TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Славеј со добивка од 11.4 милиони денари

еМагазин - 13.11.2016

Центарот за ортотика и протетика Славај АД Скопје во првите девет месеци од годината има добивка од 11.418.000 денари, соопшти компанијата преку Македонската берза. Споредено со истиот период претходната година добивката е зголемена за 68%.

Велешки „Димко Митрев“ ја зголеми добивката

еМагазин - 01.03.2017

„Димко Митрев“ АД Велес во текот на минатата година оствари добивка од 963.000 денари, што е зголемување во однос на 2015 година кога добивката изнесувала 290.000 денари, покажува билансот на успех на компанијата објавен преку Македонската ...

Мермерен Комбинат АД Прилеп со намалена продажба и добивка споредено со лани

10без10 - 12.11.2016

Мермерен Комбинат АД Прилеп (“Друштвото”) за периодот од 1 јануари до 30 септември 2016 оствари приходи од продажба во износ од 666.111 илјади денари што претставува намалување за 10 % споредено со истиот период изминатата година.

Мермерен Комбинат АД Прилеп со намалена продажба и добивка споредено со лани

Денар - 12.11.2016

Мермерен Комбинат АД Прилеп (“Друштвото”) за периодот од 1 јануари до 30 септември 2016 оствари приходи од продажба во износ од 666.111 илјади денари што претставува намалување за 10 % споредено со истиот период изминатата година.

„Дебарски бањи-Цапа“ со намалени приходи и добивка

еМагазин - 12.11.2016

„Дебарски бањи-Цапа“ во периодот јануари-септември 2016 година оствари добивка од 11,5 милиони денари, што е намалување во однос на истиот период минатата година кога добивката изнесувала 12,6 милиони денари, покажува билансот на успех на ...

„Мермерен Комбинат“ оствари добивка од 130 милиони денари

еМагазин - 12.11.2016

„Мермерен Комбинат“ АД Прилеп а периодот од 1 јануари до 30 септември 2016 оствари приходи од продажба во износ од 666.111.000 денари што претставува намалување за 10 % споредено со истиот период изминатата година, соопшти компанијата преку ...

Македонијатурист во текот на девет месеци оствари добивка од 90,5 милиони денари

Бизнис Инфо - 11.11.2016

Македонијатурист во текот на деветте месеци од оваа година прикажа вкупна сеопфатна добивка во висина од 90.586.000 денари, покажува билансот на успех објавен на Македонска берза. Од јануари до септември лани, компанијата оствари 102.429.000 денари ...

Струмица Табак за девет месеци прокнижи добивка од два милиони денари

Бизнис Инфо - 11.11.2016

Од први јануари до 30-ти септември, Струмица Табак од Струмица работеше со добивка во износ од 2.075.000 денари, стои во билансот на успех објавен на Македонска берза. Во деветте месеци од минатата година, компанијата прикажа добивка во износ од ...

Фершпед за девет месеци прокнижи 52,3 милиони денари добивка

Бизнис Инфо - 11.11.2016

Фершпед оствари вкупна сеопфатна добивка од 52.338.000 денари, покажува деветмесечниот биланс на успех објавен на Македонска берза. Во период од јануари до септември лани, компанијата оствари добивка од 18.013.000 денари.

ОИЛКО КДА Скопје оствари позитивни резултати за периодот од девет месеци од годинава

Денар - 11.11.2016

Во периодот Јануари – Септември 2016 година Друштвото оствари оперативни приходи во висина од 303,2 милиони денари и оперативни расходи од 241,9 милиони денари при што оствари добивка пред оданочување од 61,3 милиони денари.

Одлични резултати на МАКПЕТРОЛ АД Скопје за периодот јануари-септември 2016

Денар - 11.11.2016

МАКПЕТРОЛ АД Скопје го задржа континуитетот на остварување добивка од 2015 година и во извештајниот период јануари-септември 2016 година го подобри остварениот деветмесечен финансиски резултат од претходната година за цели 462,7 милиони денари и ...

Фершпед АД Скопје со зголемена добивка заклучно со третиот квартал

Денар - 11.11.2016

Фершпед АД Скопје оствари позитивни финансиски резултати од работењето за период 01.01-30.09.2016 година. Оперативната добивка осварена во период јануари-септември 2016 година изнесува 56.325 илјади денари и истата е зголемена за 63% во однос на ...

Падна добивката на италијанската UniCredit банка за 12 проценти

Денар - 11.11.2016

Профитот на најголемата италијанска банка, „UniCredit“, падна во третиот квартал за 12 проценти поради намалувањето на приходите под притисок на тврдокорно ниските камати. Нето добивката на банката во три месеци заклучно со 30 септември опадна на ...

Оилко билда раст на добивката, за девет месеци прикажа профит од 61,3 милиони денари

Фактор - 11.11.2016

Во периодот Јануари - Септември 2016 година Оилко бележи оперативни приходи во висина од 303,2 милиони денари и оперативни расходи од 241,9 милиони денари при што оствари добивка пред оданочување од 61,3 милиони денари, покажуваат податоците ...

Колкава добивка оствари „Макпетрол“ во првите девет месеци?

Фактор - 11.11.2016

Во периодот јануари-септември 2016 година „Макпетрол“ АД го подобри остварениот деветмесечен финансиски резултат од претходната година за цели 462,7 милиони денари и продолжи да ја зголемува продажбата на енергенси на мало и тоа за 10%.

Македонија најмногу тргува со Германија, Велика Британија и Грција

еМагазин - 05.12.2017

Во периодот јануари - октомври 2017 година, според вкупниот обем на надворешнотрговската размена, Република Македонија најмногу тргувала со Германија, Велика Британија, Грција, Србија и Бугарија, покажуваат најновите податоци на Државниот завод за ...

„Оилко“ драстично ја зголеми добивката

еМагазин - 11.11.2016

Во периодот јануари - септември 2016 година, Оилко оствари оперативни приходи во висина од 303,2 милиони денари и оперативни расходи од 241,9 милиони денари при што оствари добивка пред оданочување од 61,3 милиони денари, соопшти компанијата преку ...

„Макпетрол“ ја зголеми добивката за 462 милиони денари

еМагазин - 11.11.2016

„Макпетрол“ го задржа континуитетот на остварување добивка од 2015 година и во извештајниот период јануари-септември 2016 година го подобри остварениот деветмесечен финансиски резултат од претходната година за цели 462,7 милиони денари и продолжи да ...

Лотарија на Македонија со добивка од 6,6 милиони денари

еМагазин - 11.11.2016

Во првите девет месеци од годината Лотарија на Македонија оствари добивка по оданочување од 6.623.000 денари, информира компанијата преку Македонската берза. Минатата година истиот период компанијата имаше загуба од 1.156.000 денари.

Цементарница „Усје“ со добивка од 960 милиони денари

еМагазин - 11.11.2016

Цементарница „Усје“ во периодот јануари-септември 2016 година оствари добивка од 960 милиони денари, што е зголемување во однос на истиот период минатата година кога компанијата имала добибвка од 809 милиони денари, покажува Билансот на успех на ...

Фершпед со добивка од 56.3 милиони денари

еМагазин - 11.11.2016

Фершпед АД Скопје оствари позитивни финансиски резултати од работењето за период 01.01-30.09.2016 година, информира компанијата преку Македонската берза. „Оперативната добивка осварена во период јануари-септември 2016 година изнесува 56.325 илјади ...

Раст на извозот, приходите и добивката на Алкалоид

Капитал - 10.11.2016

Приходите од консолидираните продажби се поголеми за 5%, добивката за 10%, а најголем пораст на извозот во првите девет месеци има во Сад, Русија, В. Британија… Најголемата фармацевтска компанија во земјава, „Алкалоид АД“ Скопје продолжува со ...

Рудници Бањани за девет месеци прокнижи 2,3 милиони денари добивка

Бизнис Инфо - 10.11.2016

Рудници Бањани прикажа вкупна сеопфатна добивка во висина од 2.360.000 денари во период од први јануари до 30-ти септември оваа година, покажува билансот на успех објавен на Македонска берза.

Реплек за девет месеци прикажа добивка од 62,2 милиони денари

Бизнис Инфо - 10.11.2016

Компанијата Реплек оствари вкупна сеопфатна добивка од 62.296.000 денари за период од девет месеци, покажува консолидираниот биланс на успех објавен на Македонска берза. Во деветте месеци од 2015 година, компанијата прикажа добивка од 60.342.000 ...

Добивка од 3,8 милиони денари за Раде Кончар Апаратна техника за девет месеци

Бизнис Инфо - 10.11.2016

Раде Кончар Апаратна техника од 01.01 до 30.09 прикажа вкупна сеопфатна добивка од 3.858.000 денари, покажува консолидираниот биланс на успех објавен на Македонска берза. Истиот период лани, компанијата оствари добивка од 2.869.000 денари.

Македонијатурист АД Скопје со добивка од 1,5 милиони евра заклучно третиот квартал

Денар - 10.11.2016

Со работењето Друштвото деветте месеци од 2016 година од пружените хотелски и ресторански услуги како основна дејност како и од други споредни дејности оствари позитивен финансиски резултат со бруто добивка од 100,51 мил.

Како големите банки ги прават големите пари?

Фактор - 10.11.2016

Клучен или доминантен фактор за раст на добивките на три големи банки е кратењето на расходите за камати! Кажано со едноставни зборови трите банки намалувајќи ги каматите на депозити за кои плаќаат на коминтентите значајно ги намалиле своите ...

Струмица табак со намалена добивка

еМагазин - 10.11.2016

Струмица табак АД Струмица во првите девет месеци од годината оствари добивка од 2.075.000 денари, стои во финансискиот извештај на компанијата преку Македонската берза. Минатата година истиот период компанијата имала добивка од 3.541.000 денари.

БИМ Свети Николе со добивка од 30.2 милиони денари

еМагазин - 10.11.2016

БИМ АД Свети Николе за периодот јануари – септември 2016 година оствари позитивен финансиски резултат искажан во неревидираниот Биланс на успех, информираат од компанијата преку Македонската берза. “Во периодот од 01.01.

Реплек во првите девет месеци од годината со добивка

еМагазин - 10.11.2016

Консолидираната оперативна добивка за периодот од 1 јануари до 30 септември 2016 година на Реплек АД Скопје изнесува 71.331 илјади денари и бележи зголемување за 7% во однос на истиот период минатата година, информира компанијата преку Македонската ...

Македонијатурист со добивка од 100,5 милиони денари

еМагазин - 10.11.2016

Македонијатурист во првите деветте месеци од 2016 година од пружените хотелски и ресторански услуги како основна дејност како и од други споредни дејности оствари позитивен финансиски резултат со бруто добивка од 100,51 милиони денари, која е за 12% ...

Добивка од 2,2 милиони денари за Стопанска банка Битола

Бизнис Инфо - 09.11.2016

Стопанска банка Битола, од први јануари до 30-ти септември оваа година, успеа да оствари сеопфатна добивка во висина од 2.292.000 денари, покажува билансот на успех објавен на Македонска берза.

Витаминка од јануари до септември работеше со 37,5 милиони денари добивка

Бизнис Инфо - 09.11.2016

Од први јануари до 30-ти септември оваа година, прехранбената компанија Витаминка од Прилеп, оствари вкупна сеопфатна добивка во висина од 37.751.000 денари, покажува во билансот на успех објавен на Македонска берза.

Рудници Бањани со зголемена добивка

еМагазин - 09.11.2016

Рудници Бањани АД Скопје во првите девет месеци од годината има добивка од 2.360.000 денари, стои во финансискиот извештај на компанијата, објавен преку Македонската берза. Минатата година во истиот период компанијата имала добивка од 1.715.000 ...

Витаминка со намалена добивка

еМагазин - 04.08.2017

П.И “Витаминка” АД Прилеп за периодот јануари – јуни 2017 година оствари позитивен финансиски резултат искажан во неревидираниот единечен Биланс на успех во износ од 15,554 илјади денари наспроти остварениот позитивен финансиски резултат за истиот ...

Струмичко поле од јануари до септември работеше со девет милиони денари добивка

Бизнис Инфо - 08.11.2016

Акционерското друштво Струмичко поле за девет месеци прокнижи вкупна сеопфатна добивка од 9.000.000 денари, покажува билансот на успех објавен на Македонска берза. Во периодот јануари – септември минатата година, компанијата прикажа 6.946.000 денари ...

Охридска банка од јануари до септември работеше со добивка од над 425 милиони денари

Бизнис Инфо - 08.11.2016

Охридска банка Сосиете Женерал, во период од први јануари до 30-ти септември оваа година, прикажа добивка во висина од 425.031.000 денари, покажува билансот на успех објавен на Македонска берза.

Интернешнел хотел за девет месеци прикажа 9,4 милиони денари добивка

Бизнис Инфо - 08.11.2016

Интернешнел хотелс во период од први јануари до 30-ти септември оваа година работеше со вкупна сеопфатна добивка во висина од 9.426.000 денари, покажува консолидираниот биланс на успех објавен на Македонска берза.

„Скопски пазар“ изгуби една милијарда денари приходи од продажба под управата на браќата Давитковски

Фактор - 08.11.2016

Браќата Сашо и Тошо Давитковски и нивната мајка Тодорка во септември 2007 година го превземаа управувањето на „Скопски пазар“ преку акциите што ги добија во наследство од нивниот татко и сопруг Трајко Давитковски , под чие водство, долги години оваа ...

Технокомерц во првите девет месеци од годината со добивка

еМагазин - 08.11.2016

Технокомерц АД Скопје во првите девет месеци од годината оствари единечна нето добивка од 7.156 илјади денари, соопшти компанијата преку Македонската берза. Консолидираната нето добивка е 6.499 илјади денари и бележи пад од 52%, споредено со истиот ...

Добивка од 2,8 милиони денари за Благој Ѓорев од Велес

Бизнис Инфо - 07.11.2016

Прехранбената индустрија Благој Ѓорев од Велес, од први јануари до 30-ти септември оваа година, работеше со добивка од 2.822.000 денари, покажува билансот на успех објавен на Македонска берза.

Тетекс со добивка од 38,4 милиони денари за девет месеци

Бизнис Инфо - 07.11.2016

Текстилната компанија Тетекс од Тетово, во периодот јануари – септември 2016-та година, работеше со добивка во висина од 38.452.000 денари, покажа билансот на успех објавен на Македонска берза.

НЛБ Банка со 1,1 милијарди денари добивка ги заврши деветте месеци од оваа година

Бизнис Инфо - 07.11.2016

НЛБ Банка од први јануари до 30-ти септември оваа година прикажа добивка во висина од 1.151.290.000 денари, покажува билансот на успех објавен на Македонска берза. “Нето добивката на банката заклучно со 30-ти септември 2016-та година изнесува ...

Добивката на „Охридска банка“ во третиот квартал како „Афричка слива“!

Фактор - 07.11.2016

„Охридска банка“ има извонреден трет квартал годинава , покажуваат официјалните податоци од неревидираниот биланс на успех што го објави банката на сајтот на Македонската берза. Добивката на крајот на септември достигна износ од 425 милиони денари ...

Стопанска банка АД Битола оствари позитивен финансиски резултат заклучно со третиот квартал

Денар - 07.11.2016

Во третото тримесечје од 2016 година Стопанска банка АД Битола работеше во согласност со усвоената Деловна политика и финансиски план на Банката за остварување на клучните цели и задачи за максимален профит преку оптимално ангажирање на изворите на ...

„Стопанска банка а.д. Битола“ отпорна на кризата: Третото тромесечие го заокружи со раст

Фактор - 07.11.2016

Стопанска банка ад Битола без сомнение одбивно и удира клоци на кризата и трупа позитивен раст на добивката. Во првите девет месеци годинава оваа банка прокнижи добивка од 2,29 милиони денари.

Стопанска Банка а.д. Битола со позитивен финансиски резултат за девет месеци

Банкарство.мк - 07.11.2016

Во третото тримесечје од 2016 година Стопанска банка АД Битола работеше во согласност со усвоената Деловна политика и финансиски план на Банката за остварување на клучните цели и задачи за максимален профит преку оптимално ангажирање на изворите на ...

Како Тетовскиот текстилен комбинат „Тетекс“ успеа да прокнижи добивка од 38,45 милиони денари?

Фактор - 07.11.2016

Тетовскиот текстилен комбинат „Тетекс“ кој има најсилно посакувани акции кај македонските акционери ловци на дивиденди за третото тромесечие успеал да прокнижи добивка од сензационални 38,45 милиони денари.

Пораст од 43%: НЛБ банка со рекордна добивка од 18 милиони евра

еМагазин - 07.11.2016

Во периодот од 1.1.2016 година до 30.9.2016 година НЛБ Банка работеше согласно усвоената Деловна политика на Банката за 2016 година, прилагодувајќи го тековното работење на економските и пазарните услови во земјата, соопшти банката преку ...

Стопанска банка Битола за девет месеци со добивка од 2,29 милиони денари

еМагазин - 07.11.2016

Во периодот од 1.1 до 30.9.2016 година, Стопанска банка Битола, има раст на нето-приходите од камати што се основна компонента во формирањето на вкупните приходи од 31,99 милиони денари, односно 16,72%, споредено со истиот период лани, соопшти ...

Штипски Бетон со намалена добивка

еМагазин - 06.12.2016

Штипски Бетон во првите девет месеци од годината оствари добивка од 29.211.000 денари, покажува Билансот на успех, неревидиран и консолидиран, објавен преку Македонската берза. Минатата година добивката во истиот период била 39.362.000 ...