TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Се готви листа на романски инвестиции

Дневник - 08.10.2011

Романските бизнисмени се заинтересирани да отворат фабрика за бетон, заинтересирани се за виното и за производство на делови за сопирачки за железницата, а постои идеја за отворање чартер-линија ...

Постхумно Орден за заслуги за Лиана Думитреску

Дневник - 08.10.2011

Лиана Думитреску, првиот претставник на Македонците во романскиот парламент денеска во Букурешт е постхумно одликувана со Орден за заслуги за Македонија .

Клучно е засилувањето на економската соработка

Н.Македонија - 08.10.2011

За нас Романија е важен партнер и од клучно значење за двете држави е засилувањето на меѓусебната економска соработка, особено на трговската размена, им порача македонскиот претседател Ѓорге Иванов ...

Македонско - романски бизнис форум во Букурешт

Р.С.Европа - 07.10.2011

За нас Романија е важен партнер и од клучно значење за двете држави е интензивирање на меѓусебната економска соработка, им порача македонскиот претседател Ѓорѓе Иванов на романските бизнисмени на ...

Иванов: Романци, инвестирајте во Македонија

Вест - 07.10.2011

За нас Романија е важен партнер и од клучно значење за двете држави е интензивирање на меѓусебната економска соработка, особено во текот на трговската размена, им порача македонскиот претседател ...

Претседателот Иванов на бизнис форум во Букурешт

Утрински - 07.10.2011

Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов денеска ја продолжува официјалната посета на Романија . На вториот ден од посетата Иванов ќе присуствува на бизнис форум што ќе се одржи во ...

Иванов ги повика романските бизнисмени во Македонија

Утрински - 07.10.2011

За нас Романија е важен партнер и од клучно значење за двете држави е интензивирање на меѓусебната економска соработка особено во текот на трговската размена, им порача македонскиот претседател Ѓорѓе ...

Иванов ги кани романските компании во Македонија

Дневник - 07.10.2011

За нас Романија е важен партнер и од клучно значење за двете држави е интензивирање на меѓусебната економска соработка, особено во текот на трговската размена, им порача македонскиот претседател ...

Иванов на средба со Македонците од Романија

+инфо - 07.10.2011

Македонскиот претседател Ѓорге Иванов денеска, во рамки на вториот ден од посетата на Букурешт, ќе присуствува на бизнис-форум што ќе се одржи во романската Комора за индустрија и трговија, на кој ...

Претседателот Иванов на бизнис форум во Букурешт

МРТ - 07.10.2011

Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов денеска ја продолжува официјалната посета на Романија. На вториот ден од посетата Иванов ќе присуствува на бизнис форум што ќе се одржи во ...

Македонско-романски бизнис форум

Сител - 07.10.2011

За нас Романија е важен партнер и од клучно значење за двете држави е интензивирање на меѓусебната економска соработка особено во текот на трговската размена.

Клучно е интензивирање на меѓусебната економска соработка

МРТ - 07.10.2011

За нас Романија е важен партнер и од клучно значење за двете држави е интензивирање на меѓусебната економска соработка особено во текот на трговската размена, им порача македонскиот претседател Ѓорѓе ...

Иванов постхумно ја одликува Лиана Думитреску

Сител - 07.10.2011

Лиана Думитреску, првиот претставник на Македонците во романскиот Парламент денеска во Букурешт е постхумно одликувана со Орден за заслуги за Македонија.

Иванов ја продолжува посетата на Романија

Точка - 07.10.2011

Претседателот Ѓорге Иванов денеска ќе ја продолжи официјалната посета на Романија. На вториот ден од посетата Иванов ќе присуствува на бизнис форум што ќе се одржи во романската Комора за индустрија ...

Претседателот Иванов на бизнис форум во Букурешт

Курир - 07.10.2011

Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов, денеска ја продолжува официјалната посета на Романија. На вториот ден од посетата Иванов ќе присуствува на бизнис форум што ќе се одржи во ...

Иванов ги повика романските бизнисмени да инвестираат во Македонија

Курир - 07.10.2011

Претседателот Ѓорѓе Иванов денес учествува на Македонско – романски бизнис форум во Букурешт. За нас Романија е важен партнер и од клучно значење за двете држави е интензивирање на меѓусебната ...

Бизнис соработка Македонија-Романија

Press24 - 07.10.2011

Иванов ги повика романските бизнисмени да ја посетат Македонија и да ги искористат нејзините предности при реализацијата на нивните бизнис планови не само на македонскиот пазар, туку и за целиот ...

Лиана Думитреску постхумно одликувана од Иванов

Курир - 07.10.2011

Првиот претставник на Македонците во романскиот Парламент Лиана Думитреску денеска во Букурешт е постхумно одликувана со Орден за заслуги за Македонија.

Иванов на бизнис форум во Романија

Канал 77 - 07.10.2011

Македонскиот претседател Ѓорге Иванов во рамки на официјалната посета на Романија, денеска ќе присуствува на романско-македонскиот бизнис форум, што ќе се одржи во Букурешт.

Претседателот Иванов на бизнис форум во Букурешт

Inpress - 07.10.2011

Букурешт, 7. октомври 2011 (ИНПРЕС) Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов, денеска ја продолжува официјалната посета на Романија.

Иванов побара романски инвестиции во Македонија

Македонија24 - 07.10.2011

Македонија - Македониjа 24, , Иванов побара романски инвестиции во Македонија, "Македонскиот претседател Ѓорѓе Иванов зема учество на македонско-романскиот бизнис фирум во Букурешт.