TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Иванов: Не сакаме привилегии во процесот за влез во ЕУ

Дневник - 10.11.2012

Сакам да верувам дека во наредниот период ќе можеме да ги започнеме преговорите за членство во Европската унија. Во овој процес, ние не сакаме привилегии, туку истите критериуми кои се применуваа за ...

Европската иднина да придонесе за смирување на Балканот

МРТ - 10.11.2012

Желбата на балканските народи за европска иднина придонесе за смирување на Балканот во изминатата деценија. Ова го истакна претседателот Ѓорге Иванов денеска во обраќањето на конференција насловена ...

Претседателот Иванов во Австрија

Р.С.Европа - 09.11.2012

Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов денеска е во посета на Грац, Австрија. Тој ќе се обрати на Меѓународната конференција насловена „Напуштајќи ја чекалната на Европа – надминување на ...

Иванов: сакам да верувам дека ќе почнеме преговори со ЕУ

Р.С.Европа - 09.11.2012

„Желбата на балканските народи за европска иднина придонесе за смирување на Балканот во изминатата деценија.“ Ова го оцени претседателот Ѓорге Иванов во денешното обраќање на конференцијата ...

Претседателот Иванов на меѓународна конференција во Грац

Алфа - 09.11.2012

Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов денеска ќе се обрати на меѓународната конференција насловена „Напуштајќи ја чекалната на Европа – надминување на кризата на проширување на ЕУ со ...

Претседателот Иванов на меѓународна конференција во Грац

А1 On - 09.11.2012

Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов денеска ќе се обрати на меѓународната конференција насловена „Напуштајќи ја чекалната на Европа – надминување на кризата на проширување на ЕУ со ...

Иванов на меѓународна конференција во Грац

Дневник - 09.11.2012

Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов ќе се обрати на меѓународната конференција насловена „Напуштајќи ја чекалната на Европа – надминување на кризата на проширување на ЕУ со Западен ...

Иванов: Желбата на балканските народи за европска иднина придонесе за смирување на Балканот

А1 On - 09.11.2012

Желбата на балканските народи за европска иднина придонесе за смирување на Балканот во изминатата деценија. Ова го истакна претседателот Ѓорге Иванов денеска во обраќањето на конференција насловена ...

Иванов:Желбата за европска иднина го смири Балканот

Н.Македонија - 09.11.2012

Желбата на балканските народи за европска иднина придонесе за смирување на Балканот во изминатата деценија. Ова го истакна претседателот Ѓорге Иванов денеска во обраќањето на конференција насловена ...

Иванов на конференција во Грац

+инфо - 09.11.2012

Шефот на државата Ѓорге Иванов денеска ќе говори на меѓународната конференција насловена „Напуштајќи ја чекалната на Европа – надминување на кризата на проширување на ЕУ со Западен Балкан“ во ...

Иванов: Прашува ли некој колку е заморно да се чека?

+инфо - 09.11.2012

Претседателот Ѓорге Иванов, денеска се обрати на Меѓународната конференција „Напуштајќи ја чекалната на Европа – надминување на кризата на проширување на ЕУ со Западен Балкан“ која се одржа во ...

Претседателот Иванов на меѓународна конференција во Грац

Сител - 09.11.2012

Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов денеска ќе се обрати на меѓународната конференција насловена „Напуштајќи ја чекалната на Европа – надминување на кризата на проширување на ЕУ со ...

Претседателот Иванов на меѓународна конференција во Грац

МРТ - 09.11.2012

Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов денеска ќе се обрати на меѓународната конференција насловена „Напуштајќи ја чекалната на Европа – надминување на кризата на проширување на ЕУ со ...

Иванов на конференција во Грац – како да се напушти чекалната на Европа

Канал5 - 09.11.2012

Целта на конференцијата е да придонесе кон заживувањето на процесот на проширување, преку дискусии и анализа на билатералните спорови, регионалната соработка и пристапните преговори.

Иванов: Желбата на балканските народи за европска иднина придонесе за смирување на Балканот во изминатата деценија

Сител - 09.11.2012

Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов, денеска се обрати на Меѓународната конференција насловена „Напуштајќи ја чекалната на Европа – надминување на кризата на проширување на ЕУ со ...

Иванов во Грац: Се прашува ли некој за заморот од чекањето

Канал5 - 09.11.2012

Не сакаме привилегии, туку истите критериуми кои се применуваа за другите земји - членки, порача денеска претседателот Иванов на меѓународната конференција во Грац Австрија, изразувајќи надеж дека во ...

Иванов на меѓународна конференција во Грац

Точка - 09.11.2012

Претседателот, Ѓорге Иванов, денеска ќе се обрати на меѓународната конференција насловена “Напуштајќи ја чекалната на Европа – надминување на кризата на проширување на ЕУ со Западен Балкан“ во ...

Иванов на меѓународна конференција во Грац

Нетпрес - 09.11.2012

Претседателот, Ѓорге Иванов, денеска ќе се обрати на меѓународната конференција насловена #Напуштајќи ја чекалната на Европа – надминување на кризата на проширување на ЕУ со Западен Балкан“ во ...

Иванов во Грац на конференција за проширувањето на ЕУ

Таратур - 09.11.2012

Претседателот Ѓорге Иванов во петок ќе има свое обраќање на Меѓународната конференција под наслов „Напуштајќи ја чекалната на Европа - надминување на кризата на проширување на ЕУ со Западен Балкан" ...

Иванов на меѓународна конференција во Грац

Курир - 09.11.2012

Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов денеска ќе се обрати на меѓународната конференција насловена „Напуштајќи ја чекалната на Европа – надминување на кризата на проширување на ЕУ со ...

Претседателот Иванов ќе присуствува на меѓународна конференција во Австрија

Press24 - 09.11.2012

Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов денеска ќе биде дел од меѓународна конференција во Австрија. Претседателот денеска ќе се обрати на меѓународната конференција насловена „Напуштајќи ...

Иванов на конференција за проширувањето на ЕУ во Грац

Канал 77 - 09.11.2012

Претседателот Ѓорге Иванов во петок ќе се обрати на Меѓународната конференција насловена „Напуштајќи ја чекалната на Европа – надминување на кризата на проширување на ЕУ со Западен Балкан“ во Грац, ...

Претседателот Иванов на конференција за проширувањето на ЕУ во Грац

Пулс24 - 09.11.2012

Претседателот Ѓорге Иванов во петок ќе се обрати на Меѓународната конференција насловена „Напуштајќи ја чекалната на Европа – надминување на кризата на проширување на ЕУ со Западен Балкан“ во Грац, ...

Иванов: Не сакаме привилегии во процесот за влез во ЕУ

Press24 - 09.11.2012

Претседателот на Македонија верува дека во наредниот период ќе можеме да ги започнеме преговорите за членство во Европската унија Иванов верува дека во наредниот период ќе можеме да ги започнеме ...

Европскиот Совет да ја почитува иновативноста на Комисијата

Пулс24 - 09.11.2012

Претседателот Ѓорге Иванов во петокот се обрати на Меѓународната конференција насловена „Напуштајќи ја чекалната на Европа – надминување на кризата на проширување на ЕУ со Западен Балкан“ која се ...

Претседателот Иванов на конференција за проширувањето на ЕУ во Грац

Макфакс - 09.11.2012

Претседателот Ѓорге Иванов во петок ќе се обрати на Меѓународната конференција насловена „Напуштајќи ја чекалната на Европа - надминување на кризата на проширување на ЕУ со Западен Балкан" во Грац, ...

Иванов: Европскиот Совет да ја почитува иновативноста на Комисијата

Макфакс - 09.11.2012

Претседателот Ѓорге Иванов во петокот се обрати на Конференцијата насловена „Напуштајќи ја чекалната на Европа - надминување на кризата на проширување на ЕУ со Западен Балкан" која се одржа во ...

Претседателот Иванов на конференција за проширување на ЕУ

Inpress - 09.11.2012

Грац, 9. ноември 2012 (ИНПРЕС) Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов денеска ќе се обрати на меѓународната конференција насловена „Напуштајќи ја чекалната на Европа – надминување на ...

Иванов ќе присуствува на меѓународна конференција во Австрија

Maxim - 09.11.2012

Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов денеска ќе биде дел од меѓународна конференција во Австрија. Претседателот денеска ќе се обрати на меѓународната конференција насловена „Напуштајќи ...

Иванов: Не сакаме привилегии во процесот за влез во ЕУ

Maxim - 09.11.2012

Иванов верува дека во наредниот период ќе можеме да ги започнеме преговорите за членство во Европската унија. „Во овој процес, ние не сакаме привилегии, туку истите критериуми кои се применуваа за ...

Иванов на меѓународна конференција во Грац

Sky - 08.11.2012

Обраќање на претседателот Иванов на Меѓународната конференција насловена `Напуштајќи ја чекалната на Европа – надминување на кризата на проширување на ЕУ со Западен Балкан`.