TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Нов импулс за македонско - јапонските односи

Утрински - 10.10.2003

Трајковски во Токио Токио - Политичките односи меѓу Македонија и Јапонија треба да се збогатат со поинтензивна меѓупарламентарна соработка, оценија на вчерашните разговори претседател Борис Трајковски и министерот за финансии, Петар Гошев, со претседателот на јапонскиот парламент, Тамасуке ...

Вилма и Борис Трајковски кај јапонскиот император

Вест - 09.10.2003

Претседателот Борис Трајковски и сопругата Вилма вчера беа примени од јапонскиот император Акихито и од императорката Мичико. Трајковски бил импресиониран од тоа колку ја познавале и колку се интересирале императорот и неговата сопруга за Македонија, за нејзините културно-историски знаменитости, за ...

Јапонија бара од Македонија листа на проекти за финансирање

Утрински - 09.10.2003

Прва македонско-јапонска средба на највисоко ниво меѓу Трајковски и царот Акихито Токио - Претседателот Борис Трајковски вчера во Царската палата во Токио беше примен од јапонскиот цар Акихито. На оваа прва македонско-јапонска средба на највисоко ниво на која присуствуваа и сопругата на ...

Трајковски кај царот Акихито

Дневник - 09.10.2003

МАКЕДОНСКО-ЈАПОНСКА СОРАБОТКА Македонија и Јапонија вчера во Царската палата во Токио првпат имаа средба на највисоко ниво, при што македонската страна побара зацврстување на односите, пред се на економски план. Претседателот Борис Трајковски вчера во Царската палата беше примен од јапонскиот цар ...

ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ТРАЈКОВСКИ ЈА ЗАВРШИ РАБОТНАТА ПОСЕТА НА ЈАПОНИЈА

Канал5 - 09.10.2003

Македонскиот претседател Борис Трајковски и министерот за финансии Петар Гошев денеска во Токио се сретнаа со претседателот на јапонскиот Парламент Тамасуке Ватануки и со министерот за финансии Садаказу Танигаки, со што ја завршија тридневната работна пос Македонскиот претседател Борис Трајковски и ...

Разменети ноти за јапонскиот кредит за "Злетовица"

Утрински - 08.10.2003

Претседателот Трајковски и министерот за финансии во посета на Јапонија Токио - Претседателот Борис Трајковски во придружба на министерот за финансии, Петар Гошев, вчера ја почна тридневната работна посета на Јапонија. Трајковски е првиот македонски државник што ќе биде примен од јапонскиот цар ...

Ставени потписи на кредитот за "Злетовица"

Дневник - 08.10.2003

ВО ТОКИО Министерот за финансии Петар Гошев, кого го придружува претседателот Борис Трајковски во посетата на Јапонија, вчера во Токио со јапонската министерка за надворешни работи, Јорико Кавагучи, размени ноти за кредитот што јапонската влада го одобри за изградба на хидросистемот "Злетовица".

ГОШЕВ И КАВАГУЧИ РАЗМЕНИЈА НОТИ ЗА ЈАПОНСКИОТ КРЕДИТ ЗА "ЗЛЕТОВИЦА"

Канал5 - 08.10.2003

Македонскиот министер за финансии Петар Гошев и шефот на јапонската дипломатија Јорико Кавагучи вчера во Токио, во присуство на претседателот Борис Трајковски, разменија ноти за кредитот што го одобри Владата на Јапонија за изградба на повеќенаменскиот хи Македонскиот министер за финансии Петар ...

ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ТРАЈКОВСКИ ДЕНЕСКА ВО ТОКИО БЕШЕ ПРИМЕН ОД ЈАПОНСКИОТ ЦАР АКИХИТО

Канал5 - 08.10.2003

Македонскиот претседател Борис Трајковски денеска во Царската палата во Токио беше примен од јапонскиот цар Акихито. На оваа прва македонско-јапонска средба на највисоко ниво на која присуствуваа и сопругата на македонскиот претседател, Вилма Трајковск Македонскиот претседател Борис Трајковски ...

Трајковски и Кавагучи ќе разменат ноти за кредитот за "Злетовица"

Утрински - 06.10.2003

НАЈАВА Претседателот Борис Трајковски и министерот за финансии, Петар Гошев, од денеска до 9 овој месец ќе престојуваат во работна посета на Јапонија. За време на тридневниот престој претседателот ќе се сретне со јапонскиот цар Акихито и царицата Мичико, а ќе има средби и со претседателот на ...

Трајковски и Гошев од денеска во Јапонија

Дневник - 06.10.2003

БИЛАТЕРАЛА Претседателот Борис Трајковски во придружба на министерот за финансии Петар Гошев денеска патува во работна посета на Јапонија. Цел на посетата, како што е соопштено, е засилување на политичките и економските односи и продлабочување на трговската, научно-техничката и културната соработка ...

ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ТРАЈКОВСКИ ВО РАБОТНА ПОСЕТА НА ЈАПОНИЈА

Канал5 - 06.10.2003

Претседателот на Република Македонија Борис Трајковски од 7 до 9 овој месец ќе престојува во работна посета на Јапонија, придружуван од министерот за финансисии Петар Гошев. За време на престојот претседателот ќе се сретне со јапонскиот цар Акихито и цари Претседателот на Република Македонија Борис ...