TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Иванов: Говорот на омраза е повредa на човечкото достоинство

24 Вести - 15.11.2013

Говорот на омраза е повредување на правото на човечко достоинство. Омразата на дело, пак, води до повредување на основните човекови права. Затоа борбата против говорот на омраза е дел од мисијата за ...

Мемети: Толеранцијата е демократска придобивка на секое општество

24 Вести - 15.11.2013

Толеранцијата се учи за да ни стане навика. Учењето дека сите сме различни, но дека сите ги имаме истите права е основното мото по кое треба да се придржува секој, особено во мултикултурните ...

Во организација на МАНУ, конференција за толеранција

Р.С.Европа - 15.11.2013

Говорот на омраза е повредување на правото на човечко достоинство. Омразата на дело, пак, води до повредување на основните човекови права. Затоа борбата против говорот на омраза е дел од мисијата за ...

Мемети - толеранцијата да стане навика

Р.С.Европа - 15.11.2013

Толеранцијата се учи за да ни стане навика. Учењето дека сите сме различни, но дека сите ги имаме истите права е основното мото по кое треба да се придржува секој, особено во мултикултурните ...

Иванов: Говорот на омраза е повредa на човечкото достоинство

Утрински - 15.11.2013

Во пресрет на Меѓународниот ден на толеранцијата во МАНУ се одржа Националната конференција за политички и меѓурелигиски дијалог и култура на толеранција Говорот на омраза е повредување на правото на ...

Иванов: Ние како политички лидери да им дадеме пример на граѓаните, на младите

МКД - 15.11.2013

„Неопходно е создавање механизми за борба против говорот на омраза на Интернет без ограничување на слободата на изразување. Потребно е исправно сфаќање на слободата и на нејзините граници.

Иванов: говорот на Омразата е повреда за достоинството

Телма - 15.11.2013

Говорот на омраза е повредување на правото на човечко достоинство. Омразата на дело, пак, води до повредување на основните човекови права. Затоа борбата против говорот на омраза е дел од мисијата за ...

Иванов на конференција за политички и меѓурелигиски дијалог и култура на толеранција

А1 On - 15.11.2013

Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов денеска ќе се обрати на Националната конференција за политички и меѓурелигиски дијалог и култура на толеранција.

Иванов: Говорот на омраза е повредa на човечкото достоинство

А1 On - 15.11.2013

Говорот на омраза е повредување на правото на човечко достоинство. Омразата на дело, пак, води до повредување на основните човекови права. Затоа борбата против говорот на омраза е дел од мисијата за ...

Иванов: Говорот на омраза е повредa на човечкото достоинство

Алфа - 15.11.2013

Говорот на омраза е повредување на правото на човечко достоинство. Омразата на дело, пак, води до повредување на основните човекови права. Затоа борбата против говорот на омраза е дел од мисијата за ...

Мемети: Толеранцијата е демократска придобивка на секое општество

А1 On - 15.11.2013

Толеранцијата се учи за да ни стане навика. Учењето дека сите сме различни, но дека сите ги имаме истите права е основното мото по кое треба да се придржува секој, особено во мултикултурните ...

Говорот на омраза е повредa на човечкото достоинство

Идивиди - 15.11.2013

Скопје, 15 ноември 2013 (МИА) - Говорот на омраза е повредување на правото на човечко достоинство. Омразата на дело, пак, води до повредување на основните човекови права.

Иванов: Да праќаме позитивни пораки за помирување и соживот

Алфа - 15.11.2013

Ние од секогаш сме негувале нешто што е повеќе и од толеранцијата и од прифаќањето, а тоа е почитувањето кон различноста. Почитување што е израз на човечноста на сите кои живеат на овој простор.

МАНУ, меѓурелигиска толеранција без албанскиот јазик

Алсат-М - 15.11.2013

Конференцијата, која имаше за цел да ја промовира толеранцијата во пресрет на Меѓународен ден на толеранција, се покажа неуспешна. Учесниците Албанци на настанот организиран од Македонската академија ...

Иванов: Говорот на омраза е повреда на човечкото достоинство

Дневник - 15.11.2013

Говорот на омраза е повредување на правото на човечко достоинство. Омразата на дело, пак, води до повредување на основните човекови права. Затоа борбата против говорот на омраза е дел од мисијата за ...

Конференција за толеранцијата и дијалогот денеска во МАНУ

+инфо - 15.11.2013

Промовирање на политичкиот и меѓурелигискиот дијалог, како и културата на толеранција е целта на конференцијата која денеска ќе се одржи во организација на Македонската академија на науките и ...

Иванов: Говорот на омраза го повредува правото на достоинство

+инфо - 15.11.2013

Говорот на омраза е повредување на правото на човечко достоинство. Омразата на дело, пак, води до повредување на основните човекови права. Затоа борбата против говорот на омраза е дел од мисијата за ...

Иванов на конференција за политички и меѓурелигиски дијалог и култура на толеранција

Сител - 15.11.2013

Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов денеска ќе се обрати на Националната конференција за политички и меѓурелигиски дијалог и култура на толеранција.

Конференција за политички и меѓурелигиски дијалог и култура на толеранција

Канал5 - 15.11.2013

Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов денеска ќе се обрати на Националната конференција за политички и меѓурелигиски дијалог и култура на толеранција.

Иванов: Говорот на омраза е повредa на човечкото достоинство

Канал5 - 15.11.2013

Говорот на омраза е повредување на правото на човечко достоинство. Омразата на дело, пак, води до повредување на основните човекови права. Затоа борбата против говорот на омраза е дел од мисијата за ...

Иванов: Говорот на омраза е повредa на човечкото достоинство

Сител - 15.11.2013

Говорот на омраза е повредување на правото на човечко достоинство. Омразата на дело, пак, води до повредување на основните човекови права. Затоа борбата против говорот на омраза е дел од мисијата за ...

Нетолеранцијата како глобална закана

МРТ - 15.11.2013

Омразата се шири како вирус На меѓународната конференција за политичката и меѓурелигиската толеранција, што се одржа во МАНУ, главна проценка на соговорниците е дека, во современата дигитална ера ...

Иванов: Говорот на омраза е повредa на човечкото достоинство

Либертас - 15.11.2013

Говорот на омраза е повредување на правото на човечко достоинство. Омразата на дело, пак, води до повредување на основните човекови права. Затоа борбата против говорот на омраза е дел од мисијата за ...

Мемети: Толеранцијата е демократска придобивка на секое општество

Канал5 - 15.11.2013

Меѓународниот ден на толеранцијата е поводот кога треба да се проговори и за негативните ефекти од нетолернацијата, порача народниот правобранител. Толеранцијата се учи за да ни стане навика.

Мемети: Толеранцијата е демократска придобивка на секое општество

Сител - 15.11.2013

Толеранцијата се учи за да ни стане навика. Учењето дека сите сме различни, но дека сите ги имаме истите права е основното мото по кое треба да се придржува секој, особено во мултикултурните ...

Иванов : Борбата против говорот на омраза е дел од заштитата на човековите права

Канал5 - 15.11.2013

Борбата против говорот на омраза е дел од мисијата за заштита и за промовирање на човековите права, порача престедателот на македонија Ѓорѓе Иванов во своето обраќање на националната конференција за ...

Иванов: Говорот на омраза е повреда на човечкото достинство

Сител - 15.11.2013

Неопходно е создавање механизам против говорот на омраза, особено на интернет. Современито свет носи предизвици, затоа е потребно да го подготвиме македонското многуетничко, многурелигиско и ...

Иванов: Говорот на омраза е повреда на човечкото достоинство

Вечер - 15.11.2013

На Националната конференција за политички и меѓурелигиски дијалог и култура на толеранција која се одржа во МАНУ, по повод Меѓународниот ден на толеранцијата, 16 ноември, македонскиот претседател го ...

Иванов на конференција за политички и меѓурелигиски дијалог и култура на толеранција

Телеграф - 15.11.2013

Конференцијата ќе се одржи по повод Меѓународниот ден на толеранцијата - 16 ноември, во организација на Македонската академија на науките и уметностите (МАНУ) и Организацијата за безбедност и ...

ИВАНОВ: Говорот на омраза е повредa на човековото достоинство

Телеграф - 15.11.2013

Омразата на дело води до повредување на основните човекови права, истакна претседателот на обраќањето на Националната конференција за политички и меѓурелигиски дијалог и култура Говорот на омраза е ...

МЕМЕТИ: Толеранцијата е демократска придобивка на секое општество

Телеграф - 15.11.2013

Непочитувањето на различностите никому не му носи добро, напротив, тоа е причина за многу војни, страдања, поделби, смета народниот правобранител Толеранцијата се учи за да ни стане навика.

Иванов со обраќање на Националната конференција за толеранција

Курир - 15.11.2013

На Националната конференција за политички и меѓурелигиски дијалог и култура на толеранција, денеска ќе се обрати претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов.

Претседателот Иванов ќе се обрати на конференција по повод Меѓународниот ден на толеранцијата

Press24 - 15.11.2013

Шефот на државата Ѓорге Иванов денеска ќе се обрати на Националната конференција за политички и меѓурелигиски дијалог и култура на толеранција која се одржува по повод Меѓународниот ден на ...

Иванов: Говорот на омраза е повредување на правото на човечко достоинство

Press24 - 15.11.2013

Претседателот Иванов денеска се обрати на Националната конференција за политички и меѓурелигиски дијалог и култура на толеранција која се одржува во организација на Македонската академија на науки и ...

Иванов: Борба против говорот на омраза на интернет, без ограничување на изразувањето е неопходност

Република - 15.11.2013

-Говорот на омраза е повредување на правото на човечко достоинство. Омразата на дело, пак, води до повредување на основните човекови права. Затоа борбата против говорот на омраза е дел од мисијата за ...

Иванов: Говорот на омраза го повредува човековото достоинство

Курир - 15.11.2013

Говорот на омраза е повредување на правото на човечко достоинство. Омразата на дело, пак, води до повредување на основните човекови права. Затоа борбата против говорот на омраза е дел од мисијата за ...

Иванов: Македонскиот модел се залага за почитување и прифаќање на различноста

Portal - 15.11.2013

Во новата дигитална ера, нетолерантноста се шири со се поголема брзина, а говорот на омраза во своето ширење секогаш се труди да биде во чекор со времето, па така резултат на ова се стереотипите и ...

Иванов: Македонскиот модел се залага за почитување и прифаќање на различноста

Хајд Парк - 15.11.2013

Во новата дигитална ера, нетолерантноста се шири со се поголема брзина, а говорот на омраза во своето ширење секогаш се труди да биде во чекор со времето, па така резултат на ова се стереотипите и ...

Мемети: Сите сме различни но имаме исти права - толеранцијата е демократска придобивка на секое општество

Press24 - 15.11.2013

По повод Меѓународниот ден на толеранцијата, народниот правобранител Иџет Мемети, денеска истакна дека сите сме различни, но сите ги имаме истите права.

Мемети: Толеранцијата е демократска придобивка на секое општество

еВести - 15.11.2013

Толеранцијата се учи за да ни стане навика. Учењето дека сите сме различни, но дека сите ги имаме истите права е основното мото по кое треба да се придржува секој, особено во мултикултурните ...

Во организација на МАНУ, конференција за толеранција

Орбис - 15.11.2013

Претседателот на МАНУ, Владо Камбовски рече дека правото на толеранција, подразбирајќи потполно уважување на постоечките разлики меѓу луѓето врз национална, етничка, верска, политичка, социјална или ...

Иванов: Македонскиот модел се залага за почитување и прифаќање на различноста

Макфакс - 15.11.2013

Во новата дигитална ера, нетолерантноста се шири со се поголема брзина, а говорот на омраза во своето ширење секогаш се труди да биде во чекор со времето, па така резултат на ова се стереотипите и ...

Иванов: Говорот на омраза е повредa на човечкото достоинство

Lider - 15.11.2013

Говорот на омраза е повредување на правото на човечко достоинство. Омразата на дело, пак, води до повредување на основните човекови права. Затоа борбата против говорот на омраза е дел од мисијата за ...

Иванов: Говорот на омраза е повредa на човечкото достоинство

Економски - 15.11.2013

Говорот на омраза е повредување на правото на човечко достоинство. Омразата на дело, пак, води до повредување на основните човекови права. Затоа борбата против говорот на омраза е дел од мисијата за ...

Иванов: Говорот на омраза е повредa на човечкото достоинство

Денешен - 15.11.2013

Говорот на омраза е повредување на правото на човечко достоинство. Омразата на дело, пак, води до повредување на основните човекови права. Затоа борбата против говорот на омраза е дел од мисијата за ...

Мемети: Толеранцијата е демократска придобивка на секое општество

Денешен - 15.11.2013

Толеранцијата се учи за да ни стане навика. Учењето дека сите сме различни, но дека сите ги имаме истите права е основното мото по кое треба да се придржува секој, особено во мултикултурните ...

Иванов на конференција за политички и меѓурелигиски дијалог и култура на толеранција

Falanga - 15.11.2013

Конференцијата ќе се одржи по повод Меѓународниот ден на толеранцијата. Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов денеска ќе се обрати на Националната конференција за политички и ...

Иванов: Говорот на омраза е повредa на човечкото достоинство

Falanga - 15.11.2013

Неопходно е создавање механизми за борба против говорот на омраза на Интернет. Говорот на омраза е повредување на правото на човечко достоинство. Омразата на дело, пак, води до повредување на ...

Иванов: Во срцевината на македонскиот модел е сфаќањето дека другите култури не се закана за нечиј идентитет

Maxim - 15.11.2013

Претседателот Иванов денеска се обрати на Националната конференција за политички и меѓурелигиски дијалог и култура на толеранција која се одржува во организација на Македонската академија на науки и ...