TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во Охрид се дише

Р.С.Европа - 12.11.2015

Високиот процент на аерозагадување може да предизвика воспаление на дишните патишта, дури и кај здравите лица. За разлика од Тетово и Скопје, Охрид е идеално место за дишење чист воздух. Сериозно загрижувачки е податокот дека Тетово и Скопје се меѓу ...

Намалено загадувањето во Скопје - кои фактори влијаат на квалитетот на воздухот?

Скопје инфо - 12.11.2015

Жителите на Скопје конечно можат да дишат со полни гради. По подолг период концентрацијата на ПМ 10 честичките е во нормалните граници. Ако пред неколку денови се движеше околу 400 сега изнесува 50.

Скопје,Битола,Кичево и Тетово со над дозволени ПМ честички

Телма - 11.11.2015

Во Скопје, Битола, Кичево и Тетово концентрациите на ПМ честичките и утрово се над дозволеното. Мерните станици на Министерството за животна средина и просторно планирање регистрирале концентрација на 196 микрограми на метар кубен ПМ честички кај ...

ПМ честичките над дозволеното во Скопје, Битола, Кичево и Тетово

24 Вести - 11.11.2015

Во Скопје, Битола, Кичево и Тетово концентрациите на ПМ честичките и утрово се над дозволеното. Мерните станици на Министерството за животна средина и просторно планирање регистрирале концентрација на 196 микрограми на кубен метар ПМ честички кај ...

ПМ честичките над дозволеното во Скопје, Битола, Кичево и Тетово

Утрински - 11.11.2015

Во Скопје, Битола, Кичево и Тетово концентрациите на ПМ честичките и утрово се над дозволеното. Мерните станици на Министерството за животна средина и просторно планирање регистрирале концентрација на 196 микрограми на метар кубен ПМ честички кај ...

ПМ честичките над дозволеното во неколку градови

Алсат-М - 11.11.2015

Во Скопје, Битола, Кичево и Тетово концентрациите на ПМ честичките и утрово се над дозволеното. Мерните станици на Министерството за животна средина и просторно планирање регистрирале концентрација на 196 микрограми на метар кубен ПМ честички кај ...

ПМ честичките над дозволеното во Скопје, Битола, Кичево и Тетово

Популарно - 11.11.2015

Во Скопје, Битола, Кичево и Тетово концентрациите на ПМ честичките и утрово се над дозволеното. Мерните станици на Министерството за животна средина и просторно планирање регистрирале концентрација на 196 микрограми на метар кубен ПМ честички кај ...

ПМ честичките над дозволеното во Скопје, Битола, Кичево и Тетово

Алфа - 11.11.2015

Во Скопје, Битола, Кичево и Тетово концентрациите на ПМ честичките и утрово се над дозволеното. Во Скопје, Битола, Кичево и Тетово концентрациите на ПМ честичките и утрово се над дозволеното.

Во Скопје, Битола, Кичево и Тетово ПМ честичките над дозволеното

Здравство24 - 11.11.2015

Во Скопје, Битола, Кичево и Тетово концентрациите на ПМ честичките и утрово се над дозволеното. Мерните станици на Министерството за животна средина и просторно планирање регистрирале концентрација на 196 микрограми на метар кубен ПМ честички кај ...

Скопје, Битола, Кичево и Тетово најзагадени

+инфо - 11.11.2015

Во Скопје, Битола, Кичево и Тетово концентрациите на ПМ честичките и утрово се над дозволеното. Мерните станици на Министерството за животна средина и просторно планирање регистрирале концентрација на 196 микрограми на метар кубен ПМ честички кај ...

ПМ честичките над дозволеното во Скопје, Битола, Кичево и Тетово

А1 On - 11.11.2015

Во Скопје, Битола, Кичево и Тетово концентрациите на ПМ честичките и утрово се над дозволеното. Мерните станици на Министерството за животна средина и просторно планирање регистрирале концентрација на 196 микрограми на метар кубен ПМ честички кај ...

12 дена во два месеци кавадарчани дишеле опасен воздух

+инфо - 11.11.2015

Во изминатите два месеца во Кавадарци 12-тина дена била зголемена концентрацијата на ПМ 10 честички во воздухот, над дозволените максимални концентрации. Ова го покажуваат податоците преземени од Станицата за мерење на загаденоста на воздухот во ...

За два месеца во Кавадарци 12 дена зголемена концентрација на ПМ 10 честички

А1 On - 11.11.2015

Во изминатите два месеца во Кавадарци 12-тина дена била зголемена концентрацијата на ПМ 10 честички во воздухот, над дозволените максимални концентрации. Ова го покажуваат податоците преземени од Станицата за мерење на загаденоста на воздухот во ...

Воздухот во Кавадарци и натаму загаден во вечерните часови

Дума - 11.11.2015

Загадувањето на воздухот во Кавадарци и понатаму продолжува. Во вечерните часови градот го прекрива облак со чад, а резултатите од мерната станица покажуваат дека ПМ 10 честичките се и шест пати над дозволеното.

ЗАГАДУВАЊЕ: Не се дише во Скопје, Битола, Кичево и во Тетово

Телеграф - 11.11.2015

Во Скопје, Битола, Кичево и во Тетово концентрациите на ПМ-честичките и утрово се над дозволеното ниво Во Скопје, Битола, Кичево и во Тетово концентрациите на ПМ-честичките и утрово се над дозволеното.

ПМ честичките над дозволеното во Скопје, Битола, Кичево и Тетово

Точка - 11.11.2015

Kонцентрациите на ПМ честичките и утрово се над дозволеното во Скопје, Битола, Кичево и Тетово. Мерните станици на Министерството за животна средина и просторно планирање регистрирале концентрација на 196 микрограми на метар кубен ПМ честички кај ...

За два месеца во Кавадарци 12 дена зголемена концентрација на ПМ 10 честички

Сител - 11.11.2015

Во изминатите два месеца во Кавадарци 12-тина дена била зголемена концентрацијата на ПМ 10 честички во воздухот, над дозволените максимални концентрации. Ова го покажуваат податоците преземени од Станицата за мерење на загаденоста на воздухот во ...

ПМ честичките над дозволеното во Скопје, Битола, Кичево и Тетово

Канал5 - 11.11.2015

Во Скопје, Битола, Кичево и Тетово концентрациите на ПМ честичките и утрово се над дозволеното. Мерните станици на Министерството за животна средина и просторно планирање регистрирале концентрација на 196 микрограми на метар кубен ПМ честички кај ...

Намалено загадувањето во Скопје- кои фактори влијаат на квалитетот на воздухот?

Сител - 11.11.2015

Жителите на Скопје конечно можат да дишат со полни гради. По подолг период концентрацијата на ПМ 10 честичките е во нормалните граници. Ако пред неколку денови се движеше околу 400 сега изнесува 50.

Дишиме загаден воздух

Локално - 11.11.2015

ПМ честичките над дозволеното во Скопје, Битола, Кичево и Тетово Во Скопје, Битола, Кичево и Тетово концентрациите на ПМ честичките и утрово се над дозволеното. Мерните станици на Министерството за животна средина и просторно планирање регистрирале ...

ПМ честичките над дозволеното во Скопје, Битола, Кичево и Тетово

МРТ - 11.11.2015

Мерните станици на Министерството за животна средина и просторно планирање утрово регистрирале концентрација на 196 микрограми на метар кубен ПМ честички кај ректоратот во Скопје... Во Скопје, Битола, Кичево и Тетово концентрациите на ПМ честичките ...

ПМ честичките над дозволеното во Скопје, Битола, Кичево и Тетово

Република - 11.11.2015

Во Скопје, Битола, Кичево и Тетово концентрациите на ПМ честичките и утрово се над дозволеното. Мерните станици на Министерството за животна средина и просторно планирање регистрирале концентрација на 196 микрограми на метар кубен ПМ честички кај ...

ПМ честичките над дозволеното во Скопје, Битола, Кичево и Тетово

Репортер - 11.11.2015

Во Скопје, Битола, Кичево и Тетово концентрациите на ПМ честичките и утрово се над дозволеното. Мерните станици на Министерството за животна средина и просторно планирање регистрирале концентрација на 196 микрограми на метар кубен ПМ честички кај ...

ПМ честичките над дозволеното во Скопје, Битола, Кичево и Тетово

Нетпрес - 11.11.2015

Kонцентрациите на ПМ честичките и утрово се над дозволеното во Скопје, Битола, Кичево и Тетово. Мерните станици на Министерството за животна средина и просторно планирање регистрирале концентрација на 196 микрограми на метар кубен ПМ честички кај ...

ПМ честичките над дозволеното во Скопје, Битола, Кичево и Тетово

Курир - 11.11.2015

Во Скопје, Битола, Кичево и Тетово концентрациите на ПМ честичките и утрово се над дозволеното. Мерните станици на Министерството за животна средина и просторно планирање регистрирале концентрација на 196 микрограми на метар кубен ПМ честички кај ...

ПМ честичките над дозволеното во Скопје, Битола, Кичево и Тетово

Денешен - 11.11.2015

Во Скопје, Битола, Кичево и Тетово концентрациите на ПМ честичките и утрово се над дозволеното. Мерните станици на Министерството за животна средина и просторно планирање регистрирале концентрација на 196 микрограми на метар кубен ПМ честички кај ...

За два месеца во Кавадарци 12 дена зголемена концентрација на ПМ 10 честички

Курир - 11.11.2015

Во изминатите два месеца во Кавадарци 12-тина дена била зголемена концентрацијата на ПМ 10 честички во воздухот, над дозволените максимални концентрации, пренесе МИА. Ова го покажуваат податоците преземени од Станицата за мерење на загаденоста на ...

ПМ честичките над дозволеното во Скопје, Битола, Кичево и Тетово

Press24 - 11.11.2015

Во Скопје, Битола, Кичево и Тетово концентрациите на ПМ честичките и утрово се над дозволеното. Мерните станици на Министерството за животна средина и просторно планирање регистрирале концентрација на 196 микрограми на метар кубен ПМ честички кај ...

Во Скопје, Тетово, Битола и Кочани ПМ честичките над дозволеното

Пулс24 - 11.11.2015

Во Скопје, Битола, Кичево и Тетово концентрациите на ПМ честичките и утрово се над дозволеното. Мерните станици на Министерството за животна средина и просторно планирање регистрирале концентрација на 196 микрограми на метар кубен ПМ честички кај ...

ПМ честичките над дозволеното во Скопје, Битола, Кичево и Тетово

Lider - 11.11.2015

Во Скопје, Битола, Кичево и Тетово концентрациите на ПМ честичките и утрово се над дозволеното. Мерните станици на Министерството за животна средина и просторно планирање регистрирале концентрација на 196 микрограми на метар кубен ПМ честички кај ...

За два месеца во Кавадарци 12 дена зголемена концентрација на ПМ 10 честички

Lider - 11.11.2015

Во изминатите два месеца во Кавадарци 12-тина дена била зголемена концентрацијата на ПМ 10 честички во воздухот, над дозволените максимални концентрации. Ова го покажуваат податоците преземени од Станицата за мерење на загаденоста на воздухот во ...

И Тетово ги прска улиците

Утрински - 10.11.2015

Конечно и надлежните во Општина Тетово почнаа да преземаат конкретни чекори за намалување на загадувањето на воздухот. По примерот на Скопје, денеска и во градот под Шара е направен обид со прскање на улиците со средството калциум-магнезиумов ацетат ...

Најавени протести поради загадувањето

Глас на Америка - 09.11.2015

Тетово и Скопје и натаму се на врвот на листата на градови со најголемо аерозагадување во Европа „Како претставничка на владата која е на власт, дефинитивно не може да се амнестира од одговорноста за да направи нешто за промена на состојбата.

Кина прекриена со опасен смог

Телма - 09.11.2015

Кина денеска е прекриена со опасен отровен смог, каде нивото на најопасните честички е речиси 50 пати повеќе од дозволениот максимум на Светската здравствена организација. Нивото на ПМ 2.5 „честички на материја или загадливи честички“ кои се сметаат ...

Кина прекриена со опасен смог, 50 пати повеќе од дозволеното

+инфо - 09.11.2015

Кина денеска е прекриена со опасен отровен смог, каде нивото на најопасните честички е речиси 50 пати повеќе од дозволениот максимум на Светската здравствена организација. Нивото на ПМ 2.5 „честички на материја или загадливи честички“ кои се сметаат ...

Скопје и Тетово – топ 2 најзагадени градови во Европа

МК News - 09.11.2015

Мерењата на независниот истражувачки центар Numbeo, кој го мери квалитетот на воздухот во 59 европски градови, покажуваат дека Тетово и Скопје и натаму се први на листата на најзагадените градови во Европа.

Кина прекриена со опасен смог, 50 пати повеќе од дозволеното

А1 On - 09.11.2015

Кина денеска е прекриена со опасен отровен смог, каде нивото на најопасните честички е речиси 50 пати повеќе од дозволениот максимум на Светската здравствена организација. Нивото на ПМ 2.5 „честички на материја или загадливи честички“ кои се сметаат ...

ПМ 10 честичките продираат во сите органи и во секое ткиво на човекот

Алфа - 09.11.2015

Концентрацијата на честичките ПМ 10 и денеска неколку кратно го надминаа максимално дозволеното ниво – најзагадено е во Тетово, Карпош, Центар, Лисиче, Битола. Тие лесно влегуваат во секој орган и ткиво на човекот Концентрацијата на честичките ПМ 10 ...

Кина прекриена со опасен смог, 50 пати повеќе од дозволеното

Точка - 09.11.2015

Кина денес е прекриена со опасен отровен смог, каде нивото на најопасните честички е речиси 50 пати повеќе од дозволениот максимум на Светската здравствена организација. Нивото на ПМ 2.5 „честички на материја или загадливи честички“ кои се сметаат ...

Кина прекриена со опасен смог, 50 пати повеќе од дозволеното

Денешен - 09.11.2015

Кина денеска е прекриена со опасен отровен смог, каде нивото на најопасните честички е речиси 50 пати повеќе од дозволениот максимум на Светската здравствена организација. Нивото на ПМ 2.5 „честички на материја или загадливи честички“ кои се сметаат ...

Кина прекриена со опасен смог, 50 пати повеќе од дозволеното

Нетпрес - 09.11.2015

Кина денес е прекриена со опасен отровен смог, каде нивото на најопасните честички е речиси 50 пати повеќе од дозволениот максимум на Светската здравствена организација. Нивото на ПМ 2.5 „честички на материја или загадливи честички“ кои се сметаат ...

Воздухот загаден 50 пати повеќе од дозволеното

Вечер - 09.11.2015

Кина е прекриена со опасен отровен смог, каде нивото на најопасните честички е речиси 50 пати повеќе од дозволениот максимум на Светската здравствена организација. Нивото на ПМ 2.5 „честички на материја или загадливи честички" кои се сметаат за ...

Кина прекриена со опасен смог, 50 пати повеќе од дозволеното

Lider - 09.11.2015

Кина денеска е прекриена со опасен отровен смог, каде нивото на најопасните честички е речиси 50 пати повеќе од дозволениот максимум на Светската здравствена организација. Нивото на ПМ 2.5 „честички на материја или загадливи честички“ кои се сметаат ...