TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Автопатиштата се градат согласно утврдената динамика

Точка - 13.11.2015

Автопатиштата во земјава се градат согласно утврдената динамика. Во текот на вчерашниот ден премиерот Груевски изврши увид и во градежните активности што се во тек за изградбата на автопатот Охрид – Кичево во должина од 57 километри, со проектирана ...

Нема застој: Автопатите се градат според планираната динамика

Press24 - 13.11.2015

Автопатите во земјава се градат согласно утврдената динамика. Премиерот Груевски изврши увид и во градежните активности што се во тек за изградбата на автопатот Охрид – Кичево во должина од 57 километри, со проектирана вредност од 374 милиони евра.

Сите автопатишта се градат според предвидената динамика!

Пулс24 - 13.11.2015

Автопатиштата во земјава се градат согласно утврдената динамика. Премиерот Груевски изврши увид и во градежните активности што се во тек за изградбата на автопатот Охрид – Кичево во должина од 57 километри, со проектирана вредност од 374 милиони ...

Модерна инфраструктура за поголема конкурентност

Економија24 - 12.11.2015

Во Македонија ќе се градат нови патишта. Партнерството на земјава со Европската банка за обнова и развој резултира со изградба на целосно нова експресна делница со четири ленти од Штип до Кочани, во должина од 28 километри.

Модерна инфраструктура за поголема конкурентност

Fox.mk - 12.11.2015

Во Македонија ќе се градат нови патишта. Партнерството на земјава со Европската банка за обнова и развој резултира со изградба на целосно нова експресна делница со четири ленти од Штип до Кочани, во должина од 28 километри.

Изјава на градоначалникот на Општина Чешиново-Облешево Костадин Личков, за изградба на нов експресен пат од Штип до ...

Пулс24 - 12.11.2015

По потпишувањето на договорот со ЕБОР ќе започне изградба на нов експресен пат од Штип до Кочани. Македонија доби од Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) дополнителни 21 милион евра со кои се овозможува, наместо реконструкција на постоечкиот, ...

ЕБОР ќе ја финансира изградбата на експресниот пат Штип – Кочани

Build - 11.11.2015

Македонија се задолжи со дополнителни 21 милиони евра кај Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) за изградба на експресниот пат Штип – Кочани во должина од 28 километри. Вицепремиерот и министер за финансии Зоран Ставрески и првиот ...

ЕБОР ќе ја поддржи изградбата на експресниот пат Охрид - Пештани и Требеништа Струга

Спектра ТВ - 11.11.2015

Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) ја поддржува изградбата на патот од Охрид кон Пештани и од Требеништа до Струга. Ова денеска во Лондон го изјави вицепремиерот и министер за финансии Зоран Ставрески, на потпишувањето на договорот со првиот ...

Модерна инфраструктура за поголема конкурентност

Курир - 11.11.2015

Во Македонија ќе се градат нови патишта. Партнерството на земјава со Европската банка за обнова и развој резултира со изградба на целосно нова експресна делница со четири ленти од Штип до Кочани, во должина од 28 километри.

Европски пари за експресниот пат до Пештани

Вечер - 11.11.2015

Со Европски пари ќе се гради експресниот пат Охрид-Пештани и автопатската делница Требеништа-Струга. Парите се обезбедени од - Европската банка за обнова и развој (ЕБОР). фото: Охрид1 Новиот експресен пат од Охрид до Пештани ќе биде во должина од ...

Модерна инфраструктура за поголема конкурентност

Lider - 11.11.2015

Во Македонија ќе се градат нови патишта. Партнерството на земјава со Европската банка за обнова и развој резултира со изградба на целосно нова експресна делница со четири ленти од Штип до Кочани, во должина од 28 километри.

Потпишан договор меѓу Владата и ЕБОР за финасирање на патот Штип-Кочани

24 Вести - 10.11.2015

Владата стави потпис на нов кредит. Во Лондон се потпиша договорот за заем од Европската банка за обнова и развој со што се обезбедија 53 милиони евра за изградба на патот Штип – Кочани. Со овој кредит, наместо првично планираната реконструкција и ...

Со средства од ЕБОР ќе се гради експресниот пат Штип-Кочани

Утрински - 10.11.2015

Македонија доби од Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) дополнителни 21 милион евра со кои се овозможува, наместо реконструкција на постоечкиот, изградба на нов експресен пат од Штип до Кочани.

Ќе се гради нов експресен пат Штип-Кочани

+инфо - 10.11.2015

Македонија доби од Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) дополнителни 21 милион евра со кои се овозможува, наместо реконструкција на постоечкиот, изградба на нов експресен пат од Штип до Кочани.

ЕБОР ќе ја поддржи изградбата на експресниот пат Охрид - Пештани и Требеништа Струга

OhridNews - 10.11.2015

Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) ја поддржува изградбата на патот од Охрид кон Пештани и од Требеништа до Струга. Ова денеска во Лондон го изјави вицепремиерот и министер за финансии Зоран Ставрески, на потпишувањето на договорот со првиот ...

ЕБОР одобри дополнителни 21 милион евра за развој на патната мрежа во источна Македонија

Точка - 10.11.2015

Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) одобрува зголемување на постојниот кредит за 21 милион евра за поддршка на натамошните подобрувања на мрежата на македонските државни патишта, во делот помеѓу Штип и Кочани - град во источниот дел на ...

Ќе се гради експресен пат Штип-Кочани, обезбедени средства од ЕБОР

Сител - 10.11.2015

Македонија доби од Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) дополнителни 21 милион евра со кои се овозможува наместо реконструкција на постоечкиот, изградба на нов експресен пат од Штип до Кочани.

Обезбедени средства од ЕБОР за изградба на експресен пат Штип-Кочани

Канал5 - 10.11.2015

Македонија доби уште 21 милион евра за изградба на експресниот пат од Штип до Кочани. Денеска во Лондон вицепремиерот и министер за финансии Зоран Ставрески го потпиша договорот за финансирање со Европската банка за обнова и развој.

21 милион евра кредит од ЕБОР за експресниот пат Штип – Кочани

Фактор - 10.11.2015

Со нов дополнителен кредит од ЕБОР во износ од 21 милион евра надлежните планираат да ја дореализираат изградбата на експресниот пат Штип – Кочани. Денеска во Лондон беше ставен потписот за реализацијата на овој проект кој има вкупна вредност од ...

Нов пат со четири ленти ќе ги поврзува Штип и Кочани – Потпишан договор со ЕБОР

Сител - 10.11.2015

Ќе се гради нов експресен пат од Штип до Кочани. Парите, 21 милиони евра ги обезбеди Европската банка за обнова и развој. Договорот се потпиша денеска во Лондон, а со изградба ќе се започне првиот квартал следната година.

Ќе се гради експресен пат Штип- Кочани, обезбедени средства од ЕБОР

Курир - 10.11.2015

Македонија доби од Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) дополнителни 21 милион евра со кои се овозможува наместо реконструкција на постоечкиот, изградба на нов експресен пат од Штип до Кочани.

За експресниот пат Штип-Kочани од ЕБОР обезбедени 21 милион евра

Дневник - 10.11.2015

Македонија доби од Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) дополнителни 21 милион евра, со кои се овозможува наместо реконструкција на постојниот, изградба на нов експресен пат од Штип до Kочани.

ЕБОР одобри дополнителни 21 милион евра за развој на патната мрежа во источна Македонија

Денар - 10.11.2015

Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) одобрува зголемување на постојниот кредит за 21 милион евра за поддршка на натамошните подобрувања на мрежата на македонските државни патишта, во делот помеѓу Штип и Кочани – град во источниот дел на ...

Ќе се гради експресен пат Штип – Кочани, обезбедени средства од ЕБОР

Fox.mk - 10.11.2015

Македонија доби од Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) дополнителни 21 милион евра со кои се овозможува наместо реконструкција на постоечкиот, изградба на нов експресен пат од Штип до Кочани.

Ќе се гради експресен пат Штип-Кочани

МРТ - 10.11.2015

Договорот го потпишаа денеска во Лондон вицепремиерот и министер за финансии Зоран Ставрески, првиот потпретседател на Банката Фил Бенет и директорот на Јавното претпријатие за државни патишта Александар Стојанов...

ЕБОР одобри дополнителни 21 милион евра за развој на патната мрежа во источна Македонија

Макфакс - 10.11.2015

Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) одобрува зголемување на постојниот кредит за 21 милион евра за поддршка на натамошните подобрувања на мрежата на македонските државни патишта, во делот помеѓу Штип и Кочани - град во источниот дел на ...

Ќе се гради експресен пат Штип-Кочани, обезбедени дополнителни средства од ЕБОР

Вечер - 10.11.2015

Вицепремиерот и министер за финансии Зоран Ставрески на потпишувањето на договорот за кредит во Лондон истакна дека овој проект е од корист за сите ѓраѓани на Македонија и носи одржлив економски развој.

Обезбедени дополнителни средства од ЕБОР за експресниот пат Штип-Кочани

Република - 10.11.2015

Македонија доби од Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) дополнителни 21 милион евра со кои се овозможува наместо реконструкција на постоечкиот, изградба на нов експресен пат од Штип до Кочани.

Ќе се гради експресен пат Штип-Кочани, обезбедени средства од ЕБОР

Денешен - 10.11.2015

Македонија доби од Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) дополнителни 21 милион евра со кои се овозможува наместо реконструкција на постоечкиот, изградба на нов експресен пат од Штип до Кочани.

Ќе се гради експресен пат Штип-Кочани, обезбедени средства од ЕБОР

Press24 - 10.11.2015

Македонија доби од Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) дополнителни 21 милион евра со кои се овозможува наместо реконструкција на постоечкиот, изградба на нов експресен пат од Штип до Кочани.

ЕБОР поддржува оддржлив развој на македонските државни патишта

Нетпрес - 10.11.2015

Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) одобрува зголемување на постојниот кредит за 21 милион евра за поддршка на натамошните подобрувања на мрежата на македонските државни патишта, во делот помеѓу Штип – најбрзо растечкиот регионален центар, и ...

Инфраструктура: Пари од ЕБОР за македонските патишта

МРТ - 10.11.2015

„Македонија доби уште 21 милион евра од Европската банка за обнова и развој за изградба на новиот експресен пат Штип – Кочани. Целосно се обезбедени потребните финансии за проектот. Наскоро почнува изградбата на повеќе делници кои треба значително ...

Ќе се гради експресен пат Штип-Кочани, обезбедени средства од ЕБОР

Lider - 10.11.2015

Македонија доби од Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) дополнителни 21 милион евра со кои се овозможува наместо реконструкција на постоечкиот, изградба на нов експресен пат од Штип до Кочани.

Инфраструктурна експанзија вредна 560 милиони евра во источна Македонија

Утрински - 09.11.2015

Изградбата на патот Кочани - Делчево, Штип - Радовиш, регионалниот пат Тораница-Саса, реконструкција на делниците од Делчево до Голак и од Пробиштип до зимскиот туристички центар Пониква, како и продолжувањето со градба на автопатот Миладиновце - ...

Гасификацијата во Македонија станува реалност

Скопје инфо - 09.11.2015

Ќе се гради мрежа долга стотици километри, а за реализација на овој голем капитален енергетски проект Министерството за финансии, за финансирање на градбата на гасоводот од фаза 1 на делницата Штип – Неготино – Битола и делница Скопје – Тетово – ...

Гасификацијата станува реалност во Македонија

Точка - 09.11.2015

Гасификацијата во Македонија станува реалност. Ќе се гради мрежа долга стотици километри, а за реализација на овој голем капитален енергетски проект Министерството за финансии, за финансирање на градбата на гасоводот од фаза 1 на делницата Штип – ...

ИСТОЧНА МАКЕДОНИЈА: Инфраструктурна експанзија вредна 560 милиони евра

Телеграф - 09.11.2015

Со овие капитални проекти се очекува да се зголеми економскиот, социјалниот и територијалниот развој на земјата Изградбата на патот Кочани – Делчево, Штип – Радовиш, регионалниот пат Тораница – Саса, реконструкција на делниците од Делчево до Голак и ...

Инфраструктурна експанзија вредна 560 милиони евра во источна Македонија

Канал5 - 09.11.2015

Изградбата на патот Кочани - Делчево, Штип - Радовиш, регионалниот пат Тораница-Саса, реконструкција на делниците од Делчево до Голак и од Пробиштип до зимскиот туристички центар Пониква, како и продолжувањето со градба на автопатот Миладиновце - ...

Инфраструктурна експанзија вредна 560 милиони евра во источна Македонија

Сител - 09.11.2015

Изградбата на патот Кочани - Делчево, Штип - Радовиш, регионалниот пат Тораница-Саса, реконструкција на делниците од Делчево до Голак и од Пробиштип до зимскиот туристички центар Пониква, како и продолжувањето со градба на автопатот Миладиновце - ...

Градежна експанзија во Источна Македонија – Се градат патишта вредни 560 милиони евра

Сител - 09.11.2015

Градежна експанзија на истокот на земјата. Се градат патишта во вредност од над половина милијарда евра. Освен автопатот Штип – Скопје, за следната година планирана е изградба на патиштата со вкупна должина од 185,5 километри.

Форумите со позитивни реакции за изградба на Штип-Кочани и Штип-Радовиш

Вечер - 09.11.2015

Позитивни реакции за најавата за изградба на експресни патишта од Штип до Радовиш и од Штип до Кочани, откако за овие две делници поминаа законите во Собрание. На форумите и социјалните мрежи коментираат за бенефитот од нивната изградба.

Гасификацијата станува реалност во Македонија

Курир - 09.11.2015

Гасификацијата во Македонија станува реалност. Ќе се гради мрежа долга стотици километри, а за реализација на овој голем капитален енергетски проект Министерството за финансии, за финансирање на градбата на гасоводот од фаза 1 на делницата Штип – ...

Форумите со позитивни реакции за изградба на Штип-Кочани и Штип-Радовиш

Курир - 09.11.2015

Позитивни реакции за најавата за изградба на експресни патишта од Штип до Радовиш и од Штип до Кочани, откако за овие две делници поминаа законите во Собрание. На форумите и социјалните мрежи коментираат за бенефитот од нивната изградба.

Гасификацијата станува реалност во Македонија

Press24 - 09.11.2015

Гасификацијата во Македонија станува реалност. Ќе се гради мрежа долга стотици километри, а за реализација на овој голем капитален енергетски проект Министерството за финансии, за финансирање на градбата на гасоводот од фаза 1 на делницата Штип – ...

Гасификацијата станува реалност во Македонија

Нетпрес - 09.11.2015

Гасификацијата во Македонија станува реалност. Ќе се гради мрежа долга стотици километри, а за реализација на овој голем капитален енергетски проект Министерството за финансии, за финансирање на градбата на гасоводот од фаза 1 на делницата Штип – ...

Инфраструктурна експанзија вредна 560 милиони евра во источна Македонија

Денешен - 09.11.2015

Изградбата на патот Кочани – Делчево, Штип – Радовиш, регионалниот пат Тораница-Саса, реконструкција на делниците од Делчево до Голак и од Пробиштип до зимскиот туристички центар Пониква, како и продолжувањето со градба на автопатот Миладиновце – ...

Форумите со позитивни реакции за изградба на Штип-Кочани и Штип-Радовиш

Fox.mk - 09.11.2015

Позитивни реакции за најавата за изградба на експресни патишта од Штип до Радовиш и од Штип до Кочани, откако за овие две делници поминаа законите во Собрание. На форумите и социјалните мрежи коментираат за бенефитот од нивната изградба.

Инфраструктурна експанзија вредна 560 милиони евра во Источна Македонија

МРТ - 09.11.2015

Станува збор за капитални проекти со вкупна вредност од 560 милиони евра, чија реализација ќе го зголеми економскиот, социјалниот и територијалниот развој на земјата... Изградбата на патот Кочани - Делчево, Штип - Радовиш, регионалниот пат ...

Нема застој - сите автопатишта се градат според планираната динамика

Курир - 13.11.2015

Автопатиштата во земјава се градат согласно утврдената динамика. Премиерот Груевски изврши увид и во градежните активности што се во тек за изградбата на автопатот Охрид – Кичево во должина од 57 километри, со проектирана вредност од 374 милиони ...

Источна Македонија во инфраструктурна експанзија

Република - 09.11.2015

Изградбата на патот Кочани – Делчево, Штип – Радовиш, регионалниот пат Тораница-Саса, реконструкција на делниците од Делчево до Голак и од Пробиштип до зимскиот туристички центар Пониква, како и продолжувањето со градба на автопатот Миладиновце – ...

Инфраструктурна експанзија вредна 560 милиони евра во Источна Македонија

Press24 - 09.11.2015

Изградбата на патот Кочани - Делчево, Штип - Радовиш, регионалниот пат Тораница-Саса, реконструкција на делниците од Делчево до Голак и од Пробиштип до зимскиот туристички центар Пониква, како и продолжувањето со градба на автопатот Миладиновце - ...

Гасификацијата станува реалност во Македонија

Fox.mk - 09.11.2015

Гасификацијата во Македонија станува реалност. Ќе се гради мрежа долга стотици километри, а за реализација на овој голем капитален енергетски проект Министерството за финансии, за финансирање на градбата на гасоводот од фаза 1 на делницата Штип – ...

Нема застој – сите автопатишта се градат според планираната динамика

Fox.mk - 13.11.2015

Автопатиштата во земјава се градат согласно утврдената динамика. Премиерот Груевски изврши увид и во градежните активности што се во тек за изградбата на автопатот Охрид – Кичево во должина од 57 километри, со проектирана вредност од 374 милиони ...

Инфраструктурна експанзија вредна 560 милиони евра во Источна Македонија

Вечер - 09.11.2015

Изградбата на патот Кочани - Делчево, Штип - Радовиш, регионалниот пат Тораница-Саса, реконструкција на делниците од Делчево до Голак и од Пробиштип до зимскиот туристички центар Пониква, како и продолжувањето со градба на автопатот Миладиновце - ...

Гасификацијата станува реалност во Македонија

Економија24 - 09.11.2015

Гасификацијата во Македонија станува реалност. Ќе се гради мрежа долга стотици километри, а за реализација на овој голем капитален енергетски проект Министерството за финансии, за финансирање на градбата на гасоводот од фаза 1 на делницата Штип – ...

Нема застој – сите автопатишта се градат според планираната динамика

Економија24 - 15.11.2015

Автопатиштата во земјава се градат согласно утврдената динамика. Премиерот Груевски изврши увид и во градежните активности што се во тек за изградбата на автопатот Охрид – Кичево во должина од 57 километри, со проектирана вредност од 374 милиони ...

Гасификацијата станува реалност во Македонија

Денешен - 09.11.2015

Гасификацијата во Македонија станува реалност. Ќе се гради мрежа долга стотици километри, а за реализација на овој голем капитален енергетски проект Министерството за финансии, за финансирање на градбата на гасоводот од фаза 1 на делницата Штип – ...

Се менува инфраструктурната слика на Источна Македонија

МРТ - 09.11.2015

Следната година ќе се вложат 560 милиони евра во нови патишта. Станува збор за делници со вкупна должина од 185 километри. Инфраструктурната експанзија ќе биде гаранција за економскиот и социјалниот развој на источниот регион...

Гасификацијата станува реалност во Македонија

Lider - 09.11.2015

Гасификацијата во Македонија станува реалност. Ќе се гради мрежа долга стотици километри, а за реализација на овој голем капитален енергетски проект Министерството за финансии, за финасирање на градбата на гасоводот од фаза 1 на делницата Штип – ...

Форумите со позитивни реакции за изградба на Штип-Кочани и Штип-Радовиш

Lider - 09.11.2015

Позитивни реакции за најавата за изградба на експресни патишта од Штип до Радовиш и од Штип до Кочани, откако за овие две делници поминаа законите во Собрание. На форумите и социјалните мрежи коментираат за бенефитот од нивната изградба.

Нема застој -сите автопатишта се градат според планираната динамика

Lider - 13.11.2015

Автопатиштата во земјава се градат согласно утврдената динамика. Премиерот Груевски изврши увид и во градежните активности што се во тек за изградбата на автопатот Охрид – Кичево во должина од 57 километри, со проектирана вредност од 374 милиони ...