TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Стоп за нелегалните градби

Вест - 17.02.2001

ТРИБИНА НА УРБИС "ХАОСОТ ВО УРБАНИЗМОТ" Здружението за култура на живеење, унапредување и хуманизација на просторот-УРБИС завчера ја одржа втората по ред трибина на тема "Хаосот во урбанизмот во Скопје", дел од циклусот трибини "Хаосот во нашиот град".

Архитектите бараат нова регулатива

Дневник - 16.02.2001

УРБИС Поради хаосот во урбанизмот, архитектите од Здружението за културата на живеење, унапредување и хуманизација на просторот (Урбис) бараат итно да се изменат и да се дополнат постојните закони или да се донесат нови закони за просторно и урбанистичко планирање и да се интензивира постапката за ...

Трибина на УРБИС-"Хаосот во урбанизмот во Скопје"

Вест - 14.02.2001

Здружението за култура на живеење, унапредување и хуманизација на просторот УРБИС од Скопје организира трибина на тема "Хаосот во урбанизмот во Скопје", која има за цел да ги посочи причините кои го доведоа градот во урбан хаос со непримерна узурпација на просторот.