивка по оданочување од 13.105.000 денари, стои во финансискиот извештај на компанијата објавен преку Македонската берза. Минатата година истиот период компанијата имала добивка по оданочување од ...

Уни банка прикажа загуба од 45,6 милиони денари заклучно со септември

Бизнис Инфо - 11.11.2015

Уни банка во период од први јануари до 30-ти септември оваа година прикажа загуба од 45.633.000 денари, покажува билансот на успех објавен на Македонска берза. Истиот период лани, банката оствари добивка од 51.821.000 денари.

Загуба од 3,2 милиони денари за Уготур

Бизнис Инфо - 11.11.2015

Акционерското друштво Уготур за девет месеци од 2015 година работеше со загуба од 3.211.000 денари, покажува билансот на успех објавен на Македонска берза. Во период од први јануари до 30-ти септември лани, компанијата прикажа загуба од 2.556.000 ...

Грозд Струмица со добивка од 46,8 милиони денари од јануари до септември

Бизнис Инфо - 11.11.2015

Компанијата Грозд од Струмица во период од први јануари до 30-ти септември оваа година работеше со добивка од 46.805.000 денари, покажува билансот на успех објавен на Македонска берза. Во истиот период лани, компанијата прикажа добивка од 52.115.000 ...

УНИБанка во загуба

еМагазин - 11.11.2015

УНИБанка во 2015 година делуваше во согласност со приоритетните цели и задачи дефинирани во Бизнис планот за 2015 година, информира Банката. „Клучна цел беше остварување на максимален профит преку оптимално ангажирање на изворите на средства во ...

„Уготур“ во загуба од 3,2 милиони денари

еМагазин - 11.11.2015

„Уготур“ во првите девет месеци од годинава оствари загуба од 3,2 милиони денари, што е продлабочување во однос на истиот период минатата година кога загубата изнесувала 2,5 милиони денари, покажува билансот на успех на компанијата објавен преку ...

„Бетон Штип“ ја зголеми добивката

еМагазин - 13.11.2015

„Бетон Штип“ во првите девет месеци од годинава оствари добивка од 43,7 милиони денари, што е зголемување во однос на истиот период минатата година кога добивката изнесувала 26,7 милиони денари, покажува Билансот на успех на компанијата објавен ...

УНИБанка со негативен финансиски резултат заклучно со третиот квартал

Денар - 11.11.2015

УНИБанка во 2015 година делуваше во согласност со приоритетните цели и задачи дефинирани во Бизнис планот за 2015 година. Клучна цел беше остварување на максимален профит преку оптимално ангажирање на изворите на средства во сигурни и профитабилни ...

Адинг со добивка од 21,3 милиони заклучно со 30-ти септември

Бизнис Инфо - 10.11.2015

Градежната компанија Адинг прикажа вкупна сеопфатна добивка од 21.361.000 денари, покажува консолидираниот биланс на успех за период од први јануари до 30-ти септември, објавен на Македонска берза.

ГТЦ со добивка од 43,2 милиони денари за девет месеци

Бизнис Инфо - 10.11.2015

Акционерското друштво Градски трговски центар (ГТЦ), за период од први јануари до 30-ти септември оваа година, оствари вкупна сеопфатна добивка од 43.263.000 денари, покажува неконсолидираниот биланс на успех објавен на Македонска берза.

Макстил прикажа добивка од 1,9 милиони денари за девет месеци

Бизнис Инфо - 10.11.2015

Металуршката компанија Макстил оствари вкупна сеопфатна добивка од 1.909.000 денари во период од први јануари до 30-ти септември оваа година, покажува неконсолидираниот биланс на успех објавен на Македонска берза.

Добивка од 1,7 милиони денари за Рудници Бањани

Бизнис Инфо - 10.11.2015

Рудници Бањани прикажа добивка од 1.715.000 денари за период од први јануари до 30-ти септември оваа година, покажува неконсолидираниот биланс на успех објавен на Македонска берза. Во првите девет месеци од 2014 година, Рудници Бањани прикажа загуба ...

Димко Митрев од Велес со добивка од 410.000 денари за девет месеци

Бизнис Инфо - 10.11.2015

Компанијата за производство и трговија на крзно и крзнени производи, Димко Митрев од Велес, во период од први јануари до 30-ти септември оваа година, оствари добивка од 410.000 денари. Остварената нето добивка во овој период од 2015 година во однос ...

Технокомерц ја зголеми добивката за 226%

еМагазин - 10.11.2015

Технокомерц АД Скопје во периодот Јануари - Септември 2015 година оствари позитивни финансиски резултати искажани во неревидираниот единечен и консолидиран Биланс на успех, информира компанијата.

Лотарија на Македонија ја намали загубата

еМагазин - 10.11.2015

Во првите девет месеци Лотарија на Македонија оствари загуба од 1.156.000, која е значително намалена во однос на претходната година, кога изнесуваше 5.418.000 денари, информира компанијата.

Македонските чоколади и бомбони се побарани на странските пазари

Вечер - 10.11.2015

Раст на профитите и на приходите од продажба, посебно на странски пазари во првите девет месеци годинава бележат компаниите од кондиторската индустрија. Ова го покажуваат деветмесечните финансиски извештаи на компаниите од кондиторската индустрија ...

Лотарија на Македонија АД со загуба од 1.1 милиони денари

Бизнис Вести - 10.11.2015

Лотарија на Македонија АД за периодот 01.01.2015-30.09.2015 година оствари намалена загуба во износ од 1.156.000,00 денари. Оваа загуба е помала во споредба со истиот период лани, каде изнесуваше 5.418.000,00 денари, соопшти македонска берза.

Технокомерц АД Скопје оствари 65% поголеми приходи од лани

Бизнис Вести - 10.11.2015

Технокомерц АД Скопје во периодот Јануари – Септември 2015 година оствари позитивни финансиски резултати искажани во неревидираниот единечен и консолидиран Биланс на успех. Остварените единични вкупни приходи изнесуваат 132.858 илјади денари и тие ...

Стопанска банка Скопје урива рекорди: добивката за девет месеци достигна 26 милиони евра!

Фактор - 09.11.2015

Само за периодот јули-септември добивката на банката пораснала за 500 милиони денари во споредба со крајот на јуни Една од најголемите деловни банки во земјава „Стопанска банка Скопје“ за периодот јули-септември има приход од камати кој достигна ...

Факом прокнижи добивка од 1,3 милиони денари за девет месеци

Бизнис Инфо - 09.11.2015

Компанијата Факом во период од јануари – септември оствари вкупна сеопфатна добивка од 1.399.000 денари, покажува билансот на успех објавен на Македонска берза. Во истиот период лани, компанијата прикажа загуба од 26.901.000 денари.

Агроплод Ресен оствари добивка од 22,3 милиони денари

Бизнис Инфо - 09.11.2015

Агроплод од Ресен оствари вкупна сеопфатна добивка од 22.337.000 денари, покажува билансот на успех за период од први јануари до 30-ти септември, објавен на Македонска берза. Во истиот период лани, компанијата прикажа загуба од 1.235.000 денари.

Добивка од 3,5 милиони денари за Благој Ѓорев од Велес

Бизнис Инфо - 09.11.2015

Прехранбената компанија Благој Ѓорев од Велес оствари вкупна сеопфатна добивка од 3.591.000 денари, во период од први јануари до 30-ти септември оваа година, покажува билансот на успех објавен на Македонска берза.

БИМ Свети Николе со добивка од 21,2 милиони денари

еМагазин - 09.11.2015

БИМ а.д. Свети Николе за периодот јануари – септември 2015 година оствари позитивен финансиски резултат искажан во неревидираниот Биланс на успех, информира компанијата. „Во периодот од 01.01. до 30.09.2015 година БИМ а.д.